Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Luottamus meni

Perjantai 13.2.2009 klo 0:01


Luottamuksen romahdus

 

Kannattaa pitää mielessä elämän loppuun saakka kaikki ne asiat, jotka kumpuavat vaikeuksien voittamisen kautta.

Ne ovat todiste voimastasi.

 Ne antavat itseluottamusta ja turvaa jokaisen uuden esteen kohtaamiseen.

Ne kertovat henkistä tietä etsivän ihmisen hyveistä, joista ensimmäinen ja tärkein on rohkeus.

Kun teet asiat toisin kuin sinulta ehkä odotetaan, annat sisimpäsi ihmiselle tilaa uuteen kasvuun.

Et kuitenkaan voi tehdä toisin kuin olet luvannut.

Sanoistaan pitää vastata. Muuten menetät luottamuksesi.

JIK:n yhtymäkokous oli surullinen episodi. Monilta meni luottamus sovittuihin toimintatapoihin. 

Hallituksen toiminta arkisissa asioissa ei ainakaan helpottunut.

Ilman ehtoja olisin valmis menemään puolitiehen vastaan ja ylikin, jos se auttaa asiaa. 

Mutta minä taidan olla siinä suhteessa vailla asemaa.

Valtioneuvosto asialla

Kaskinen voi siis saada valtion erityistukia aina ensi vuoden loppuun saakka.

Kaskisten menetys työpaikkojen suhteen oli niin suuri, että sen työttömyysprosentti voi nousta jopa 25 %:iin. Siksi valtioneuvosto nimesi sen äkillisen rakennemuutoksen alueeksi.

Uskon , että Juha Miedon asettuminen "Kaskisista -kajahtaa" -liikkeen keulahahmoksi ei ollut huono teko.

Uskon, että se sitoi ainakin keskustan, mutta myös muut hallituspuolueet , tekemään kaikkensa Kaskisten ja samalla alueemme elvyttämiseksi sellutehtaan raa´an lopettamisen jäljilltä.matti_041.jpg

Kaskisten tehtaat jäivät kylmäksi. Niin nämäkin piiput aikanaan. Näissä tiloissa jatkuu toiminta yhä ansiokkaan kurikkalaisen yrittäjän toimesta. Toivon ja uskon, että Kaskisiinkin saadaan uusia yrittäjiä.  Jussi on halukas töitä tekemään Kurikankin hyväksi, jos kelpaa. Häneen voi luottaa. 


Kommentit

13.2.2009 0:58  esko r

Nythän sinulla Matti on näytön paikka,kun luottamus meni niin sinulla on nejä vuotta aikaa kostaa, luottamuksella kepun perinteisiin..

13.2.2009 1:02  Margit

Kipeimpiä menetyksiä on menetetty luottamus johonkin henkilöön.Asioista voi olla erilainen mielipide mutta toiseen pitää silti voida luottaa yhdessä sovittujen asioiden suhteen. Ko JIKK episodi ei muuta arkipäivän työtä , asiat tulevat ja menevät niihin on kyettävä löytämään vaan ratkaisu, paras mahdollinen kulloinkin. Mieltäni askarruttaa ajatus että voiko hallituksen päätöksiä jättää noudattamatta ilman seuraamuksia. Tässä tapauksessa varmaankin voi. Silti väitän että pahin mahdollinen rangaistus tulee joillekkin henkilölle sitä että he ovat menettäneet kasvonsa yhteisönsä edessä.Sakko tai nuhtelu on pientä kadotetun uskottavuuden ja luotettavuuden rinnalla.

13.2.2009 1:38  harmaantuva vanha kettu

Kyllä äänestäjillä alkaa olla sanomista koko valtuutettu kööristä. Ottakaa kukin omat lelut ja menkää leikkimään omiin nurkkiinne, kaikki olette kuin pahaiset kakarat. Eihän täs enää voi moittia yksittäisiä valtuutettuja, kaikis teis on vikaa ja paljon, jos ette pysty asioita hoitamaan YHDESSÄ.

13.2.2009 2:10  esko r

Oletko Margit miettinyt tuota omaa jääviyttäsi,ei työntekijänä vaa tilaajana Kurikan kh:n pj:na ja myyjänä JIK:n johtokunnassa? Tilaaja ja myyjä samassa paketissa,ei kuulosta eikä näytä hyvältä..kunnallinen demokratia edellyttää,jos näyttää jääviltä,se on väärin..pitäisihän sinun tämä tuntea vai?

13.2.2009 4:17  Eskolle M

Esko lue Kuntalaki 87§a .JIK:ssa en ole tilaajapuolella, on erikseen tilaajalautakunta joka täysin erillään JIK organisaatiosta.Kyllä Kokoomus olisi jo muinut jäävännyt jos siihen olisi eväät.

13.2.2009 4:32  esko r

Minusta tuntuu,että saisit siitä laista lukea kaikki pykälät,jotta ymmärtäisit sen jääviyden merkityksen..

13.2.2009 4:48  Mumma

Voi Esko r riepu sinua. Niin täynnä vihaa ja omahyväisyyttä. Lopeta jo ole hyvä.

13.2.2009 5:15  Mp

Minä en viitsi jankata kanssasi asiasta jsta et ilmeisesti mitään tiedä, vietän lomaani jatkossa paremmissa merkeissä.Liikelaitoskuntayhtymä on oma lukunsa kunta kentässä johon kannattaisi perehtyä ennenkuin kovin alkaa viisastelemaan.Mukavaa kevään jatkoa silti sinnu Eskoseni

13.2.2009 6:26  Jupe

Kaskinen sai 2,7 miljoonaa. Hyvä . Sillä saadaan aikaan paljon hyvää, kun se pannaan kehittämiseen ja uuden luomiseen. Siinä oli hyvä näyttö työstä yli puoluerajojen.

13.2.2009 6:28  yö unet meni

Nauttikaa tästä sotkusta ,jonka saitta aikaaan.Vielä on kuulemma tulossa muutakin?

13.2.2009 8:02  &&&&&

Aivan sairasta touhua !!!!!

13.2.2009 8:42  Ollilan vastustus lähtee kauempaa

Vastoin kaupunginhallituksen ohjetta äänestäminen on näköjään herättänyt yötä myöten keskustelua. Kaupunginhallitus ei sentään ole mikään tuomioistuin, joka voi asettaa jopa sakon (Margit).Kapunginhallitus äänesti asiasta antaessaan ohjeen. Kun yhtymäkokoukseen osallistui myös vähemmistöön jäääneen kannan edustaja, niin ei kai se mikään ihme ole, että erimielisyys näkyi myös yhtymäkokouksessa. Ollilalla kävi tuuria, kun pärjäsi arvonnassa. Mitenkän sitten olisi suu pantu, jos arvonnassa olisi käynyt toisinpäin.
Kyllä kai perussyy tähän ja muihin kärhämöintiin lähtee kauempaa. Kokoomus vastusti Jurva liitosta ja sitä Ollila ei voinut antaa anteeksi ja kätilöi teknisen liiton kunnallisvaalien jälkeen, jossa vaalien voittaja joutui sivuraiteelle.

13.2.2009 8:54  Jäitä hattuun

Kyllä nyt annat 8:42 ison arvon Ollilan taidoille. Kyllä kokoomuksen oma toiminta on aiheuttanut sen ajautumisen sivuraiteelle. Laaja kähmintä, puhelinsoitot ja peli. Kokoomuksen ylivertainen vallanhalu ohitse kuntalain mukaisen vallankäytön on ajanut kokoomuksen omaan ansaansa. Ainut tie sieltä pois on lopettaa kähmintä ja tunnustaa tosiasiat. Laajalla rintamalla muiden ylenkatsanto ja vähättely sekä kaksilla korteilla pelaaminen Jurva-asiassa ovat johtaneet tähän tilanteeseen. Siitä kokoomus saa syyttää vain itseään.

13.2.2009 9:03  Luottamus

Muutamien Pohjalaisen toimittajien värittinyt tyyli uutisoida näiltä seuduilta kuntapäättäjiin liittyviä aiheita niittää satoaan.
Tähän johtopäätökseen tulee, kun katselee viimeisimpiä lehtien levikkitilastoja. Pohjalaisen levikki on pudonnut vuositasolla jopa n. 4% v.-06 - 07 välisenä aikana.
Mitä pudotus sitten onkaan v. -08 selviää aikanaan.
Huomattavaa on, ettei samantasoista pudotusta ollut havaittavissa muilla 7- päivän sanomalehdillä.
On tietenkin luonnollista, ettei ko. toimittajien tyyli herätä luottamusta lehden uutisointiin ja ovat valmiit lopettamaan sen tilauksen.
Kun luki Asialan artikkeleita ja valitsemiaan otsikoita JIK :iin liittyvissä aiheissa, on hänen uutisoinnissaan nähtävissä selvästi ilkeä asenne.
Sellaisesta, johon se tietenkin on tarkoitettu, iloitsee, ilakoi tietty pieni ryhmä lehden lukijoita.
Muut lukijat reagoivat epäluottamuksen tavoin ja jättävät lehden lukemisen.

Valistuneisuus ja sivistys on onneksi kuitenkin lisääntyvä voimavara.
Luottamus yhteisissä asioissa on erityisen tärkeä. Mitä merkittävämmässä luottamusasemassa, poliittisesta taustastaan huolimatta, tulee häneen voida luottaa ainakin demokraattisten päätösten noudattamisessa.
Sellaisessa olisi ollut oikea ja merkittävä otsikko myös Pohjalaisen toimittajan kynään.
Vaan eipä ollut. No valistuneet lukijat reagoivat: Ettemme luota.

13.2.2009 11:36  Ainokee

Se että Kokoomus joutui vaalien jälkeen sivuraiteille on ymmärrettävää kun seuraa heidän toimintaansa.Riitaa , valituksia, oikaisupyyntöjä. Miten tuollaisen porukan kanssa voisi mikään muu kuin PS tehdä yhteistyötä. Kauna Koomus sopii hyvin kutsumanimeksi heille.

13.2.2009 11:49  Jive

Nykyään siellä Kankaanpää valittaa joka asiasta. Surkea luettavaa on esim. hallituksen kokouspöytäkirja. Ilmeetkin kokoustilanteissa on kuin googin sodasta. Kai on heillä tarkoituskin hajottaa hallitus hallitus. Voivoi tuota menoa. Poltetun maan taktiikka kyllä kostautuu, jos pitää itse palata samoja jälkiä.

13.2.2009 12:08  harmaantuva vanha kettu

Kylläpä sitä ollaan tietäväisiä Mp:stä lähtien muut eivät ole mitään. Siinähän ihmettelette mistä kaikki alkoi. Piruvieköön lopettakaa tuo ihmeellinen tora, KAIKKI ja Margit sinun luulisi tuolla kokemuksella ja hallituksen puheenjohtajana olevan turhan kommentti toran yläpuolella, eikö riitä kun kirjoitat kerran, asian faktojen kanssa, eikä tiputtamalla lisää kinaa. HÄVETKÄÄ KAIKKI TYYNNI. Vanhanmallin mukaan kirkkosillalle ja tappelu pystyyn, jos ei muu auta, senjälkeen haavoja nuollen töihin.

13.2.2009 12:40  Vai ?

No no Aatu. Älä turhaa agressoi. Haasta vaikka se sikamies painimaan. Tuskin pärjäis sulle.

13.2.2009 12:56  Meikkilaukuilla

Aatu käskee lopettaa toran ja mennä tappelemaa ????. Että silleen sovinnollisesti varmaan. Olisko meikkilaukut aseena???. Kyllä kokoomuksen nappulaliika voittaas.

13.2.2009 13:05  vanha kettu

Pois se meistä kaikista, että tappeluun haastetaan, vaan tarkoitan tuolla lauseella naamakkain keskustelua kaikki kaikkien kans. Sillä se on varma, että tässäkin blogissa on valtuutettuja jotka nimimerkillä kirjoittaa. Margit ja Rami on omillaan liikkeellä( ellei Roti ole). Ilma on pakko saada puhdistettua näin ei voi jatkua.
Astialta toiselle, menkää Koiviston Hannun blogiin osallistumaan keskusteluun kaupungintalon uusiokäytöstä ja kaupungin hallinnon hajasijoittamisesta. SIELÄ ON MYÖS HANNUN KÄDEN OJENNUS RAUHALLISEEN YHTEISTYÖHÖN.

13.2.2009 13:07  !!!!!

Kunnissa eletään kohti vaikeita aikoja.

Kurikassa äänestäjiltä valtakirjansa saaneita attasesalkkujen ulkoiluttajia yhteinen vastuu ei näytä painavan millään tavalla.

Nyt tarvitaan kuntalaisia, äänestäjiä talkoisiin. Nousemaan barrikaadeille. Ei riitelemään, vaan käynnistämään Kurikan Ryhtiliike painostamaan itse valitsemasnsa poliittiset vehkeilijät keskinäiseen yhteistyöhön. Palauttamaan luottamus kunnalliseen päätöksentekoon.

13.2.2009 14:20  Vai ?

Valitettavasti sikamiehen yhteistyö on hyvin omaehtoista, Ensiksi haukutaan ministeri ja sitten todetaan, että se oli vitsi, kiva kun kuuntelit. Se ei nyt vain niin mene.

13.2.2009 14:22  Sodan vastainen

Annetaan nyt sotia vaan, kaikki sodat ovat aikanaan päättyneet ja sodassa molemmat osapuolet ovat hävinneet. Nyt on kyllä itsekunnoitus kurikkalaisilta karkaamassa, missä ovat kurikkalaisuudesta ylpeät rohkeat tekijät, kuka nousee muiden yläpuolelle, saattaa olla aivan yllättävä tekijä. Nykyisistä siihen tuskin on ainakaan pitkään aikaan. Kurikka tarvitsee nyt henkistä johtajaa ja suunnannäyttäjää. Odotellaan, jospa vaikka löytyisi. Muuten seuraavat kunnallisvaalit on yllättävän lähellä ja siinä välissä käydään vielä monet vaalit, voivat olla aika yllätykselliset.

13.2.2009 14:34  Voisiko blogisti lomauttaa itsensä

Kyllä on riitaista tämä Kurikan touhu. Tekisikö blogisti sellaisen palveluksen, että lomauttaisi itsensä näistä blogien tekemisestä. Olisihan siinä sekin etu, että hän pääsisi ihmisten aikoihin nukkumaan. Jotenkin tulee mieleen, että nämä blogit vain lisäävät tätä tappelua ja riidan haastamista.

13.2.2009 14:51  Ei kannata roskia maton alle pyyhkiä

So, so!: Toivottavasti blogisti ei toteuta lomautusta.
Tämä foorumi on ollut erittäin tervetullut.
Se on mahdollistanut pyrkimyksen ongelmien siivoamiseen.
Suuri osa kommenteista on arvokkaalla tavalla nostaneet perustellen vaikeita asioita esille.
Toimittajatkaan eivät enää kykene mitä tahansa kirjoittamaan, koska nyt tietävät, ettei kaikkia heidän kirjoituksiaan niellä totuutena.

13.2.2009 14:59  Jäitä hattuun

Tämä on nyt tälläista mielikuvan maalausta tämä keskustelu. Ei kai kukaan nyt tosissaan riitelyksi tätä ota. Vielä vähemmän tämä nyt on valtuutettujen riitelyä. Älkää nyt sekoittako faktoja ja fiktioita. Ei kai tänne ole pakko tulla katsomaan tai kirjoittelemaan. Hiukan jäitä hattuun nyt ihmiset. Äänestäjät ja muut saavat purkaa tuntojaan niinkuin vain parhaaksi näkevät. Tuskin tämän mielipiteen sanomisen kautta kukaan tulee paremmaksi tai huonommaksi. ...
Siis jäitä hattuun. Ilmiöitä tulee arvostella. Asiat pitää sanoa. Henkilöitymiseltäkään ei voi välttyä, mutta pidetään se minimissä. Minun mielestäni ei blogistin alustukset ole olleet mitenkään lpukkavia tai erityisen provosoivia. Näissä mielipiteissä sensijaan on hiukan turhaakin hiillytty.

13.2.2009 15:17  kommentti

Kähmintää tuntuu olevan muuallakin.
Kandee lukaista.http://www.selkoteksti.vuodatus.net/

13.2.2009 15:32  Ei haukku haavaa te

Tämä on nyt vähän sama ilmiö. kuin uskonnon syyttäminen sodista ja pahoista teoista. Ihmiset ne ovat, jotka tekevät ja toimivat. Blogisti on viestintuoja, joka tuo aineiston ja sisällön yleisestä kinnostavasta aiheesta. Tuskin hän alustuksillaan aiheuttaa pahuutta, joka on ihmisten mielissä valmiiksi. Asia on juuri niinkuin joku sanoi, ettei roskia pidä maton alle lakaista. Se ei ratkaise mitään.

13.2.2009 15:46  Ulkonäköni on sielun peili

Tulin just reissusta ja älysin tsekata tätä blogia.Huomasin esko r:n puhuvan luottamuksesta.Missähän esko r:n luottamus on punnittu?Jurvan Kansalaisopiston videopirin vetäjänäkö?
Vai omistamansa yrityksen vetäjänä, jolla on pistämätön liikeidea:kunnan laitteilla tehdä bisnestä?

13.2.2009 15:46  Olen tainnut pudota kärryiltä

Ahdistuneilla sieluille saattaa olla ihan hyväksi, että voi käydä "terapiassa" täällä Matin sivuilla.

Useat kirjoittajat ovat kuitenkin ihan oikeasti huolissaan siitä, millä tolalla kunnallinen päätöksenteko Kurikassa on.

Terapiakirjoittelu ei paranna asiaa. Vastuullisten tulisi tuntea vaikeana hetkenä vastuunsa ja korjata nykyistä eripuraista toimintakulttuuria.

Turhaanko olemme huudelleet muutoksen perään?

13.2.2009 20:35  tuura

näköjään

13.2.2009 20:52  Taitaapi

Taitaa hiljaisuus merkitä sitä, että oppiminen parempaan on menossa.
Kun vielä huomioi, että on perjantai ja 13 pv.

13.2.2009 21:01  vanha kettu

Tähän saakka päivä on menny hyvin, en oo katsonu kalenteria, nyt alakaa huimata.

On tosiaan hiljais eloa, onko kaikki Koiviston tai Juhanin blogis.

13.2.2009 21:05  Tullut vähän seurattua

Sielä on hiljaisempaa, niinkuin ennenkin.

13.2.2009 21:06  kommentti

Esitin aiemmin kommentin ja kehoitin lukemaan tietyn EU- jutun .
Tarkoitus oli herättää mietteitä muustakin kuin tästä kyläpolitikoinnista.
Maailma ei ole ehkä enää niin kuin ennen, tämän talouskriisin jälkeen siitä on varoiteltu täälläkin .
Pitäisikö laajentaa vähän perspektiiviä, siis kommentti 15:17
kannanottoja ?

13.2.2009 21:19  Vapaaherra wonselius

Onko faktaa? Tuntuu jotenkin hakuusalta, uskon jos luen luotettavalta taholta. Jotenkin tuntuu että perspektiivi menee takasi sinne

13.2.2009 21:24  kommentti

Kerroppa luotettava taho Wonselius ?

13.2.2009 21:30  Vapaaherra wonselius

"Vaikka kuka Kurikan valtuutetuista"

13.2.2009 21:35  Vapaaherra wonselius

Vitsi vitsi vitsi lähes 43 kertaa.

Eihän sitä pysty kukaan fatoihin tukeutuen näyttämään toteen, voi olla totta tai ei. Väärinkäytökset Etelä-Euroopassa on tosiasia mutta kuka näyttää toteen.

13.2.2009 21:42  Kysyn vain

Minua kiinnostaa kysymys, miten Kurikka selviää tästä lamakurimuksesta, Voiko hallitus tehdä mitään. Sehän vain hyväksyi talousarvion täytäntöön pantavaksi nytkin. Näinkö vain pannaan menemään käyttötalouteen osingot ja porkkanat ja otetaan velkaa syömiseen. Miten ensi vuoden kanssa selvitään, eikö virkamiehilta todella tule mitään esityksiä. Mistä vs, kaupunginjohtaja saa parin tonnin palkkansa lisän johtajuudesta, jota ei hoida? Mitä kaupunginjohtajan tekoja hän on tehnyt, kun ei kyennyt edes ohjaamaan päätöksentekoa lailliseksi vaan jouduttiin uusimaan pääätös.

13.2.2009 21:47  vanha kettu

Älä laita Kurikan selviytymistä kyseenalaiseksi tottakai Kurikka selviää; ainakin tästä pitkästä osinko humalasta viimeistään vuoden kuluttua, sitten alkaa pitkä ja raskas krapula josta voi selvitä.

13.2.2009 21:57  Vastaan vain

Vanha kettu on oikeassa. Kovien kokemusten kautta vain voi oppia.

13.2.2009 22:03  tuura

yes kyllä se sieltä suosta nousee iloinen päivä vielä KURIKKAANKIN....

13.2.2009 22:13  Juhani

Jos sattuu olemaan turhaa aikaa, niin käykää nimilinkistä äänestyksessä. Äänestys kestää viikon.

13.2.2009 22:25  !!!!!

Tuollaisella ongelman ja kysymysteasettelulla lisätään vain vettä myllyyn.

Tuollaisten provosointien kohdalla kannattaa ajatella ensin ja toimia vasta sitten jos vielä mielii.

Kurikan asiat tuskin siitä kohentuvat, että voidaan oikein äänestystuloksella vouhkata kenen pitäisi nöyrtyä ja kenen edessä.

13.2.2009 22:27  Juhani

Onko joku muukin sitä mieltä että äänestys pitäisi keskeyttää heti alkuunsa?

13.2.2009 22:30  Batman

Hömö Tintti ja hänen vasen jalkansa Vessa-Matti pelastaa mailman oikeamielisyydeltä.

13.2.2009 22:31  Juhani

!!!!!

Äänestys on poistettu. Vahinkoa ei ehtinyt tapahtua, koska viestin luki minun ja sinun lisäkseni vain yksi henkilö. Oletko tyytyväinen?

13.2.2009 22:35  Humu-Tintti

Kerro Juhani mitä kysyttiin ? Epistä kahden välistä keskustelua ?

13.2.2009 22:39  Juhani

Kysymys kuului mitä poliittiselle tilanteelle pitäisi tehdä?

Kymmenessä vaihtoehdossa kysyttiin mm. kenen/minkä puolueen pitäisi tehdä aloite tilanteen rauhoittamiseksi. !!!!!:n mielestä kyseessä oli provokaatio, joka ei ollut tavoite.

Mutta kuunnellaan nyt kaikkein herkimpiä ääniä.

13.2.2009 22:48  vanha kettu

Älä Juhani usko mitä huutomerkki huutaa, laita äänestys takaisin, huutomerkki ei nyt ajatellut asiaa.
!!!!! koitas panna ajatellen mikä ihmeen provokaatio tuo äänestys muka olis, höpö höpö sulle. Etkö !!!!! halua,että Kurikassa alkaa oikeanmoinen työ kurikkalaisille.

13.2.2009 22:48  kommentti

Kurikan omatunto taas heräsi.

13.2.2009 22:50  Juhani

No laitan jossain vaiheessa jalostetumman äänestyksen. Mietin miten sen vois toteuttaa niin ettei mikään puolue saisi ääniä ;-)

13.2.2009 22:57  Jankutus vs. kaupunginjohtajaa kohtaan jatkuu

Tuosta kommentoija "Kysyn vain" vuodatuksessa on jotain tuttua kloonatun tuntuista tekstiä, jota tällä blogilla on ollut kyllästymiseen asti. Voisikin kysyä, eikö löydy muuta puheen aihetta. Koskenkorvan Padon rakentamiseen liittyvät ruoppaustyöt ovat alkaneet. Ei näytä kiinnostavan ketään. Ehkä se johtuu siitä, kun se on myönteinen asia. Ehkä sitten olisi blogi pullollaan tekstiä, jos paljastuisi, että siinä on tehty jotain mokaa.

13.2.2009 22:58  !!!!!

Hyvä näin Juhani.

Vähänkin näitä kunnallsipoliittisia liemiä sekoitellut ymmärtää, etteivät mitkään ryhmät tai yksittäiset sekoilijat voi sallia, että joku ottaisi tai tavoittelisi vielä sulkaa hattuunsa tämän vyyhden selvittämisestä.

Uusia aloitteita kehiin. Niitäkin kannattaa esittää sen verran harkitusti , että on ainakin itse valmis työskentelemään asian eteen.

13.2.2009 22:58  vanha kettu

Kurikan omatunto valvoo AINA

13.2.2009 23:08  Yksi päättäjä

Missähän tässä on vika, blogissa vai kommenteissa vai varmaan molemmissa jos 22.57 kuuntelee ? Asia lienee kuitenkin niin, että jos kommentoijat esittävät jotain, on se asia mikä jonkun mieltä painaa. Johonkin sekin perustuu. Kommentoijat siis kommentoikoon mitä haluavat,. Jos joku haluaa palauttaa alkuperäisen aiheen mieleensä, lukekoon blogin uudestaan ja kommentoikoon siihem. Ei kai tässä inmeempiä sääntöjä ole eikä tarvita. Tämä on läpileikkaus kansalaisten kommenteista eikä päättäjien teoista tai mielipiteistä. Turhaa on ketään erikseen syyllistää. Senkun jatkatte.

13.2.2009 23:10  kustas

Jos vai joku jokin jotkut jossain tekis jotain edes jotain niin se olis kaikkien etu. Eihän siitä saa kuin rupia persiiseen jos tekee jotain hyvää kaikkien eduksi.

13.2.2009 23:54  !!!!!

Yks ja ehkäpä toinenkin päättäjä vähitellen. Hyvä.

Nyt taidan kyllä minäkin jankata, mutta eihän siinä muuta kuin miljoonat vilistävät jankateassa. Tässä konkreettinen esimerkki kritiikin kohteeksi joutuneen virkamiehen toimista arvioitavaksi.

Ihmettelen talousjohtaja Korhosen esitystä valtuuston hyväksymän talousarvion täytäntöönpanosta ilman minkäänlaista lisävalmistelua tilanteen muututtua siitä, kun talousarvioesitys oli valmisteltu valtuuston hyväksyttävksi viimevuoden puolella.

Ehkä olisi ollut jo silloin viisasta saattaa talousarvio uudelleen valmisteltavaksi tulopohjan murennuttua. Asia oli jo tuolloin tiedossa ja julkisen keskustelun kohteena.

Talousjohtaja Korhosella on täytynyt olla tiedossaan kunnanhallituksen esitystä tehdessään, että mm. Kuntaliiton käytettävissä olleiden viimeisten ennakointien mukaan talousarvion tolopuoli ei tule totetumaan.

Edelleen esittelijällä oli tiedossa, että investointi- ja kehittämisrahojen osalta suunnitelma oli vähintäinkin epäselvä.

Jokainen voi itse todeta kaupunginhallituksen pöytäkirjasta, miten nämä asiat on tuotu esille kaupunginhallitukselle valmistellussa päätösesityksestä.

Asian käsittely näyttää pahasti siltä, ettei korjausesityksiä saada vireille siitä syystä, ettei menneiltä vuosilta löydy esimerkkiä muunlaisista päätösesityksistä. Ovat näitä tavanomaisia rutiinipykäliä.

14.2.2009 0:08  Juhani

!!!! Nyt kyselyssä ei erotella puolueita.

Nimilinkistä pääsee vastaamaan. Mielestäni tuo ei provosoi nyt millään lailla mitään, mutta kertoo sen millaisia toiveita normalisoitumiseen elää.

14.2.2009 4:22  esko r

Juhani käy nyt liian kuumana,eihän tässä mitään normalisoimista tarvita,tämähän on normaalia elämää,ymmärrä se,halloo?onko kaikki kotona??

14.2.2009 12:45  Juhani

En ole edes lämmin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini