Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Sammuuko into ?

Keskiviikko 28.1.2009 klo 0:03


Into saattaa sammua

 

Eräänä iltana huomaa, ettei enää innostu samalla tavalla kuin aina ennen.

Tekee toki kaiken niinkuin aiemminkin, mutta ei innostu. Missään ei tunnu olevan sellaista mieltä ja paloa enää.

Tuollaisella hetkellä on kuitenkin vain yksi vaihtoehto.

Elämän on jatkuttava.

Mietteet ovat hieman apeat ja ajatus karkaa syviin syihin.

Velvollisuuden tai pelon takia tai mistä syystä lieneekin, tieltä ei kuitenkaan poiketa. Kannustin on hetkeksi hukassa, into on käymässä jossain. Mutta periksi ei ole syytä antaa.

Ei silloinkaan, kun kaikki tuntuu turhalta.

Innostus palaa pian takaisin ja pelkkä keväisen auringon välähdys palauttaa mieleen ilon.

Uuden edessä into herää

 

Usko-sanalla on kaksi keskeistä merkitystä suomenkielessä, nimittäin käsitys ja luottamus.

Kun olen näiden blogieni kommentteja lukenut, olen saavuttanut sellaisen uskon, eli käsityksen ja luottamuksen, että eteenpäin on menty näiden keskustelujen avulla.

Vaikka välillä välähtää mielessäni sellainen uskomaton ajatus, että persoonani jotenkin sekoitetaan niihin kommentteihin, mitä blogikeskusteluissa käydään. Niitähän minä luen yhtä suurella ilolla kuin kaikki muutkin kävijät, joita päivittäin on 400-800 kpl viimeisesen kahden kuukauden ajan ollut.  

Joka tapauksessa, minua ilahdutti suuresti kokoomuksen valtuustoaloite, jossa se aikalailla käsityksieni mukaisesti palasi taloudellisen ajattelun tielle.

Erittäin hyvä juttu.

Kun on päästy näin hyvään alkuun, on lähipäivinä syytä pureutua keinoihin, millä kaupunki voi edesauttaa yritystemme selviämistä taantuman yli.

Tuo keskustelu ja toimenpiteet on syytä nyt aloittaa. Kääntykäämme siis elinkeinotoimemme puoleen.

Odotamme Kurikan Kehityksen avauksia.

Kannustamme keskustelulla ja ideoilla.

masa_003.jpg

Siinä se hehkuu, tuli ja into, sittenkin. Kun on edellytykset tulen taas roihahtaa, se tapahtuu helposti. Meidän vain pitaa antaa edellytykset, polttoainetta. Top ten listalla kohtana 1. on Kiinteistöjen myynti vuokralaisille. Kohtana 2. Kolmostien magneetti.


Kommentit

28.1.2009 8:06  Kysyn vain

Onko sen Saaren risteyksen kaavatilanne nyt millainen ? Ja miten Tiepiirin hommat etenevät. Onko tekniikka tietoinen, missä mennäään suunnittelun suhteen. Nyt ei ole syytä taloustilanteen takia lamaantua, vaan ajatella, että nyt on se tilaisuus saada Saaren risteys kuntoon.

28.1.2009 8:30  Vastuuta koko hallintoon

Kaupungin organisaatio on nyt saatu kuntoon, vastuunkantajat on pantu asemiin. Erikoisen kovaan tehtävään joutuu tekninen lautakunta. Sen käsialaahan ovat lukemattomat investointikohteet ja kaiken lisäksi mammuttimaisen suuret. Lautakunnan johdossa jatkavat samat henkilöt kuin edelliselläkin toimikaudella, miten he voivat suhtautua kriittisesti omiin esityksiinsä ? Lehdistössä on ainakin lautakunnan puheenjohtaja esiintynyt hyvin uhmakkaasti ja puhunut kaupungin elvytyskohteista ja veroäyrin hinnan nostamisaesta. Minkäänlaista viestiä sieltä ei ole tullut investointien uudelleen harkitsemisesta. Elvytys kuuluu valtiolle ja niin se tekeekin eihän kaupunki voi edes elvyttää, kilpailuttamisen jälkeen urakkakohteetkin voivat lipua Kurikan ulkopuoliselle taholle. Parhaiten kunta elvyttää huolehtimalla peruspalvelujen säilymisestä. Odotamme tekniseltä lautakunnalta uusia avauksia investointikohteiden aikatauluttamisesta, laajuudesta ja tarpeesta. Toivottavasti sieltä ei tule vanhan tavan mukaan uusia kohteita entisten lisäksi. Tekninen lautakunta on paljon vartijana kuntataloudessa, vastuullisuutta sinnekin.

28.1.2009 10:01  Tavallinen tumpelo

Tiistaipäivä ja blogissa vielä tänäänkin on keskusteltu vilkkaasti valtuusatoaloitteista. Nyt viimeistään on selvinnyt, että valtuutetut täällä kirjoittelevat valtaosan kommenteista,eikä siinä mitään vastaansanottavaa olekaan eikä moitittavaa. Valtuuston ulkopuoliset eivät tiedä valtuustoaloitteista mitään, nyt vain odotellaan Kurikka-lehteä, joka luultavasti avaa kuntalaisille valtuustoaloitteiden sisällön, nyt ne ovat suurelle osalle kuntalaisille sisällöltään tuntemattomia. Eihän blogi tietenkään olekaan tiedonvälittäjä, mutta ainakin nyt on selvinnyt kommentoijien henkilöllisyys ryhmänä.

28.1.2009 11:23  Utelias

Voisiko joku asioista tietävistä kertoa tiivistelmän niistä valtuustoaloitteista. Sen verran olen käsittänyt, että kokoomus on tehnyt hyvän valtuustoaloitteen, jota blogistikin kiittelee. Käsittääkseni se liittyy talouden seurantaan, mistä blogisti itse on ollut huolissaan, mutta valtuutettuna ei ainakaan vielä ole tehnyt mitään. Edelleen on kiitelty, että Maire Lammi on tehnyt hyvän valtuustoaloitteen.

28.1.2009 13:19  Kaikki näkee

Onko totta, että kaikista puheista huolimatta tekn ltk on vain kylmästi pannut´auki uuden viran? Missä kohtaa järki ja kovapäisyys? Onko niin että kaikista puheista huolimattatodelal kaikki toteutetaan vain talousarvion mukaan? Hyvästi Kurikka !

28.1.2009 13:21  ?

JUhani heti töihin. Siirät sieltä kaupungintalolta aloitteet tänne. Eihän niitä missään ole sähköisessä muodossa vielä ? Vai onko ? Kuka on tiedottaja Kurikan kaupungissa ?

28.1.2009 15:37  Stoppari

Mikähän virka nyt on pantu auki. Teknisen lautakunnan esittelijä ja lautakunnan puheenjohtaja voisivat kertoa ja vähän laveamminkin tekemistään. Ministeri Kiviniemi kertoi eilen pääkaupungin lehdessä ja tänään maakunnan lehdessä kunnille suunnatusta apupaketista. Tuskin sitä Kurikka tarvitsee, jos seuraa asioita täällä, mutta kyllä ottajia varmasti riittää, meillähän ei haeta edes normaaleja valtionosuuksia.

28.1.2009 17:49  Juhani

Varmaankin suurin osa on saanut nämä aloitteet jo Kurikka-lehdestä. Meille se tulee vasta illalla.

------------------------------

Luottamustoimien hoitaminen yhdessä virkamiesten kanssa, valtuustoaloite

Valtuutettu Maire Lammi ja 30 muuta valtuutettua teki seuraavan valtuustoaloitteen:

?Kuntalaiset ovat valinneet meidät valtuutetut hoitamaan asioita kunnassa heidän puolestaan.

Olisi varmaan jo aika kaikkien valtuutettujen ryhtyä sitä saamaansa luottamusta käyttämään ja ruveta oikeasti kuntalaisten asioiden hoitajiksi.

Käytetään se kuntalaisilta saatu luottamus oikein ja hyvin. Hoidetaan näitä luottamustoimia yhdessä virkamiesten kanssa.

Lopetetaan kaikki turha sättiminen ja mollaaminen niin toisia luottamushenkilöitä kuin virkamiehiä kohtaan. Ollaan ystävällisiä ja luodaan rakentavaa ja positiivista ilmapiiriä Kurikkaan.

Tehdään yhdessä Uudesta Kurikasta hyvä paikka elää, asua, yrittää ja olla vaikka muuten vain.

Ei kukaan yksin voi kuntalaisten asioita ajaa, vaan yhdessä virkamiesten ja toistemme kanssa se tehdään. Toivon hyvää valtuusto vuotta ja ?kautta kaikille, valtuutetuille ja virkamiehille.?

Päätös: Puheenjohtaja totesi, että aloite menee asianmukaiseen valmisteluun.

---------------------------------

Kaupungin talouden tervehdyttämistoimet, valtuustoaloite

Valtuutettu Jani Karvonen ja 12 muuta valtuutettua teki seuraavan valtuustoaloitteen:

?Me allekirjoittaneet Kokoomuksen ja Kristillisdemokraattien valtuutetut jätämme valtuustoalueen koskien Kurikan kaupungin talouden tervehdyttämistoimia. Kannamme huolta kaupungin talouden vakauttamisesta. Ilman Fortumin osakkeita veroäyrimme olisi maakuntamme korkein, reilusti yli 20 %:n.

Valtuustoaloitteessa esitämme Kurikan kaupunginhallitukselle 3 kuukauden määräaikana vertailla 2 ? 4 samansuuruisen kunnan palvelu- ja kulurakennetta Kurikan kaupunkiin. Saadut vertailutiedot tulee saattaa viipymättä hallituksen kautta valtuustolle heti niiden valmistuttua. Näin me päättäjät sekä kaupungin viranhaltijat saamme vertailutietoja samansuuruisista kunnista päätöksentekomme tueksi näinä talouden tiukkoina aikoina.

Vertailukunniksi esitämme esimerkiksi Naantalin (veroäyri on 16,5 %, asukasluku 14.291) ja Kempeleen (veroäyri 18,5 %, asukasluku 15.768). Muita samansuuruisia kuntia ovat mm. Pirkkala, Kauhajoki ja Lapua.?

Päätös: Puheenjohtaja totesi, että aloite menee asianmukaiseen valmisteluun.

------------------------------

Pentti Ylisen suullinen valtuustoaloite

Valtuutettu Pentti Ylinen esitti suullisena valtuustoaloitteenaan (voi tarvittaessa antaa seuraavaan kokoukseen myös kirjallisena), että valtuuston esityslistaan pykälinä lisättäisiin

- kiireelliset asiat
- tiedoksi esitetyt asiat
- muut asiat.

Lisäksi Ylinen esitti, että valtuuston kokoukset videoitaisiin.

Päätös: Merkittiin tiedoksi.

28.1.2009 18:23  Jäpä

Pentti Ylisen valtuustoaloite on suullinen? En ole koskaan kuullut sellaisesta ennen? Kuka on todennut ja kirjannut sen oikeellisuuden? Erikoista uutta hallintotapaa jos valtuuston työjärjestykseksi esitetään. Aivan käsittämätöntä houruilua. Tämähän on jokin vitsi , eikö?

28.1.2009 18:27  Aktiivilukija

Jurvassa nämä valtuustoaloitteet sai lukea Jurvan Sanomista. Se tulee postilaatikkoon varhaiskantona jo viiden maissa. Eli voi lukea sängyssä ennen töihin lähtöä. Pitäisiköhän sen lehden muuttaa nimensä Jurva-Kurikka -lehdeksi?

28.1.2009 18:39  !?!?!??

Jäpä, eikö Mairen aloite koske mitenkään sinua ja monia muita? Ylisen aloitehan tulisi seuraavaankertaan kirjallisena. Miksei uudet tuulet voi puhaltaa, tuo uusia mielenkiintoisia näkökulmia. Houruiluako, vitsikö, miksi pitäis olla?

28.1.2009 18:46  Utelias

Molemmat valtuustoaloitteet ovat hyviä. Kokoomuksen valtuustoaloite on juuri sitä, mitä blogisti on tässä blogissa toistuvasti toivonut. Tulee mieleen, että onhan blogisti itsekin valtuutettu, miksi hän valtuustossa on ollut hiljaa.
Myös Maire Lammin valtuustoaloite on hyvä. Sen toteamia asioista miettiessä ei tarvitse mennä tätä blogia pidemmäksi - ettei vaan hän aiheen ole saanut täältä "-- lopetetaan turha sättiminen ja mollaaminen luottamushenkilöitä ja virkamiehiä kohtaan--".

28.1.2009 18:50  valaistusta kaipaava ?

kolmostien magneetti, liikennejärjestelyt kuntoon, mutta entäs sitten, visiot, alustavat suunnittelut, joku kait vois "kertoa" ko.asiasta?

28.1.2009 19:00  Rivikansalainen

Lammin aloite ei ole mikään aloite. Hurskas toivomus sinänsä. jonka toteuttamisen hänkin voi aloittaa itsestään, niinkuin me kaikki muutkit. Pentti Ylisen aloite näyttää olavan lähtölaukaus hänen edustamalleen tavalle esitää asioita. Liikuttuneessa tilassa rähistä muille ja moittia heidät.

28.1.2009 19:31  Ihimetyttää

Saako jurvalaiset muka lehtensä jo aamuyöllä? Tuo palvelu pitäis kyllä saada toimimaan muuallakin.

28.1.2009 19:35  Tiedän

Kyllä kirkonkylällä saavat Jurvassa.

28.1.2009 19:53  Jäpä

Jurvan Sanomista nopeasti Kurikan Sanomat. Sen tilaan heti.

28.1.2009 20:21  Ei pelkkää Kurikkaa

Mutta jos se kumminkin käsittelee Jurvan ja Kurikan asioita?

28.1.2009 21:25  Ihailija

Jurvan Sanomat on sisällöllisesti aivan eriomainen lehti, Se käsittelee asiat asioina, eikä ota jyrkästi kantaa ainakaan henkilöihin. Kertaakaan sitä lukiessa ei ole tullut mieleen, että tarvitsisi lukea sontaa. Analyyttisyys on korkeaa luokkaa ja toimittajat viitsivät perusteelliisesti åaneuta aiheisiin. HYvä Jurvan Sanomat.

28.1.2009 21:44  Samaa mieltä

Pitäiskö Jurvan Sanomat -nimi muuttaa Isoo-Kurikka -nimeksi. Nythän se tuntuu ainaki välillä tulovan koko kaupungin alueelle. Sopis, ja sivujakin näyttää olevan kohtuullisesti.

28.1.2009 22:41  Asioita seuraava

Mitä odotettavissa? Kaupungin teknisen lautakunnan puheenjohtaja ja suunnittelujaoston puheenjohtaja olivat viimeiset 4 vuotta sama henkilö. Mitä tapahtui? Pudjetti karkasi käsistä, rakennuskustannukset moninkertaistuivat, hankesuunnitelmat olivat näennäisiä, ei ole tosin yksin hänen vikansa, mutta eikö puheenjohtajalla ole mitää valtaa??. Sama mies on jälleen monilla tärkeillä paikoilla! Olishan demareilla parempiakin vaihtoehtoja. Ps. Maire lammin aloite oli farssi. Aloitteen asiat ovat itsestään selvyyksiä, jos niin halutaan, ei niitä valtuusto määrätä voi. Mielenkiintoista kuka asiaa valmistelee???

28.1.2009 23:00  Lukenut myös eiliset kommentit

Kannattaa lukea eilisiä kannanottoja Maire Lammin aloitteesta.
Kyllä siellä on hyvin monissa kommenteissa aloitteesta täyttä asiaa.

28.1.2009 23:00  Huomioin

Miten niin sivuja kohtuullisesti. Tällä viikolla oli yhtä ohut kun Kurikka-lehti!

28.1.2009 23:02  Jurvalaanen

Niin, joo, viime viikolla 20 sivua ja tällä viikolla kahareksan. eli yhteen laskettuna montako Kyllä kaikkiastaan tuli Kurikkaakin mun mielestä ihan tarpeeksi molemmis leheris. ja uutta asiaa

28.1.2009 23:02  Paperiin jo tutustunut

Kokoomuksen valtuustoaloitteeseen on jo vastannut Paavo Tyrväinen 9.1-09 antoi verailulukuja laajemminkin eri kuntien talous , vero ja väestömääristä ikäluokittain.

28.1.2009 23:07  Tuohtunut veronmaksaja

Asioita seuraava on hyvin seurannut asioita. Teknisen ltk ja ltk:n pj esittää asioita suunnittelujaostolle. Tuskin suunnittelujaoston pj. alkaa torperoida omia esityksiään. Näin on nyt käynyt. Ennätyssuuren ylimitoitetun investointiosion karsintaan ei kukaan ole kyennyt puuttumaan. Sitten viisastellaan veroprosentin noston tarpeella. Hävytöntä touhua. Missään vaiheessa ei ole karsittu eikä raamitettu. Ei edes silloin, kun talouden notkahdus on ollut tiedossa. Vs, kaupunginjohtajakin vain puollustaa tekemisiään lehden päällä eikä näe mitään moitittavaa omissa toimissaan, saati sitten ryhtyisi asian vaatimiin tekoihin. Tällaiset teot alkavat paljastua vähitellen.

28.1.2009 23:10  Eikö vain

Lammin aloite ei ole mikään aloite, vaikka siinä asiaa olisikin. Lähinnä se on toivomusponsi.

28.1.2009 23:12  Sama

Kokoomuksen aloite on suora kopio Tyrväisen vertailuista. Hyvä jotta oppivat vähitellen.

28.1.2009 23:38  !?!?!??

Mitä ihmeen kilpalaulantaa lehtien paremmuudesta, molemmat ovat meidän Kurikkalaisten lehtiä, molemmat täydentävät toisiaan, eikö se riitä. Lammin aloite on aloite toisten kirjattujen aloitteiden joukossa, näin on kokouksessa kirjoitettu ja se siitä.PISTE. 23:12 Kopio vai ei, onko merkitystä hyviä hommia kaikki tyynni. Kaivamalla löytyy vaikka mitä ja metallinpaljastimella metallia, jos haluaa kaivaa niin kannattaa kysyä Pihlajan Pekalta hommia.

29.1.2009 0:17  Duumaaja

ei munkaan mielestä kummaskaan lehdessä vikaa ole, erilaisia ovat, mutta hyviä. Harvassa kaupungissa on näin paljon "kilpalaulantaa" eli mahdollisuus ajatustenvaihtoon ja tiedon välitystä. Aloitteita sa tehdä, vaikkei ne kohdistuisi kehenkään. Hyvääkin saa toivoa, vaikkei se kaikkia miellyttäisikään ja taloudellisesti pitää toimia, kuten siinä yhdessä aloitteessa oli, josta oli jo aiemmissa valtuustonkokouksissakin käsittääkseni puhetta sekä demareilta että keskustaltakin ihan vastaavaa. Eipä mennä henkilöihin. Taitaa olla asiaratkaisujen paikkoja nyt KGP:n virkamiespalatsissa, vai Pentagoniko se oli:)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini