Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Menestystä voi juhlia

Keskiviikko 21.1.2009 klo 0:01


Menestystä pitääkin  juhlia

 

Menestys vaatii tuskallisia hetkiä, epäilyksin päiviä, loputtoman pitkiä öitä.

Ammoisista ajoista juhlinta on ollut olennainen osa elämää, eräänlainen riitti.

Toiset seuraavat ihmetellen tuota riemullista menoa ja kysyvät: “ Miksi teette noin? Saatatte kokea takaiskun seuraavassa tilanteessa. Herätätte arvostelijoiden raivon”.

Tiedämme kuitenkin hyvän syyn juhlintaan. Sa antaa parhaan mahdollisen lahjan, minkä menestyksestä voi saada: Itseluottamuksen.

Juhlimme nyt eilisen voittoa, jotta saamme voimaa huomisen menestykseen.

 

Huomisen menestys on meistä kaikista kiinni

 

Menestystä kuntaliitoksesta on juhlittu. Niin myös menestystä vaaleissa, itse kukin tavallaan.

Menestystään juhli myös Yhdysvaltain uusi presidenttiOb'ama virkaanastujaisjuhlassaan.

Hän korosti monia, meillekin tärkeitä asioita.

Niistä voi ottaa oppia.

Hänen mielestään ei voi vaurastua vaurastuttamalla jo valmiiksi vauraita. Tuo lause sisältää täydellisesti kunnallisen palvelutuotannon sosiaalisen näkökulman:

Palveluja niitä tarvitseville, kohtuuhintaisesti.

Hän kehotti kehittämään uusia keinoja uusia haasteita vastaan. Siinäkin paras mahdollinen ohje myös meidän virka- ja luottamusmiehille.

Tehdään rohkeita päätöksiä, uudistetaan huonoja päätöksiä ja kääritään hihat.

Siinä kolme keskeistä käskyä, mitä meidän Ollilan suvussakin on aina haluttu noudattaa.

Minä ainakin uskon, että nuo ohjeet ovat oikeita myös meidän kunnallishallinnollemme.

Lausuihan ne Yhdysvaltain presidenttikin.kuva_1998.jpg

Uutta kuntajohtajaa odotellessa on hallinto hidastunut ihmettelemään ratkaisujen tekijän puuttumista.  Kyllä töihin saa ryhtyä ja pitääkin. Kääritään edes hihat valmiiksi. On kohtuutonta ja kummallistakin odottaa, että yksi mies saisi ihmeitä aikaan heti kättelyssä.


Kommentit

21.1.2009 7:12  Virtaa

Nyt on todellakin työn aika ja siihen pitää nopeasti ryhtyä. Toista vuotta on jo odoteltu. Tyhjä on se sarka, missä kehittäjiä olisi tullut olla. Ei kannata jäädä uutta messiasta odottelemaan. Kyllä siellä tekijöitö on , tosi hyviä. Kuka olisi aloitteellinen? Kuka alkaa?

21.1.2009 10:16  Saivartelija

Mitä siell auvoisessa Kauhajoesa tapahtuu, kun kansa on jakautunut Hautalan puolustajiin ja vastustajiin? Eikö sopu olekaan niin saumatonta kuin on annettu ymmärtää? Kyllä Kurikassa kovasti ihmetellään, mitä tietä olisi sellaista tietoa välittynyt hallituksen puheenjohtajalle, että Kurikan kaupunginhallitus olisi aloittanut riidellen? Sehän ei voi olla ainakaan julkista tietoa?

21.1.2009 13:09  Kanta tämäkin

Tiedot riidoista ovat Kaharin mielikuvitusta tai toivetta.Kyllä Johtajalla on merkitystä.Nykyinen tilanne jossa kukaan ei oikeasti ole Johtajan paikalla tekee odottavan tilanteen kaikissa suurissa päätöksissä.Jokapäiväiset rutiinit sujuvat varmaankin normaalisti mutta tulevaisuuden suunta ja kehitysnäkymät puutteelliset.

21.1.2009 17:33  Tiedon ääreltä

Kommentti klo 10:16 ja 13:09 lle:
On täysin selvää, että khl jäsen Ylinen ja
toimittaja Kahari vanhoina monivuotisina kavereina ovat yhdessä punoneet juonen, miten Kurikasta saataisiin negatiivista juttua kaupunginhallituksen toimista ja nivottua siitä myös laajempi mollaava juttu.
Aiemmin, oliko sunnuntaina eräässä kommentissa kun tuotiin esiin, että Kahari tavatessaan ulkokuntalaisia poliitikkoja toteeaa aloitteelisesti hämentävän usein, kuinka Kurikassa on niin, niin riitaista.
Lienee siitä pääteltävissä miksi sellaisia juttuja Kaharin toimesta julkaistaan.

21.1.2009 17:36  Vanha valta on väistynyt ja uudet tuulet puhaltavat.

Luulen, että blogisti vielä helmikuun viimeisellä viikolla esittää toivomuksen, että ennen uuden kaupunginjohtajan tuloa nykyinen virkamiesjohto ryhtyisi nopeisiin toimenpiteisiin talouden suhteen ja esittäisi budjetin avaamista.
Kurikassa on ilmeisesti sama tilanne kuin Amerikoissa. On valittu uusi puheenjohtajisto ja uusi kaupunginjohtaja. Eihän ennen Obaman virkavalan vannomistakaan siellä tehty mitään ja oltiin vähän kuin halvaantuneessa tilassa.

21.1.2009 17:59  Sorry

Hyvä että se Jarva lähti ja päästiin töihin sitten kai? Lammin tilalle tuli ainakin etevä nainen.

21.1.2009 21:10  Kaksimielistä mieluummin

Kauhajoella on tosiaan auvoisaa.. tilanne kaupunginjohtajan valinnassa on jossain naurettavan ja pöyristyttävän välimaastossa? Mies päättää itselleen sopivat kelpoisuusehdot ja markkinoi itseään minkä ehtii... Hakuaikakin Kauhajoelle oikein pari viikkoa ja ilmoitus julkaistaan varmaan Närpiön sanomissa.. :)
Kyllä on ihanaa kun on yksimielistä !!!

22.1.2009 0:38  esko r

Heh,naurattaa nämän Matin kommentit talousarviosta,eikös Hän ole ollut mukana päättämässä asioista ennen näitä Hänen kannaltaan persilleenmenneitä kuntavaalejakin?Miten asiat muuttuvat huonostivalmistelluiksi yhdessä yössä? Siten,että Matti ei saanut riittävästi ääniä,sinänsä sääli,mutta vaalikampanja meni väärin tuossa asemasa olleelta valtuuston pj:lta.. meni paukut väärään osoitteeseeen..

22.1.2009 0:57  Ha Ha

Katsos Ollilan äänimäärää, ei mennyt yhtään sen huonommin kun edellisissäkään vaaleissa.Sen rökityksen jälkeen missä Matti on ollut ja laittanut itsensä peliin likoon, olisi esko r tapaiset jo aikaa pötkineet pakoon.

22.1.2009 15:48  Kyllästynyt

esko r/ville v:n puuhastelut eivät kestä päivänvaloa, mutta Ollilan kestää!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini