Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Yksinkertaista

Maanantai 16.2.2009 klo 0:03


Yksinkertaisia asioita

 

Kaikkein ihmeellisimpiä asioita ovat yksinkertaiset asiat.

Pitää vain olla viisas tai kokenut, että huomaa ne.

Esimerkiksi voitto voi antaa suuresti itseluottamusta. Mutta siitä ei saa ottaa itselleen taakkaa.

Suuressa huumassa saattaa käydä niinkin, ettei huomaa ympärillään uhkaavaa tilannetta.

Siksi ei ole kovin turvallista riehua voiton huumassa.

 

Voiton huumassa

 

Kokoomuksen menestys valtakunnallisesti on ollut melkoista. Niin myös hurahtaminen uskomaan kyvyistään ja edellytyksistään.

Häkämies-Katainen-Virkkunen-Linden, solvausten ja loukkausten linjasta anteeksipyyntöjen tielle.

Myöskin Kurikassa kokoomus menestyi.

Voitto ei silti ollut lähelläkään. Enemmistöasemaan on pitkä matka.

Tuon lisäksi heidän valitsemallaan linjalla ei näköjään ole kovasti kavereitakaan löytynyt.

Keskusta ei ainakaan ole saanut yhtään ylimääräistä paikkaa, mitä sille ei suhteellisuuden mukaan kuuluisi. Kokoomus on saanut suhteellisesti kaikki mitä sille on kuulunut.

Joka tapauksessa nyt on kaikkien syytä lähteä tekemään tätä kunnallista, arkista päätöksentekotyötä. Nyt vain esityksiä ja hyviä päätöksiä tekemään.

Odotan erityisesti Kurikan Kehitykseltä uusia avauksia.matti_019.jpg

Tällainen kuva ei ehkä ole sitä parasta mainosta Kurikallekaan. Hyväksyn, jos todella on niin, että MM-ministerillä on luullun suuruinen iso valta yksin. Mieluummin näkisin Kurikan näyttäytyvän positiivisemmissa merkeissä.  Unohdetaan kuitenkin  menneet ja koetetaan aloittaa taas uudestaan puhdistetulta pöydältä..  


Kommentit

16.2.2009 0:39  kustas

Kataiset ja kumppanit pyyti sentään anteeksi. Suun soitollako meinaat alkuun lähdön onnistuvan. Yhteistyön perään kysellään ja ihmeellistä narinaa pidetään.

16.2.2009 6:10  Eikä vain

Kannattaa lukea teksti paremmin. Ei siinä totuutta kummempaa ole. Sekin näyttää olevam aika pliisusti sanottu.

16.2.2009 8:48  SeliSeli

Törkeimpiä tekojaan ja pohjanoteerauksena sanottuja lausuntojaan ei saa anteeksi.Sanat sanotaan ja teot tehdään.Turha selitellä. Katainen on oikean minänsä näyttänyt , niin myös H Virkkunen kuin paikallisestkin öykkärit .Nämä kansakunnan Toivot , ankealta vaikuttaa

16.2.2009 8:48  muorin kusettama

Näyttää totuus olevan vain osa "totuus".Aina löytyy ketunhäntä kainalosta.Ookko satavarma nottei tuo kärry oo positiivista julukisuutta?

16.2.2009 8:51  Mökköönen

Satavarma.Hävetä saa.Tuolla tyylillä ei vaikuteta viljelijäin asemaan muuta kun huonontavasti

16.2.2009 9:33  satsuk

Kyllä niitä käsiä olis syytä panna , kasvojen suojaksi.
Vai miten kustas

16.2.2009 9:41  Hannu Koivisto oli oikeassa - keinot liian krouvia

Tämä Hannu Koiviston tyyli ei ko. asiassa ole ollut psygoloogisesti viisasta. Totuus on kuitenkin se, että liittymissopimusten vastaisesti tämän alueen tukia leikattiin, jotta etelän viljelijät saatiin rauhallisemmaksi. Heitä tämä tukien leikkaus ei mitenkään taloudellisesti auttanut. Keskusta täällä Etelä-Pohjanmaalla oli hiljaa. Täten tässäkin asiassa keskusta menetti taas ääniä Kokoomukselle, kun hyssyteltiin.

16.2.2009 9:53  Pohdinnan tulos

Jossain suunnalla luullaan niin omahyväisesti, että kaikki mitä ja miten sanovat on vain totuutta, viisasta ja vaikuttavaa, eikä sitä saa arvioida, onko se viisasta ja yhteisön kannalta rakentavaa.
Jos sitten joku rohkenee edellä kuvatun tilanteen arvioimaan asiallisesti enemmistön näkökulmasta epäviisaaksi, niin sitä pidetään eritavoin röyhkenä, tavattoman pahana ja rumana.

Vaikuttaa, että vaalivoitto on tehnyt kaikenlaisen rumankin käyttäytymisen oikeutetuksi, viisaaksi ja tavattoman hyvään vaikuttavaksi teoksi.
Näkemykseni ei ole puolluesidonnainen, eikä minkään värinen.
Se on viisaan elämänopetuksen osoittama näkemys menestykseen.

16.2.2009 9:58  Blogistilla erikoinen käsitys demokratiasta

Blogisti kirjoittaa mielenkiintoisella tavalla Kokoomuksen menestyksestä. Sehän on totta, että muutama ministeri on möläytellyt ja joutunut anteeksipyyntöjen tielle. Erikoista on kuitenkin se, että blogisti myöntää Kokoomuksen vaalivoiton Kurikassa. Hän kuitenkin lisää, ettei Kokoomus ollut Kurikassa lähelläkään enemmistöasemaa. Toisin sanoen blogistin demokratia tarkoittaa sitä, että saadakseen esim. puheenjohtajuuksia, Kokoomuksen pitää saada enemmistöasema. Voisi sanoa, että blogistin denokratia on samaa kuin suomettuneisuuden pahimpina vuosina Kekkosen aikana, jolloin Kokoomus jatkuvista vaalivoitoista huolimatta yleisten syiden perusteella sysättiin oppositioon.

16.2.2009 9:58  Veli Ponteva

Edelleenkin:Tästäkö on kysymys:Kokoomuksen tora johtuu ensikädessä siitä, ettei Ylistä valittu Kh:n puheenjohtajaksi vai oliko tässä jotakin muutakin?Oliko kykypuolueella muitakin tarjolla vai tavoiteltiinko valtuuston puheenjohtajuutta?
Mitä muuta kokoomus on jäänyt kavereineen(Saarakkala,Riippi ja kumppanit)vaille?

16.2.2009 10:01  jj

Annetaan viljelijöille saman sama sosiaaliturva elämiseen, kun muillekin ihmisille. Saa maanviljelijät sen jäkeen miettiä oliko ennen paremmin vai huonommin.
Tavalliset sosiaalituensaajat sen jo tietää.

16.2.2009 13:08  Eikö

Kylllä se ilmeisesti niin onkin, ettei kokoomuksen nykyasenteella kykene oikein kenenkään kanssa yhteistyöhön. Ei ainakaan Kurikassa. Se on valitettavaa, mutta totta. Ainoastaan änkyröitä saavat kaveriksi. Kun katselee viimeisiä kokoomuksen toilailuja Kurikassa ( sanansasyöjät LM ja OK ) ei enää ihmettele,miksei ole luottamusta. Kyseisiä henkilöitä ei voi valita mihinkään paikkaan, jossa pitää toimia hallituksen ohjeitten mukaan. Tällaisia kavereita on turha puolustaa.Heitä käy sääliksi oikeastaan.

16.2.2009 13:19  A M

Ollila on taas oikias. Vilpittömästi näin totean. Tämä Hannu Koivisto tahtoo vissiin viljellä tätä ikuista junttimainetta, joka on vaikea karistella pois pohjalaisuudesta, vaikka miten yrittäisi. Ei ole mies kovin edustuskelpoinen. Ei Kurikan eikä E-P:n, tuskin viljelijöidenkään mittapuun mukaan.

16.2.2009 14:59  Eikö

9:58;lle. Kyllähän demokratia on aina ollut samanlaista, eli suurin saa eniten. Tuon periaatteen mukaan keskusta olisi saanut kaikki puheenjohtajuudet Kurikassa , jos olisi kukin ollut yksin. Vaaliliitolla haetaan kumppanuutta ja samansuuntaista hallituspolitiikkaa. Jos istuu monella tuolilla niiinkuin kokoomus, ei saavuta luottamusta koskaan. Kun yksittäiset hallituksen jäsenet osoittavat vihan tunteita, ei sekään ole omiaan lisäämään yhteistyöhalukkuutta kokoomuksen suuntaan. Valituksista, sanansyömisistä ja vehkeilystä pitää päästä nopeasti eroon.

16.2.2009 16:38  Kertooko Juhani ?

Valtuustossa tänään valintoja.
Ketä tarkastuslautakunnan jäseniksi? Äänestetäänkö lautamiehistä ?
Kello 18.00 alkaen kokous

16.2.2009 18:10  Onko näin

Kylällä puhuivat,että Kurikan Kaupunginhallituksen on erottava heti näin alkutaipaleella.

16.2.2009 18:16  Tuulesta temmattu

Höpön löpön, mielikuvitusta kaikki eroamiset-

16.2.2009 21:07  tarkkailija

Pannaan toivo Tyrväiseen.On se kieltämättä ollut aika onnetonta hallituksen alku.Ei hyvältä näytä jos ei tahti muutu.

16.2.2009 21:17  Kroisos

10.01:lle Kuinkahan palio Kurikas on yrityksiä jokka o käyttäny mu verorahoja? Ei ne ituniskat kaikkia verorahoja oo syäny.

16.2.2009 21:26  nukkuva

Hyvillä mielin nukkumaan kun tuuditettiin ihanaan ruususen uneen meidät kaikki taloudesta huolestuneet. Hienosti menee, eikä mitään tarvitse tehdä....

16.2.2009 22:36  Hannu Koivisto kirjoittaa blogissaan kunnallisasioista

Hannu Koivisto kertoo blogissaan tänään (20,33) että illan kokous oli likipitäen turhauttava. Hän kertoo, että Maire Lammi esitti demarien Alakoskea Fortumiin ja Kokoomus kaupunginjohtaja Tyrväistä. Lammin ehdotus voitti 7-4. Eilen hän kertoo blogissaan värikkäästi sitä, miten Margit Parkkamäki mollaa Kurikka-lehdessä kokoomukselaisia. Hannu Koivisto toteaa lopuksi :"Kun Parkkamäki on onnistunut saamaan , minkä hän ilmeisesti pitää itseoikeutetusti itselleen kuuluvana, miksi hän murentaa arvovaltansa rippeet käyttäytymällä kuin pahainen kakara?". Aika reipasta sanontaa.

16.2.2009 22:48  Herrrra puheenjohtaja

Kovaa puhetta koivistolta. jos mies ei osaa edes lautakunnan kokouksessa puheenjohtajana, edes laillisuuden toteamista muusta alkeellisesta kokouksen johtamisesta puhumattakaan niin ei pitäisi olla niin naamaa. on luultavasti heikoin kokousteknisesti mitä on kurikan historiassa ollut. Taitaa kokous jatkua vieläkin kun sitä ei ole ilmeisesti päätettykään. Taitaa poju uhota mutta katsotaan näytöt. Terv. Asiasta tietävä mutta ei mukana ollut

16.2.2009 23:03  Sitä saa, mitä tilaa

22.48 :lle Hänhän on jo aikaisemmin näitä valtuustonkin kok. puhjoht. toimintaa moittinut. Mutta itse ei osaa muuta kuin raivota vähän sinne ja tänne. Kuuleman mukaan Kurikan maine on mailmalla kovasti muuttunut sitten Juha Miedon antamasta kuvasta.
Joidenkin ulkopuolisten mielestä raju ja ikävä muutos. Ja se kuva ja tunnettavuus jo henkilöityy Koivistoon.

16.2.2009 23:20  turhaa helmikuussa

Miksi on pakko kokoajan mouruta, ei vielä oo maaliskuu. Menkää ite, ajatelkaa ite.

16.2.2009 23:27  soho

Kyllä se on vähäistä mitä Kurikka Jalasjärvenkään takana kansalaisia kiinnostaa, ei tämä nyt sentään mikään metropoli ole. Pieni kylä jossa harjoitetaan ikävää, kaikkien kolmen vasemmisto puolueen isottelevaa politiikkaa.

17.2.2009 7:11  Surku

Ei niin huonoa vasemmistopolitiikkaa olekaan, ettei se kapista öykkäröintiä voita. H K näyttää keräävän hiiliä päänsä päälle. Kukaan ei kohta halua olla hänenkanssaan missään tekemisissä.

20.5.2011 13:16  Coach Outlet

man proposes and god disposes

20.5.2011 13:21  Louis Vuitton

man proposes and god disposes

17.6.2011 10:05  Coach Jewelry

Thank you for the information ..well appreciated!

17.6.2011 10:05  Coach Jewelry

Great Blog. I add this Blog to my bookmarks.

9.9.2011 10:51  yes

Bad feelingis good feeling, sometimea


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini