Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tie ja kiitos

Sunnuntai 8.2.2009 klo 0:02


Tie

 

Tiedän hyvin, että mainen kunnia ja erinomaiset teot eivät ole onnemme mitta.

Kaikkein tärkeintä elämässä on uskoa omiin tavoitteisiinsa, joskus haavekuvienkin kaltaisiin.

Sitä omaa tietä pitää seurata ja niiden unelmien puolesta on taisteltava. Olemmehan me itsekukin oman elämämme päähenkilöitä.

Sillä tiellä me itse teemme ne lähtemättömät jäljet.

Kiitos

Kiitos Atvailijalle, kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille.

Tuntuu siltä, että rautalanka on riittänyt ja lukija jos toinenkin alkaa ymmärtää mistä kunnan talousajattelussa pitäisi olla kyse.

Tässä keskustelusssa ei todellakaan ole tärkeää, kuka arvaa tarkasti oikein jonkun tulo- tai menokohdan.

On silti hauska nähdä, kuinka hyvin on arvattu esimerkiksi verotulokohta kun tätä vuotta pidemmälle eletään.

Hyvin oleellista ja kummallista on Kurikassa vuoden 2009 talousarvion laadinnassa ollut se lähtökohta, että kaikkki osinkotuotot ja vieläpä porkkanarahat yhteensä n. 9 M€ on jouduttu panemaan jokapäiväisten menojen katteeksi. .

Eipä muuta kuin nopeasti hakemaan valtionosuuksia yläasteen saneeraamisen osioon ja sitten töihin. Ympäristökeskuksen kaavaa  koskeva lausunto tuskin tulee puoltamaan laajennusosan nopeaa rakentamista. Siltä osin on edessä tarkan harkinnan paikka.matti_070.jpg

Kuntataloudessakin on tärkeää, että kakku jaetaan oikein. Vanha tapa oli , että toinen jakoi ja toinen valitsi. Silloin pyrittiin tekemään tarkka jakoesitys. Siis hallinnossa  niin, että virkamies jakaa palat ja luottamushenkilöt valitsevat.  On varmaan vielä syytä palata näihin pelisääntöihin laajemmin tarkastellen vanhoja vuosia asiantuntijoidenkin voimin.


Kommentit

8.2.2009 9:52  Jurfru

Onko todella niin, ettei Museoviraston tai ympäristökeskuksen lausunnoista tarvitse välittää, mitä ne sitten ovatkin? Ja onko kunnalla kaavamonopli ?
Kuinka tämä pelaa, voiko joku selittää? Vote?

8.2.2009 10:20  ?????

Onko Kurikka hakenut rakennushankkeisiin valtionosuudet?

Vain onko toimittu periaatteella "ei olla kipeitä eikä köyhiä" ja on ylenkatsottu valtionrahaa.

Kuka tietää?

Mikä on tuleva politiikka?

Kaupunginhallitus HO HOI?

8.2.2009 10:55  kelkkailija

On haettu.Kurikka-lehdessä oli juttu kouluhankkeesta.Pakko kääntää omankin mielipiteen osalta kelkka 180 ast.Valtiolta voi saada elvytysrahaa huomattavan osuuden.Taantuma on laskenut rakennuskustannuksia,työllistävä vaikutus ja ennekaikkia oppilaat ja opettajat tarvitsee tilat.

8.2.2009 10:59  Onko näin ?

Ei sitte muuta ku remonttii käyntihin. Mutta elvytysrahat pitää saada. Voiko sen jakaa niin, jotta laajennus pois, niin ei tartte hermostuttaa niitä Vaasan virkamiehiä?

8.2.2009 11:15  Kalenteri

EPÄILEN:Atvailijan tiedot ja taidot olisivat olleet Uuden Kurikan käytössä mikäli niin oltaisiin haluttu olevan mutta kun EI.
Nykytilanne on ilmeisesti lähellä ihannetilaa.Ei lainkaan johtoa.Eriäviä mielipiteiteitä liukuhihnalta ja oikaisuvaateita,talousasiat ei tunnu hetkauttavan ja kaiken kukkuraksi tarkastuslautakunta valitsematta, jonka tehtäviin kuuluu tilintarkastusyhteisön valinta ja arviointikertomuksen laadinta mm. kuluvalta vuodelta.
Tiedoksi:Nyt eletään helmikuuta....

8.2.2009 12:26  Miksipä ei

Näin on. Atvailijan ajatukset, varsinkin eilisen kommenttisatsin loppupuolella antaa ajattelemisen aihetta.
Tarvitaanko noin juhlavaa hallintoporukaa. Onko kaikille täyspäiväisesti kiirettä??
Saneeraaja ei ehkä olisi hullumpi ajatus?

8.2.2009 12:36  vanha kettu

Kannatta lukea atvailijan tekstit eilisen blogin lopusta.

8.2.2009 12:45  ?

Onkahan Atvailija Blogisti itte?

8.2.2009 13:17  vanha kettu

Kiittelee ainakin atvailijaa kovasti, jos henkilö on tietäväinen niin vois toimia näkyvästi Kurikan hyväksi. Turha nimimerkin takana kulkija ei tee asialle mitään, atvailijan uskottavuus paranee jos ilmaisee henkilöllisyytensä, sillä toimella mennään eteenpäin.
Osingoista; Onko kellään numerollista tietoa Forttumin ja Nesteen voitoista kuluneelta tilikaudelta? Esim. Nokia leikkas osinkoja, oliko tarpeellista, en tiedä vielä, aika näyttää mihin puhelin myynti menee, mutta hyvä varotoimi. M-Realin osinkojen anto on ollut kuin " hullun miehen touhuja Huittissa" Pahimmat vuodet olivat 2001 ja 2002 jolloin osinkoja jaettiin enemmän kuin tuli voittoja, sen jälkeen joka tappiollinen vuosi ja osinkoja jaetaan, velkaa otetaan, omaisuutta myydään ja nyt ollaan kusessa. Toivottavasti Kurikan päättäjät toimivat paremmin kuin entinen kurikkalainen M-Realin päättäjä( siirrettiin kylläkin alaspäin hierarkkias)

8.2.2009 13:55  vanha kettu

Lukiot paremmuus järjestykses: 470 lukiota, Kauhajoki 109, Ilmajoki 129, Jurva 130, Jalasjärvi 198, Teuva 229, Seinäjoki 268, Kurikka 288, Seinäjoen aikuislukio 431, Kauhajoen aikuislukio 459. Kyllä Kurikan opiskelijoiden kannattais mennä Jurvan lukioon, tuodaanko Jurvan lukio Kurikkaan vai opettajat vaihdetaa keskenään ja oppilasaines. Hieno homma kuntien yhdistäminen, Kurikka voi päästä listoilla paremmalle sijoitukselle. En lukenut mitkä kriteerit sijoituksille on.

8.2.2009 14:25  jj

Samaa tietä tallustaa perussuomalaiset, kuin muutkin, onko samat lait. Kiitos tulee, kun saadaan rötösherrat ja -narrit kiinni.
Kyllä kansa tietää. Tuomitseeko kansa omienkin rötökset.

8.2.2009 14:28  Korven perältä

12:45 : Enpä usko, on sen verran eri tyyli kirjoittaa, vaikkapa samasta aiheesta.

8.2.2009 14:46  Pekka Peitsestä Kunto Kalpaan

Nimimerkin käyttö on ollut kautta aikojen käytetty, myös hyväksytty yhteikunnallisen keskustelun muoto.

Toivottavasti näin Kurikassakin. Ja vielä nettiaikana.

Nimimerkin myötä voi tarvittaessa irrottautua helpommin suorasta keskustelusta silloin, kun haluaa kiinnittää huomion johonkin tärkeään asiaan, ilma, että on epäkohtelias muita keskustelijoita kohtaan.

Nimimerkki helpottaa toisia keskustelijoita keskittymään myös itse aiheeseen, sen sijaan että ajatukset pyörivät pelkästään tunnetun persoonan ja hänen aikaisempien tekemisiensä ympärillä.

Tästä on ollut selvästi etua myös Kurikassa, missä hyvin helposti on hyökätty solvaamaan ja pilkkaamaan henkillökohtaisia ominaisuuksia. Harvemmin kehumaan.

Tällä blogilla on eittämättä ansionsa siinä, että Kurikassakin kyetään vähä vähältä keskustelemaan kipeistäkin asioista ja suuntaamaan huomio ja toimet tulevaan.

Homma toimii näin vain niin kauan, kun nimimerkitkin tuntevat vastuunsa ja esittävät mielipiteensä sen mukaisesti.
Nimimerkkien takaa huutelevat, haukkuvat ja solvaavat kirjoittelut ovat aivan oma lukunsa. Asiaan keskittyvän nimimerkin on nekin helpompi ohittaa, ja keskustelu voi jatkua aiheesta. Ei tarvitse vetää herneitä sieraimiin.

Yhteiskunnallinen eskustelu jatkukoon monimuotoisena.

8.2.2009 14:49  niinpä

Kysymykset ensin, niihin vastauksia? Tyyli voi olla eri kysymyksissä ja vastauksissa!!!!

8.2.2009 15:49  Korven perältä

14:49 Enpä siitä huolimatta usko moista väitettä. Tunnen useampia muitakin kykeneviä ajattelijoita.

8.2.2009 16:39  Härventäjä

Kattokaa eilisiä kommentteja ja siirtykää tänne jatkamaan keskustelua. Ei tartte surfailla koko ajan.

8.2.2009 17:23  Juhani

Särkee hiukan päätä... yritän keskittyä tuohon 13.2. päivään ja olen sen takia hiljaa hetken.

8.2.2009 18:11  V...ttaa

Koska Kurikka-lehti aletaan jakaa ilmaiseksi kaikille Kurikkalaisille? Jurvassa se jaetaan jo ilmaiseksi. Huomasin, kun kävin kylässä. Kurikkalaisetko maksaa Jurvalaisten ilmaisen lehden luvun??? En kyllä maksa enää tilausmaksua!!!!!

8.2.2009 18:41  Otin selevää

soitin tutulle ja pitää paikkansa. Jurvan Sanomatkin tulee sielä eikä Kurikka-lehressä ole kuulemma Jurvasta oikeen mitään, Jurvan Sanomissa on ja on kuulemma Kurikastakin, mutta ilman jakavat Kurikka-lehtä. Onko Jurvan Sanomat jakelussa taikka myynnis rahan kanssa Eepeessä tai R-kiskalla. Joku sanoi, että on ostanut irtonumeron.

8.2.2009 18:42  Selevää ottanehelle

Ainaskin Eepeessä oli. Ostin ittekkin.

8.2.2009 18:42  Korven perältä

18:11 :lle Ei kannata ottaa nuon voimakkaasti. Kevennä vähän. tiedäthän sinä sen, että ne on nyt mainoksia, joita silloin tällöin noin jaetaan.
Sillä pyritään saamaan mahdollisimman moni Jurvan kaupunginosasta maksulliseksi tilaajaksi.
Sitten kun on paljon tilaajia, niin lehden hintaa ei tarvitse nostaa seuraavana vuonna. Kyllä se nyt luullakseni sitä tarkoittaa.

8.2.2009 18:47  Mumma

Mainoksia non ne jaot. Kurikka-lehti on niin häjy nykyään, kun siä aina vain jatkuu se haukkumispalsta. Ei tuu ku kamala olo sitä lukies. Vähä samaa ku nuo Kaharin jutut. Aina saa tällaanen mummaki olla vähinsä sydän syriällänsä, kun on niin ilikiää tekstia. Tuloo paha mieli.

8.2.2009 18:49  Mielenkiintoista..

Kuka Jurvalaanen tilaa Kurikka -lehren?
Näkis senkin ihmeen! Eihän siinä 2plarises oo kun kurikan ilimootuksia ja ittekehuja. Ottaasittta vähä oppia.

Laittakaa vain tulemahan tänne. On enemmän, millä sytyttää pesää. Ei tartte ostaa molempia iltapäivälehtiä. Taitaa olla ujaanen aika voimisnansa rahallisesti. Ei Jurva Sanomat ole noin mun mielestä pröystänny.

8.2.2009 18:57  Korven perältä

Korven perältä Mummalle:
Oivallisesti toit esille. Mutta koetetaan saada täällä parempi "fiilis", jottei kukaan vain saisi "sydäriä" tai muuta vakavaa.
Koetetaan vain parantaa näitä Kurikan asioita paremmalle tolalle.
Paras tulos siinä saadaan aikaan asiapitosella vuorovaikutuksella.
Vai kuinka Mumma tuumaa?

8.2.2009 19:05  Korven perältä

Annetaan nyt vain Kurikka-lehdenkin kehittyä tässä aidossa kilpailussa.
Kyllä kai se kilpailu tässäkin tekee hyvää
Onhan sielä säätiedoituskartassakin jo poistettu vanha raja ja saatu ikäänkuin häivyttämällä osa Jurvan kaupunginosastakin näkyviin.
Ja kyllä sitä jo joissakin kohdin sanotaan aidosti Jurvan kaupunginosaksi, eikä enää paljon esiinny kylä-nimeä.
Kehitystä, kehitystä on..

8.2.2009 19:08  Mumma

Kyllä Korven perältä vähä lohoruttaa mummaaki. Totta se on jotta tarvitaas sellaasta mukavaa otetta. Rempsiä saa ja pitääki olla. Mutta ainaanen kalavaminen, sitei kestä kukaa. Ku vähä eres yrittääs ymmärtää toistansa. Toki kaikki tyynni pitääs ottaa toinen toisensa huomiohon. Ennen tuollaasia toheloja pantihin ympäri korvia. Sitte kyllä unohrettihin ja annettihin anteeksi. Nykyään nuo jatkaa aina vain, yhtä ja samaa. Mentääs jo asiahan eli oltaas reiruja toisillen vähä arvostaenki, eikä aina ilikiästi.

8.2.2009 19:08  Syrjemmästä

Mua kylymettää tuo turha mainosten jakaminen. Suurin osa ei eres pala ja onko se sitten leivän ja maidon hinnas se turha mainostaminen?
En minä tartte kun nämä tilatut leheret, joita tuloo kaksi. En oo enää Kaharia lukenu enkä Kurikkaakaan, mulle on tullu Jurvan Sanoma 30vuotta. Liki heti, kun Kalajaanen sen alootti. Jonsei oo menny digipoksi rikki tai mikro, niin ei tuu luettua muuta. Se vain on niin. Mumma kiriootti ihan hyvin. Tuollaasia sais olla enemmän, jotei aina politiikkaa.

8.2.2009 19:09  Mumma

Niin joo. kyllä täälön palio aiva asialtaastaki, ei voi sanua.

8.2.2009 19:16  Ulkolukija

Hyvähän teillä on, kun on kaksi lehtä. Jos vielä molemmat on rahallisesti kunnossa, niin mitäs siinä. Saa ainakin asiansa esille. Ittekin joskus jotakin kirjoitellunna pidän hyvänä, että on mielipidepalstoja. Jos toinen on epämiellyttävä, voi turvata toiseen. Niinhän se menee? Olen joskus törmännyt reisulla molempiinkin lehtiin ja Jurvan Sanomat muistan hyvin, Kurikka-lehden etäämmin, mutta molemmat on muistini mukaan komeita lehtiä. Kyllä teidän uuskurikkalaasten oikiasti kelepaa:) Ulkolukija

8.2.2009 19:24  Korven perältä

Syrjemmästä nimimerkille:
On hienoa, että jotkut ovat säästäväisiä ja pärjää vähemmälläkin, niinkuin nyt sinäkin.
Mutta kaikki ei osaa tai halua sun kanssa aivan samallalailla elellä. Ja niilläkin varmaan on aivan hyvin silloinkin kun tulee Kurikka-lehti.
Luulen, että haluavat laajemmin tietää, mitä suuremmassa Kurikassa tapahtuu ja mitä kaikkea tavaroita ja palveluksia sieltä voi ostaa. No onhan sellainen aivan hyvin, kun se on nyt "kotiapäin."

8.2.2009 19:26  Kansanedustaja Mieto pitäisi osata hyödyntää

Tulee mieleen, että onko Kurikka osannut käyttää kansanedustaja Mietoa paikkakuntansa asioiden hoidossa. Huomasin jossain vaiheessa, että Koskenkorvan patoasiassa hän olisi asiaa kuulemma auttanut. Siitä on kyllä toisenlaistakin tietoa, että asiaa on pidetty niin hyvänä koko alueella, ettei siihen Miedon apua ole tarvittu.
Nyt kun blogistikin kysyy elvytysrahojen perään, niin eikö kansanedustajaa olisi hyvä silloin hyödyntää, ettei hänen tarvitsi olla vain suojelija ja esiintyä julkisuudessa vain vähän toisarvoisten asioiden parissa.

8.2.2009 19:40  onko näin?

Eikös se ole ite tämän blogin kapellimestari joka Mietoa taluttaa.

8.2.2009 20:46  Korven perältä

Jokohan "aatu" on alkanut hitsailemaan sitä rauhankyyhkyä? Se vois olla jo aivan hyvä olla ainakin varalta valmis.
Jos vaikka olisi jo seesteisempi tuo ilmapiiri. Eikös se olisi jo hyvä tunnustus myöneisestä kehityksestä.
Ja oli siellä joku toinenkin kyyhky-mies tai -nainen, joka lupasi oiken eläviä tuoda ja päästää lentoon.
Mitä mahtaa sille prjoktille kuulua?

8.2.2009 21:03  vanha kettu

Piirretty on.

8.2.2009 21:09  Suoran toisesta päästä?

Korven perältä taitaa olla nevan toisesta lairasta?

8.2.2009 21:34  Korven perältä

Ei nevalta, eikä sen laidalta vaan lakialta!
Jaha vai "vanha kettuko" aatun puolesta vastasi? Vai pitääkö piirtää yhteläisyysmerkki?
Jos on piirrustukset valmiina, niin eikö passai jo sytyttää hitsipillit?
Mitähän niille eläville linnuille kuuluu?
Tietääkö kukaan?

8.2.2009 22:34  Mumma

Huomenna koitetahan taas. Hieno päivä, poijat alakaa oppia.

8.2.2009 22:41  oo oo oo oo oo

Voisko se olla tuo mumma, joka niitä lintuja lupasi lennätellä?
Tämä yrittää olla valistunut aravaus. Jos kerran piirrustukset on olemassa, niin rauha on alkanut.

8.2.2009 23:15  Havukka-aholta

Nyt on sitten lunta koko Kurikassa ja aivan ilmaiseksi, ei muuta kuin hiihtelemään, kyllä siinä pääkin jäähtyy. Blogisti varmaan latailee akkujaan ja pian saamme taas keskustelun aiheita. Helmikuu mennä humahtaa ja hallinto saa uuden veturin virkakuntaansa, mielenkiintoista. Seuraillaan hiihtoja Tsekistä ja kuntoillaan itsekin. Muuten yhdyslatu Niinistöstä ent. Jurvaan olis paikallaan, onkohan jo ajettuna, kuka tietäisi, on muuten hieno latu ja siitä voi sitten hyväkuntoiset poiketa vaikka Nyrkän laavulle geokätköä etsimään. Öitä kaikille.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini