Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kohtalonsa kullakin

Tiistai 10.2.2009 klo 0:02


Kohtalo

Mikään tilaisuus ei ole yksi ja ainoa. Sinulle on tarjolla useita tilaisuuksia elämäsi aikana.

Jokaisen täytyy ottaa vastuu omasta elämästään.

Se tarkoittaa, että tilaisuudesta pitää ottaa vaarin.

Järki pelkää tappiota. Vaisto ja tunne taas rakastaa elämää ja sen haasteita.

Jotkut taas sanovat noita valintatilanteita kohtaloksi.

 

Paloaseman vihkiäisjuhla

 

Kurikan Paloaseman vihkiäispuheen pitäjäksi oli saatu itse sisäasiainministeri.

Tervehdyspuheesta alkaen tilaisuus oli lämmin. Keskinäisen kehumisen tunnelma paistoi ilmeistä ja puheista.

Ministeri Holmlund kertoi tavoitteena olevan , että Suomi on euroopan turvallisin maa jo vuonna 2015.matti_104.jpg

Tupakan takia välittömästi kuolee tulipaloissa 5  ihmistä joka vuosi. Kun karhu tappaa ihmisen kerran sadassa vuodessa, on siis tupakka 500 kertaa raakempi tappaja kuin karhu. Puhumattakaan tupakan muulla tavalla aiheuttamista kuolemista.  Ministeri Holmlund lupaili myös muutosta ja näin huojennusta rakennusten väestönsuojan vaateeseen.matti_110.jpg

Mielenkiintoisen mausteen päätössanoissaan käytyyn keskusteluun toi kaupungin kehittämispäällikkö lausuessaan kaupungin kanta olevan, että palotoimi pitäisi siirtää valtion toiminnaksi.

Asiasta voi perustellusti olla samaa ja eri mieltä, riippuen näkökulmasta.matti_101.jpg  

Kurikan Kaupungin tekninen päällikkö kehui leppoisaan tyyliinsä kaikki hankkeen onnistumisen osapuolet. Paradoksin mestarin kommentti kuitenkin yllätti:  "Paloasema on ollut paha paikka päättäjille, kun pitää investoida". ?

Minusta hän on selityksen velkaa tästä lausumasta.  Mitenkä kenellekään päättäjälle voi olla "paha paikka" päättää investoinnista ?  Toinen juttu on tietysti aina se, jos rahat eivät riitä tai joku pitää muita hankkeita tärkeämpänä.  Kaikkiaan varsin syyllistävä lausuma: "Pahat päättäjät tekevät kaikkensa kiusatakseen virkamiehiä tekemästä mieleisiään investointeja".   Näinköhän on ?   : ) 


Kommentit

10.2.2009 1:05  vanha kettu

Jos joku niin Kentala on investoinut, hyvähän niin on tehdä rahaa on millä mällätä. Leikitään pienillä kustannuslaskelmilla saadaan homma alkuun ja tiedetään sata varmasti että kustannukset ainakin tuplaantuu. Eihän se köyhää koske meneekö rahaa vai ei, eikä ole puhe Kentalasta vaan Kentalan palkanmaksajasta Kurikan kaupungista joka on kurikkalaiset. Nuolla ihme sekoiluilla ei mitkään tulot ja osingot riitä.
Muuten käykää katsomassa, uudella paloasemalla hallissa on uima-allas, on vähän matala mutta kuitenkin.

10.2.2009 2:03  esko r

Jos ihminen tappaa ihmisen esim.Kurikassa kaksi kertaa vuodessa,kumpi on vaarallisempi Kurikassa ihminen vai karhu?Kuka nähnyt karhun Kurikassa ja milloin viimeksi?Vaarallista on,seuraavaksi varmaankin auringon sammuminen,kuinka vaarallista on? Matti haloo??mitä siellä pääkallonpaikalla puhutaankaan?????????????

10.2.2009 4:25  Kentalalta hyvä kommentti

Kentalahan puhui vain totta ja täyttä asiaa. Hyvä!

10.2.2009 4:53  ???

Huumorinkukkasen huippu näkyy olevan esko r. hyvä

10.2.2009 7:52  Maan hiljainen maksaja

Olispa hyvä jos joku kertaisi tapahtumat paloaseman ympärillä, millä kustannusarviolla lähdettiin liikkeelle, mihin päädyttiin loppuluvuissa, kuka teki kustannusarvion, kuka esitti ylitykset, mitä uutta saatiin aikaan. Ihmeellisiä lausuntoja vihkiäisissä, mikään ruutikeksintö ei ollut eaittää perlastustointa valtiolle, uutta oli luottamushenkilöiden ja virkamiesten vastakkainasettelu, vai onko kysymys väärinymmärryksestä tai kuullun ymmärtämisestä vai korkean tason huumorista. Luottamusmiehen vastuu mitataan neljän vuoden välein, miten virkamiesten. Paloasemia riittää, Kurikka, Koskenkorva, Jurva, Ilmajoki,Seinäjoki, Nurmo, tarjontaa on vaikka muille jakaa.

10.2.2009 9:36  Virkamiehistä ei korkeaa kuvaa

Täytyy sanoa, että omituisia kannanottoja kapungin virkamiehiltä ja vielä paloaseman vihkiäisjuhlassa ministerin ja blogistin läsnäollessa.
Ensinnäkin kehittämispäälliköllä on puutteelliset tiedot, kun hän ei ole tietoinen, että asiaa on selvitelty laajasti siinä yhteydessä, kun siirryttiin nykyiseen aluepelastusjärjestelmään. Silloin todettiin, että Suomen palotoimi nimenomaan maakuntien Suomessa lepää vapaaehtoisten palomiesten varassa. Mitenkä kehittäispäällikkö kuvittelee, että tämä asia hoituisi, jos palotoimi olisi valtiolla ja millaisiksi kustannukset muodostusivat, kun ne nyt ovat jo nousseet.
Tekniseltä johtajalta on tullut kahteen kokoomusministeriin rinnastettava möläytys ottaen huomioon tilaisuuden. Tulee mieleen, että ei investointien kohdentaminen ja suunnittelu ole kovin korkealla tasolla, kun niitä johtava virkamies päästelee tällaisia suustaan.

10.2.2009 9:47  Ongelmia Kurikan JIK-edustuksessa

Pohjalaisessa on Raija Asialan juttu otsikolla "Ongelmia Kurikan JIK-edustuksessa". Luin sen mielenkiinolla, koska se liittyy läheisesti blogistiin. Erikoista oli se, että edustuksesta oli äänestetty. Jutun mukaan esitys oli Matti Ollila,Margit Parkkamäki ja Kaarina Hautala. Vastaehdotus oli Pekka Koskinen ja uusi kaupunginjohtaja Paavo Tyrväinen. Ollila ym. ehdotus sai seitsemän ääntä ja Koskinen-Tyrväinen sai neljä ääntä.
Ko. käsittely ansaitsee muutaman kysymyksen. Ensiksi miksi vastaehdotuksessa jutun mukaan esitettiin vain kahta henkilöä, vaikka oli kolme paikkaa. Ilmeisesti Ollila ja Parkkamäki eivät olisi kelvanneet ollenkaan JIK:n johtokuntaan tämän essityksen tekijöiden mielestä. Toiseksi täytyy kummastella sitä, miksi ei alkuperäiseen esitykseen sisältynyt uuden kaupungijohtajan nimeä vaan hallintojohtaja Kaarina Hautala. Eikö uuden kaupunginjohtajan pitäisi olla mukana niin tärkeässä ja yli puolet kaupungin varoja nielevässä puulaakissa kuin JIKKY:ssä. Esim. Ilmajoelta näyttää JIKKY:ssä olevan kunnanjohtaja. Tulee tietysti mieleen sekin, että Ollila ja Parkkamäki haluavat pitää JIKKY:n omana reviivinään.

10.2.2009 11:34  Todella huolestunut, eikä syyttä!

En enää ihmettele yhtään, miksi Kurikassa on niin, niin, niin vaikeaa!
Kun lukee esim. tämänpäiväisiä kahta naapuriblogia.
Toisessa julistaudutaan (hakeuduttaan) pyhimykseksi.
Toisesssa julistaudutaan hulluuden kaikkivoipaisuuden voimaan.
Oikein kuvatehostein, että saataisiin entistä irvokkaimpia kommentteja aikaan.
Huolestuttavinta mielestäni tässä on se, kun kummatkin pyrkivät tällätavalla vaikuttamaan kurikkalaiseen keskustelukulttuuriin.
Selitys heiltä lienee, etten ymmärrä huumoria. Tai muut ovat sellaisia, miksi heitä nyt kirjoitustensa perusteella luulen.
Minä kysyn samantien vastakysymyksen: Ettekö te ymmärrä, mitä viestitätte itsestänne ja taustarymästänne?

10.2.2009 12:51  Hallinnon hämmentäjä

Virkamiesten lausunnoista tulee mieleen vanha viisaus: "Heiluttaako koira häntää vai häntä koiraa." Tulkitkaa itse aforismin sanoma. Tähän saakka on totuttu siihen, että virkamiehen rooli on vaikuttaa valmistelussa, luottamushenkilöt päättävät asiat valmistelusta, siihen virkamiehet tyytyvät eivätkä spekuloi jälkäteen tehtyjä päätöksiä. Systeemi on toiminut hyvin näin ja kuuluu demokratiaan. Tuosta poikkeavat menettelytavat ovat omiaan hämmentämään hallintoa ja tuomaan siihen jäykkyyttä.

10.2.2009 13:05  Kiinnostunut

Mistä tuo "todella huolestunut" on huolestunut? Siitäkö, että keskustellaan vai siitä ettei keskustella? Jos hän kertoisi mitä viestitetään? ja kUka on pyhimys ja kuka muuta? Voisitko hiukan avata ja tarkentaa sanomistasi?

10.2.2009 13:11  Himo

Miksi näissä kommenteissa on niin paljon kummallista tyytymättömyyttä? Ei kai näitä juttuja nyt niin haudanvakavasti pidä ottaa? Kai se sanomisen vapauden piikkiin menee, mutta odottaisi lähinnä asiallisia kommentteja. Lisäarvoa keskustelulle pyydän.

10.2.2009 13:23  Juhani

Kuulin että minusta on puhuttu täällä. Ilmoitetaan nyt pikaisesti että 11:34 kirjoituksen laatijalle ettei minulla ole mitään taustaryhmää. Vaaleissa olin samalla listalla kuin blogisti, mutta luovuin ja hain sitoumuksen pois.

En ole hakeutunut enkä sanonut itseäni pyhimykseksi vaan pidin sitä ironisena ja huvittavana väitteenä.

Tuo oli pahantahtoisuutta ja tämä puolustautumista.

10.2.2009 13:44  Todella huolestunut, eikä syyttä!

"Kiinnostuneelle": Vastaus kysymykseesi:
Luo entistä ahdistavamman tunnelman ja samalla pyrkii kannustamaan keskustelua siihen samaiseen ahdistavaan suuntaan.
Mielipiteeni ymmärretään väärin, jos sen väitetään rajoittavan keskustelua.
Kysyn: Mitä arvoa keskusteluun tuo "paskan jauhaminen?" Tai vain sellainen keskustelu. Tai pyrkiminen sellaisen lisäämiseen.
Epäilen ettei ainakaan positiivista kehitystä ja imagoa tai keskuuteemme positiivista ilmapiiriä.
Jos toisin väitetään, niin silloin pitäisi mielestäni sellaisten opiskella vielä, miten päästään todellisiin saavutuksiin.

Arvelen, että mielipiteeni edustaa hiljaista enemmistöä kurikkalaisten keskuudessa.
Tuohon johtopäätökseen tulee, kun juttelee "kylän raitilla."

10.2.2009 15:39  Juhani

Kirjoitit näin:

"Huolestuttavinta mielestäni tässä on se, kun kummatkin pyrkivät tällätavalla vaikuttamaan kurikkalaiseen keskustelukulttuuriin".

Nyt kun ehdin kunnolla lukea blogia niin huomaan että myös tämä oli kohdistettu minuun.

Kerro mitä erinomaisen hyvää keskustelukulttuuria saavutit tuolla kommentilla? Melkein nyt on pakko vaatia sinua yksilöimään asioita jotka noin valtavasti teksteissäni sinua ärsytttävät.

Jos keskustelukulttuuria halutaan parantaa, niin opeta nyt sinä minua tässä ihan julkisesti mitä ja miten minun pitäisi kirjoittaa. Minä olen valmis korjaamaan virheitäni kun näen että niitä jollakin järkevällä tavalla voidaan korjata. Vai oletko ärsyyntynyt pelkästään siitä että minä yleensäkin kirjoitan?

10.2.2009 15:44  Voitaisiinko keskittyä asioihin

Toivoisin, että palstalla lopetettaisiin tuo hyödytön jauhaminen ja keskinäinen selvittely, mitä edellä on tapahtunut. Olisi hyvä, jos joku viisaampi kertoisi meille siitä taustasta, mitä edellä on kerrottu Raija Asialan jutussa Pohjalaisessa.

10.2.2009 15:48  vanha kettu

SANAVAPAUDEN LOUKKAUSTAKO!!! Kaikki keskustelun aiheet eivät sivua edes politiikkaa.Todella huolestuneella,eikä syyttä, mitä ihmeen aihetta on valittaa joistain kirjoituksiasta tai aiheista. Täytyy todeta sinulle, älä ihmeessä lue sinulle ylivoimaista tekstiä, joka aiheuttaa ahdistusta. Anna muiden kirjoittaa ja lukea mitä haluavat. Arvele sinä mitä arvelet, mielipiteesi kanssa, eihän täälä käy edes kurikkalaisten enemmistö, oli tietysti hyvä jos kävisi. ÄLÄ SINÄ HUOLESTUNUT YKSILÖ RAJOITA SANANVAPAUTTA!!!

10.2.2009 15:50  Juhani

15:44 No nyt tuli asiaa ja palattiin perinteiseen keskustelukulttuuriin. Parempi niin.

10.2.2009 15:51  Himiö

Ihmeellisen samankaltaisia ilmaisuja ovat seuraavat: "demarit ja vasemmistoliittolaiset ovat katkeria ihmisiä". "Luottamusmiehille on paha paikka , kun pitäää investoida". ja mitäs se Katainen sanoikaan?

Kaikille noille lausunnoille on ollut yhteistä se, että niitä jouduttu pyytämään anteeksi.
Oletetun voiton huumassa ja nousuhumalaisessa tilassa, rinta rottingilla tuollaisia päästelee, valitettavasti.

10.2.2009 15:54  Sellaasta

Asiala ei voi lla huolestunut asioista kuin puoluepoliittisessa tarkoituksessa, valitettavasti. Kokoomuksen edustajat vievät omaa tietämystään Kurikka-lehteen ja se senkun kiltisti toistelee mantraa enempää selvää muualta ottamatta.

10.2.2009 16:56  No ?

Paljonko se Tyrväinen saa palkkaa? Onko kymppitonni vai mitä. Kuka sen päättää ja mitä se johtajasopimus on ja sisältää?

10.2.2009 17:47  Tälläästä

Tähän mahtuus välihin aina pala muutaki ku asiaa

10.2.2009 17:53  ?????

Kaipa nämä tiedot näkyvät kunnanvaltuuston päätöksestä, missä
Tyrväisen palkkaamisesta päätettiin?

Valtuutettujenhan on pitänyt ymmärtää päätöstä tehdessään myös päätöksen taloudelliset suraamukset.

10.2.2009 19:21  Jurvan kynäilijä

Kyllähän tämä kustannuslaskentamentaliteetti on näkynyt myös Jurvassa aiemmin. Tehdään alimitoitettu budjetti, jotta saadaan asia läpi ja sen jälkeen "työmaata ei voi keskeyttää, kun tulee talavi ja putket jäätyy, miehet joutuu orottelohon ja tuloo kustannuksia" tms. tms. Niin miksei voi keskeyttää. Ottaa järki kouraan ja miettiä uusiksi?
Näin on kuitenkin toimittu isältä pojalle. Kun kansa kiltisti maksaa, niin valtuusto jälkikäteen hyväksyy lisäbudjetit. Annetaan yksi kommenttipuheenvuoro, joka on ennalta varmistettu, ettei sitä edes voi kuvitella esitykseksi, jottei kukaan vain olisi samaa mieltä ja nuija kopahtaa.
Yksityispuolella moinen budjetointi tarkoittaisi... no en viitsi sanoa mitä.
Hyvä, että Kurikkakin sai nyt ookoon palokeskuksen. Jurvassa nämä asiat on ollu hoidossa aina, kiitos huonekaluteollisuuden ja Hietamäen Jukan, siinä sai Kurikkakin monitoimiosaajan.
Silti, ilman investointivalmiutta, ei tarvitse odottaa menestystäkään. Lottoamatta ei ole kukaan lottovoittoa pokannut.

10.2.2009 19:32  ?!?!?????

HALOO, ONKO OIKEEN, JOTTA JIKIN JOHTOKUNTAAN ON EHDOLLA JIKIN TYÖNTEKIJÄ ???

10.2.2009 19:51  vanha kettu

19:32 Täälähän ei jääviydet sun muut turhat seikat ole koskaan merkinneet mitään. Museovirasto ja sensellaiset yhdentekevät laitokset on paperia Kurikassa. Ei hyvä.

10.2.2009 19:57  Jurvan kynttilät

Mikä syynä jumalattomiin hintojen Jurvassa.
Vuokrat,hoitomaksut...

10.2.2009 19:58  Jurvan kynttilät

Mikä syynä jumalattomiin hintojen nousuihin Jurvassa.
Vuokrat,hoitomaksut...

10.2.2009 20:11  osan otto

Kaupunki lisä iski päälle, onneksi ette liittyneet Helsinkiin, sielä vuokrat kovia on, Kallios 17m2 yksiö 500? +vesi+sähkö. Olkaa tyytyväisiä näihin hintoihin ja älkää ottako HalpaHallia sinne, sielä hinnat nousee rivakasti ja tavarahyllyt vaihtaa paikkaa.

10.2.2009 21:31  Jurvan kynttilät

Kurikassa on HalpaHalli, siitäkö jurvalaisten kusetus johtuu.

10.2.2009 21:42  Kroisos

Sääliä saa ilimaaseksi mutta kateus pitää ansaata.

10.2.2009 21:54  MITÄ?

KROISOS,MITÄ?

10.2.2009 22:12  Tyhjän toimittaja

Kommentit kaukana päivän teemasta, vai onko ?

10.2.2009 22:27  Adolf Stalin

Täysin turvallinen yhteiskunta=poliisivaltio.
Suomessahan poliisilla alkaa olla aika turvallista. Turvallisin ammatti, jollei rankasti torveile.

11.2.2009 0:45  Jurvas hevonenki on hyväs turvas

Eiköhän turvallisin ammatti liene hevostenhoitajalla.

11.2.2009 18:08  Kroisos

Herättikö kysymyksiä? Kaikki ei oo niin kaunista ku luullahan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini