Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ankaraa ahneutta

Torstai 5.2.2009 klo 1:01


Ahneuden loppu

Puhemies Niinistö puhutteli ankarasti eduskuntaa ja varoitteli samalla liiasta elvytysinnostuksesta, väärin keinoin, pelkän lainanoton avulla. 

Korjauksen korjaus oli tuo termi. Ilmeisesti hän tarkoitti  samaa kuin maininta velasta veljenä otettaessa ja velipuolena takaisin maksettaessa.

Eipä voi tuo puhe osuvammin Kurikkaakin kohdata.

Vuosikaudet on menty iloisen kasvun merkeissä. Verotulot ovat kasvaneet luultua enemmän ja mitään varoituksen sanoja niukemmasta tulevaisuudesta ei ole haluttu kuulla.  

Loppuvuosina tuli vielä maukeat osingot tuohon päälle, jotka ensin tuhkattiin ja viimein kokonaan päätettiin käyttää käyttötalouden katteeksi.

Sitä sanotaan ahneudeksi, puhemiehen suulla.

Jos me Kurikassa korjaamme taloutemme lainanotolla tänä vuonna rakenteisiin puuttumatta, on edessä kahta kauheampi siivous.

Nöyryyttä me tarvitseme, aivan jokainen.

Nöyrällä asenteella töihin. Muuten joudumme korjauksen korjauksiin.masa2_023.jpg

Nämä piiput ovat jo kylmänä. Niinistö lausui viisaita sanoja eduskunnan juhlakokouksessa eilen. Kun toimimme sen mukaan, on Kurikassa erittäin vähän kylmiä piippuja.


Kommentit

5.2.2009 2:05  vanha kettu

Varoituksen sanat keneltä kenelle? Nöyryyttä tarvitaan nimenomaan oikeanlaista nöyryyttä.

Kyllä Kurikka pärjää jos KAIKKI on talkois tai ihan vain palkkatyös.
Liliuksen ristiretki itään tuli todella väärään aikaan, vaikkakaan tuollaiselle retket ei mihinkään aikaan ole siunausta, mutta eipä polta omia rahojaan, se on helppoa noloommallekin Liliukselle.

5.2.2009 9:28  Pappa

Kyllä meni talounero MOLLILAN ennuste Fortumin ja Nesteen osingoista pahasti pieleen. Osinkoja on tulossa 7244200 ? ja MOLLILA ennusti vain viittä miljoonaa. Paras pitää suunsa kiinni, kun ei asioista mitään ymmärrä!

5.2.2009 10:06  vanha kettu

Ei ole montaa päivää aikaa kun jotkut itkukuorolaiset meinas, että edes nyt pitää myydä osakkeet ettei kaikki mene. Budjetti uusiksi ja osingoilla ei leikitä RIKASTA.

5.2.2009 11:43  Pekka Järvinen

Fortum jakaa osinkoa euron osakkeelta, edellisvuoden tuloksesta sitä tuli 1,35 euroa. Montakos osaketta Kurikalla on?

5.2.2009 12:53  !!!!!

6.2 miljoonaa eli osinkotulot laskevat esityksen mukaan 2.2 miljoonaa euroa menneestä vuodesta.

5.2.2009 12:55  ?????

Mikähän on tulevan vuoden arvio?

Oliskohan hyvä arvaus 0.5 euroa osakkeelta?

5.2.2009 13:35  vanha kettu

7444200?

5.2.2009 15:00  Totuus kumminkin

On tavattoman hyvä asia että nyt on pelivaraa kun osinkotuotto arvioitiin budjetissa pienemmäksi.Kuntien verotulot laskevat taantuman vuoksi rajusti.Kurikan verotulojen on Kuntaliitto arvioinut laskevan 4-5 milj euroa.Ei kata osinkotuoton 2.4 milj läheskään tuota vajetta.Jäitä hattuun

5.2.2009 15:40  Kaunpungin talousarvio menee uusiksi.

Eikös se blogisti ollessaan vielä valtuuston puheenjohtaja talousarviokokouksessa esitti tuottojen pudottamista 2 miljoonalla eurolla, mikä hyväksyttiin. Täten jos osinkotulot laskevat tänä vuonna viime vuoteen verrattuna 2,2miljoonalla eurolla, niin se vähennys on ollut varsin lähellä oikeaa. Tosin pöytäkirjan mukaan talousarvio tasapainoitettiin ottamalla lisää velkaa 2 miljoonaa euroa, joten todellista säästöä ei syntynyt.
Jos Kurikan verotulot laskevat 4-5 milj. euroa, niin nyt saatavilla osinkotuotoilla ei ole siihen asiaan mitään apua, koska ne ovat jo budjetin menojen katteena. Täten ko. vajaus pitää hoitaa säästöjä löytymällä tai tuloja lisäämällä.

5.2.2009 15:57  Raimo Mäkynen

Kurikan kaupungilla on Fortumin osakkeita 6203500, Nesteen 1550875 kpl.
Nyt voi laskea tarkkoja lukuja, on vain hyvä että osinkoja tulee enemmän kuin budjetoitiin.Mieluummin arvio alakanttiin kuin yläkanttiin. NYT NIITÄ TIETÄJIÄ LÖYTYY KUN TULOKSET JULKAISTAAN. EI NÄKYNYT ENNEN TARKKOJA LUKUJA, NYT NÄKÖJÄÄN TIETÄJIÄ LÖYTYY.

5.2.2009 16:16  Papalle

Mien se papan laskutaidon paikka. Se kiven...

5.2.2009 16:17  Hepuli

Neste Oil:Tulos loka-joulukuulta -400 milj?.Koko vuosi(2008) +129 milj?
Rautaruukki :loka-joulukuu lasku 109-45 milj?.
Kuntaliitto huolissaan kuntien taloudesta.Ei yksi Fortum kesää tee.

5.2.2009 16:18  Hepuli

Neste Oil:Tulos loka-joulukuulta -400 milj?.Koko vuosi(2008) +129 milj?
Rautaruukki :loka-joulukuu lasku 109-45 milj?.
Kuntaliitto huolissaan kuntien taloudesta.Ei yksi Fortum kesää tee.

5.2.2009 16:37  vanha kettu

Raimo, Raimo, nyt tulit piilostas elvistelemään. Nyt aloitat suunsoitolla monille fiksuille kirjoittajille joilla on hätä oman kunnan asioista, kun monet oikeat valtuutetut ovat asiallisesti kommentoineet. Ole hiljaa niin olet viisamman oloinen. Olis varmaan kaikille paras kun menet takaisin, ennemmin sinua kyseltiin vastailemaan kysymyksiin, ei näkyny. Margit osaa ja on vastaillut, ei ole kolloon vikaa. Ei osinkotulot kuulu budjetin pirun isojen kolojen täytteeksi

5.2.2009 16:54  Hö

hyvä ku tuli osinkoa. tosin tuon euro on tuloksen nähden aika paljon ja taitaa olla vaan pois ensivuoden osingosta??.

5.2.2009 17:23  Rohkeasti vaan

Älkää heti mollatko, kun joku kirjoittaa nimellään. Eikös näitä nimellään kirjoittajia ole kaivattu!

5.2.2009 17:25  Samalla linjalla

Näin on, asioista saa olla vaikka mitä mieltä, mutta jätetään henkilöt haukkumatta.

5.2.2009 18:12  Juhani

Raimo, tuo oli parasta mitä täällä on sanottu! Oma nimi! Nyt on viisi reipasta... Margit, Matti, minä, Sinä ja Aatu! Vai onko vielä joku muu?

5.2.2009 18:23  pikkuraha

äkkiä tuollaanen 7 milliä on tuhlattu.
nikkarikeskus
lilja
siirtoviemäri
vastaanottohalli
näin yhtäkkiä

5.2.2009 18:45  aatu

Eihän 7milliä olekuin vajaa sentti ja 1:n sentin kolikkoja ei paineta Suomessa. Vai menikö jotkut yksiköt sekaisin, liian isoja asioita. Mutta muuten olen sitä mieltä, että mitä mieltä.

5.2.2009 19:02  Ystäviä Kurikassa

Voi voi noita vinoilijoita! Meni miten meni on joukossa pysyvänkokoinen sakki, joka ei kykene kuin vinoilemaan ja ajattelemaan vain ja vain pahaa.
Tulevat sitten tänne suoltamaan tuskansa, pahanolonsa syyttämällä sitä tai tuota. Kun itse on omat pulmansa rakentaneet, niin syyttäävät sitä ja tuota.
Itse eivät näytä muuhun kykenevän.
Kyllä Kurikassa on paljon pahansuopaisia ihmisiä. Näytön ovat antaneet.
Tätä totuutta ei muuta miksikään kirjoitti sitten omalla nimellä tai nimimerkillä.

5.2.2009 19:43  Ymmärtää pitää heikkoa

Paha olo purkautuu puhumalla. Antaa heidän puhua. Terapiaa se vain on. Hyvä kun tepsii.

5.2.2009 20:06  vanha kettu

Miksi pitäis myötäsukaan harjata jos teksti ei ole sellaista minkä MINÄ hyväksyn, joku ken pitää Raimon tämän päivän elvistelystä, kehuu ja kirjoitaa tasaista, minä en pitänyt, niin kirjoitan kuin kirjoitan. Jos kaveri heitää "ei näkynyt ennen tarkkoja lukuja, nyt näköjään tietäjiä löytyy" tuohan jo on vähän .....

Ei pitäis vaivata asian muita, olen viimeseen asti Kurikan puolesta, joskus jopa positiivisesti ajatteleva.

5.2.2009 20:22  Valtuutettu tietää enemmän

Kun tämä Raimo Mäkynen näyttää olevan valtuutettu (sos.dem), ja kun hän jotenkin viisastelee blogistille ja tämän blogin kommentoijille, niin eikö hänen meille pitäisi kertoa, mitenkä Kurikan taloutta nyt aiotaan jatkossa hoitaa ja mm. budjettiin puuttua, kun asiat ovat muuttuneet. Eikö valtuutetun pitäisi olla asioista vähän muita enemmän perillä kaupungin asioista, kun hänet on sinne valittu yhteisiä asioita hoitamaan. Täytyy myöntää, että blogistikin on valtuutettu, joten hänkin voisi enemmän valistaa kuin esittää kysymyksiä.

5.2.2009 21:10  Itse pelkuri

Kyllä se Ollila tietää nämä asiat. Mutta ymmärrän kyllä, että hänenkään tässä keskustelulttuurisssa ei kannata nimellään tuoda konkreettisia esityksiä kun nimettömät mollaajat ampuvat kaikkea mikä liikkuu ja ennen muuta aina henkilöä. Mäkynenkin teki virheen kun esiintyi omalla nimellään. Kurikkalais-pohjalainen sala-ampujatyyli on ampua puskista selkään. ettekö jo tuota ole oppineet.. Niin sanottu rehellisyys on täyttä klisettä. Uskallan tunnustaa , että kaikki nimellä esiintyneet ovat rohkeita ja arvostuksen ansaitsevia. Arvostan toki nimettömiä asian puhujia toki ja ymmärrän, että helpompi on siten puhua asiasta vain. Nimettömät henkilöihin kohdistuvat ilkeydet eivät edusta sivistystä eikä kovin erikoista ymmärryksen tasoa.

5.2.2009 21:34  Raimo Mäkynen

Hei...................................................1 Olen aina mielelläni kirjoitellu omalla nimelläni ja kantaa olen ottanut kärkevästikin. ajatteli kokeilla joko tämä ploki olisi sen verran aikuistunu että se olisi valmis keskustelemaan avoimesti ja omalla nimellään. Tekstini oli lyhyt edellisessä kirjoituksessa, faktaa numerotietoa joita jotkut halusivat.Tahallani kirjoitin loppuun ärsyttävästi niille viisaille nimimerkeille jotka jo viisastelivat Ollilan arvioita tulevista osingoista. En ole Mattia arviosta arvostellut , niinkuin joku nimimerkki asian tajusi, vaan olen kannattanut Häntä budjettikäsittelyssä arvion pienentämiseksi. Onneksi tuli enemmän kuin arvioimme, eli oli hienoa kun olimme väärässä.
Olen ollut 16 vuotta valtuustossa, eli luulen tietäväni jotain budjettiasioista, ja olisin ollut valmis kirjoittelemaan näkemyksiäni taloudesta ja sen eteen tehtävistä toimista, mutta olen pidättäytynyt juuri sen takia että täällä kirjoittelee joitain tyyppejä jotka nurkan takaa nimimerkin suojassa käy nimellä henkilön kimppuun uskaltamatta tulla esiin omalla nimellään.Asioista voimme keskustella ja olla erimieltä, mutta pitää olla sen verran miestä tai naista jos jotain henkilöä kohtaan hyökkää, nimi esiin.

5.2.2009 21:51  kurikkalainen

Hyvä kun saadaan 7 milliä, pystytään maksamaan jurvalaisten munimiset.

5.2.2009 22:10  kiinnostunu

Ehkä pitäisi muistaa että niitä kaupungin päätöksiä ei täällä plogissa aivan loppuun asti päätetä .
Eiköhän täällä pitäisi käydä vain keskustelua, ja vaihtaa mielipiteitä ym.
Ystäviä kurikasta on oikeilla jäljillä,aika ahistava on tunnelma.

5.2.2009 22:12  vanha kettu

Hyvä Raimo. Aina on mahdollisuus kirjoittaa nimellä tai nimimerkillä. Jos vielä tahallas haluat ärsyttää nimimerkkejä, eihän täälä oikeastaan monikaan kirjoita omalla nimellään. Ei sillä eikä millään, mutta tunnemme toisemme erittäin hyvin, mielipiteemme eivät kulje samaan suuntaan. Voimme olla asioista erimieltä, mutta tahalliset ärsytykset ovat sellaisia mitä en hyväksy. Tästä tekstistäni tietysti joku ystävä voi vetästä herneen mihin vain, ei auta, mitä kirjoitin se on totta.

5.2.2009 22:22  Juhani

Nimellä kirjoittaminen tuo esiin aivan eri ulottuvuuden sanoille kuin nimimerkillä kirjoittelu. Raimon tekstistä melkein kuuluu ääni. Itsevarma, mutta lempeän pehmeä ;-) Tiukkaankin kirjoitettu arvostelu kuulostaa heti ihan erilaiselta kun se saa taakseen tutut kasvot.

5.2.2009 22:25  Ystäviä Kurikassa

Raimo Mäkyselle: En viitannut edellisessä kommentissa sinuun.
Uusin kuitenkin edellisen kommenttini, tarkoittaen juuri esim. "Kurikkalainen":sen kaltaisia tekstejä ja kommentteja.
He eivät näytä ymmärtävän edes omaa etuaan saati Kurikan etua esimerkin kaltaisilla esiintymisillään.

5.2.2009 22:32  vanha kettu

Juhani voimme tietysti käydä kirjoittelua omalla nimellä, mutta ei se toimi samoin kuin nimimerkillä, saavat toiset arvuutella kuka kumma tuo ärsyttäjä ja ärsyttävä tyyppi on. Minähän en ole mitenkään poliittinen henkilö ja olen tehnyt poliittisen käynnin toisella sivulla eli takinkääntäjä. Terv. Teidän Aarni Jäske

5.2.2009 22:34  Raimo Mäkynen

En tarkoittanutkaan sinua, ollaan ystäviä Kurikassa.

5.2.2009 22:35  vanha kettu

Nyt Raimo arvaat syyn kirjoitukseni sävyn. Ei enää oikeastaan muuta kuin................

5.2.2009 22:41  kurikkalainen

Kaikkihan me ollaan nykyään sisaria ja veljiä, ystävät voi valita muttei sukulaisia.
Omaa etuaan ajaa perseennuolijat.

5.2.2009 22:46  Juhani

Aarni, olet oikeassa. Keskustelu ei menisi yhtä pitkälle, yhtä syvälle asian ytimeen eikä yhtä rohkeaksi omalla nimellä. Siinä on oma etunsa. Ja on siinä etuna myös mainitsemasi arvoituksellisuus. Se korvaa ristisanat ja palapelit kun yrittää päätellä kuka on kyseessä.

Mutta se onkin eri asia kuin se että nimimerkin takaa käydään kiinni niihin persooniin jotka esiintyvät nimellä tai muuten vain nimeten nimimerkin takaa syyllisiä eri tilanteisiin ottamatta syytöksistä julkista vastuuta.

Lue nimestäni klikkaamalla julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan mietteitä tästä asiasta. Minusta hän on aika lähellä oikeaa.

5.2.2009 22:48  J R M

Eipä puhuta rumia.

5.2.2009 22:54  itte pitää

Olen seurannut sivusta,mutta lähelt'ä tätä Kurikkalaista kunnallispolitiikkaa.Se on aivan käsittämätöntä peliä ja kieroilua.Itte asia pakkaa unohtumaan.Fortumin osinkoja on tullut miljoonia euroja ja talous on näin kuralla.Yksinkertainen kysymys :Kuinka se on mahdollista?

5.2.2009 22:56  Ystäviä Kurikassa

Joku on täälläkin arvioinut, että omalla nimellä esiintyessään tulee lisäarvoa kommentteihin. Kyllä!
Jos pyrkisi kommentoimaan omalla nimellä, vaikkapa tuota Kurikkalaisen kommenttia asiattomana, niin tulisi joukko nimetömiä kommentoija lisäämään asiattomuuttaan nimellä esiintyvää kohtaan. Ehkäpä laajentamaan vielä eri tavoin.
Kuka haluaa silloin ojentaa asiattomia kommenoijia sivistyneempään käyttäytymiseen.
Ja se kuitenkin näyttää olevan tarpeen, kun eivät itse ymmärrä.
Sen kaltaisissa tilanteissa on viisasta ojentaa nimimerkin takaa, mutta sillonkin asiallisesti.

5.2.2009 23:04  toivoa on

Kyllä se taloudenhoito aika lepsua on ollut.Toivottavasti uusi valtuuston puheenjohtaja saa porukat uusille urille.

5.2.2009 23:06  kurikkalainen

Ei ihminen sanoista suutu, vaan totuudesta.
Totuus kun osuu kohdalle, aina yritetään sanojaa mustamaalata.
Typerän ihmisen suurin alkuvoima on kaataa omat munaukset toisten niskaan.

5.2.2009 23:10  Raimo Mäkynen

22.56. Ystäviä Kurikassa. Asia on juuri noin kuin kirjoitit. Lopetan tähän omalla nimellä kirjoittelun.

5.2.2009 23:12  Ystäviä Kurikassa

Kurikkalaiselle: Toivottavasti ymmärrät, ettei totuuta tarvitse haukkumisella ja solvaamisella esittää.
Ymmärrä: Totuuden voi esittää aivan asiallisesti perusteluineen.
Mutta siihen tarvitaan hippusen sivistystä!

5.2.2009 23:17  @@@

Onneksi pääsee taas huomenna nuokkumaan työantajan piikkiin työpaikalle.Ku tuloo oltua netis niin myöhään.

5.2.2009 23:24  kurikkalainen

Sivitystäkö on sanoa kierrellen ja kaarrellen yksinkertainen ja selvä asia.
Valehtelijat ja omaa etuaan ajavat pyrkyrit pelkäävät ja inhoavat, suoraa ja yksinkertaista totuutta.
Hävettää kuunnella kaunisteltua paskanpuhumista.

5.2.2009 23:29  Ystäviä Kurikassa

Tulihan se sieltä taasen todentamaan, miten kävisi omalla nimellä esiintymisessä.

5.2.2009 23:41  vanha kettu

@@@ pitää vain mennä lääkärin leikkauspöydälle omaten silläkerralla huonoa tuuria ja senjälkeen voi valvoa myöhään ja aamusta ottaa takasi. Raimo älä suutu pienistä, laita oma blogi tai kirjoita tänne tai Juhanin blogiin hyviä ajankohtaisia asioita päivänpolitiikasta, monille on tärkeää saada oikeaa tietoa asioista, ilman omaa kehua tai kysymyksiä tai kyseenalaistamatta. Kurik. aivan, totuus esiin, turhan jauhamista on jo tarpeeksi, ollaan anettu äänemme toivottavasti ei väärään suuntaan.

5.2.2009 23:41  23.24/21.51

Yhtä paljon hävettää kuunnella kaunistelematonta paskapuhetta!

6.2.2009 0:06  kurikkalainen

Totta, mitä puhut. Asiat asiana ja lyhyesti.
Säästetään paskapuheet, pitkät ja lyhyet poliitikoille, eikä hävetä mitään.

6.2.2009 0:12  vanha kettu

Välillä vain on pistettävä kaunistelematonta paskapuhetta, että saa joitain hereille. Miks lähit?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini