Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Vääryys pitää oikaista

Maanantai 19.1.2009 klo 0:05


Vieläkään ei ole syytä katsoa tyynesti vääryyttä

 

Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Me tiedämme sen jokainen.

Yksittäinen teko koskettaa lopulta kaikkia ihmisiä jollain tavalla.

Nähdessämme lähimmäisen kärsivän, on toimittava ja saatava asiat järjestykseen.

Vääryyttä vastaan taistellessa ei silti ole syytä missäään vaiheessa pyrkiä tuomitsemaan sortajaa. Jokainen vastaa teoistaan joskus isommasssa istunnossa.

Asian tultua oikaistuksi, siitä ei ole syytä lausua sanaakaan. Me olemme maailmassa auttamassa toinen toisiamme, emmekä tuomitsemassa muita.

 

Ei pidä myöskään antaa vääriä toiveita.

 

Kun esitin valtuustossa osinkotuotto-odotuksien osalta vähennystä 2 M€, eli n. viiteen miljoonaan euroon, tuli tuo esitys hyväksytyksi valtuustossa yksimielisesti.

Nokkelampi varmasti huomasi “raamiajattelun” kautta, että tuolla esityksellä oli toisenlainenkin, syvempi arvonsa.

Valtuusto oli jo henkisesti sisäistänyt, että budjetti on kokonaisuutena menokauhistus. Oivallettiin, että jotain ruuvia on kiristettävä. Tuo päätös oli päätös säästäväisyyden suuntaan ja pakottaa siihen. 

Se oli tarkoituskin. Hyvä valtuusto !

Jk. Pääministeri Vanhanen ennakoi eilen uutisissa valtion osingonjakopolitiikkaa. Jos oikein huonosti kävisi, Kurikka ei saisi osinkoja senttiäkään!

Ei nyt vielä kuitenkaan maalailla paholaisia seinille. Kuitenkin todella isojen uhkien edessä tässä ollaan.

Toivotaan todella, etteivät uhat realisoidu. yhteiskoulu_0952.jpg

Tässä talossa oikaistaan vääryyksiä joka sunnuntai kello 10 aikaan, ainakin kehotetaan siihen. Kurikan kirkon piirustukset laadittiin ennen 1800-luvun puoliväliä suurinpiirtein "tupakkiaskin kannelle" Silti ja siksikin saatiin aikaan näin loistava talo ja monumentti. Kurikan kirkko on valmistunut v. 1847. Sen tietää kaikki.


Kommentit

19.1.2009 12:53  Reaaliaika

Vääryyksiä ei oiota kirkossa , syntejään anteeksi anomalla.Vääryydet on oikaistava tässä ja nyt. Elämässä veljeni elämässä sanoo afrikkalainen elämänohje.

19.1.2009 14:51  Huolestunut

Voisko joku kertoa, kuinka vahva ajatus tämä Vanhasen esittämä osingon jakojen maksanatta jättäminen olisi?

19.1.2009 15:35  Toinen huolestunut

Onhan se Suomen hallituksen pääministerin esitys.
Ei kai tuolta näköalapaikalta aivan turhia huudella.
Varmaa lienee, että moni yritys nykyisessä tilanteessa pakosta tai vapaaehtoisesti noudattaa pääministerin kehoitusta.
Katsotaanpa vain kuinka Kurikan osalta käy.
Jokohan viimeisimmätkin ymmärtävät, ettei viime kesän ja syksyn talouden arviolla ole reaalista pohjaa.
Joten sen suhteen, vaikka kaikki ei myönnä niinkuin ledistökin on tuonut esiin, joutuvat myöntämään.
Tullaan taasen huomaamaan kuka oli oikeilla jäljillä. Eikä se ole imelää jälkiviisastelua.

19.1.2009 15:51  Kolmas huolestunut

Margit lausuu jo kolumnissaan samansuuntaista. Ihan oikein . Realismia tarvitaan, nyt ja jatkossa. Mutta millä saada kaikki selvän asian kanssa virtaviivaiseti ajattelemaan? Mitä tehdä, kun virkamiehet ovat pahimpia jarruja ja oman esityksensä vankeja. Ihmettelen, jos Korhosen linja aina vain jatkuu?

19.1.2009 15:52  Jimmy

Nyt haluttaisi jo kuulla , mitä hallituksen evp. puheenjohtaja on mieltä? Osaako hän sanoa mielipiteensä?

19.1.2009 16:09  Hallitus tietää tilanteen, tietääkö JIKKY

Hallituksen puheenjohtajalta hyvä puheenvuoro kutsuvieraskynässä. Siitä käy ilmi, että hallitustasolla kyllä tiedostetaan nykyinen tilanne ja ne haasteet, mitä JIkkY, kuntaliitos ja päälle tullut taantuma merkitsevät. Kun joku kysyy, mitä Vanhasen puheet merkitsevät valtionyhtiöiden osinkojen maksamatta jättämisestä, niin tässä vaiheessa kyse on vielä Vanhasen profiilin nostosta. Se on kuitenkin varoittava signaali tilanteessa, jossa päivittäin eri alojen yritykset ilmoittavat Yt-neuvotteluista ja lomautuksista. Vaikka valtionyhtiöt päättävät itsenäisesti asioistaan, ihmettelen, jos Fortum jakaisi tänä vuonna entiseen malliin runsaskätisesti osinkojaan.
Kun blogisti melkein joka kolumnissaan kantaa huolta kaupungin budjetin avaamisesta, niin hän varmaan JIKKY:n puheenjohtajana osaa sanoa, miksi JIKKY:yn sunnuntain lehtien mukaan haetaan päätoimista tiedottajaa. Eikö olemassa oleva henkilöstö mm. hallintojohtaja pysty tiedottamaan. Yleensä kunnissakaan ei ole päätoimista tiedottajaa. Tiedottamisen hoitavat viranhaltijat oman toimensa ohella.

19.1.2009 16:39  Reivaaja

Margit on realismin haltija, entäpä muut hallituksen jäsenet, joille kaupungin taloudenhoito on uskottu?
Ministereiltä edellytetään selvitystä varoista ja velvotteista-siinä näkyy oman talouden hoitotapa.Olis varmaankin hyvä jos hallituksen jäsenet tälläisen selonteon tekisivät-poistuisi luulot.
Pääministerin pohdinta osinkojen nostosta pidättymisestä vaatii pohdintaa filosofisessa mielessä.Mitä tämä ehdotus oikeastaan tarkoitti?
Osingon ovat länsimaisella logiikalla korvausta kapitaalin haltijan riskisijoituksista.Luopuisiko sijoittaja korvauksestaan yhteiskunnan hyväksi?
Kuinkas tämä sopii pankkimaailmaan?Luopuisiko pankki korvauksestaan lainata rahaa ulos?
Nyt on 19.1.2009.Koska alkaa tapahtua budjetin osalta vai tapahtuuko mitään?

19.1.2009 17:00  Havukka-aholta

Luin mielenkiinnolla hallituksen puheenjohtajan kolumnin. Puheenjohtajan mielipiteet kuvaavat hyvin tämänpäivän tilannetta. Mielipiteet poikkeavat selvästi lehdistössä olleista vastaavista jutuista. Puheenjohtaja on oikeassa, muut vain uhoilevat. Nyt onkin kaikkien tuettava hallituksen puheenjohtajaa hänen nyt esittämien asioiden saamiseksi käytäntöön ja täytäntöön. Nyt on reivattava purjeita selvästi alas, peruspalvelut on säilytettävä ja vain pakolliset investoinnit tehtävä ja niiden ajoitusta hajautettava. Totuus ja karuus on kohdattava ja siihen sopeuduttava, nyt ei auta simppailu tyyliin "minkä kerran päätin, niin siinä pysyn". Hyvä ulostulo hallituksen puheenjohtajalta, meidän tehtävänä on tukea hänen ajatuksiaan. Nyt tarvitaan vastuunkantajia ja hallituksen puheenjohtaja on sellaiseksi ilmoittautunut.

19.1.2009 17:11  Rehellinen olla pitää

Kuka Kurikan kaupungissa tiedottaa? Kuka on tiedotusvastaava? Kaupungilla on siis sivut, mutta niiden teosta vastaa ulkopuolinen Firma. jolle maksetaan. Ensimmäistäkään oman työn ohessa tiedottajaa ei ole tiedossa

19.1.2009 17:14  No niin mitä muut sanovat

Kattoppas vaan ja todella hyvä, että vihdoinkin riittävän korkealta paikalta tuli realistinen vahva näkemys talusarvion tarkasteluun. Tässä oli tervettä ja luottamusta herättävä puheenvuoro.
Tätä näkemystä ja tarkastelua on M. Ollila pyrkinyt nostamaan esiin.
Hyvä, että on muitakin taluoden reaalit ymmärtäviä.
Toivon Margit onneaa viitoittamallesi tielle.
Ja kiitos tärkeästä puheenvuorosta.
Onneksi Kurikassa on todellista kehitystä olemassa.

19.1.2009 18:07  Ruukki Kurikassa irtisanoo ja lomauttaa

Kuuden TV-uutiset kertoo, että Ruukki Kurikassa irtisanoo ja lomauttaa eli taantuma on täällä tänään jo konkreettisesti.

19.1.2009 18:35  Lusikka soppaan

...Oliko jossain "korkeakorkoisella" 10 milj.euroa, pahanpäivän varalle, missä se "pahapäivä"luuraa?

19.1.2009 19:06  Hö

Naulan kantaan ! 'Yleensä kunnissakaan ei ole päätoimista tiedottajaa. Tiedottamisen hoitavat viranhaltijat oman toimensa ohella. '

Ja sen kyllä huomaa!

19.1.2009 19:10  Onko paha päivä?

Eiköhän nyt jo oteta se uusi asento. Ei nyt ole paha päivä siinä mielessä että pitäsi ottaa korkeakorkoiselta säästöjä , tai myydä osakkeita !

Sen verran alkaa olla kuitenkin 'soukat aijjat' , että mitähän jos ruvettais säästämään? Osataanko enää?

19.1.2009 21:13  Maan pinnalta

Osataanko kunnallishallinnossa elää kohtuullisesti, kun on totuttu muutaman vuoden ajan leviään elämiseen. Taitaa olla totuudenpuhujilla työmaata kääntää virkamiehet ja luottamushenkilöt uudelle uralle. Vieläköhän myönnetään ylitysoikeuksia solkenaan ylittäviin "kustannusarvioihin", vai pitäisikö panna "suu säkkiä myöten". Kova työmaa on edessä kun katselee menneitä vuosia. Toisaalta niukkuus voi olla hyväksikin, täytyy joskus nostaa jalkaa kaasujalalta ja höyhentää jarrutusta vai pidetäänkö automaattivaihde ja turbo päällä. Nyt tarvitaan hallituksen puheenjohtajalle tukea ja kannustusta, vaikeat ajat on edessä.

19.1.2009 21:51  Nöyrä

On tosi upeaa, että aletaan vakavasti löytää linjaa asioiden järkevään hoitoon.
On todella hienoa, että on tällainen kanava, jossa saa puhkua ,ilipiteensä.
On mahtavaa, että nöyryyttäkin löytyy. Joiltakin osin on vielä palloja hukassa. kuuleman mukaan museoviraston lausunnot eivät joillekin paina yhtään mitään. Ympäristökeskuksen lausunnon puuttumisesta huolimatta puuhastellaan koulurakentamista ynnä muuta niinkuin ei mitään olisi tapahtunut. onko totta?

19.1.2009 22:15  Täällä on valta ja voima

Puuhastelu pois , ja heti, s......tunarit, tyhmää puhua puuhastelusta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini