Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Matka ja lauseet

Maanantai 9.2.2009 klo 0:07


Matka

 

Tiedän että matkalla tarvitaan lujaa tahtoa siitä syystä, että matka kestää kauan.

Silloin kun kaikki päivät alkavat tuntua kovin samanlaisilta, sitä vain turtuu. Kuvittelee, ettei elämässä tapahdu mitään hyvää.

Silloin vaaditaan suurta mukautumiskykyä.

Koskaan emme voi palata takaisin, on vain mentävä eteenpäin.

 

Vaikeat, lainatut lauseet

 Kurikan elinkeinotoimi on saanut valmiiksi esitekansion Kurikasta.

“Elämäniloa ja elinvoimaa” on tuo lainattu lause.

Vaikea on tänä aikana myydä edes tuota ajatusta.  Se on vähän niinkuin asuntojen myynti. Jäädyksissä se nyt vain on.

Ei elämä tähän kuitenkaan lopu. Kevät tulee ja mieli virkistyy.

Yksi vastaanottohalli on Kaupungilla myynnissä eli vanha Skaalan halli.

Toinen tehdään Ikarin alueelle, jos kiinnostusta ja vuokraajia löytyy.

Vieläkään en ole saanut tyhjentävää vastausta kysymykseen, miksi Nikkarikeskuksen osakepääoman korotuksella pitää vanhaa lainaa nyt lyhentää, kun pitäisi elvyttää ?

Rakennettaisiin silläkin millillä Jurvan kirkolle uusi vastaanottohalli. matti_088.jpg

Tässä on "kuvankuva" eli layout uudesta Ikariin rakennettavasta vastaanottohallista. 1500-2000 m2 luulisin. En osaa sanoa onko tarkoitus rakentaa ilman varmuutta käyttäjästä? Joka tapauksessa lainatut sanat tässä ovat "vireä elinkeinoelämä" ja "aito yrittäjyys". Helppoja sanoja, mutta vaikeita toteuttaa. Toivottavasti onnistumme.


Kommentit

9.2.2009 7:37  Uno

Aiotaanko noin monimutkainen halli todella rakentaa tietämättä tulijaa tai mahdollista vuokraajaa ?

9.2.2009 8:39  Elvyttäjiä haluaa kaikki olla

Onkohan jo urakkalaskennassa ? Seiniä pitää saada, toivottavasti toimintaa sisällekin valmistumisen jälkeen, ettei vain pitäisi tehdä heti muutoksia kun vuokraaja saadaan sisälle, mutta onhan kaupunki ketterä toiveiden toteuttaja. Elvytys on kova sana sen sisälle mahtuu paljon toiveita ja niiden toteuttamista, eihän kukaan vastusta elvytystä, nykyajan mantraa.

9.2.2009 9:26  Vaari

Ei nyt jukelin tähden rakenneta mitään vastaanottohallia Jurvaan ei Kurikkaan.
Lämpö pienelle ykyisissä halleissa ja puolet valoista vain päälle.Siirtoviemäriä ei kannata rakentaa vaan oma puhdistuslaitos Jurvaan selaanen halpa.

9.2.2009 11:13  Ufo

Ei muuta rakentamaan vain. Onpa nuota osakerahoja.

9.2.2009 12:11  vanha kettu

Mihin perustuu ajatus elvytyksestä jos rakennetaan toisten tyhjien tilojen lisäksi kulutus syöppö, piitäähän hallit lämmittää ja huoltaa. Joka suunnassa, Kurikassakin irtisanotaan ja lomautetaan porukkoja, kaupunkihan tietysti voi sijoitaa irtisanotut ja lomautetut tyhjiin tiloihin odottamaan rekrytointia. Järki pitää olla pääs tuhlateskin, on varmaan joku ihmeen pakottava tarve hävittää osingot ja pian osakkeet. Kysykää joltain kaupankassalta tai kauppiaalta voivatko he tuhlata kassaan tulleet rahat miten haluaa, vastaus on selvä , vastauksen pitäs olla selvä kaupungin rahojen tuhlauksestakin, jonkinlainen edesvastuu pykälä pitäis olla. Voi olla hieno tunne neuvotella ja allekirjoittaa miljoonasopimuksia toisten rahoilla.

9.2.2009 13:12  onko

Visiota täydentävät strategiset päämäärät vuoteen 2012 ovat:
1. Kurikka turvaa peruspalveluiden laadun ja saatavuuden.
2. Palveluja järjestetään tehokkaasti ja asiakaslähtöisesti hyödyntäen erilaisia palvelujen tuottamistapoja.
3. Maapolitiikka sallii monipuolisia rakentamis- ja asumismahdollisuuksia ja edistää elinkeinoelämän kilpailukykyä.
4. Kurikka on vetovoimainen yrittäjäkaupunki.
5. Kuntatalous on tasapainossa. Omistajapolitiikka on hallittua ja tuottavaa.
6. Kurikka suhtautuu ennakkoluulottomasti ja aktiivisesti kunta- ja palvelurakennemuutoksiin. Kuntayhteistyö on tuloksellista.
7. Päätöksenteko ja johtaminen on pitkäjänteistä, keskustelevaa ja selkeään työnjakoon perustuvaa.
8. Henkilöstöjohtaminen on osaavaa, pitkäjänteistä ja avointa.
9. Henkilöstö on osaavaa ja työhönsä sitoutunutta.
Onko strategia edennyt oikein, ollaanko vielä kärryn kyydissä

9.2.2009 13:16  Sivuluisussa

Tuskin sitä nyt rakennetaan, meitä vain hyppöötetähän turhan takia. Ottaako nykyhallitus tuollaista riskiä vai olisko se sitten teknisen lautakunnan toimialaa, sitten jo vois ajatella jotta se kyllä rakennetahan, joku tuolla edellä kyselikin onko jo urakkalaskennassa. Tairetahan sittenkin rakentaa, elvytyksen lukuun, kyllä kai elvytys niminen kassa sen sitten maksaakin.

9.2.2009 13:46  Korven perältä

Olipa hyvin sanottu "Vanhalta Ketulta!"
Kannatan.

9.2.2009 14:43  Kyselyiässä

Kukahan tuon strategian on kirjoittanut aikoinaan, konsulttiko vai virkamiehet. Onko se luottamushenkilöiden pöydällä ohjekirjana. Onko se jokapäiväistä "kauraa" ? Pitäisikö olla vai onko se vain siksi, että pitää olla. Olla pitää - pitää olla sisällöltään erilaisia. Kuka voi sanoa, että strategia ohjaa toimintaani ? Onko siitä helppo luistaa, onko helppo tehdä, mutta vaikea toteuttaa ? Kysymyksiä - onko vastauksia.

9.2.2009 15:48  onko

Strategian laadintaa konsultoi Haus Kehittämiskeskus Oy

9.2.2009 17:02  Ei vastaanottohallia ja ei lainaan Nikkarikeskukselle

Eikö nyt olisi viisasta kiireen vilkkaa panna pillit pussiin uuden vastaanottohallin rakentamisesta ja käyttää ne rahat elvyttävään tarkoitukseen. Ihmettelen myös Nikkarikeskukselle myönnettyä lainarahaa. Silläkin rahalla olisi nyt tarvetta elvyttää. Minulla on koko Nikkarikeskuksesta ja sen tulevaisuudesta huono käsitys. Käydessäni siellä kerran muutama vuosi sitten silmään otti sen tuhlaileva rakennustyyli, jolloin tuli tunne, että onkohan tässä nyt saatettu kädet lyödä johonkin tahmeaan aineeseen.

9.2.2009 17:26  UFO

Nikkarikeskus maksaa toimintansa ja rakentamisen loput lainat saamistaan vuokrista. Toimintaa pitää vain tehostaa. Siinäon nyt saanssi. Ei ilmaiseksi , mutta halavaööa.

9.2.2009 20:58  Eikö ?

Sinkkonen oli hyvä kuntajohtaja, Varsinainen näkijä. Nyt häntä tarvittaisiin ohjaamaan tämä heikosti hoidettu liitos asiatolalle. Pakko alkaa myöntää, että oikeassa hän oli jo tuossa liitoksen lähtökohdassa.

9.2.2009 21:14  Ei tartuta 20:58 provosointiesitykseen

Toivon, ettemme provosoidu kommentoijan (20:58) esityksestä. Käsittääkseni se on tahallisesti tehty provosointitarkoituksessa. Sinkkonen oli Jurvassa vt. kunnanjohtajana ja hänen tarunsa päättyi siellä eikä ymmärtääkseni luottamusta jatkoon enää ollut.

9.2.2009 22:02  Ei enää

Sinkkosen Manu olis ollut parempi johtaja kuin Jurvan Sinkkonen. Manulla oli näkemystä.

9.2.2009 22:08  Uusi johtaja tulee, oletko valmis

Ilkan verkkosivulla kerrotaan, että uusi kaupunginjohtaja Tyrväinen tulee 2. päivänä maaliskuuta. Hänen ehtonaan on ollut johtajasopimus ja palkkatoivomus. Kapunginhallitus on tänään hyväksynyt johtajasopimusluonnoksen ja palkkasopimusta käsittelee suunnittelujaosto.
Tämähän on hyvä uutinen ja poistaa niitä ongelmia, mitä blogisti on useasti esittänyt siitä, ettei hallinnossa ole vakinaista vastuullista viranhaltijajohtoa.

9.2.2009 22:19  Eikö ?

Hienoa todella, että uusi pomo saapuu tähän sekasorron tilaan. Mielenkiintoista nähda onko mukava ja aikaansaamaton niinkuin tämä edellinen vai tehokas, hiukan pelottava ja hetken päästä haukuttu. Mukavahan on sama kuin tejoton ja lepsu.

9.2.2009 22:38  vanha kettu

Tehokas johtaja tarvitaan ja jos joku haukkuu niin se ei ole siihen saakka tehnyt töitään kunnolla, silloin johtajalla on ollut syytä oikaista tekijää. Nyt tarvitaan oikeanmoista työmoraalia kaikilta, myös asukkailta vaaditaan toimia yhteisen hyvän eteen.

10.2.2009 1:03  Voi Voi

Asuuko Saarakkala helsinginreissulla nykyään teltas.

10.2.2009 13:55  Ihailija

Eiköhän tuo Saarakkala asu Tuusulas ? Kotipaikkana muka Kurikka. J a Hahahha

10.2.2009 19:53  Entinen perussuomalainen

Eikö poliitikkoja, etenkin valtion virassa olevia, koske samat lait, kuin tavallisia ihmisiä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini