Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Muutoksessa taukoja

Lauantai 24.1.2009 klo 0:01


Kaikki muuttuu

Maailma on epäoikeudenmukainen.

Kaikki joutuvat joskus tilanteisiin, jota eivät ole ansainneet. Yleensä vielä silloin, kun ei kykene eikä voi puolustautua.

Sellaisina hetkinä on paras pysyä vain vaiti. Ei kannata tuhlata voimaa sanoihin.

On parempi ponnistella lujasti ja kärsivällisesti ja tietää, että kaikki muuttuu vielä. Jos kärsii epäoikeudenmukaisesti eikä alistu, silloin tarvitsee vain aikaa.

Ennemmin tai myöhemmin kaikki kääntyy parhain päin.

 

Sameat vedet liikkeelle

 

Kokoomusta jakaa kuntaliitoskysymys. Valtakunnallisesti se on liitosten kannalla.

Asuntoministeri lausuu, että kuntia on maassamme edelleen 2-3 kertaisesti mitä luontevasri sopisi. Ilman liitoksia on vaikea edetä, hän sanoo.

Kuntapuolta on kuuleman mukaan edelleen ravisteltava ja kuntien taloudelliseen suorituskykyä parantavaan harjoitukseen on saatava uusi vaihde päälle.

Harjoitus tekee mestarin. Mutta minä kyllä odotan apua ja avauksia valtiovallan suunnalta. Porkkanarahat ja puheet eivät auta, jos ei kunnissa ole henkisiä muutosvalmiuksia.

Jos ei suunnitteluresursseja ohjata viisaan kuntaliitoksen toteuttamiseksi, ovat liitokset turhia. Enää en kohta ymmärrä muita keinoja kuin valtion ohjauksen tässäkin asiassa.

Turha on haaveilla SuurKurikkaa etelään ja pohjoiseen laajentuvana, ennenkuin ohjausmekanismit ovat hallinnassa.

On siis syytä pidättäytyä enemmistä liitoshaaveista, ennenkuin palvelutuotannossa taso- ja laatuvaatimukset on saavutettu. Sama koskee PARAS-kakkosen jatkohaaveita. yhteiskoulu_093.jpg

Onko Paras-kakkonen portti kuntaliitosten autuuteen? Paikkailevatko ministerit virheitään esittämällä korjausliikkeitä omien päätöstensä seuraamuksiin? Miksei sanota suoraan, että valtiovalta ohjaa kuntia kyllä tielle, mutta sitten jo sokea taluttaa rampaa. Neuvoja annetaan, mutta konstit puuttuu. Tämä portti johtaa suoraan hyvään ruokapaikkaan Kurikassa.


Kommentit

24.1.2009 2:36  Tosissaan ihmettelevä

Eilen useissa kommenteissa oltiin huolissaan Kurikan poliittisen kentän rikkonaisuudesta ja eripurasta. Onko Kurikalla varaa olla puolueiden taistelukenttä. Enemmistö tietysti sanelee mitä tehdään, mutta se linja voi olla jonkilainen, hyvinä aikoina, mutta ei nyt. Kyllä asukkaat tietävät mikä on hyvä, mutta tietävätkö valtuutetut jotka ovat saaneet asukkailta valtuudet edustaa. Turha pienessä Kurikassa on kirjoitella suuria linjauksia ja tuumia mitä esim. eduskunnassa ja Isolla Kirkolla pitäis tehdä. Laitetaan ensin Kurikan asiat kuntoon ja lähdetään sitten tuumaamaan kuntaliitoksia valtiontasolla.

24.1.2009 7:43  Toteemi

Kurikan eripura tietysti on kokonaan kiinni siitä, mitä ne henkilöt, jotka tällä hetkelllä ovat keskeisillä päätöksentekopaikoilla, tekevät. Siis Kaupunginhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto sekä Kurikan kehityksen johtokunta. Valtuustossa ei paljon kyetä muuttamaan, jos esitykset ovat mitä ovat. Tämä foorumikin mielestäni vaikuttaa ja vakuuttaa enemmän kuin valtuusto.
On hyvä kun täällää otetaan jatkuvasti ja järkevästikin kantaa erilaisiin ajankohtaisiin asioihin. Kurikan asiat ja valtakunnan asiat nivoutuvat toisiinsa koko ajan eikää niitää voi erottaa toisistaan. Keskustelu jauhaa ja velloo edestakaisin kommentoijien ehdoillla.
Jos joku esittää asiansa kiinnostavasti, siitä seuraa lisää mielipiteitä. Minusta kukin saa kirjoittaa siitä mitä pitää tärkeäna.
Tämäkin on vainyksi kaino mielipide.

24.1.2009 9:09  Atvailija

Toteemi on mielestä jo oikeilla jäljillä. On vaikea saada aikaan ainakaan kaupungin tilaan vaikuttavia päätöksiä, kun valtuutetuille ei tuoda esityksiä mistä päättää.
Ajankuluksi, intohimosta, vihasta, oman hännännostamsen i ja näyttämisen haluista jne. riidellään jonninjoutavista toisarvoisista asioista. Tai ihan muuten vain.
Tilanne on kuin Jukolanveljesten jaoulusaunassa. Kunhan ei vain sauna palaisi.

Kurikassa ei ole vuosikausiin tehty vaikuttavuudeltaan riittäviä aloitteita tai esityksiä tilanteen tervehdyttämiseksi. Kuntaliitosta lukuunottamatta. Sekin jätettiin tuuliajolle. Valtioneuvoston siunaushan tarkoitti, että vähän tehokkaammin hoidettu pinempi Jurva liittyi suurempaan ja tehottomammin hoidettuun Kurikkaan. Yhteenlaskettuna syntyi kuntataloudeltaan ja toimintojen tehokkudeltaan tehoton ja tappiollinen kunta.
Pitäisi ryhtyä toimeen, eikä riidellä.

24.1.2009 10:35  Sivullinen

Atvailija on täsmälleen oikeassa. toimeen tulee ryhtyä. Sen liitoksen toteuttamisen työ nyt puuttuu. Keinoja on mutta konstit ovat hukassa. Jos ei kunnan johdolla ole omaa osaamista, sitä saa kyllä Suomesta ostaa. Tuo riidankylvö on Kaharin ja niiden tahojen toimintaa, jotka eivät edes halua, että liitos tai mikään positiivinen asia onnnistuisi. Toisin olisi tilanne, jos he itse olisivat saaneet tai osanneet olla aloitteentekijöinä. Kurikassa ei valitettavasti arvosteta omaa osamista, etenkään jos osaamista on kilpailevien poliittisten leirien joukossa. Varmaan sama ajattelutapa on kaikilla. Siksi olisi hyvä katsoa taaksepäin, mitä kukin on saanut aikaan. Pelkkä suunsoitto ei riitä tekemisen arvioinnin pohjaksi.

24.1.2009 10:52  Atvailija

Anteeksi pieni korjaus. Tuosta sivullisen kommentista havaitsin käyttäneeni aamusella itsekin väärää termiä. Kurikassahan ei ole myöskään mistä riidellä. Kun ei ole vaikuttavuudeltaan merkittäviä aloitteita ja niihin vaihtoehtoisia esityksiä, joista otettaisiin demokraattisesti mittaa.

Pieksetään vain suuta! Kovin on avutonta riitelykin Kurikassa.

24.1.2009 11:29  Tosissaan ihmettelevä

Ei valtuustoon tulevilla esityksillä ja muilla siihen suuntaan tulevilla seikoilla saada rauhaa puolueiden kesken, yhteistyön täytyy lähteä jokaisen omasta päästä. Kaikenlaiset Kaharit sunmuut kaaharit olis parempi jättää omaan arvoonsa. Luultavasti Kaharin tarkoitus on härnätä ja ottaa herkkä hipiäiset (ulospäin näyttelevät kovanaamaa) lehtikirjoittelunsa aiheeksi, ei hän määrää mitä Kurikassa tehdään. Tein tässäkin väärin kun mainitsin Kahari asiasta mitään. Kaiken Kurikan puolueiden rakentavaan yhteistyöhön täytyy lähteä jokaisesta itsestään. Jos ei mikään muu auta niin otetaan Joku (Mahtisaari ) joka tekee aloiteen puolueiden puheenjohtajien yhteiseen palaveriin, siinäkin täytyy jokaisen lähteä hyvillä ajatuksilla liikkeelle. Kaiken moiset haukkuma tekstit olis paras lopettaa, niin M, V-M, H, K, kuin kaikkimuutkin kommentoijat, itsekin olen syyllistynyt samaan. KAIKKEIN HELPOIN ON HAUKKUA NIMIMERKILLÄ. Maanantaina on lautakuntien sun muiden paikkojen jako, silloin vois puolueiden omissa kokouksissa ja yhdessä tuumata mikä on Kurikan paras. Blogistit voivat olla esimerkkinä, Matti aloita vaikka sinä ja sanokaa Hanulle myös terveisiä( ei enää lue näitä blogeja). Ulkona on hieno valkoinen talvipäivä ei liata sitä.

24.1.2009 14:53  Kauno Kyvykäs

Eilen näytti ilmestyneen faktaa, siinä sitä kansakoulun käyneille.

24.1.2009 15:28  Uuno

Mitähän faktaa Kauno tarkoittaa?

24.1.2009 15:33  Suurkurikka voi vielä olla kaukana

Blogistilla täytyy olla parempaa tietoa, kun hän edellisessä blogissa vähän haaveili maakunnallisisa luottamuspaikkoja uuteen Kurikkaan - mahdollisesti itselleenkin. Tämän päivän lehdistä saatiin lukea yllättäviä uutisia, että niitä nyt on jaettu. Mielenkiintoista, että lehtien mukaan Ilmajoen riidat ovat heijastuneet maakuntatasolle niin, että kokoomus menetti ainakin maakuntahallituksen puheenjohtajuuden demareille.
Blogistin haaveena on suurkurikka etelään ja pohjoiseen. Hän ilmeisesti ajattelee, että JYKKY:n pohjalle rakennettaisiin sellainen kunta, kunhan ensin JIKKY saadaan pyörimään. Mitähän siitä tuumaa Jalasjärvi ja riitainen Ilmajoki?

24.1.2009 15:33  Havukka-aholta

Jos Kurikassa riidellään niin mistä sitten riidellään. Lähdetään olettamuksesta, että riidellään. Silloin eittämättä tulee mieleen vanhat asiat. Eri mieltä ollaan ainakin, kuntaliitoksesta, Nikkarikeskuksesta, luottamustoimipaikkasopimuksesta(?). Kaikki vanhoja asioita tai ainakin vanhentuneita, on jääty juoksuhautoihin. Eri mieltä ollaan kuntataloudesta, joka onkin ajankohtainen asia. Paljon selkiytyisi jos unohdettaisiin "vanhat" asiat ja keskityttäisiin uusiin asioihin. Se taas edellyttäisi, että hallinto tekisi uusia avauksia, otettaisiin niihin kantaa ja vaikkapa railakkaastikin. Kuntatalous vain taitaa olla siinä tilassa, että on täysi työ ylläpitää nykyinen palvelutaso, eikä liikkumavaraa ole uusille avauksille. Tässä tilanteessa on sitten nostettava esille vielä aloittamattomat investoinnit, käytävä ne uudelleen läpi, sovitettava ne nykytilanteeseen. Tämä on tietysti tuskallista uudelle hallinnolle, joka on astunut remmiin paljon suuremmmin toivein, mutta ne talouden realiteetit pusertavat. Johtaako tämä tilanne siihen, että uudestaan ja uudestaan nostetaan esille "vanhoja" kalavelkoja. Onko vaikea olla hissukseen ja jos ei ole uusia asioita niin nostetaan agendalle vanhat "virret". Aina on sanottu ettei pidä jaadä asemalle, nyt taitaa olla niin, että keskusteluissa ja kommenteissa on jääty asemaa edeltävälle pysäkille, jossa ei ole edes kioskia viihdykkeeksi ja niinpä siellä sitten turhaudutaan. Aktiivisimmat ovat jo lähteneet asemalta perävalot vilkkuen. Mieti kummassako junassa haluat olla.

24.1.2009 15:33  Kauno Kyvykäs

Synnynnäiseen tyhmyyteen ei tunnu kansakoulun käyminenkään auttavan.

24.1.2009 15:52  jj

Suurkurikan tekeminen on helppoa, manetellään samoin, kuin jurvassa ennenvanhaan.
Pistetään konsultit sotkemaan asiat ja syömään rahat.
Jos jotain sattuu jäämään, niin keksitään turhanpäiväinen riita annetaan loput rahat lakimiehille.

........hetkinen........(jäi kansakoulu käymättä).......hetkinen.......ei hätää...........perinnehän jatkuu jo.

24.1.2009 16:53  Pieni

Kommentti 15:33 ja jj ja enemmänkin ovat samasta kynästä. Pienestä piiristä.
Pienen tiedon ääreltä.
Pieni yritys kasvaa suureksi.
Pienen pieni....

24.1.2009 17:18  jj

Mahdollisesti kyseessä voi myöskin kisa.
Pyydystetään mahdollisimman typeriä vastauksia ja onhan niitä saatu.
Kauno Kyvykäs johtaa.
Suorin vartaloin mennään.

24.1.2009 17:27  Onhan se näin

Välillä tuntuu että pikkunen teelusikkakin on ollut liian suuri. Vai onko?

24.1.2009 18:01  jj

Siinä vaiheessa, kun ihminen ei pysty tunnustamaan omia virheitään, alkaa uskoa ikiomat valheetkin todeksi.
Joskus tosiasioiden käsittäminen todellakin vaatii enempi, kuin aku ankan kuvien katseluun tarvittavan järjenjuoksun.
Tyhmyyttä välttämättä ei ole virheet elämän varrella, niitä sattuu kaikille. Tyhmät ei virheitään tunnusta, saati ota niistä opiksi. Todelliset ääliöt toistaa samoja virheitä uudelleen ja uudelleen.

24.1.2009 18:49  ?????

Voisitkohan jj tarkentaa (15.52)
- kuka söi?
- mitä söi?
- mitä sotkettiin?
- mikä oli turhanpäiväinen riita?
- ketkä keksivät?

24.1.2009 19:21  jj

Et sitten ymmärtänyt mitä ennemmin on kirjoitettu. Jos tietoa haluat, hae entisen jurvan kunnanvaltuuston ja -hallituksen pöytäkirjat, vaikka vuodesta 1960 ja lue ne. Mikäli arkistointi on ollut, kuten olettaa saattaa, niin sieltä löytyy vastaus joka kysymykseen.
Antoisia lukuhetkiä.

24.1.2009 20:05  ÄO

Tuntuu nyt vähän siltä että jokku on istunu kilipaa muurahaispesäs.

24.1.2009 20:07  Päivän 8 hyvää kommenttia, viisi tähteä

On ollut miellyttävää osaavien kommentoijien läsnäolo tänään aina klo 15: 33 saakka. Lukuunottamatta paria välissä olevaa lyhyttä kommenttia.

Uskon, että ajatuksenne synnyttävät muutospaineita juuri oikeaan suuntaan.

Farssi on tulevaisuudessamme lähellä, ellei suunta muutu viitoittamaanne suuntaan.

24.1.2009 20:29  Seurannut

Kommenttiin 15:33 vasta nyt. Minusta blogisti päinvastoin kuin hän olettaa on kirjoituksessaan varsin skeptinen tulevien suurkuntalaajennusten suheen. Minusta kannattaisi lukea paremmin se blogi

24.1.2009 20:35  lukija

Kurikka-lehti tuli ja haastattelussa oli Margit ja Pekka.En tunne kumpaakaan hen.kohtaisesti.Ainoastaan Margitin juttuja olen tässä blogissa lukenut ja tehnyt oman johtopäätöksen.Nyt täytyy kyllä muuttaa mielipidettä Kurikka-lehden haastattelun johdosta ja nimen omaan positiiviseen suuntaan.Aiemmin täällä joku sanoi,että lehdet saa lopettaa tämä blogi riittää tiedottamiseen.Samoin Pekan haastattelu oli hyvä.

24.1.2009 20:46  nn

Oksennus !!!

24.1.2009 21:05  Asiaan

Mauton kommentti. Juuri tyypillinen oppositioasenne. Mikähän mättää, mikä on se asia? Kerropa pois, kyllä me kestämme. Ja autamme jos vielä voimme?

24.1.2009 21:38  sillee.

Näyttää jäljet johtavan sylttytehtaalle.
Mistäs eläimestä sitä sylttyä valmistetaan?
Ei pitäis lähteä politiikkaan jos ei missään asiassa pysty tekemään kompromissia.
Tarkoitushan on mitätöidä tämä keskustelu foorumi.
Alkaa olla hiukan naurettavaa, ja yleensä kolahtaa omaan kärsään.

24.1.2009 21:56  Asiaan

Oliko se oksennus taas lehemän oksennusta? Täytyy sanua jotta.....
Kyllä sikamiehet "osaa". On todella paljon asiaakin. Margitin ja Pekan haastattelut antavat jo vähinsä toivoa.

24.1.2009 22:13  Kommentoija 15:33

Selvennys kommenttiin 15:33: kuntaliitoksesta Kurikka-Jurva. (ollaan erimieltä)

24.1.2009 22:20  Spray Face

????

24.1.2009 22:55  Lukija

Nyt kyllä kerta kaikkiaan riitää minun osalta täällä lukeminen ja harvoin kirjoittaminen.Ala-arvoisia kirjoituksia taas loppuillasta.Väitän että kunnallispolitiikko,joka näitten kommenttien mukana kirjoittaa omalla nimellä samaistetaan näihin lippis pojujen kommenteihin.

24.1.2009 23:15  Rajansa kaikella

Varmaan viisautta lopettaa noiden ala-arvoisten herjakommenttien takia. Näin on. Vahinko vain, onhan täällä silloin tällöin helmiäkin kommenteissa. Slut.

24.1.2009 23:27  ?????

Latelen törkeyksiä, voivottelen, kommentoin, esitän asiallista....

Niinhän se menee. Samasta tuutista.

24.1.2009 23:39  Paree Pekka

Hyvää yötä ja kauniita unia, höntit.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini