Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mahdotonta ei ole

Sunnuntai 1.2.2009 klo 0:01


Ei ole olemassa mitään mahdotonta.

 

Älä anna vaikenemisen, piittaamattomuuden äläkä kieltävän vastauksen vaikuttaa toimintaasi.

Sillä kuitenkin on niin, että ihmisen jäisen ja välinpitämättömän naamion takana sykki sydän, lämmin ja tulinen.

Toiset uskaltavat enemmän kuin toiset. Se on väistämätöntä ja totuttua.

Kuultuasi tuhat kertaa sanan ei, palaat piestynä ja lyötynä takaisin tuntien itsesi hylätyksi ruumiinesi ja sieluinesi.

Sittenkään ei kannata pelästyä kun etsii tarvitsemaansa. Ilman hyvyyttä ei ole mitään.

Kun on kylmä, me keräännymme loimuavan nuotion ääreen. Kun on kuuma, se hakeudumme vilvoittavien vetten syliin.

Spontaanisti me teemme niinkuin sydän ohjaa.

 

Kehitys etenee, niin Kurikassa kuin muuallakin

 

Kaikesta laman uhista ja vaikeuksista huolimatta Kurikka on edelleen potentiaalinen ja väkevä kunta.

Meillä on vielä jäljellä mittava osakeomaisuus. Siinä on tulevaisuutemme mahdollisuus, kunhan selviämme perusongelmistamme.

Isoin perusongelma on ollut koko ajan siinä, että olemme tukeutuneet tuohon omaisuuteemme ja sen tuottoon liiaksi.

Tuotto pitää ja olisi pitänyt sijoittaa kehittämiseen. Muilla tuloilla pitää selvitä käyttömenoista.

Jatkossa muu talous saatava balanssiin ja osinkotuotoilla viedään kunta kehitysliitoon.

Kehityksen Top Ten listalla on sijalla 9. Vastaanottotilojen rakentaminen. Sitten on sijalla 10. Keskustatorni masa_058.jpg

Saas nähdä koska Kurikan keskustassa on tällainen kovan rahan tornitalo. Kovettu maamerkkihän se olisi joka tapauksessa. Joskus pitää kai kysyä, loppuuko maaseudulta maa ?  Vastaanottohalli tehdään kai itse - tuplahintaanko siihen verrattuna mitä vapailta markkinoilta saisi?  Mikäään ei toki ole mahdotonta, mutta ratkaistava on, mikä on järkevää ja realistista.

 

 


Kommentit

1.2.2009 0:23  Eikös

Kurikka Lehden Jaakko ja Talvitien Seppo ole ilmoittaneet rakentavansa Kurikkaan Könninkartanon, joitakin vuosia sitten, joitakin joitakin joitakin joitakin vuosiavuosiavuosia sitten =)

1.2.2009 0:43  olikos tämä se

oikeen tosi tosi tosi vanha uutis - ankka ?

1.2.2009 1:24  esko r

Tuollaisia tajoja rakennettu Ouluun jo vuosikymmeniä sitten,vaikka jotkut vastustivat..kaupunki kehittynyt erittäin hyvin..mistä johtuu..älkää kepulaiset enää käyttäkö sitä sitä kekkosenyliopistoa..

1.2.2009 1:58  Konninkoto

Lisätietoa Könninkodosta...

1.2.2009 2:10  !?!?!??

Ei mene hyvin jos: on edelleen potenttiaalinen, -on vielä jäljellä, -on tulevaisuutemme, -kunhan selviämme, -on ollut siinä, -olemme tukeutuneet tuottoon, -pitää ja, -olisi pitänyt sijoittaa,-pitää selvitä, -saatava balanssiin, -viedää kunta. Mihin kunta viedään, -kehitysmaihin vai liitoon? TEKSI ON TURHAA, TEKSI ON HURMAA ei rimmaa. Jos takana on loistava tulevaisuus ja poliittinen ura, ei voi paljon odottaa muutakuin, näppäimistön räpytystä blogissa ja kommentissa. Matille suosittele samoinkuin muillekkin jalustalla seisoville hihat heilumaan. Muistin virkistäjiä löytyy 4:n vuoden kuluttua, kuka on tehnyt ja mitä eikä paskan puhuminen auta. Äänet on tuoneet valtuutetut jalustalle ja äänettömyys vie jalustalta. Tornitalo olis paras rakentaa lappeelleen ei ainakaan kallistu ja jos hanke kaatuu ei ainakaan kaadu korkealta. Jaskan ja Sepon huru-ukko ajan monumentti.

1.2.2009 5:56  Aina Tarkka

Kyllä Jaakko ja Seppo varmasti sen talon olisivat jo rakentaneetkin, jos siihen olisi kiinnostusta löytynyt laajenmaltakin. Fiksuina miehinä ovat kuitenkin jättäneet asian vielä hautumaan, saahan sen rakennettua myöhemminkin. Se oli sitä Neuvostoliiton aikaa, jolloin tyhjiäkin muistomerkkejä tehtiin, ilman sen suurempia miettimättä. Minkäs rakennusliikkeen rivitaloja muuten tuossa Kurikanahteessa on useampikin vielä tyhjillään ja taitaa tällä menolla pysyäkkin vielä vuosiavuosiavuosia sellaisina. Eikö tällä erää jo suurin osa muoriista ja vaarista ole kiikutettu sivukyliltä keskustaan.

1.2.2009 6:46  Tukeva

Mitä nämä negaatiot on. Kai hankkeita pitää olla ja tehdä? Ei muut arakentamaan Jaska ja muut. Hanke on aivan realistinen ja toteutettavissa oleva. Mitä tuo kateellisten puhe nyt on? Eikös tuo hanke oikeasti ollut mukana siinä kaupungin Top Ten-hankelistassa ? Tuntuu olevan joillekin kovin arka paikka tämä tornitalo hanke. Ei oikein loksahda nyr tuos vastustus, Jos joku omilla rahoillaan tuon homman hoitaa, niin mitä pahaa siinä on?

1.2.2009 6:50  Matti Ollila

Hei

Joku on pannut Könninkoto esitteen tämän blogin yhteyteen.
Tervetuloa vain.
En minä ainakaan hanketta vastusta, päin vastoin.
Hyvä, että Foorumi kelpaa.

1.2.2009 8:54  ?

Eihän tuo mikään uutisankka ole vaan suora lainaus Top Ten-listasta numeo 10. "Keskustatorni"

1.2.2009 10:24  Mitä ihmettä???

Minusta jos Jaska ja kumppanit haluaa rakentaa keskustatornin ja asiakkaita on, niin rakentakoot.

En vain ymmärrä mitä yhteyttä sillä on kaupungin kehittämisen kanssa? Miksi se on ohjelmassa? Yksityinen hanke?????

1.2.2009 10:51  Vapaa herra

Puurot ja vellit taas mennyt sekaisin.Kyllä huomaa,että on päätöksen teosta vieraantunut.Tässä tuloo aiva hiki!

1.2.2009 10:56  !!!

Totta kai sen on kehitystä.

1.2.2009 12:55  ToHy77

Mitä sanoo Juhani ? Onko ykityinen hanke Kurikan kehitystä ? Voiko s olla mkana kaupungin Top Tn-listoila

1.2.2009 12:55  ToHy77

Mitä sanoo Juhani ? Onko ykityinen hanke Kurikan kehitystä ? Voiko s olla mkana kaupungin Top Tn-listoila

1.2.2009 13:05  Kunhan heittelin

Hieno hanke tuo Könninkotohanke, toivotaan, että lähtee liikkeelle. Kaupunki voisi vauhdittaa hanketta merkitsemällä siitä osakkeita esim. asuntojen osalta tai vaikkapa toimistohuoneitten osalta, vuokrata ne Jikkille, joka kömpisi pois Fortumin tiloista. Aivot liikkeelle kaupungin elimissä. Päävastuu kuitenkin yrittäjillä jota kaupunki omalta osaltaan vauhdittaisi, olisi melkoinen maamerkki Kurikalle ja vahvistaisi uskoa. Lopettakaa vanhojen kiinteistöjen ostaminen (paloasema) menkää uuteen mukaan tulis jotakin lisäarvoa Kurikkaan.

1.2.2009 13:56  !?!?!??

Melkoinen maamerkki olisikin, ABC:n hylätty merkki olis varmasti jäänyt toiseksi. Jos olis mahdollista saada Bauhaus Kurikkaan ,niillä nyt kuitenkin maamerkissä olis kokoa ja näköä. Kurikan maaperä ???? varmasti antaa myöten (antaa myöten, osuva ilmaus) tehdä vaikkakuinka korkean rakennelman, mutta muistaakseni täälähän on rajoitettu kerrosluku. Mikäs sen kaupungintalon kulman on pudottanu, olisko sieläkin hyppysalaoja vai muuten vain säästökulma. Kai täälä yksityiset sentään ovat rakentaneet kunnolla eli Jaska ja Seppo onnistuvat. Vanhat kirkonrakentajat tietysti tekis pohjat jotka kestää. Yöllinen vinoiluni johtuu Kurikan pikleeripohjasta. Kirkonahteen rivitalot on varmasti puhtaat kaikesta liasta, niiden rungot ja pohjat sateet kyllä huuhteli putipuhtaaksi. Kyllä ne varmaan joskus kuivuu. Lisää liiketiloja miksi, onhan täälä jo nyt tarpeeksi tyhjiä tiloja. Toisaalta Jikkin porukat ovat terveyspuolen asioilla eli kerroksilta kävely vain lisää heidän terveyttään.

1.2.2009 14:19  TeHy

Mitä tarkoitusta varten se vastaanottohalli tehdään? Pakoalisille , maahanmuuttajille vai mihin ?

1.2.2009 14:29  Mitä ihmettä???

Onko nyt niin että Kaupunki tulee mukaan kaikkien yrittäjien ja sijoittajien hankkeisiin joita voidaan jollain tasolla sanoa Kurikan kehittämiseksi?

Miten vedetään raja? Rivitalot ei ole kehittämistä mutta kerrostalot on, taksipalvelut ei ole kehittämistä mutta vanhuspalvelut on, erikoisliikkeet ei ole kehittämistä mutta HongKongit on, st1 ei ole kehitämistä mutta ABC on? NiinKö?

1.2.2009 14:37  !?!?!??

Enpäs huomannutkaan mainita nuon tärkeästä asiasta kuin vastaanottohalli: tottakai se on pakolaisia ja maahanmuuttajia varten. Eihän nämä meidän jatkoromanit yksin ehdi parantaa ja vahvistaa kurikkalaista geenistöä, tarvitaan uusi kirjava monikulttuuri väestö terveellä sekoituksella. Älkää vain kukaan erehtykö luulemaan minua rasistiksi, asia on päivän polttama koko Suomessa. Mikä mahtava tunnelma esim. kaupoissa olisi, pian aikaa meinais että olemme jossain Monopolissa. Tornitalo ja kirkonahteen talot sais asukkaita.

1.2.2009 14:46  Juhani

Vastaanottohalli on tarkoitettu yritysten toimitilajärjestelyihin. Se tarkoittanee mm. valmistautumista uusien yritysten vastaanottoon.

1.2.2009 14:57  ABC:n saaminenkin kehittämistä !

Kyllähän hallinto voi tehdä töitä esim. ABC aseman saamiseksi Kurikkaan, neuvottelut, tonttivaihtoehdot, liikennejärjestelyt, menemättä hankkeeseen mukaan. Taitaa olla aika harvoja 15.000 asukkaan kuntia joissa ei olisi ABC asemaa, vrt. Ilmajoki, Kauhajoki, Lapua, Jalasjärvi, Teuva ym. ym. St1 ja ABC eivät ole halinnon kannalta katsoen kilpailijoita vaan tuovat molemmat asiointia paikkakunnalle ja samalla asiakkaita molemmille. Hallinto ei voi olla toisen puolella vaan molempien puolesta.

1.2.2009 14:58  !!!

Tästä ei näytä tulevan lasta ei paskaa.

1.2.2009 14:59  TeHy

Miten vastaanottohalli edesauttaa valmistautumista uusien yritysten vastaanottoon? Seinät ei siinä paljon osaa näyttele. Mitkä ovat oikeaoppisen vastaanottohallin dimensiot? Ulkomitat, korkeus, sähköliittymä, ilmastointi, tilajaottelu jne. Meillähän on vastaanottohalli eli vanha Saalan tila tyhjillään. Kuka sanoisi ääneen, että tyhjän "vastaanottohallin" rakentaminen niin suurta hölmöläistouhua, että siihen ei pysty kuin kunta, joka haluaa pölttaa rahaa. Ja tätä hourua on hoettu vuodesta toiseen.

1.2.2009 15:20  Juhani

Ei harmainta aavistusta, mutta kun sellaisesta on sovittu jo kuntaliitoksen yhteydessä, niin täällä käy paljon väkeä jotka osaavat sen selittää.

1.2.2009 15:48  !?!?!??

!!! kyllä kaikesta tulee jotain. Juhani ei sinua kohtaan varmasti kenelläkään pitäisi olla mitään sanomista. Kyllä näiden tosi t..a...n jotka sorvasivat salassa niin loistavan liittymis sopimuksen tulisi tehdä itse ja maksaa tällaiset turhat hallit ja muutkin töppäilyt (vaakuna)ym.ym.ym.. Ei ole asukkaiden syy jos jotkut harjoittavat mielivaltaa. Kurikan Kehityksen Top Ten on menneen talven lumia, ajat ovat toiset ja rahaa ei ole isojen poikien ja tyttöjen leikkikehään. Tuhlailevasta asukkaiden rahan käsittelystä pitää vastata edesvastuulla, ei ole Kehityksen johtoon asiaa tumpelo porukalla, vältin taakse sopivampia. Juhani hiukan huumoria elämään, tekstit vastaanottohallista voivat olla kaikki totisina huumoria.

1.2.2009 15:56  Havukka-aholta

Nyt pitäisi palata blogistin blogissaan toteamaan kestävään lausuntoon: "Omaisuuden tuotot pitää käyttää kehittämiseen ja käyttömenot pitää kattaa muilla tuloilla". Tuohan on pettämättömän selvästi sanottu, niinhän muutkin kunnat pärjäävät, ei niillä ole osinkotuottoja. Miksi Kurikka ei sitten pärjäisi ? Kehittäminen toisi lisäeuroja käyttömenojen kattamiseen ja näin kertautuisi kaupungin hyväksi. Nyt nopeasti tuohon blogistin ajatukseen kiinni, siinä on visio valtuustolle, joka paaluttaa asian ja sitten muut toimivat sen mukaan. Täälläkin on keskusteltu yksittäisistä hankkeista, jopa ilkeilty niillä ja viisasteltu, se on turhaa höpinää. Kyllä kehittämishankkeita löytyy nyt vain ensiksi tuo blogistin yksilöimä ajatus käytäntöön ja ohjenuoraksi ensin valtuustolle ja sieltä kaikkien toimijoiden takaraivoon. Ydinkysymys esiin, sanokaa mielipiteenne. Eihän tuo blogistin esittämä asia uusi ole, mutta niin kauan sitä pitää uusia, että se muuttuu käytännöksi.

1.2.2009 16:22  !?!?!??

Eihän blogistin esittämä asia uusi ole, kuinkas se nyt onkaan , taitaa olla blogistillekin uusi asia kun ei toteuttanut sitä omalla puheenjohtaja ajallaan, hittojako nyt viisastelee, KRISTUS MITÄ TEKOPYHYYTTÄ. Havukka-aho vois ottaa myös käyttöön muutakin kuin ajattelun, ei millään pahalla, mutta muistele ite, ei siitä nyt niin pitkä aika ole. So so havukka kukaan ei ilkeile tai viisastele oikeille ja tärkeille asioille JA PISTE Laput pois silmiltä.

1.2.2009 17:19  Ajattelemista kannattava

Ajattelu on ajanvietettä ja samalla siinä voi jokin aatelmakin syntyä. Ajatelkaa jos ei ajateltaisi, kommentitkin syntyisivät hetken mielijohteesta, olisivat joskus luettuina kummallisiakin. Onneksi nyt kommentoijat ovat syvällisesti ajattelevia ja harkitsevia, pohtivat sanojaan ja kirjoituksiaan. Ajattelevat seurauksia, tunteita ja tuoksuja, ajattelevat yhteisöllisesti eivätkä koskaan itsekohtaisesti. Ajattelevat kokonaisuuksia, eivätkä tuijota lähelle eivätkä ainakaan taakseen. Aajttelevat ajattelemisesta päästyään aivan väsyksiin asti, ajattelevat huomista ja ensi vuotta aivot suhisten ja höyryten. Jos ei näin olisi niin kevyttä olisi, onneksi on ajattelu.

1.2.2009 17:25  Ystäviä Kurikassa

No onpas täältä kaukaa katsottuna melkoista mekastusta ja "peräkylän sivistystä" menossa tämän blogin kommenteissa.

Jos tämä "sivistys", mikä tämän päivän ja vastaavasti muuallakin ja muulloin on esiintynyt on kurikkalaista tyypimmillään,
niin voi surkeus.
Kuinka te voitte pärjätä tuollaisella tyylillä yleensä.
Mihin ne koulutusta ja sivistystä hankkineet ihmiset ovat Kurikasta häipyneet?
Täälä niitä esiintyy vain harvakseltaan.

1.2.2009 17:33  Vpi Voi

Tuo Huuto-kysymysmerkkisarja, viimeksi 16.22, ei voi olla kuin HK. Syyttelyjen mestari. Moon oikias, soot vääräs-tyyliin. Ei oikein rakentavaa. Tekis pari omaa kehittelyideaa.

1.2.2009 17:54  hyvä kun loppuu

Olen käsittänyt,että tämä on vasemmiston mielipidekanava.

1.2.2009 17:59  Juhani

Ei se lopu. Matti pitää vain breikkiä ja "Matti 2" on tarpeen tullen valmiina tuuraamaan ;-)

Matti: Idea keskustelun ylläpitämiseksi.
Laita jokaiselle päivälle avautumaan pelkkä valitsemasi päivän otsikko. Uskon että kommentoijille riittää se heidän pitämisekseen nälkäisinä.

1.2.2009 18:03  !?!?!??

Vpi Voi, en ole HK. Jos on aihetta kirjoittaa jostain, niin tämähän on siihen otollinen paikka ja vielä, jos blogisti ei muista mitä on tehnyt niin voi voi. En ole oikeassa aina, voi olla että joskus tulee kämmit. Se on etten hyväksy tekopyhyyttä. Ystäviä K:ssa on oikeassa, olen myös samaa mieltä ettei sivistys kuulu Kurikkaan. Kehitysideat tehdään muissa paikoissa joissa niistä on jotain hyötyä. En kirjoittele enää täälä, Kurikan asiat ei kiinnosta tiistain jälkeen, pikkusieluja liikaa.

1.2.2009 18:25  krapula

Täälläkö saa sanoa vapaasti mielipiteen?
Minä olen sitä mieltä,että Jurva-Kurikka liitos oli virhe kummankin osapuolen kannalta.Jurva olis kuulunut suupohjaan ja Kurikka Ilmajoen kanssa kimppaan.Jik on raskas ja kallis pyöritettäväksi.Historiankirjat näyttää olinko oikeassa.

1.2.2009 18:25  Ystävä Kurikassa

!?!?!?? , et tainnut oikein ymmärtää, että tarkoitin juuri sinun ja kaltaistesi tapaa esiintuoda ajatuksiasi.
Ei sellaista tapaa tuoda asioita esiin, arvioida missäänpäin mailmaa rakentaviksi.
Jos Kurikassa on jokin porukka, joka luulee niin, niinkuin näyttää olevan - niin sillä porukalla on valtavan paljon opittavaa sivistyksestä.

1.2.2009 18:30  Krapulalle!

Krapulalle: Maakunnassa on monia viisaita tulevaisuuden näkijöitä, joiden kannanottojen perusteella olet pahoin väärässä. Samoin ystäväsi, jos ajattelevat kuin sinä.

1.2.2009 18:44  Jyke

Miksi ennustaa huonoja asioita? Sama tilanne kuin eräs jääkiekkovalmentaja huusi omalle porukalleen, kun loi tullut takaisku maali. että HÄVIÄTTÄ! Turha atppiota on ennakoida. Muutenkin turha ottaa hernestä nenähän joka iesuksen asiasta. Itte kyllä sanotahan vaikka mitä, mutta jos pieni leikillinen arvostelu saarahan, niin ei muuta ku " Mä lopetan!" Mikä kui ei taharota kestää mitää?
Ei muuta ku häntä pystyhyn ja uutta putkehen. Ei täs ny kukaa niin pahaa tarkoota. Ei pirä provoosootua.

1.2.2009 18:49  ilmajokinen

Kertokaa mitä hyviä puolia oli Kurikka-Jurva liitoksessa.

1.2.2009 18:59  Juhani

Kylät lisääntyivät.

1.2.2009 19:09  !?!?!??

Olen muuttamassa Kurikasta, siksi en innostu täälä jatkamaan. Ystävä Kur:sta kuka tässä mitään rakentavaa on tekemässäkään, ne tehdään muilla foorumeilla. Jos kaikki mitä näissä kommenteissa sanotaan olis totista asiaa, niin johan olis. Jotkut ovat kuin persiiseen ammuttuja. Eikö nyt jo ala täyslaidalliset, sellaista olen odottanut näin loppuhuipennukseksi. Ilotulitus.

1.2.2009 19:11  Jep

Ilmajokiselle retorinen kysymys: Mitä huonoja puolia Jurva-Kurikka-liitoksessa? Vastaus ei kummastakaan ihan mahdu tämän blogin kommettiin. Eli lyhyesti: Suuruuden anatomia, hallintomenojen osuus vähenee. tehokkuuss mahdollista lisätä. Jos olisi kysessä pienuuden anatomia, kuntia lisättäisiin.

1.2.2009 19:26  Ystävä Kurikasta

Taittaa !?!?!??? sittenkin olla, niinkuin joku jo epäilikin HK.
On muuten niin samanlainen "sävelkorva"
"Tälläpuolella" tulee vastakommentteja toisin kuin "silläpuolella", jossa vain myötäillään ja lisätään "ilotulitusta".
Eli ns. sivistystä.

1.2.2009 19:28  Historia näyttää

Ilmajokiselle: Hyvä naapuri Ilmajoelle ja yhteistyöhaluinen ja kykyinen.

1.2.2009 19:35  !?!?!??

Onko HK muutamas ja mihin? Kannattaa mennä huomenna katsomaan onko se iso muuttoauto HK:n pihas, jos kävis tuuri.

1.2.2009 19:59  Historiaa takaisin ...... ????

Hyvät kurikkalaiset ! Mitäs jos otettaisiin historiallinen ASONTIE takaisin. Asohan oli sotien jälkeen maatalousministeriön asutusasiainosasto, joka lyhennettiin Asoksi. Tuo virasto hoiti asutustilojen perustamisen ja hakemuksesta myönsi rintamamiehille tontteja, niin Kurikassakin. Tontit rakennettiin ja tielle/kadulle tuli historiallinen ASONTIE nimeksi. Jossakin vaiheessa tuo nimi muutettiin Muuritieksi tai Laastitieksi, jotka eivät kerro mitään. Nyt kun katujen ja teiden nimiä muutetaan kuntaliitoksen takia niin eikö voitaisi ottaa takaisin historiallinen ASONTIE, lyhyt ja iskevä ja historiaan perustuva. Blogisti on etusivullaan antanut oikeuden ottaa kantaa myös blogin ulkopuolisiin asioihin, joten älkää ihmetelkö tätä kannanottoa, vaan ottakaa kantaa.

1.2.2009 20:26  kiinnostunu

Kyllä tämä nyt vain on pohojalaanen tapa käydä asiallista keskustelua....:)

Odottelen tässä sitä ilo-tulitusta.

1.2.2009 21:12  välimaastosta

ilmajokiselle.Alku näyttää kyllä kieltämättä huonolta menot lisääntyi ja investoiteja tulee,viemäri,lilja oikeudenkäynti,nikkarikeskus.Uskon kuitenkin,että 20 vuoden päästä menot tasaantuu.

1.2.2009 21:18  Jes

Edellytykset menojen vähenemiselle ovat heti olemassa. Kyse on siitä, halutaanko, ja onko johtamisosaamista viedä muutos läpi. Muutama vaihto johtoryhmään ja hiukan asennetta lopuille.

1.2.2009 21:25  Atvailija

Nyt, kun blogistikin pitää breikkiä, on hyvä hetki toimia. Ryhtyä ihan oikeisiin tekoihin visioinnin, uhoilun, olis- tai pitäis taivastelun, viisastelun, sättimisen, suunpieksännän, hännänkohottelun ym. sijaan.
Kurikassa riittää työtä ja touhua tekeville. Näpertelykin on nyt syytä unohtaa.

Blogissakin on lueteltu paljon yksittäisiä sinänsä varmasti hyviä ja kannatettaviakin hankkeita. Rakennuskohteita, teitä, puistikkoja jne. Näitäkin varmasti tarvitaan aikanaan, kunhan ymmärretään mihin niiden avulla pyritään. Tällaisten yksittäisten hankkeiden avulla Kurikan väestö- ja työpaikkakatoa ei kuitenkaan valitettavasti saada edes pysäytettyä, saatika kääntymään positiivisen kehittymisen tielle.

Kuten blogistikin totesi, mikään ei kuitenkaan ole mahdotonta. Kurikassakaan.

Kurikan on mielestäni panostettava lähivuosina kahteen asiaan. Työpaikkoja luovan elinkeinoelämän kehittämisponnisteluihin sekä kunnan oman hallinnon ja palvelutuotannon syvään uudistamiseen. Tavoitteena tulee olla ylivoimaisen kilpailukyvyn saavuttaminen kehittämiskohteeksi valituissa yhteisöissä ja toiminnoissa.

Tämä on mahdollista vain panostamalla ylivoimaisen osaamisen kehittämiseen.
Tämä pätee yhtä hyvin kunnan omissa toiminnoissa kuin yrityspuolellakin.

Kunnan on verkostoiduttava itse ja tuettava toimillaan vähintäinkin muutamien ns. kasvuyritysten verkottumista valtakunnallisiin ja EU:n osaamisverkostoihin tieto- ja osaamispääoman vahvistamiseksi.
Kaupungin on osallistuttava näissä verkostoissa syntyvien kehittämishankkeiden käynnistymiseen kunnan "siemenrahalla".

Nykyisten metalli- ja asumispainotteisen tuotannollisen toiminnan rinnalle tulisi hakea uutta kolmatta jalkaa palvelutuotannon puolelta.

Valtakunnassa on onneksi useita valmiita kehittämisverkostoja. Esimerkkeinä Tekesin SHOK:it ja muut teknologiaohjelmat, Työelämän kehittämisohjelma sekä Osaamiskeskusohjelmat.

Kaupungin panostuksen pitää olla tuntuva. Tyhjästä on paha nyhjästä.
Alkaneen valtuustokauden hyvä tavoite olisi 2/3 osaa porkkanrahoista ja puolet vuotuisista osinkotuloista. Siis useampia miljoonia euroja vuodessa.

Kaupungin hallinnon ja palvelutuotannon kehittämisessä on syytä selvitellä ennakkoluulottomasti uusia toimintatapoja (kuten prosessikäytännöt, tilaaja-tuottajamalli, pormestarimalli) ja valita sellaiset käytännöt, joiden avulla voi tavoitella sijaa kuntakentän parhaassa kymmenikössä.

Kurikkalaistenkin olisi hyvä hyväksyä ilman halventavia kommentteja ulkopuolisten asiantuntijoiden-apu. Ei ole häpeäksi tunnustaa, ettei omat voimat riitä. Häpeäksi on se, jos apua ei osata hakea ja käyttää.

1.2.2009 21:33  arvailija

Olen atvailijan kanssa samaa mieltä ulkopuolisesta asiantuntija avusta.Mulla tuli heti mieleen yksi joutilas konsultti,joka vois tulla halvalla.

1.2.2009 21:38  Atvailija

Muuten ihan hyvä, mutta kokemukseni on, etteivät parhaat miehet tai naiset ole useinkaan halpoja tai joutilaita.

1.2.2009 21:49  arvailija

Jos osaat, tee. Jos et, opeta muille. Ellet osaa opettaa, ryhdy konsultiksi. ...

1.2.2009 22:03  jep

Arvailija ryhtyköön opettamaan

1.2.2009 22:08  Ystäviä Kurikassa

Olen muutamia kertoja lueskellut näitä Kurikan blogeja ja todennut, että tällä sivustolla on todella myös erittäin ansioikkaita kommentteja.
Yksi heistä on Atvailija !
Jos hän ja hänen kaltaisensa esiintyvät täällä tai muilla foorumeilla omilla ajatuksillaan, niin olen varma Kurikan mahdollisuuksista.
Kurikalla on erinomaiset mahdollisuudet, jos näiden henkilöiden asenne ja kyky ajatella on päättäjien joukossa tai käytössä.
Todellista menestystä Kurikalle!
Terv. nimim. Ystäviä Kurikassa

1.2.2009 22:10  hämeenlinnasta

Justiina on paras.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini