Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Koettelemukset kasvattavat

Lauantai 14.2.2009 klo 0:04


Koettelemusten hetket

 

Jokaisen ihmisen elämässä tulee koettelemuksen hetkiä.

Niiitä ei voi mitenkään välttää, vaikka kuinka tahtoisi.

Koettelemuksiin on kuitenkin aina jokin syy. Ongelmat eivät synny itsestään ja meidän on vaikea ymmärtää, miksi niitä ykeensä joutuu kohtaamaan.

Vasta voitettuamme kaikki vaikeutemme, on mahdollista ymmärtää miksi ne jouduimme kokemaan.

Kurikka selviää

 

Kuntien selviämisestä talouskriisistä on esitetty monenlaisia arvioita.

Kuntaliiton konstit ovat samat kuin aina ennenkin.

Valtiota huudetaan apuun yleisesti. Mutta mitä se auttaa oikeastaan.

Sellaisia keinoja joilla voidaan päästä eteenpäin ovat muunmuassa seuraavat:

      * Kuntien osuutta yhteisöverosta nostetaan  

      * Valtionosuusuudistuksen kautta lisää rahaa köyhille kunnille  

      * Valtiolta ei lisää uusia velvoitteita kunnile

  • Palkkamaltti, eli korotuksissa pidättyvyyttä

  • Erikoissairaanhoidon työnjako uusiksi

    Kaikki edellä mainitut keinot toimeenpantuna edustavat suuria koettelemuksia kunnissa. Niin myös Kurikassa.    

  • Kurikan koettelemuksen hetket ovat siinä, että otetaan lusikka kauniisti käteen.

  • Se on helpoin ja samalla vaikein keino.

  • Kurimuksen hetkiä emme voi välttää. Siksi mitä pikemmin lähdetään säästöjen ja toimien tielle, sitä aikaisemmin pääsemme perille. yhteiskoulu_111.jpg

Tästä kaverista ei todellakaan ole paljon apua kuntatalkoissa. Paremmat keinot on keksittävä kuin ainainen valtion apuun huutaminen.  Kurikan kirkon edessä oleva vaivaispoika muistuttaa kuitenkin olemassaolollaan meitä kaikkia. Liian helposti näissä kahinoissa ja pubikierroksissa unohdetaan se kunnan perustehtävän sisältö, eli :  " Muista köyhän asia ".  

 

Hyvää ystävänpäivää

Teen tämän blogin päivämäärällä pienen kirjoituksen "kirjoituksia" -osastolle. Samalla kun toivotan kukkasin oikein hyvää ystävänpäivää kaikille tämän blogin lukijoille.matti_130.jpg

Blogit varmaan jatkuvat toivottavasti entistä asiapitoisemmin. Pyydän vinkkejä ajankohtaisista tärkeistä asioista. Koetetaan ottaa niihin uusia näkökulmia. Kerran vielä kiitos kaikesta tähänastisesta. Lukekaa kirjoituksia-osasto.


Kommentit

14.2.2009 7:13  vakooja

Luinpa Kurikka-lehden minäkin. Ällistyin enemmän kuin paljon. Outi Käkelä ei ollut noudattanut kaupunginhallituksen ohjetta, yhtä vähän kun valtuuston varapuheenjohtaja Lasse Mukkala. No tuohan ei ollut mikään iso yllätys, kun muistaa vanhat historiat . Se sensijaan oli suuri yllätys, että ulkopuoliset olivat sekaantuneet Kurikan valintoihiin. Liittymissopimuksen mukaan kukin kunta ITSE päättää omista valinnoistaan ! Huhu kertoo , että kokoomukselainen harmaa amanuenssi olisi soitelllut Jalasjärven suuntaan ja lupaillut puheenjohtajakiertoa palkinnoksi jos saisi tukea pyrkimyksileen. No, Ps pettää aina. Alkaa muistuttaa huonoa vakoilutarinaa tämä touhu.

14.2.2009 7:55  Nimistä kysymys

Voisko joku kertoa ketä sielä Jikin kokoukses on ollu Kurikan ja Jalasjärven erustajina ? Meinaan oikeen nimiltä mainiten, onhan tuo kokkous ollu aika kummallista kurikkalaasten sekoolua.

14.2.2009 8:28  Onko näin ?

Kuulemma paikalla on Kurikasta ollut Jukka Ala-Luopa, Juhani Mäki ja Raimo Mäkynen, jotka äänestivät hallituksen päätöksen mukaan. Mukkala ja Outi Käkelä toimivat vastoin sitovaa ohjetta. Kurikalla oli siis viisi ääntä käytössä. Yllättäen Kurikka sai yhtäkkiä kuudennen äänen jostain etelän suunnasta. Valistunut arvaus on Ps. Tuo tieto taitaa olla varsin julkinen salaisuus ja laajassa tietoisuudessa. Että sillee. Jalasjärven edustajat olivat kuulemma Sisko Salovaara, kesk. Jaakko Ventelä, kok. ja Itte Martti Alkula Ps.

14.2.2009 8:44  Aivan äimistynyt

Siis kaksi sekoilua, kurikkalaisten kahden edustajan poikkeaminen kh:n ohjeesta ja huipuksi vielä ulkokuntalaisen ääni vastoin Kurikan kh:n ohjetta. Voi hyvät hyssykät, tätäkö tämä on, sekavampaa kuin teinipolitiikka aikoinaan eikä sekään enää,mutta, että vielä kunnallishallinnossa v. 2009 ? Äänestäjien aliarvioimista ja muista piittaamattomuutta. En kyllä usko, että tämä oli tilapäinen episodi, puolin ja toisin peli kovenee ja siitä kärsii koko Kurikka. Onhan täällä nuijasotia ennenkin käyty, nyt vain nuijat ovat vaihtuneet paperilappuihin ja kännykät soi viestinviejinä ja tuojina.

14.2.2009 9:23  Ystävänpäivänä

Pääasia että nyt on JIKillä JIKin kokoinen puheenjohtaja. Pääasia että Kurikan kaupunginhallituksen ohje toteutui.

Outo ajatus että niinkin tärkeä tehtävä olisi annettu joksikin kiertopalkinnoksi. Tehtäväkenttä on sen verran suuri että sen hahmottamiseen menee keneltä tahansa jo yksi vuosi.

Paljon onnea Ollila. Menestystä JIKille !

14.2.2009 9:24  ???

Onko se Jukka Kivipelto, joka on soitellu ja härventäny ? Uusi kyky.

14.2.2009 9:36  ?????

Titääkö joku ketä kuuluu erityiseen arviointiryhmään, jonka tehtävänä on seurata ja arvioida kerran vuodessa kuntaliitoksen, hallinnon ja palveluiden järjestämissopimuksen toteutumista.

Jäsenet ovat tietenkin kaikkien arvostamia nykyisten toimeenpanoelinten ulkopuolelta valittuja.

14.2.2009 9:46  Taisteluun tarvitaan kaksi osapuolta, viisas väistyy

Nyt sitten mitataan Kurikan Keskustapuolueen ja Sos.dem puolueen paineensitokyky ja kyky toimia rauhallisesti ja rauhaarakentavasti kunnallishallinnossa. Todellista suuruutta osoittaisi toimiminen asioiden puolesta ja unohtaa muiden puolueiden provokaatiot. Nyt syväänhengitys käyntiin, katseet asioihin ja niiden hoitamiseen, se on parasta mitä voitte kurikkalisten hyväksi tehdä. En opasta enkä neuvo, mutta sanon kuitenkin, että oman etunne mukaista on vaieta provokaatiot, jos te olette se osapuoli joka ei lähde keskinäisen taistelun tielle, olette suuria voittajia. Asiat on tuotu julki ja ne pitää tuoda julki, mutta sen jälkeen ryhdytte hoitamaan asioita eikä taistelua. Sittenkin sorruin hymistelyyn, mutta uskokaa vain: sillä tavalla voitatte eniten.

14.2.2009 11:18  Hatussa Jäitä

Tuntuu, jotta joku olis ottanu rauhankyyhkyn elementin ittellensä, ainakin eilisistä linkeistä päätellen.
Juhani HOI.Vaalit on justiin käyty ja kansalaiset saaneet vapaasti sanoa mielipiteensä.Näillä eväillä nyt eletään seuraavat neljä vuotta, ei siinä mitään välitilinpäätöksiä tarvita.
Kun Ylisestä ei tullu hallituksen puheenjohtajaa, niin ei siinä kovin suurta vahinkoa ole päässyt syntymään.Vai oliko tässä jotakin muuta revitettävää?
Niin ja vielä:Kyllä Sirkka-Liisakin taatusti harkitsee eroansa ministerintehtävästä, kun Kurikkalainen untuvikkokunnallispoliitikko kerran niin prökkevästi sitä vaatii.

14.2.2009 11:33  Vain osaajat kykenevät kantamaan vastuuta

Klo 9:46 Kommennti arvioi tilanteen mielestäni aivan oiken.
Tässä tilanteessa oikea tilanteenmukainen rehellinen julkitulo riittää. Kuten jo eilenkin tapahtui.
Vastuulliset jatkavat Kurikan asioden hoitoa, eikä tästä kannata provosoitua.
Sellainen kyky on vastuullisen luottamushenkilön keskeinen piirre.
Sellainen toiminta saa laaja kannatusta.
Se kannattaa aina pitää mielessä.

14.2.2009 11:43  Kurikan laidalta

On paikallaan tälläisenä päivänä toivottaa blogistille ja täällä kommentoijille ja muille vieraille oikein HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

Matti Ollilalle kiitos hyvästä blogista.

14.2.2009 12:22  Nappulaliiga

Kokoomuksessa nappulaliiga jyllää!!

14.2.2009 12:29  vanha kettu

Näyttää ystävänpäivä kirjoittelu olevan täydessä vauhdissa.
YSTÄVYYS ON LÄMPÖÄ, YMMÄRTÄMISTÄ, SEN LÄMPÖ ON LÄHTÖISIN SYDÄMISTÄ! HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE! T. Aarni Jäske

14.2.2009 12:41  Juhani

11:18 Hatussa Jäitä

En hae mitään rauhankyyhkyn asemaa!

Olen saanut näistä kommenteista tarpeekseni ja sen käsityksen että tein mitä tahansa, niin aina minusta löydetään syy johonkin. Jos olisin jollakin lailla kommentoinut JIK:n tilannetta, niin olisin luultavasti jo siihenkin syyllinen kun minulla on nimi jota syyttää.

Koittakaa nyt jättää sivuun niiden syyttely jotka eivät millään lailla ole mukana päättämässä mistään asioista. Mielestäni minulla on oikeus ihan millaiseen kansalaistoimintaan tahansa kun en sillä loukkaa ketään.

Minun tekemäni mielipidekyselyt tai mitkään muutkaan eivät ole millään lailla virallisia "välitilinpäätöksiä". Niihin saa vastata vapaaehtoisesti ja miitä saa lukea vapaaehtoisesti.

Joitakin ihmisiä näyttää ärsyttävän jo pelkästään se että minä olen minä, tein mitä tahansa. Jos sinua ärsyttää kasvoni niin älä käy lainkaan edes vilkaisemassa linkkeihin joita olen laittanut. Pysy erossa niistä.

Saan jatkuvasti kotiini syyttelyjä siitä kenen kanssa olen tekemissä. Lopettakaa jo! Minä saan pitää arvossa ketä ihmistä tahdon ja olla riitelemättä kenen kanssa tahdon.

Minä olen yksityinen ihminen vailla kaikkia mahdollisia poliittisia sidoksia.

Tämä oli vaihteeksi lopputilinpäätös. Ajatuksiani voi käydä lukemassa omassa blogissani. Yritän tästä lähtien kaikin keinoin olla ärsyttämättä ketään.

Matille ja Matin perheelle hyvää ystävänpäivää.

14.2.2009 12:46  M.M.

Kiitos Juhani. Älä nyt ota itseesi näitä juttuja, kehuja lukuunottamatta.

14.2.2009 13:42  Kannattaa opiskella, vanhempanakin

Kyllä nyt tälläisenä päivänä kannattaa lukea tämän päivän Kurikka-lehdestä Raimo Kuusisen kirjoitus.
Siinä on painotettu erinomaisesti paikallinenkin menestymisen resepti.
Jos siihen kyettäisiin suunsoiton sijaan, niin kyllä kurikkalaisillakin olisi nyt parempi "fiilis".
Ajatukseni suuntaan erityiseesti kärhämöiniin ja niitä tukeviin piireihin.

14.2.2009 14:48  vanha kettu

15 päivää ja Tyrväinen aloittaa työt.

14.2.2009 16:30  Kokoomukselaiset fiksua väkeä

Tulee mieleen, että Kurikan kokoomuslaisia on tässä blogissa lyöty kuin vierasta sikaa. On paneteltu kelvottomiksi ja sellaisiksi, joihin ei voi luottaa. Toisaalta miettii sitä, että kurikkalaiset äänestäjät kuitenkin toivat kokoomukselaisille vaalivoiton. Näinhän on valtakunnallisestikin eli Kokoomuksella n. 25 %:n kannatus ja Keskustalla ja SosDem:lla vähän alle 20%:n kannatus.
Onko siis johtopäätös, että kurikkalaiset eivät osaa äänestää oikein eli kansaa pitäisi vaihtaa, niinkuin ennen erään asian yhteydessä sanottiin. Blogisti kertoo ystävänpäivän kirjoituksessaan viihtyvänsä tässä blogissa. Se on hyvä asia, mitää lisää se, että täällä viihtyy muitakin - tosin tosikkoja näyttää olevan joukossa.
Mielestäni Kurikan kokoomukselaiset ovat fiksua väkeä, kun he eivät tällä palstalla näytä pahenmmin kirjoittelevan ja ottavan kantaa heihin kohdistuneisiin syytöksiin. He ehkä ajattelevat, tämä tämä on joillekin terapiaa varsinkin näin ystävänpäivänä.

14.2.2009 17:08  Olipa kerran ...

Hyvää ystävänpäivää Vesa-Matti Saarakkalalle ja muille perussuomalaisille, todella oikeille ja rakkaille tosi ystäville.
Toivottaa ikuisesti ja ainiaisesti entinen perussuomalainen.

14.2.2009 19:01  Enemmän hyvää keskustelua

Oli sitten kokoomukselainen tai minkä muun puollueen edustaja tai kannattaja, niin fiksuus näytetään aina ja vain käyttätymisessä.
Siihen kuuluvat sanat ja teot, joista syntyy luottamus.
Kansalaiset kyllä kuulevat ja näkevät ja luottavat sen mukaan.
Luottamus katoaa välittömästi jos sanat ja teot ovat ristiriidassa.
Millään julistamalla tai ristiriitaisella tiedolla sitä ei pystytä muuttamaan.
Tämä blogi on mm. kyennyt välittämään myös oikeaa tietoa ja siitä kiitos täällä keskustelua käyville henkilöille .
Luin Raimo Kuusisen kirjoituksen ja toivon, että vastaavia kirjoituksia julkaistaisiin Kurikassa enemmänkin.
Siihen on yleisen mielipiteen mukaan todellinen tarve.

14.2.2009 19:16  äänestäjä

Kankaapää on ääniharava seuraavissa vaaleissa.Hieonoa ,että joku panee kampoohin vasemmistolle ku ei vaalitulosta kunnioitettu!

14.2.2009 19:36  Sen näkee sitten

Ei kannata ennakoida!

14.2.2009 20:13  kommentti

Hyvää ystävän päivää sinne plogistille. :)

14.2.2009 20:15  kommentti

Nyt tuli paineita tälle tulevalle Haravalle..?

14.2.2009 22:06  vanha kettu

Onko porukka harrastamas muutakuin yhteiskunnallisesti tärkeistä asioista keskustelua, jostain Lex Nokiasta tai Madonnasta ja Jätkäsaaresta.

14.2.2009 22:30  Tuleva perussuomalaisten kannattaja

Onnea ja menestystä Perussuomalaisille ja toivon, että asialinja jatkuu Suomen Mamu-keskusteluissa

14.2.2009 22:36  kommentti 16.30 kirjoittajalle

Olen itse häilynyt kokoomuksen ja keskustan välillä, joten ei kukaan voi sanoa, että mielipiteeni olisi jotenkin värittynyt.
Kokoomuksen toiminta ei vain nyt valitettavasti osoittaudu luottamuksen arvoiseksi. Jos kokoomus haluaa jatkossa olla myös Kurikassa vahva puolue, täytyy ehdokasvalinnassa löytää henkilöitä, jotka hakevat yhteistyötä ja Kurikan etua.
Uskon, että Kokoomus puolueena on jotain muuta kuin mitä se Kurikassa edustaa.
Valitettavasti näyttää siltä, että Kokoomus kaivaa omaa hautaansa.
Toivottavasti kokoomuksen fiksu väki osaa panna puolueensa järjestykseen.

14.2.2009 22:57  SMP nähty

Tulevalle perussuomalaiselle onnea ja menestystä. Itseään voi pettää monella tavalla. Taitaa asialinja olla väärä sana perussuomalaisista puhuttaessa. Vaalipuheita ja turhaa jauhamista.

14.2.2009 23:23  kommentti

Näin kurikan kokoisessa ympyrässä voi minkä tahansa puolueen yksittäinen edustaja pilata hyvät pyrkimykset totaalisesti.
Kansa ei valitse ehdokkaita , vaan äänestää niitä.
Tahtoo olla näitä änkyröitä.

15.2.2009  vanha kettu

Älkää vielä lähtekö vaalin lopputulosta tekemään, aikaa kuluu ja vesi nousee.

15.2.2009 2:23  esko r

Hyviä kommentteja palstalla,miksi Heikkiläm Pekka et kehdannut panna nimeäsi alle..onko sama syy kuin J....


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini