Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Sankarina arjessa

Torstai 12.2.2009 klo 0:03


Arjen sankari

Jokainen Ihminen voi olla sankari joka ainoa päivä.

Sellainen ihminen on sankari, joka uskaltaa lopettaa arkisen työnsä, josta on tullut hänelle ahdistava rutiini.

On parempi etsiä tehtävä, joka tyydyttää itseä. Laatu korvaa määrän kaikessa.                                  

Sellainenkin ihminen on sankari, joka uskaltaa sanoa ääneen yhteisöä koskevat ongelmat. Uskaltaa tarjota  mahdollisuuden  käsitellä hankalia asioita jotka aiheuttavat asioiden etenemiselle vaikeuksia. 

Hän pureutuu ongelmien ytimeen ja antaa mahdollisuuksia ja esityksiä, joista valita. Mutta jos mitään muutoksia ei ala tapahtua hän lähtee.

Häntä pidetään kummallisena, kun hän luopuu asemastaan, sen suomista taloudellisista ja sosiaalisista eduista, turvasta ja arvostuksista.

Hän tekee ratkaisunsa silti  ja katsoo mitä tapahtuu. Vain sillä tavalla hän voi asettua omien arvojensa puolelle. 

 

Kriisin syvyydestä

Eduskunnassakin kuntien tuleva tilanne herätti hätähuutoja. Parin miljardin rahoitusaukosta puhuttiin.

Tänä vuonna voidaan vielä jotenkin selvitä, mutta mikä on tilanne ensi vuonna, kun verotulojen kertymät romahtavat. Osinkotuotot onneksi vielä saatiin, se antaa meille jatkoaikaa, mutta samalla viimeisen varoituksen.

Todellisiin töihin pitää kiireesti ryhtyä menojen saamiseksi aisoihin.

Toivottavasti uusi kuntajohtaja saa otetta asioihin, että lopulta päästään siihen tavoiteltuun. Eli löydetään uudelle kunnalle vanhojen kuntien parhaat toimintatavat ja mallit.

Minä ainakin lupaan hänelle täyden tuen ja työrauhan näissä vaativissa ponnisteluissa.

Kunnat vaativat yli miljardin euron hätärahoitusta peruspalveluihin. Pääministeri esittää tukea yrityksille ja elvytykseen.

liisan_kuvat_084.jpg
Taitavat olla yhtä kaukana nuo toiveet realismista kuin tämä valoilmiö Suomen taivaalla. Vielä se ilmiö näkyy Kurikassakin. Kunhan tehdään oikeita töitä ja lujasti tahdotaan onnistua. Kommentit

12.2.2009 4:56  Iso V

Mä olen arjen sankari sitten, sain äänen kuulumaan pienessä yhteisössä.

12.2.2009 7:38  Pikku P

Löytyy arjesta uhrejakin. Kaikkia ei kohdella oikeudenmukaisesti. Mitä suurempi itsekkyys, sitä enemmän palkitaan. Kaikille arkinen rutiini ei muodostu ahdistavaksi vaan se että kukaan ei arvosta kuin syyllistä etsittäessä.

12.2.2009 7:42  Iso D

Pääasiahan pitäisi olla, että rehellisyys palkittaisiin. Kuka kuitenkaan uskaltaa olla rehellinen, kun heti tulee sontaa silmille. Mäkynen yritti nimellään jotain sanoa, niin heti tuli puskista oikein olan takaa. Oma paha mieli useimmiten kostetaan ihmisille joka viestinviejänä sanoo0 totuuden. Näinhän se on.

12.2.2009 8:38  Pikku Vee

Avoimesti ja rehellisesti. Ei millään pahalla. Kenen sanoja nämä ovat ? JIK:n eilinen yhtymäkokous kertoi kaiken kokoomuksen toimintalinjasta. Jätetään noudattamatta hallituksen sitovaa ohjetta. Täydellistä kurittomuutta. Ei mitään luottamista näihin ole.

12.2.2009 8:57  Kurikka näyttäytyy nulikkamaisesti

Miten kurikkalaiset esiintyvät ulospäin. Lehtitietojen mukaan kurikkalainen edustaja on Jikin kokouksessa poikennut kaupunginhallituksen antamastan toimintaohjeesta. Asialla on suuri kunnallispoliittinen merkitys ja se pitää irroittaa henkilöistä. Miten Kurikka näyttäytyy ulospäin, miten kaupunginhallitus voi toteuttaa konserniohjausta, miten kurikkalainen isännän ääni saadaan kuulumaan. Kurikalla ei ole varaa sooloilla jos aiotaan saada hallinto toimimaan ja Kurikka voi saada mielipiteilleen sen painoarvon, mikä sille kuuluu. Nyt näyttää Kurikan jäsentenväliset mittelöt vaikuttavan Kurikan asemaan, sen heikentämiseen ei totisesti ole varaa. Jäsentenväliset kisat käydään kotikentällä ja ulospäin esiinnytään niinkuin kaupunginhallistus ohjeistaa, muuten olemme viidakkolakien armoilla.

12.2.2009 9:16  Hoohhoijaa

Kyllä on käsittämätöntä touhua. Sitten vielä ostetaan joku ulkopuolinen tähän peliin mukaan. Enin osa Jalasjärven ja Ilmajoen edustajista käyttäytyi tyylikkäästi, eikä mennyt peliin mukaan. Yksi ostettu peluri oli jostain. Olisko PS ?. Asialakin jaksoi naljailla Pohjalaisen palstoilla. Laittomuuskin on sallittua kun sen tekee kokoomus. Valokoiva omatunto vai? Kyllä puheenjohtajan asemassa olevan tuoli horjuu, kun ei pysty rehellisyyteen. Kuka tuollaiseen enää uskoo ?

12.2.2009 9:28  Että sillee

Petos on rikos, jossa tekijä toista erehdyttämällä aiheuttaa vahinkoa sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollista määrätä.
Törkeä petos on kyseeessä, kun rikos tehdään käyttämällä hyväksi vastuulliseen asemaan perustuvaa erityistä luottamusta.

Jo petoksen yritys on rangaistava teko

12.2.2009 9:52  tänään

Tätäkö lopun päivää, se on jo vanha asia, tapahtu eilen, blogi on tätä päivää.

12.2.2009 9:53  Kolmen äänen puheenjohtaja

Raija Asiala kirjoittaa tänään Pohjalaisessa, että Ollila on kolmen äänen puheenjohtaja, kun hän ja Koskinen sai kolme ääntä ja voitti arvalla pääsi JIKKY:n hallitukseen ja sitten puheenjohtajaksi.
Nyt viimeistään on enää turha väittää, etteikö Kurikka ole riitainen paikka.On selvää, että tämä asia näkyy jatkossa.

12.2.2009 10:14  Hohhoijaa tosiaan

Mitäs riitaa se on, kun hallitus päättää sitovasta ohjeesta ja osa kokousedustajista ei toimi ohjeiden mukaan. Ei se ole riitaa vaan petos. Pitkäaikaisin valtuutettu toimii sovittujen pelisääntöjen vastaisesti itse vielä puheenjohtajana toimien. Uskomatonta!!! Ja se on riidatonta.

12.2.2009 10:41  kommentti

Näyttää tämä puoluepoliitinen peli olevan kaikkein tärkein peli.
Tässä JIKKY:ssäkin , varmaan sielä on kaikki edustajat viimmeisenpäälle liikelaistos osaajia.
Ei kun valituksia laatimaan.

12.2.2009 10:58  Että näin

Petoksen luonne onkin seuraava:

5 § (24.8.1990/769) Luottamusaseman väärinkäyttö.
Jos se, jonka tehtävänä on hoitaa toisen taloudellisia tai oikeudellisia asioita, väärinkäyttää luottamusasemaansa

ryhtymällä sellaiseen toimeen, johon hänellä ei ole oikeutta, tai
jättämällä tehtävänsä kokonaan tai osaksi suorittamatta
ja siten aiheuttaa vahinkoa sille, jonka asioita hänen tulee hoitaa, hänet on tuomittava luottamusaseman väärinkäytöstä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

12.2.2009 11:27  maargit

Kaikkein kuhistuttavinta Koomusedustajien käytöksessä on se piittaamattomuus . jolla kaupunginhallituksen tekemä päätös Kurikan edustajista JIK johtokuntaan annettiin.Yhtymäkokouksesssa edusta ei toimi yksilönä vaan kaupunginedustajana

12.2.2009 11:28  Ei sentään rikoslain mukainen petos

Jos kommentoija (10:58) on siteerannut ko. rikoslain kohtaa siinä tarkoituksessa, että se soveltuisin siihen asiaan, että kaupunginhallituksen ohjeen mukaisesti ei ole esitetty Ollilaa JIKKY:n hallituksee n vaan Koskista, niin tämä kohta ei tietenkään siihen sovellu. Tämä kohta tarkoittaa sitä, että jos minä hoitaisin kommentoijan asiamiehenä esim. hänen omaisuuttaan ja toimisin siinä yhteydessä väärin, niin silloin petoksen tunnusmerkistö voisi toteutua.
Nyt kyseessä on tilanne, jossa ei ole noudatettu kaupunginhallituksen ohjetta. Voisi tietysti todeta, että tämä oli siinä mielessä loogista, että ko. kaupunginhallituksen kokouksessa kokoomuksen edustajat olivat samalla kannalla.

12.2.2009 12:06  tänään

Vatvokaa asioita mistä on jotain hyötyä. Hittojako nyt yritetään kommenteilla tehdä riidasta oikea sota, järki käteen ja kirjoitukset hyödyllisimpiin asioihin.

12.2.2009 12:11  ???

Mikä petos on jos se ei ole petos?

12.2.2009 12:26  ???

Varmaan on hyvä keskustella hyödyllsistä asioista kuten arjessa sankareista. Nyt näyttää tällainen ikävä episodi häiritsevän arkista työskentelyä. Kysymys on nyt isosta luottamusasiasta.

12.2.2009 12:27  Kuuhulluuden aikako?

Näyttää olevan kokoomuksen tilaaja-tuottajamallia.Toteuttajina tälläkin kertaa Ylinen,Koskinen ja muut vallanhimoiset, laskelmoivat pikkusieluisuuteen tarrautuvat kokoomusälyköt.

12.2.2009 12:31  aatu

Oman kannan muuttaminen on Petos, ITSEPETOS. Tuuliviiri kääntyilee, jos paras vaihtoehto on oma vaihtoehto niin miksi sitä pitäis muuttaa huonompaan suuntaan. Kysyn vain.

12.2.2009 12:49  Löytyykö pesänselvittäjiä

Kunnallishalinnon konkurssi Kurikassa. Pesänselvittäjät asialle. Kaikki ovat häviäjiä, johan tälle nauraa aidan seipäätkin. Mitähän äänestäjät nyt yleisesti tästä menosta ajattelevat ?

12.2.2009 12:56  kustas

Ei kannata lähteä kysymään, voi olla ettei "keskustas" pidetä vastauksesta.

12.2.2009 12:57  kustas

Ei kannata lähteä kysymään, voi olla ettei "keskustas" pidetä vastauksesta.

12.2.2009 13:40  Son loppu ny, tehkää mitä haluatte

Kuka on kenenkäkin kaa, kurikkalaiset kurikkalaisien kaa, pankaa ny viimeenki peli poikki ja ruvetkaa töihin. Yksi K:lla alkava presidentti olis jo hajottanu valtuuston ja hallitus olis kaatunu. Meillä vain mesotaan niinku norsut lasikaapis, tulis ny eres kunnon lama jotta poliitikoolla olis jotaki tekemistä. Taitaa äänestäjät vieraantua vaaliuurnista, kattokaa peiliinne.

12.2.2009 13:48  aatu

Koitas mennä katsastamaa Koiviston Hannun viimesimmän blogin kommentti, sielä on tekstiä minkälainen lama oli tosilähellä. Kannattaa käydä, nyt on sentään asiat suht hyvin.

12.2.2009 14:06  Mumma

Minusta blogisti antoi hyvää esimerkkia kertomalla antavansa erityisen työrauhan kaupunginjohtajalle. Sellaisia avauksia ja puheenvuoroja, positiivisesti ja myötäsukaisesti, tulisi nyt antaa. Mutta nämä muutamat nuoret hallituksen uudet jäsenet. Niinkuin härkä raivopäitä

12.2.2009 15:10  1. varapuheenjohtaja ????????

Jos kaupunginvaltuuston 1 varapuheenjohtaja ei noudata hallituksen sitovaa päätöstä, onko ko. henkilöllä enää kaupungin luottamusta. Oli kuulemma vielä hallituksen kokouksessa ilmoittanu että tulee noudattamaan hallituksen päätöstä. No, ei pettäny ensimmäistä kertaa, nyt vain julkisesti.

12.2.2009 16:04  RYHTILIIKE

Onkahan tämä rähinöitseminen tarttunu jurvalaasista kurikkalaasihin vai onko tämä aiva täälä syntynyttä?
Tälle nauretahan pitkin maakuntaa ku aikuuset ihimiset teköö ittestänsä naurunalaasia.
Kurika Ryhti on uheiluseura ja sitä ryhtiä nyt tarvittaasihin!

12.2.2009 17:08  Tavattoman utelias

Ketä ovat rähinöitsijät? Missä asuvat tai ovat asuneet? Ovatko vasta nyt alkaneet rähinöimään?
Ketkä ovat siellä Jurvassa aikoinaan rähisseet?
Hyviä kysymyksiä. Eikö??!!
Voi olla, että on vaikeata saada yhdenmukaista vastausta.

12.2.2009 17:16  Uuden johtajan tukeminen itsestään selvä asia

Mielestäni jotenkin erikoista se, että ensin blogisti kolmunissaan ilmoittaa antavan täyden tukensa uudelle kaupunginjohtajalle ja sitten joku kommentoija sitä vielä ihastellen kiittelee. Eikö tuen antaminen uudelle johtajalle kuuluu sivistyneeseen itsestään selvään käytökseen ilman, että sitä pitäisi erikseen todistella. Olisikohan tähän syynä se, ettei edellinen valtuuston puheenjohtaja arvostanut silloista johtajaa ja antoi sen myös näkyä.

12.2.2009 18:21  positiivari

Kyllä se näköjään on niin, että ei niin positiivista blogia, että siitä ei joku vääntäisi negatiivista kommenttia. Että se siitä sivistyksestä.

12.2.2009 18:34  ei ap.

Positiivari vai ap. Paas ajatellen ottaen ne vihreät lasit päästä pois, ei ole vaikeaa. Niinkuin 17:16 sanoi, joillekkin selvääkin selvempi asia ei ole selvä.

12.2.2009 19:09  tuura

No tulihan se paikka lopuksi ,mut meni näköjään tiukoille,silloin joskus kuukausi sitten oli puhetta että kyllä se jotakin odottaa ,mut läheltä piti. Silti onnea ja työ intoa MATTI ...

12.2.2009 19:23  vain kolmen ääntä

Rupiaa näkymään luottamuspula.Sellaasta se vain on.

12.2.2009 21:35  ???

Kommentti 19:23. Olisi saanut jäädä antamatta. Valt I vara pj. petti kaupunginhallituksen luottamuksen. Samalla Kurikan sisäisiin asioihin puuttui joku "yhteistyökumppani" JIKKI naapurostoporukasta. Pannaan korvantaa, vai pannaanko--hyvä kysymys. Mitä ajattelettomuus saakaan aikaan?

12.2.2009 21:39  Ymmällä

Kyllä maakunta nyt tietää, ketkä Kurikassa noudattavat päätöksiä. Ilmajokisetkin, joista on puhuttu, etteivät olisi olleet sopuisaa porukkaa, noudattavat kyllä tehtyjä päätöksiä ja kiertävät kaukaa kurikkalaisten kähinät. Jalasjärviset ovat olleet kuuleman mukaan hyvin sovinnollisia toisillensa. hekin halusivat olla sekaantumasta kurikkalaisten välisiin valintoihin. No kuitenkin yksi heistäkin osoitti, ettei sielä nyt kaikki pidäkkään paikkansa, mitä on kerrottu. Asiala kyllä tiesi tämänkin, mutta täytyyhän sitä suurelle yleisölle antaa asiasta ivallinen kuva tapahtuneesta.
Kuinkahan tässäkin jupakassa lopulta tulee käymään, kun kaupunginhallituksen päätökset eivät koske edes 1. varapuh. johtajaa.

12.2.2009 21:45  HYI HITTO MIKÄ MIES

Rikkomalla kaupungijhallituksen antaa päätöstä Lasse Mukkkala menetti maineensa kansanvallan ja demokraattisen päätäntävallan toteuttajana.Lisäksi vielä valehteli kh kokouksessa jotta noudattaa annettuja päätöksiä.Hän ei kyennyt toimimaan asemansa antamalla luottamuksella ja kunnioituksella.Nämä oeriaatteet ovat niin pyhiä että vain hän joka kykenee niitä rikkomaan on täysi petturi ja on menettänyt kaiken luottamuksensa muiden kuntapäättäjien keskuudessa.
Tätä ole ko tyypistä epäillyt ja nyt hän veteraanisarjalaisena viimein paljasti kieron ja epärehellisen todellisen minänsä.Poliittinen Raato!

12.2.2009 22:01  aatu

Jos tuohon malliin kirjoittelette niin kirjoittakaa edes omalla nimellä.

12.2.2009 22:07  Mitä tekee hallitus

Mielenkiintoista nähdä miten Kurikan kaupunginhallitus reagoi syntyneeseen tilanteeseen. Minkälaisissa tunnelmissa seuraavia ohjeita annetaan. Jälkipyykin paikka taitaa olla tulossa vai onko ? Miten oikeusoppineet selvittävät tappahtuneen. Tärkein asia kuitenkin on; minkälaisiin ohjeisiin kaupunginhallitus voi luottaa. Olisiko hallituksessa nyt aika pysähtyä ja sopia pelisäännöt, ei niitä ainakaan lakituvasta saada, itse ne pitää maalaisjärjellä saada aikaiseksi, muuten toimintaa ohjailee epäluulo ja luottamuspula. Hallitus pesköön pyykkinsä, sitä me varmaan odotamme, jotta saataisiin tulevaisuuden päätökset kestävälle pohjalle.

12.2.2009 22:27  pidetään mitä sovitaan

Millä hallitus voi tehdä mitään pelisääntöjä jos niitä tehdään , niin kokoomus ne heti pettää. Ei voi luottaa ja se on sopimuksien perusta, luottamus.

12.2.2009 22:42  Hallitusko halvaantuu

Kelvoton hallitus jos ei voi mitään tehdä, hallituksen oma asiahan tämä on. Jos hallitus ei voi mitään tehdä, niin mitä me teemme tällaisella hallituksella.

12.2.2009 23:09  Luulisin

Kaupunginhallitus ei varmaankaan enää lähetä yhtymäkokouksiin epäluotettavia henkilöitä.

12.2.2009 23:33  Ymmällä

Mitä silloin tedään, kun ei enää nauti enemmistön luottamusta! Onko miestä? sitä sopii kysyä!

12.2.2009 23:56  Jurvan Kymppi

Nauttikaa kurikkalaiset jurvalaisista niin kauan, kun vain voitte.
Laihialaiset aikoinaan heitti jurvalaiset yli laidan.
Jurvalaiset eivät koskaan suostu kenkiksi kusettamiseen, saatikka pakottamiseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini