Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Yö ja päivä

Keskiviikko 11.2.2009 klo 0:07


Yöstä päivä

 

Ihmiset kulkevat eteenpäin.

He kulkevat siksi, että he luottavat tulevaan. Siksi että heillä on usko paremmasta.

Vaikka kukaan ei tiedä mitä seuraavassa hetkessä tapahtuu, siitä huolimatta ja sen takia.

Huonoina hetkinä jokainen päivä on pimeä yö.

Mutta hyvinä hetkinä pimeä yö on kirkas päivä.   

 Kevättä kohti  

Maailmantalouden kriisi on dramaattinen haaste eduskunnalle ja hallitukselle.

Kunnissa sama kriisi heijastuu hallituksien ja valtuustojen työskentelyyn.

Keskeisille sijoille nousee nyt suomalaisen työn, työllisyyden ja ennen muuta yritystoiminnan turvaaminen.

Meidän päättäjien tulee yhdessä huolehtia siitä, että työttömyys tai ansiotason lasku tai kustannusten nousu mahdollisimman vähän varjostaa tavallisen kurikkalaisen elämää.

Kriisin keskellä on katsottava tulevaisuuteen. On rakennettava silta tulevaisuuteen.

Se ei onnistu ilman yksimielistä otetta keskeisissä asioissa ja päätöksenteossa.

Toivon vilpittömästi ja aikuisen oikeasti, että työskentelyssä päästään eteenpäin toisiamme ymmärtävälle linjalle.

Ilman edesvastuullista asioiden hoitoa sälytämme velat nuorten ja lasten maksettavaksi pohtimatta ollenkaan sitä, miten velanmaksu tapahtuu.dsc00596.jpg

Kuka tietää mitä tämä kuva esittää ?  Joka tietää, avaa luukun tulevaisuuteen. Hän osaa myös ratkaista tulevaisuuden ongelmat työtä tekemättä ja vaivaa näkemättä.

Minä en ole sellainen ihminen, en edes halua olla.  Silti ja siksi luotan tulevaan ja uskon huomiseen.


Kommentit

11.2.2009 0:47  vanha kettu

Olisit ensin laittanut tuohon lamppuusi valon, silloin voisit kulkea huonoinakin hetkinäsi valossa, pelkäämättä käsillä olevaa maailmalaajuista lamaa, jolle sinä eivätkä muutkaan kuntapäättäjät voi hölkäsen pöläystäkään. Kunhan pidätte oman kunnan asiat järkevästi hoidettuna, ilman omaa kerskaa, ylpeilyä, ilman toisten yli kävelyä, nöyrästi toteuttaen postia jonka teille ovat äänestäjät valtakirjalla antaneet, sillä me äänestäjät olemme julmia äänemme haltijoita ja muistamme edustajiemme tekemät ja tekemättömät työt.
Järki käteen eikä kuvitella liian suuria omista mahdollisuuksista...

11.2.2009 8:51  Utelias

Anttila oli rökittänyt oikein kunnolla tätä sikamiestä. Eikä ihme, vieläkään ei ole avautunut mistä se syytös on peräisin ja mitä varten sitä ministeriä nyt syytetään? Kertoisiko joku osaava? Yli-Rahnasto tai joku viisas ?

11.2.2009 8:55  Eeva

Täytyy sanoa, jotta huumorintaju ei ole pohjalaisten tai ainakaan kurikkalaisten niitä kaikkein vahvimpia ominaisuuksia. Revaa nyt Aatu hiukan kurssia sinne kevyempään suuntaan, kaikella kunnioituksella.

11.2.2009 10:49  vanha kettu

Hyvä Eeva, ainoa tarkoitukseni raskaalla linjalla on se että pääsisin tekemään rauhankyyhkyn sinne valtuustosaliin. Eihän tämä minun linjani siihen mitään auta, mutta jos yhteistyö toimii niin saisinpa itselleni tönäisyn aloittaa patsaiden teko 2,5 vuoden tekemättömän kauden jälkeen. Ystä. terv.aatu

11.2.2009 10:55  Eeva

Kyllä Aatu asia taitaa olla niin,että Kurikka tarvitsee nyt rauhankyyhkyn sijaan suojelusenkelin. Kun sinä olet herkkä ja tunteva ihminen, älä sinä viitsi käyttäytyä dominoivasti. samaa nöyryyttä tässä pitäisi jokaisen vaatia itseltään eikä aina muilta.

11.2.2009 11:19  vanha kettu

Ok. Aloitan karhun teon.

11.2.2009 11:54  puumies

Vapiskaa Kurikka Karilla on nettiyhteys auki!

11.2.2009 11:57  ?

Kellä Karilla ?

11.2.2009 11:58  Aamupäivän mietiskelijä

Kunnista puuttuu tulosvastuu ja se on tosi suuri puute. Yrityksissä tulosvastuu on jokapäiväinen huoli ja iso huoli taantuman aikana. Kunnissa voidaan veronmaksajien lukuun toteuttaa haaveita ja hankkeita, maksajia on monia ja vastuu hajaantuu. Yritys ei voisi ajatellakaan toteuttaa investointeja muuta kuin tarkan harkinnan ja rahoitusselvitysten jälkeen ja samalla yritys mitoittaa hankkeen tarpeeseensa sopivaksi välttäen turhia ylläpitokustannuksia. Kunnissa on tärkeätä rakentaa komeasti ja tarpeeseen nähden ylimitoitetusti. Kurikassakin näyttää olevan päämääränä saada hanke alulle vaikka pienellä aloitusrahalla, loppu sitten hoituu valtuustosalissa. Jotenkin pitäisi saada kunnissakin tulosvastuu korostuneesti esille. Siinä voisi auttaa selkeä kustannustenjako, eli kaikkien kustannusten siirtäminen palvelusten tuottajien tiliin. Luulisi nykyaikaisen tietotekniikan aikana tämän olevan helppoa toteuttaa. Jokainen näkisi palvelustensa hinnan, vuokraisi tilat jne., saataisiin todella läpinäkyvyyttä kustannuksiin. Nykyinen yhtiöittäminen taitaa olla vain päätösvallan siirtämistä valtuustosta pois ja taloudellinen vastuunkantaja onkin valtuusto ilman päätöksentekokykyä. Koko konsernin hallinta onkin sitten valtuustolle tosi vaikeata ja tarttis miettiä vastuunkantajattyuohon konsernin hallitsemiseen, valtuusto on aina myöhässä niissä asioissa ja joutuu kuittaamaan jo toteutuneet kustannukset. Pohdiskelun arvoinen asia vailla poliittisia intohimoja ja ketään syyttelemättä.

11.2.2009 12:07  Kompus

Etevyys , pätevyys, ymmärrys osaaminen ovat vastauksia mietiskelijän kysymyksiin. Valtuustolla Kurikassa ei taida olla kompetenssia asioiden osaamiseksi muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta.

11.2.2009 12:07  puumies

Aikanaan, aikanaan, kyllä se selviää hyvinkin pian.

11.2.2009 12:32  Puumiehelle

Olisko Wiiberi teheny tuollaisen tempun?????????

11.2.2009 12:44  puumies

Ei Karia kannata missään nimes halveerata, on rehti sanojensa takana oleva, vääryksiä oikova KURIKKALAINEN. Odottakaa kunhan Kari pääsee sinuiksi valtuusto työn kans. 125 ääntä, se on pirun paljon, pystytkö samaan 12:32. Kari on varmaan katsonut internetin hyödyn niin tärkeäksi tiedon hakuun, että uhraa leivästä nettiliittymän verran.

11.2.2009 13:09  ?

Kuka on Kari ?

11.2.2009 13:24  Kuka on jäävi JIKKY:n johtokuntaan?

Eilen huomasin mielenkiintoisen kommentin JIKKY:n johtokunta-asiasta, että onko sinne nimetty joku jäävi. Aloin miettiä asiaa ja totesin, ettei se voi olla blogisti. Perustelen tätä sillä, että jos sairastuisin, en varmaan sairauteeni pyytäisi blogistin apua. Edelleen ei se myöskään voi olla hallintojohtaja Hautala, koska hänen tehtävänimikkeensä viittaa hallintoon. Jäljelle jää näinollen Parkkamäki- eikös hän ole sairaanhoitaja?

11.2.2009 14:04  vanha kettu

Koiviston Hannun blogis tekstiä Sirkka-Liisa Anttila ------ Viljelijät. Syitä miksi protesti, kannattaa käydä lukemas. Koskee meitä kaikkia, lähiruoasta on kysymys.

11.2.2009 14:10  apuri

Parkkamäki ei ole jäävi JIK:n johtokuntaan. Pitää olla osastopäällikkö tai vastaava jotta olisi. Missä tarkoituksessa tuollaisia tietoja taas viljellään?

11.2.2009 14:16  ???

Kannattaa ottaa selvää, mitä S-L Anttila sanoi. Kannattaa ottaa selvää, mitä Sikamies sanoi jo edelliselle maatalousministerille. Aivan hävettäviä juttuja. Mitä tuolla voitetaan ?

11.2.2009 16:32  keskustalaanen

suomalainen elitarviketeollisuus.

11.2.2009 16:53  !!!!!

En tiedä, paljonko sika- ja maitotilallisten hyvinvointi on riippuvainen näistä EU 141:stä ja kakkosista. Suomen oligoposoituneessa (muutama harva toimija) ruokahuollon ketjussa kilpailu toimii vain yhteen suuntaa. Elintarviketeollisuus ja kauppa kuppaavat vahvempina vain alkutuottajaa. Nytkin Seinäjoella puhuttii enimmillään senteistä ja sentin osista.
Merkittävä klapsus oli myös, ettei ymmärretty, että omavaraisuus lannoitteissa on olennaine lenkki huolto-omavaraisuutta.
Millähän kilpailista saataisiin kasisuuntaista?
Yksi ministeri ei kesää tee. Annetaan hänen hoitaa vaikeaa tehtäväänsä.

Rakentavampien ehdotusten puuttuessa kannatta keskittyä vaikka pössunkasvatukseen

11.2.2009 17:06  Maatalouden leikkaukset lisää Kepun alamäkeä

Otin selvää näistä maatalouden leikkausasioista. Asiantuntija kertoi minulle, että etelän viljelijät ovat saanet aikaisemmin jpa 40%:n investointtitukiavustuksia eli selvästi suurempia kuin täällä. Etelässä on saamani tiedon mukaan vain muutama iso sika- ja kanatilallinen, josta tämä rähinä etelässä alkoi. Ministeri Anttila, joka itse on samalta alueelta, leikkasi MTK:n hyväksyessä meidän alueelta suurten mm. sikatilojen tukia. Tämä on varsin erikoista, kun tämän alueen edut on liittymissopimuksessa turvattu, niin niitä lähdetään kansallisesti leikkaamaan.
Varsin kiusallista on se, että ministeri Anttila leimaa vastuksen poliittiseksi kertoen, että "kourallinen etelä-pohjalaisia tätä asiaa vastustaa johdosssa hänen ennestään tuntemansa kurikkalainen ja kokoomukselainen Koivisto." Ihmettelen, miten keskustapuolue ja sen Etelä-Pohjanmaan piiri voi hyväksyä tätä menettelyä. Tämä mielestäni varmistaa sen, että keskustapuolue pysyy 20%:n alapuolella.

11.2.2009 19:36  Lasse Lepola

Maito ruotsista, hyvää ja halpaa, ilman kansallista tukea tuotettua.
Oikea linja, kun suomen maanviljelijät eivät pysty kustannustehokkuuteen.
Niin ja sianliha tanskasta, hyvä.

11.2.2009 20:05  kommentti

Luuleeko joku että ne maidot ja lihat on sitten halpoja kun niitä ei kotimaassa enää tuoteta.
Eppäilen ?

11.2.2009 20:05  Jäävibääjäävi

Samalla jääviysperusteella pitäisi esim. Markku Hydenin (joka on istunut Jurvan hallituksessa iät ajat) jäävätä itsensä, koska on ent. Jurvan ja nyt Kurikan kaupungin työntekijä. Ei se henkilöstä jääviä tee, missä hän on töissä, vaan se, miten hän käyttäytyy äänestystilanteissa, jotka koskevat suoraan itseä tai yhteisöä, jossa istuu hallituksessa tai näitä siskonkaimankummiasioita. Mitens monissa lautakunnissa on määrätty henkilöstön edustajat ihan johtosääntöön. Paremmin he tietää kuin joku tavistaavi asioista. Aamupäivän mietteisiin yhdyn siinä, että yhteisön asioita tulisi ajaa vähintään samalla pieteetillä kuin omia eli tehdä budjetit omantunnontarkasti; ylimitoittaa menot ja riskit/alimitoittaa tulot. Silloin voi päästä jopa nollatulokseen. Jos vanhaa korjaa, sekään ei riitä.

11.2.2009 21:47  kyllä lähtee

Mitä, mitä ihmettä, eikö kenelläkään ole mitään hyvää ja mielenkiintoista asiaa, edes JOTAIN. Kummelit on rautaa.

11.2.2009 22:49  puumiehelle

Kyllä olen ainakin maksanut runsaasti veroja, joiden käytöstä olen huolissani, ja tulen toimeen omillani ilman tukiaisia. Kuinkas sikafarmari ja netin käyttäjä johon viittaat.

11.2.2009 23:10  puumiehelle ...2

vanha sanonta : tyhjä tynnyri kolisee ja kalisee... ja se tiettähän että myllärin sika on lihava mutta sitä ei tiettä että kenen jauhoosta

11.2.2009 23:13  puumies

Kaikesta huolimatta, luojan kiitos kaikki ihmiset ovat erilaisia, maailmassa on paljon hauskempaa kulkea, vastaantulijoiden ulkonäkö, luonne, kaikki vaihtelee, niin tietysti luonnehan ei näy ulospäin. Jopa te kolme olette erilaisia, sinä, farmari ja johon viitattu. Mutta älä koskaan ole varma mitä huominen tuo tullessaan, elämä on raaka kokemus tai sulosointuinen tie, ei kannata tuomita. Ehkä nyt tulet toimeen omilla mutta oletko varma tulevasta

12.2.2009 0:25  puumies

ei ole mies se on nainen. PÖH.

12.2.2009 0:34  puumies

PÖH PÖH ja RÖH RÖH ja väärin taas HÖP HÖP ja HÖR HÖR

12.2.2009 1:08  Terveisiä vetelin kuivasille

Onko lääkkeet otettu.

12.2.2009 22:19  Puh puuttuu

Älykkäämpää tavaraa...............

13.2.2009 0:45  esko r

Markku Hyden on ollut Jurvan kunnanhallituksen varajäsen, iät ja ja ajat,varsinainen jäsen on ollut Maria Koivisto,iät ja ajat,jos Koivisto on poissa, on Hyden ollut paikalla..status on varajäsen..


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini