Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mikä on tasapuolista, mikä ei ?

Maanantai 2.2.2009 klo 0:30


Päivän puheenaihe:

Yritysten tasapuolinen kohtelu ja "tukeminen"

Kurikassa on pitkään puhuttu ka kiisteltykin yritysten tukemisesta.

 Tasapuolisuus vaatii samanlaista kohtelua niin vanhoille kuin uusillekin yrityksille.

Onko toimittu oikein?

Mikä mättää, jos yleensä mättää? masa_087.jpg

Tämä kioski on kaupungin tekemä ja omistama. Kurikan Ryhti vuokraa sitä kesäisin. Paidattomat miehet käyvät jäätelöllä. Vuokra ei varmuudella vastaa pääoman korkoa. Onko kilpailutettu? Onko meneteltykaikilta osin oikein?  (Korostan, että Ryhtiä ei tässä syytetä  mistään).

masa_066.jpg

Näissä tiloissa on vuokralainen, joka maksaa todellista päämakorkoa vastaavaa tuottoa Kurikan kaungin näkökulmasta. Onko tällainen järjestely oikeudenmukaista ja voidaanko sitä toteuttaa kaikkien yritysten kohdalla?


Kommentit

2.2.2009 1:33  liikunnan puolesta

Kioskin pito Ryhdin toimesta kaupungin vuokraamassa paikassa on tukitoimi kurikkalaiselle liikunnalle, törkiäähän se olisi jos tässä tapauksessa lähdetään kilpailuttamaan. Tapauksia ei voi edes verrata, yleishyödyllinen urheiluseura --- yksityinen voittoa tavoitteleva yritys.

2.2.2009 1:44  inahuj

Aika hauska keksintö tuo "paidattomat miehet" vaikka vaatiikin Kurikan historian tuntemusta ;-)

2.2.2009 7:29  Selkeyttä tukimuotoihin

Liikunnan puolesta näkyy olevan Ryhdin puolesta. Aivan ymmärrettävää sinänsä. Muistutan, että kaupunki tukee urheiluseuroja liikuntalautakunnan kautta huomattavalla tuella. Kaupunki suorittaa liikuntapaikkojen ja aluieiden tekoa. Kalustoa ostetaan käyttöön. ja kun rahaa on liikaa, käyttämättömiä pururatoja valaistaan ja hoidetaan. Onko oikein, tai pitäisi sanoa, onko läpinäkyvää, että tukea tulee joka tuutista? Ei puutu kuin sossuluukku.

2.2.2009 8:05  Jive

Liikunna puolesta-taholle sanoisin, että kyllä tapauksia pitää verrata niin, että aina kun kuka tahansa harjoittaa liiketoimintaa, pitää olla samalla viivalla, eikö? Olisihan se kumma, ja on kumma, jos urheiliseurat vapautettaisiin arvonlisäverosta ja kaikista velvoitteista, mitä muut yrittäjät maksavat.

2.2.2009 10:26  liikunnan puolesta

"kuka tahansa harjoittaa liiketoimintaa, pitää olla samalla viivalla, eikö?" Yrittäjät saavat erilaisia tukitoimia, EU maksaa esim.ja mitkä muut tahot ja nyt kirjoitin maatalous YRITTÄJISTÄ. En halua moittia maatalous on tärkeä elinkeino mutta yritystoimi muiden yrityksien joukossa. Kyllä Ryhdin toiminta on tärkeää toimintaa mitä pitäisi tukea vielä enemmän. Inahuj, eihän siitä ole kuin viime kesä kun Mattia moitittiin paidattomana kulkemisesta torikioskilla, siitä "paidattomat miehet". Historiaa tai lähihistoriaa, ei kuitenkaan päädy historiankirjoihin (toivottavasti ei)

2.2.2009 13:19  HIAWATHA

Minusta läpinäkyvyys on tärkeintä. Tuetaan vaikka miten paljon, mutta ei pöydän alta eikä harmaata rahaa. kaiken maailman ryyppyjuhlia järjestetään ja kunta maksaa, joskus vielä urheilun nimissä ja laskuun

2.2.2009 17:35  Tajunnan virkaa

Kurikka on pieni paikkakunta ja tehtävät kasautuvat osaaville ihmisille. Tämä saattaa olla ongelma myös avustusten jaossa. Sama henkilö voi olla päättämässä täällä ja siellä, hyväksymässä omia esityksiään, piiri pieni pyörii. Otetaanpa vaikka esimerkki jossa sama henkilö toimii Kurikan Ryhdissä, Haku Päällä organisaatiossa, sunnittelujaostossa, valtuustossa ja ehkä vielä jossakin lautakunnassakin. Siinä jääviys olisi kovalla koetuksella. Voisiko tällainen yhdistelmä toteutua; pienellä paikkakunnalla niinkuin Kurikssa kyllä voisi. Panee ajattelemaan.

2.2.2009 18:30  Pitkän linjan valurautapoliitikko

Hannu Koivistolla oli Pohjalaisessa 30.1.09 hyvä mielipidekirjoitus. Hän oli löytänyt määrätynlaiselle kunnallispoliitikolle, joka on pitkään toiminut kunnallispolitiikassa, hyvän määritelmän "pitkän linjan valurautapolitiikko". Tämä kirjoitus on myös hänen blogissaan. Hän varsin mielenkiintoisin sanonnoin kuvaa aloittelevaa untuvapolitiikkoa ja vertaa sitä pitkän linjan valurautapolitiikkon selvästi untuvapoliitikon eduksi. Hän ko. kirjoituksessaan muun ohella toteaa. "Nyt on uumoiltava muutosta.Kunnallispolitikoinnin on tultava kunnolla esille, jotta paistinpannun rasvavesi saadaan viemäriin ja raanasta uutta vettä tilalle".
Jotenkin tunnen aavistavani, mitä Hannu Koivisto "pitkän linjan valurautapolitiikolla" tarkoittaa.

2.2.2009 18:55  Kaukaa

Voiko joku ihailla tällaisia sanontoja kanssaihmisistä, että "rasvavesi viemäriin"? Kuvaa taas kokoomuksen muita mollaavaa politikointia. Uutta verta tarvitaan, mutta ei väheksymällä vanhoja paljon peliin antaneita. Kyllä näistä tämän palstan blogeistakin pystyy näkemään kokemuksen tuoman osaamisen.

2.2.2009 19:06  Voi häntä

Jotenkin tuntuu helpostikin aavistavan mitä Hannu sanoo, ennen ja jälkeen. Lehmänoksennukset ja lampahanpäät vuorottelevat. Harvoin itseään tarkoittaen. Se on hänen linjansa. Jos sillä mitä saavuttaa, kertokoon. Ei kannata kenenkään provosoitua, sillä sitä hän yrittää, Jokainen huolentikoon omasta, fyysisestä ja henkisestä kunnostaan. Sehän näky kauas ja kertoo paljon sisimmästä.
Kilpailtakoon kukin toistemme palvelemisessa.

2.2.2009 19:36  liikunnan puolesta tylsyyttä vastaan

tasapuolisuudesta, yritys vastaan yleishyödyllisen urheiluseuran. Pistäkää energiaa tähän blogiin. Jättäkää HK rauhaan, on pätevä kaveri. Jollekin ei ole tehnyt hyvää pitkä kokemus jos yhteisten asioiden hoito muuntuu väärille käyttäytymis urille. Ei kunnallisten asioiden osaaminen näy siinä miten kirjoittaa vaan siinä miten toimii, yhteisen hyvän eduksi. Älkää siis provosoituko, joka kylläkin näkyy jo tapahtuneen. Ei kokoomus mollaa sen enenpää kuin muutkaa puolueet, kirkkaat lasit päähän ja avoinmieli niin kaikki selkiintyy.

2.2.2009 19:51  Naukkailija

Hk edustaa sivistyspuolueen nuorta nousevaa älymystöä.
Kirjallinen taso kertoo suuresta palosta hoitaa ihmisten asioita-joka tasolla.
Luvassa loistava tulevaisuus kunnallispolitiikan esitaistelijana kavereinaan Ylinen ja Jalonen.Että silleen...

2.2.2009 19:55  Jess

Suvaitsevaisuus on mielestäni HK:n yksi parhaita ominaisuuksia.

2.2.2009 21:40  Ystäviä Kurikassa

Ei mikään kunta tai puollue ole eikä tule menestymään senkaltaisella mollaamisella, mitä HK. on esittänyt.

Se että kehtaakin haukkua eri sanakääntein, ei tee hänestä osaavaa yhteisten asioiden hoidossa.

2.2.2009 22:30  ajattele

Mitä ihmeen mestareita te olette, teillähän on menossa oikea HK:n haukkumis kuuri, ette ole kummenpia kuin kulkukoirat. Lukekaapa tekstinne uudelleen ja ajatelkaa oletteko tyytyväisiä.

5.2.2009 1:15  kurikkalainen

Hyvä, vihdoinkin kuriikkalaiset ovat tajunneet, jotta jurvalaisten yrittäjien vuokria pitää kunnolla korottaa. Saadaan Jurva tyhjäksi, ei ole turhaa rahanmenoa.

5.2.2009 1:21  kurikkalainen

TE-keskus on yritysten tukemisessa todellinen tasapuolisuuden huippu.

24.12.2010 6:09  christian louboutin

I dont know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini