Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Arvovalinnat puntarissa

Sunnuntai 25.1.2009 klo 0:02


 Arvovalintoja

Hitler hävisi ehkä sodan muttta sai aikaan silti jotain.

Vielä 1900-luvulla hän opetti ihmiselle, että on mahdollista ja itse asiassa helppoa ummistaa silmänsä toisten kärsimyksilta.

Miten se on mahdollista?

Ihan helposti, sillä tälläkin hetkellä on maailma samanlainen.

Sodissa viattomia siviiliuhreja, meillä heitteille jätettyjä lapsia ja alkoholisteja katuojassa, yksinäisiä vanhuksia ja hulluja päättäjiä.

Me emme vain aina huomaa aisioiden tilaa.

Mutta yhdessä asiassa on toisin. On toisenlaisia ihmisiä, jotka huomaavat missä mennään. Siksi me kaikki, tehdessämme elämässämme valintoja, valitsemme luonnollisesti sen mitä pidämme arvokkaana, jos vain osaamme.

Se onnistuu, kun vain joku muistuttaa, kuinka pitäisi tehdä.

 

Arvovalintoja arjessa

 

Kurikan kaupunki aikoo ottaa lainaa ensi vuonna 7.8 M€ (se on 10 % suhteutettuna talousarvion loppusummaan.)

Jos tapahtuisi sellainen katastrofi, että osinkoja ei tulisi lainkaan, velan määrä olisi 15 M€ vuonna 2009. Lainakanta tuplaantusi yhtenä ainoana vuotena ollen sen jälkeen 30 M€.

Yksinkertaistettuna kahdeksan vuoden lainana tuo aiheuttaisi vuositasolla karkeasti 4 M€:n lyhennykset ja 1,5 M€:n korkomenot joka vuosi. Yhden veroprosentin nosto korvaisi tuosta laskennallisesti vain 1/3 (kolmasosan).

Jos taloussuunnitelman mukaan menojen osalta elettäisiin vuoteen 2011 suunnitelman mukaan, olisi lainakanta 2011 loppuun ehkä 60 M€ ?

Silloin lainojen osuus olisi 75% talousarviosta.

Tämä kaikki on tietysti laskennallista fiktiota. Todelliset rajat tulevat paljon aikaisemmin vastaan.

Voin silti lyhyesti todeta, että olemme aika pian isojen arvovalintojen edessä. yhteiskoulu_111.jpg

Kyllä Kurikassa pian on kurssin tarkistamisen aika monessa suhteessa. Ne jotka ovat ruodissa varmasti asian sanomattakin tietävät. Yksi vaihtoehto on pystyttää tällaisia kavereita rajoille. Vaivaispojan asemaan tuskin kukaan  haluaa. Ei se ainakaan kovin erikoinen mainosvaltti ole. Tämä esitys toki on hirtehistä huumoria, mutta joskus tuntuu siltä, että ihmiset eivät usko tilanteen vakavuutta. Kyllä jotain tarttis tehdäkin. Onneksi varmaan jo tehdäänkin, koska puheenjohtajien puheisiin voi luottaa.


Kommentit

25.1.2009 0:18  !!!!!

Tilannehan näyttää auvoiselta. Eripuraa aiheuttanut osakevarallisuus hupenee tätä menoa jo kuluvan valtuustokauden aikana.
Onnellisten Kurikka siintää jo näköpiirissä!

25.1.2009 1:08  Tosissaan ihmettelevä

Ei kai ole pakko tuoda lukuja lukujen perään (vaikkakin laskennallisena fiktiona) jotka eivät päde edes tänä vuonna,budjetti tullaan varmasti passaamaan nykytilanteen mukaan. Kentalalle homattava ensi ISO laskukone ja osaava kustannus laskija. Osakevarallisuus tekeen notkahduksen ja lähteen nousuun se on varma. Fortumin voitot kasvaa sataa Norjassa tai ei, Neste ja muut öljyn kanssa pelaavat valittavat öljyn vähyyttä ja taas hinnat nousee ja voitot kasvaa, osingot rapsahtaa tilille, ehkä ensin hiukan pienemmät mutta tulee. Sano Matti suoraa oletko tekemässä tällä suurella Messiaan roolilla jotain aluevaltausta, mahdollisesti minkä -edustajan paikka kiinostaa. Ennustajan rooli ei sovi kenellekkään, ainoastaan viimeviikon sään voi ennustaa, jos muisti pelaa.

25.1.2009 6:00  Ei ihmettelevä

Mikä tuota nyt noin tosissaan ihmetteleväää nyppii. Taitaa olla tosissaan ja vähintää matikkaakin osaava.
Eihän nuo luvut nyt niin mahdottomalta näytä? Ei muuta kuin osakkeita myymään nyt vihdoinkin, vaikka ostaa pitäisi. Kolmen-neljän vuoden päästä omaisuus on saatu menemään ja ollaan balanssissa. Usemmat nykyvirkamiehistä ovat lähteneet jo eläkkeelle ja viimeisiä kuskataan pois. Päästään aloittamaan tyhjästä niinkuin kaikki kunnon yrittäjät.

25.1.2009 8:35  Juhani

Kun minä olin nuori ja politiikassa vielä mukana, tehtiin kunnollisia viisivuotissuunnitelmia. Uusi investointikohde ilmestyi aina viimeiseen sarakkeeseen ja jos taloustilanne näytti heikolta niin se saattoi pysähtyäkin jollekin tasolle. Ainakin Kankaan koulun remontti seilasi suunnitelmassa varmaan 20 vuotta ja odotti aikaa että se oli varaa tehdä.

Nyt uusi hanke käsittääkseni saattaa hypätä heti ensimmäiseen vuoteen. Sitä on kyllä voitu odottaa, mutta onko se ollut viisivuotissuunnitelmissa? Voihan olla että en vain ole tullut seuranneeksi tarpeeksi tarkasti. Tätä viisivuotissuunnitelmaa ainakin minun ollessani mukana muokattiin myös luottamusmiesten toimesta. Ei siitä koskaan mielestäni luottamusmiehet viranhaltijoita syyttäneet.

Kun on puhuttu siitä että pitää pystyä tekemään nopeita ratkaisuja, niin olisiko kuitenkin hidastettuna elämisessäkin oma etunsa? Ainakin tuon viisivuotissuunnittelun arbvo on nyt paljon pienempi kuin aiemmin. Onko meillä niin kova kiire?

25.1.2009 9:12  Atvailija

Eiköhän tuo viisivuotissuunitelman puute johdu aivan jostain muusta kuin kiireesstä. Minulle se kertoo enemmänkin laiminlyödystä suunnittelusta kaikilla tasoilla.

25.1.2009 9:17  Töihin

Nykyään tehdään taloussuunnitelma kolmelle vuodelle. Kaikki muutokset on ja pitäisi olla kesken kauden ja jopa kesken vuoden aina mahdollisia. Käsittämätöntä, että tämä ön näin vaikeaa. juupastelu jatkuu. Toimiin vain pitäisi ryhtyä ja virkamiesten pitäisi kansalaisten rauhoittamiseksi alkaa kertoa, mitä aioitaan esittää. Katainen , Vanhanen ja ja Suomi touhuaa täyttä päätä. Kurikka on aivan jäässä ja kohmeessa. Mitä tämä oikein on. Jaksaa Korhonenkin aina vain puolustaa tekemisiään.

25.1.2009 10:01  Juhani

Muistankohan itse tuon vuosien määrän väärin. Olen jo sen ikäinen että tarvitsen muistilleni vahvistusta ;-)

Kirjoitin pitkän vastauksen 9:17 nimimerkille, mutta poistin sen muistaessani itse useean kertaan saamani moitteet: "Kirjoita omaan blogiis!"

Kason jos palaisin asiaan siellä myöhemmin tänään, mutta ihan vinkkinä:

Kannattaisi ihan huvikseen käydä lukemassa myös naapurikunnan johtajan blogia ja tutustua muutenkin viereisen seutukunnan elämään.

Nimilinkistäni pääset Teuvan kunnanjohtajan blogiin.

25.1.2009 10:27  Paras tehdä äkkikäännös.

On hyvä, että Matti jaksaa nostaa budjettiin ja nykyiseen yleiseen talouden muutokseen liittyvät ristiriirat esiin.
Herää kysymys onko siihen aihetta?
Kyllä, koska budetin valmistelun ajankohdasta, siihen liittyvistä perusteista ja päätöksistä saa kuvan, ettei siinä ole otettu huomioon, niinkuin muualla, muuttuneita olosuhteita.
Tuota aiheen esille nostamista puollustaa edelleen budejetin tekijöiden viimeiaikaiset lausunnot tai toisaalta arvelluttava hiljaisuus.
Tässä on nyt sitten ruvettu miettimään, mitä tuo Matti hakee, kun uudelleen ja uudelleen uusia näkökulmia esiin nostaen kehoittaa tarkastelemaan budjettia uudelleen.
Ymmärrän, että kokeneena politiikkona ja Kurikan asioita tuntevana aidosti kantaa huolta Kurikan yhteisestä tulevaisuudesta ilman, että olisi "ketunhäntä kainalossa"
Onhan nämä talouden näkymät Kurikkaa ympäröivässä mailmassa nähty pitkän aikaa samansuuntaisesti kuin Matti.
Muut kokeneet poliitikot Margitia lukuunottmatta ovat suunnilleen hiljaa.
Uudet ja erityisesti osa kyvykkäiksi ja osaaviksi yhteistyökykyiseksi poliitikoiksi ilmoittautuneet ovat keskittyneet lähinnä solvaamiseen mitä moninaisimmilla tavoilla. Erityisesti suunnattuna M. Ollilaan.
Vaikuttaa siltä, että se on heidän käsityksensä keskustella taloudesta ja Kurikan mainostamisesta dynaamisena eteenpäin suuntaavana kaupunkina.
Valitettavasti ikävien kellojen kumina kuuluu kauas.
Nyt vain tulisi ottaa "järki käteen" ja avata muitakin tietolähteitä kuin rähjäämiseen opettavia, jotta Kurikassakin ymmärrettäisiin kuinka rajulla vauhdilla kaupungin tulovirta euroissa ja ihmisten määrässä ehtyy.

Luulen jos esim. kokoomuksen toivot tekisivät niin yksinkertaisen käännöksen, että totaalisesti muuttaisivat toimintatapaansa ja ryhtyisivä tältä istumalta todella uskottavasti toimimaan toisin kuin nyt, niin se olisi iso palvelus Kurikalle. Se jos mikään mahdollistaisi todellisen kannatuksen kasvun seuraavissa vaaleissa.
Nykyisellä menolla se varmasti jää haaveeksi.
Kyllä kansa muistaa, mitä he silloin tekivät kun Kurikkaa piti kuljettaa soukan ajan yli.
Voi olla utopistinen toivo esittää tälläistä, näille uusille toivoille.
Mutta toivoa sopii.
Jos toivo ei toteudu, en äänestä heitä, enkä muitakaan ryhmään kuuluvia.
Saattavat muutkin huomata, että toivo oli turhaa.
Sillä siltä se nyt todella näyttää, kun seuraa heidän esityksiään ja tuotoksiaan.

25.1.2009 11:34  Visionääri

Hyvä Juhani, että viittasit tuohon Teuvan kunnanjohtajan blogiin. Siellä ei ole periaatteesa mitään eroa Ollilan blogiin, paitsi, että asia ei ole esitetty aivan yhtä kiinnostavasti kuin täällä ja aika harvaan tahtiin.
Se isoin ero on , että siellä ei näitä älyttömiä häiriköitä näy. Mutta tuo häiriköinti ilmeisesti osoittaa, että kolahtelee kovasti silloin tällöin.
Niin että siitä vaan sitten häiriköimään. Blogistin kruunua se vain kirkastaa.
Häiriköijät eivät itse kykene mihinkään kunnolliseen. Lisää kuntatietoa ja arvioita tulevaisuudesta toivoen.

25.1.2009 12:05  Löysään taloudenhoitoon ei ole enää varaa

Blogisti saattaa varmaan säikäyttää joitain, kun hän pelästyttää, että mitä tapahtuisi, jos osinkotuloja ei tule.Onhan kaupungin talous Fortumin osinkotuloista huolimatta mennyt alaspäin. Esim. vuoden 2007 vuosikate oli peräti 1000 euroa/asukas (tulot suuremmat kuin menot). Tämän vuoden talousarviossa vuosikate on pudonnut vähän alle 200euroa/asukas. Jos osinkotuloja ei tule arvioitua määrää, niin vuosikate putoaa vielä alaspäin. Tämä tietää samalla velkaantumisen lisääntymistä, mistä blogisti esittää pahimman vision.
On vuosien saatossa ilmeisesti käynyt niin että, kun Fortum on taannut hyvät osingot, on tuudittauduttu löysään budjettiin, mikä on ilmennyt siinä, että on otettu uusia investointeja ohi suunnitelmien, kun taustalla on ollut tieto, että onhan meillä ne Fortumin osingot. Aika on muuttunut ja osinkoihin ei enää voi luottaa. Edelleen uuden Kurikan yhteinen väkiluvun menetys viime vuodelta (Kurikka 100 ja Jurva 83) sijoittuu maakunnan kärkipäähän, mikä on myös selvä huolen aihe.

25.1.2009 12:11  Juhani

(10.27) Olen silti näkevinäni eri suunnissa kuitenkin toivoa. Nyt menen henkiökohtaisuuksiin joka ei ole tapanani.

Matin blogitekstit lähentelevät jo kohta Raamatun opetuksia lähimmäisenrakkaudesta. Suunta on ollut koko ajan nouseva vaikka väliin mahtuu joskus joku pieni piikkikin. On hän minuakin nuhdellut, mutta kasvokkain ja nimellä tehtynä ollaan eri tasolla kuin täältä nimimerkkien takaa ammuttuna.

Kahari on oikeassa siinä että blogista voi ampua nimettömänä ketä tahansa ja minäkin olen saanut siitä osani. Mutta minä en usko että nämä ampujat olisivat Matti. En näe mitään syytä miksi hän ei käyttäisi nimeään.

Kommenttienkin taso blogissa kuitenkin aina välillä tuntuu olevan nousussa kunnes joku aloittaa henkilökohtaiset loukkaukset uudelleen.

Kun olen tutustunut Kaharin ajatusmaailmaan, niin häneltä löytyy lämmintä ajattelua kunhan vain saa aiheita kirjoittaa kauniisti Kurikasta. Hänen tempauksistaan on pari kertaa täällä tehty myös hiukan liian hätäisiä johtopäätöksiä. Jos Osmo luet tämän niin kirjoittaisitko seuraavan kolumnisi esim. otsikolla: "Kurikalla valoisa tulevaisuus".

Uskon myös Hannun ja muiden kokoomuslaisten yhteistyökykyyn, mutta se pitää valjastaa käyttöön oikealla tavalla. Olen tutustunut Hannuun ja pidän hänestä vaikka hän aina silloin tällöin vielä väläyttääkin villihevosen luonnettaan. Jos villihevoset jätetään yksin laukkaamaan, niin eivät ne kesyynny koskaan. Ja kuitenkin kesyssä tilanteessa Hannu voi olla ylväs ja asiallinen kuin Musta Ori. Sielläkin ollaan menossa hyvään suuntaan. Pitäisi päästä vain tilanteisiin jossa neuvottelupöydässä käydään asiallista keskustelua. Kaikilla kurikkalaisilla aktiivipoliitikoilla on varastoissaan hyviä ajatuksia.

(Nyt kyllä puhelin soi kohta! ;-)

25.1.2009 13:35  Tosissaan ihmettelevä

HYVÄ loistavaa, Juhani nyt ollaan todella oikealla asialla. Toivottavasti kaikkien mielet olisivat yhtähyvin Kurikan puolella kuin Juhanin, eli älkää ampuko pianistia ja samalla sanon, Juhani olisi hyvä koko Kurikan sekakuoron johtaja (en tarkoita kaupungin johtajana, no vois olla siinäkin) ja yhdistävä voima. Tässä jonain päivänä oli kommentti jossa ehdotettiin puolueiden puh.joht. rauhan palautus yhteispalaveria ja Juhania vetäjäksi. Stop Juhani älä väitä ettetkö olisi siinä hyvä. Äläkä missään tapauksessa jätä hyviä kirjoituksiasi tekemättä,tähän tai omaan blogiisi, koska niissä on asiaa ja jos joku moittii että kirjoitat liian pitkiä tekstejä,näille suosittelen lukunopeuden valmennus kirjoja. Myös itse tarvitsisin välillä luetun ymmärrys ohjausta, jatketaan.

25.1.2009 13:52  Uuno

Kaikki hyvin siis? Miksi se H K silti jatkaa vain haukkumista blogeissaan ? Mitä se asiasisältö on ? Vosikio joku viisaampi tai hän itse kertoa?

25.1.2009 14:02  Paras tehdä äkkikäännös

Saadaksemme Juhanilta enemmän näkemyksiään esiin, kun puhelin kerran keskeytti, niin pitänee kommentoida.
Tottakai muutkin voivat kommentoida kehittävällä tavalla.

Juhani oli mukava lukea ajatustesi sisältöä ja havaita niissä reaalista näkemystä.

Edelliseen kommenttiini mielestäni sisältyi myös toivo ja jonkinlainen usko muutoksen mahdollisuuteen.

Haparoiva uskoni tiettyjen tahojen muutokseen vain horjuu reaalielämässä tuotettujen tuotosten tarkastelun johdosta.
Enkä missään tapauksessa halua niitä tässä enempää nostaa esiin, koska ne ovat varsin yleisesti, pitkän ajan olleet esillä.
Olen sen suhteen samaa mieltä, että muutosta on tapahtunut. Ainakin hitusen.
Siksi on jäänytkin kytemään toivo.
Toivo säilyy tai vahvistuu vain jos muutos voimistuu ja saavuttaa yleisen hyvän tason.
Mielelläni näkisin, että paremman, kuin koskaan on uskallettu aikaisemman perusteella odottaakkaan.
Mutta se on mahdollista vain jos tietää, mikä on hyvä, hyvä yleensä, hyvä Kurikalle.

25.1.2009 14:10  Tosissaan ihmettelevä

On ehkä jäänyt HK:n levysoittimessa neula junnaamaan paikalleen, myös monella muulla samoja vanhoja levyjä. Kaikille sama ohje tässä Kurikan tilanteessa, Vanhat levyt ja ajatukset heitettävä hevon vit.n vitt..n tai johonkin yhtä syrjäiseen paikkaan. Tänä päivänä CD:t ja DVD:t ovat ehkä toimivampia ja huomattavasti helpompia käsitellä (ei mene voimat liian aikaisin. Nyt on liikaa heitetty Valon Taunon hiekkaa rattaisiin, imurit ja pölyrätit töihin.

25.1.2009 15:27  Uuno

Voiko joku kertoa mitä sillä H K:lla oikeasti on takana noissa lehmänoksennuksissaan, kun ei avaudu ihmiselle ei. Ei ole tätä päivää enää tuollaiset asenteet.

25.1.2009 15:32  Ei HK

Ei muuten ole HK:n tekstiä, ei käy enää näillä sivuilla, ja on varma asia. Tiedän varmasti.

25.1.2009 15:52  Aatu

Jos puolueet ja henkilöt pääsevät tuottavaan yhteistyöhön ja rauhaan, niin hitsailen sen kunniaksi valtuustosaliin "Rauhankyyhkysen" muistuttamaan yhteistyön tärkeydestä. Terv. Aarni Jäske

25.1.2009 16:17  Paras tehdä äkkikäännös

Kommentti klo 15:52
Ja minä ilmoittaudun hankkimaan niin monta valkoista kyyhkystä, kuin on valtuustossa puollueita. Päästän ne rauhan ja sovinnon kunniaksi Kurikan torilta ilmaan ja kutsun parahat lehtimiehet ja -naiset kirjoittamaan: "Sovinto ja Rauha Kurikassa".
Tilaisuuteen kutsun kaikki "pääpukarit".
Muutkin toki saavat tulla.
Tarjoan rauhankahvit Pitkässä-Jussissa "pääpukareille", lehtimiehille ja kutsun saaneelle kunniavieraallemme kansanedustajallemme Juha Miedolle.
Puheita ei pidetä. Jutustellaan vain mukavia ja aitoja Kurikan kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia suunnitelmia ja toimia.

25.1.2009 17:39  Uno

Kuinka paljon sitä velkaa pitää lopulta tänä vuonna ottaa ?
Yli 10 miljoonan investoinnit velaksi?

Ei olisi Vuorisen tai Saartolan aikana onnistunut.

25.1.2009 18:27  Utelias jooseppi

Täällähän on aivan oivallisa ilmapiirin kohottajia!
Vai mitä te muut tuumaatte?
Saako tälläinen päivä kannatusta?
Sanokaa nyt jotakin!

25.1.2009 18:31  Ehtiikö Juhani vielä poikkeamaan?

On aina niitä, jotka haluasivat kuulla täällä esiintyviin ajatuksiin myös Juhanilta mielipiteitä.

25.1.2009 19:02  Juhani

Hienoja ajatuksia. Nyt sitten tietysti pilaan tämän hyvän alun ;-)

Tässä pöydällä on nyt jälkikäteen luettuna hauska lehtileike - en saa selvää vuodesta (olisiko 1980) jossa kurikkalaiset poliitikot nimittelevät toisiaan terroristeiksi ja nappulaliigalaisiksi jne....

Silloinkin vaadittiin parempaa tiedotusta ja tekstissä on paljon muitakin yhteyksiä nykypäivään. Ei sillä että haluaisin repiä auki mitään vanhaa, vaan tästä vain huomaa ettei ihmisen oletettu evoluutio etene juurikaan kolmessakymmenessä vuodessa.

Jos luotaisiin vaikka sellainen perinne, että lautakuntapaikkojen jakamisen jälkeen juodaan Aatun rauhankyyhkyn äärellä ne (16.17) rauhankahvit ja lasketaan tosiaan vapauteen rauhankyyhky jokaista poliittista ryhmää kohden.

Tietty aika ennen vaaleja puolueet sitten toimittaisivat paikallislehdille "virallisen sodanjulistuksensa maan valtaamiseksi" ja saisivat mukaansa kaikille ehdokkaille jaettavat minikokoiset Tomahawkit muistoksi vuoden 2012 taisteluista ;-)

Taistelu alkaisi ja päättyisi hallitusti ja Kurikka näkyisi uutisoinnissa vaaleja ennen selkeästä avauksesta ja jokaisten vaalien jälkeen rauhanjuhlastaan.

No... ehkä tällainen huumori ei sovi aiheeseen, mutta joku muu perinne tai rituaali jonka joku muu keksii puhdistamaan vaalien jälkeisen ilmapiirin ja joka on merkki siitä että valtuutetut sitoutuvat tekemään yhdessä töitä.

25.1.2009 19:54  Aatu

Vaalitaistelu vois toimia näin, pehmeät tomahawkit ja oma puhekone aseina, kuka pystyy valtaamaan naapurikunnilta isoimmat ja arvokkaimmat alueet,tämän mukaan jaetaan paikat ja Nina Mikkonen erotuomarina. Ei nyt sentään. Juhania on ehdotettu puolueneuvolan erotuomariksi, Kannatan.

25.1.2009 20:05  Blogistin pitäisi esiintyä valtuustossa

Huomenna muuten on valtuuston kokous. Siellä tosin näytetään esityslistan mukaan vain täytettävän luottamuspaikkoja alkavalle valtuustokaudelle. Tulee mieleen, kun blogisti on niin monta kertaa täällä blogissa puhunut kaupungin budjetista ja siitä, että se pitäisi avata, kun se ei enää pidä paikkaansa, niin eikö hän nyt voisi avata sanaista arkkuaan näistä asioista siellä valtuustossa. Minusta tuntuu turhauttavalta niitä asioita täällä käsitellä. Keskustelu ja väittely niistä asioista täällä on turhauttavaa ja palvelee ilmeisesti vain blogistia. Eikö valtuutettu voi työjärjesyksen mukaan tehdä kirjallisen kysymyksen, ja eikö siellä ole joku kyselytunti, jossa voi kysyä ajankohtaisia asioista. Mietin, että jos blogisti siellä tavalla tai toisella näiden asioiden suhteen esiintyisi, hän voisi vaikuttaa uskottavalta puheissaan.

25.1.2009 20:06  Keskustalaanen

Keskustaa on 30 vuotta kyykytetty.Meidän ja vasemmiston linja on ainoa oikea tässä vaikeassa tilanteessa.

25.1.2009 20:15  Tiedoksi poliitikoille!

Hienoa Juhani sinulla on arkistot kunnossa. Sieltä löytyy sopivaa materiaalia moneen paikkaan. Nyt tuli
todella todistettua, että poliittinen riitely on siirtynyt viime vuosisadan "juoksuhaudoista" tälle vuosituhannelle.
Eipä ole yhtään tapahtunut kehitystä, vaikka nyt ollaan niin nuoria.

Pitänee poliitikkoja muistuttaa, että elämme jo toisella vuosituhannella.

Oikein lujaa huutaa, että herätkää!
Nyt on kohta eletty 10 v. uutta vuosituhatta ja teidänkin on aika siirtyä sieltä tänne, eikä jäädä viime vuosituhannen poteroihin räyhäämään.

Tiedoksi - nyt on vuosi 2009 ja että on netit, blobit, sähköpostit, faxsit ja kännykät, joiden avulla voitte nopeasti muuttaa pois sieltä menneestä ajasta tälle uudelle vuosituhannelle.
Ja kuulkaapa, täällä on sivistyneempi ja sovittelevampi meininki.
Täällä on jo kaikki muut "fiksummat" ja kaiken lisäksi kaksikertaa suuremmassa Kurikassa.

25.1.2009 20:20  Aina Tarkka

Nyt on kyllä nimim. Keskustalaasella ollut ja on värilliset lasit päässä. Mikä puolue kuin Keskustapuolue on enemmän kyykyttänyt ja dominoinut asioita Kurikassa viimeiset 40 vuotta. Jos puolueen kannatus on takavuosina pyörinyt siinä 40 % molemmin puolin, niin kiusaus on varmasti ollut melkoinen. Kyllä näin on jämpti.

25.1.2009 20:34  Entinen valtuutettu

Kaikki alkoi tosiaan noin. 30 vuotta sitten muistaakseni 1980,1978 tai 1978.Keskustalla oli sisäisiä riitoja ja valtuuston puheenjohtajan paikka meni äänestykseen vai oliko se hallituksen puheenjohtajan paikka.Muistaako kukaan paremmin?Olisko Juhanilla tai jollakin lehtileikkeitä.Otettaas kopioita kaupungin kopiokoneella niistä ja istuttaas pöydän äädelle tutkimaan niitä.Sovittaas nämä vanhat asiat,niin päästääs asioos eteenpäin.

25.1.2009 20:36  Uno

Ku itte kysyy ja itte vastaa janiinpoispäin. Keskustaa pilkataan , se selvä, mutta luultavasti ei asiat siitä paljon parane.
Se siitä.

20.05 kysymykseen. Valtuustossa ei ole mitään kyselytunteja ja siellä on pysyttävä tiukasti siinä asiassa mikä on käsittelyssä. Minä ainakin olen saanut täältä blogeista kovasti käsityksiä miten asioita pitäisi hoitaa. Suuri enemmistö näyttää kallsituvan vahvasti tuolle samalle linjalle. Nyt vain esittelijävirkamiehet ja hallitus töihin tekemään muutosesityksiä valtuustolle. Niin se menee.

25.1.2009 20:48  Tiedoksi poliitikoille!

Top, top poijaat, eikös sitä sovintoa ja fiksuutta voi aloittaa heti?
Ainakin täällä!

25.1.2009 20:51  Tosissaan ihmettelevä

Miksei ole kyselytunteja? Ainakin valtuutettujen pitäis istua koville ja kapeille penkeille ja kansa pääsee kyselemään mitä on tehty ja mitä suunnitellaan. Kaupungintalolta samoin tiedotus velvollisuus, mitä, kuka, miksi, ja minkä vuoksi taas on laskelmat Kent...:lla mennyt metsään. No tietysti sanotaan ne pöytäkirjat niistä voi lukea, mutta ei riitä, Naamatusten on ilmeetkin sanomassa paljon. Rohkeutta.

25.1.2009 21:38  Myötäeläjä

Tosissaan ihmettelevä on ilman muuta oikeassa, että yksilöllisempää, kiinnostaviin asioihin pureutuvaa ja kansankielistä tiedotusta ja infoa pitää saada lisää. Kyselytuntikin voisi olla paikallaan, jos puheenjohtaja sen järjestää. Teuvalla kuntajohtaja omassa blogissaan kertoo ajankohtaisia päätöksiä ja asioita. Se on hyvä esimerkki, kuinka asioita hoidetaan.

25.1.2009 21:42  Justiina

Provosointi tarkoittaa erilaisin kettumaisin ja sarkastisin keinoin esitettyä "haastetta". Ihminen joka provosoi, puhuu järjestelmällisesti niin kauan paskaa että että lopulta saa toiselta pinnan palamaan ja syntyy väittely/riita/tappelu/taistelu/maailmansota. Provosoija siis kerjää kivuliasta yhteenottoa ja siksi joitakin erityisesti provosointiin mieltyneitä ihmisiä epäilläänkin toisinaan kaappi-sadomasokisteiksi. Provosoijat itse pitävät itseään maailman ovelimpina ja nauttivat siitä, että pystyvät vaikuttamaan ihmisiin. Tilastollisesti eniten provosoivia ihmisiä ovat teinit ja poliitikot 76,2%

25.1.2009 21:49  Juhani

Tämä on kokonaisen aukeaman leike. Teksti on niin rajua ettei tästä nyt voi oikein lainata edes otsikkoa ;-)

Vaaliliitossa oli kansallissosialistinen rintama eli kokoomus ja vasemmisto. Poikkeusta tähän päivään oli myös siinä, että tuolloin valtuuston kokous leikkeen mukaan muutti radikaalisti hallituksen yksimielisesti esittämää talousarviota.

Juontavatko nykyiset tapahtumat jollain lailla lähtöisin noin kaukaa? Ei kai nyt sentään?

25.1.2009 21:53  Juhaniu

Jos kirjoitan tuollaisia lauseita kuin tuo viimeinen, niin pitää itsekin harjoitella luetun ymmärtämistä ;-)

25.1.2009 21:55  Eikö ?

Lainaa vain tarkasti Juhani kaikki mitä siinä sanotaan. Historiasta oppii aina paljon Kommentoi meille kaikille.

25.1.2009 22:32  Kysymys Justiinalle

Justiinalta pitää kysyä, kun olet tutustunut hyviin ja ajankohtaisiin tutkimuslähteisiin.
Kuinka monta % poliitikoista on vielä jäänyt teiniasteelle?
Siitäköhän syystä täällä Kurikassa jotkut sanovat itseään nuorekkaiksi?
Tieto avartaa ymmärrystä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini