Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Viattomuus ja kavaluus

Sunnuntai 18.1.2009 klo 1:30


Viattomuus

Ihminen on viaton kuin kyyhkynen ja kavala kuin käärme.

Kun hän liittyy joukkoon seurustelemaan, hän ei arvostele eikä piittaa muiden käytöksestä.

Hän on tietoinen siitä, että pimeydessä näkymätön verkko levittää pahuutta. Tuo verkko välittää jokaisen olevan tiedonjyvän ja muuttaa sen synkässä sielussa eläväksi kateudeksi ja juonitteluksi.

Sillä tavalla ja siksi kaikki toisesta sanottu päätyy aina hänen korviinsa entistä myrkyllisempänä ja entistä pahansuopaisempana.

Siitä syystä toistensa teoista puhuttaessa kannattaa olettaa aina ikäänkuin tämä olisi paikalla ja kuulisi kaiken mitä hänestä sanotaan.

Kavaluus

Pahuudeksi sanotaan sitä toista tapaa toimia.

Hyväksi on vaikea tulkita toimittaja Osmo Kaharin letkautusta, jossa hän viittaa minun johdolla Kurikassa tehtyen tekninen vaaliliitto. Olenhan pelkkä rivijäsen valtuustossa.  

Yhtä hölmöä kuin on väittää ensimmäisen kokouksen olleen riitainen.

Erikoista on , että toimittaja jatkuvasti käy tuossa ominaisuudessaan omaa sotaansa kaikkea ja kaikkia vastaan.

Miten kauan sen päätoimittaja hyväksyy?

En usko myöskään Niemi-Aron letkautelleen mitään Kurikan oletetuista riidoista. Hänellä ei voi olla sellaista tietoa hallussaan, mikä tuohon antaisi aihetta.

Muutenkin kuntien välille pitää kehittää yhteistyötä eikä kahinoita.

Varmaan on hyvä nyt alottaa keskustelu mm. Siitä, miten yhdessä torjuisimme Seinäjoen uhat AKK-asiasssa.

Varmaan me kummatkin kunnat tarvitsemme kavereita.yhteiskoulu_0882.jpg

Meidän pitäisi kehua kuntina toinen toisiamme. Tässä kehun uljaan Lapuan tuomiokirkon. Tuntuu tosi surulliselta, jos kuulopuheiden perusteella Kauhajoelta hyökitään Kurikkaa vastaan. Panen sen kyllä toimittajan tulkinnan piikkiin.


Kommentit

18.1.2009 1:42  Matti Ollila

Hei
Tulin juuri maailmalta kotiin ja laitoin blogin. Jossain kommentissa toivottiin Margit Parkkamäen kirjoitusta vieraskynä palstalle. Laitan sen heti , jos hän sellaisen minulle toimittaa.

18.1.2009 11:37  Mietelmiä Kaharin toimittajatyöskentelystä

Kun toimittaja Kahari Jurvassa harjoitti kiihkeästi työtään hän soitteli tai muutoin pyrki eri ihmisten puheille ja kyseli juonensa mukaisia kysymyksiä. Hän perusteli ihmettelijälle kysymyksensä tarjoten tietona ajatuksiaan, jotka olivat hänen omia tarkoitusperällisiä ajatuksiaan.
Jos kyseinen henkilö ei halunnut antaa mitään haastattelua tai kommenttia, niin hän uhkasi kirjoittaa omiaan, jollei ko. henkilö puhuisi mitään.
Tälläinen toimittajatyö on ärimmäisen Kaharimainen ja on varsin monelle mm. jurvalaiselle tuttu.

18.1.2009 12:02  Samaa kuullut

Siis kiriootteloo pääasias omiaan.

18.1.2009 12:11  Kurikkalaanen

Son Kahari ny valehdellu KHO:n päätöksestä Jurva-Kurikka-liitokses, vaaliliittosopimuksen ajankohorasta ja teknisen vaaliliiton syystä ja tekijööstä. Kuinka kauan toimittaja saa panna omiansa, iliman jotta siihen jou, esim. sen työnantaja puuttuu. Son vähä sama ku tuo Itälän touhu. Populisnia ja valesta.

18.1.2009 12:52  Havukka-ahon ajattelija, omasta mielestään

Toimittaja on sitä iloisempi mitä enemmän hänen juttujaan luetaan ja kommentoidaan. Lehtihän ilmestyy joka päivä ja siihen pitää saada juttuja syntymään. Pitää kirjoittaa vaikka ei olisi asiaakaan ja ainahan asioita voi omassa päässään kehitellä ja sommitella. Meidäthän on opetettu, että kirjoitettu sana on aina tosi, mutta näinhän ei suinkaan ole, ajatelkaa vain kuinka monta kertaa Suomen historiakin on kirjoitettu. Pitäisi ottaa siltä kantilta, että hauskahan noita juttuja on lueskella, mutta oma ajatus pitää olla selkeä eikä kannata antaa juttujen viedä mennessään, astua ikäänkuin loukkuun tai suistua kuoppaan. Yksi tapa on tehdä lehtijuttuja ottamalla siihen mahdollisimman paljon nimiä ja kuvaan paljon ihmisten nimiä, niitä juttuja kehutaan, olin lehtikuvassa ja mun nimi oli lehdessä, harva kertoo mitä siinä jutussa oli asiasisältönä. Kolmas tapa on tehdä juttu vähällä tekstillä ja sitten suurentaa kuvaa niin paljon, että sivu tulee täyteen, lukijalle helppo nakki ja tekijälle vielä helpompi. Näin meitä viedään, mutta joka päivä se lehti tulee luetuksi, mutta kuka muistaa päivänvanhaakaan lehteä. Otetaan harmittomana huvina koko päivälehdet. Toimittajien on pakko pusertaa juttuja joka päivä ja seuloa juttuvinkkejä. Mutta sarjakuvat kannattaa lukea samoin piirikunnallisten hiihtokilpailujen tulokset ja yhdistysten vuosikokousselostukset nimiluetteloineen.

18.1.2009 12:55  !!!!!

Tätä Kaharijuttua on jauhettu seutukunnassa vuosikaudet. Syystäkin. En hyväksy lehdistön tai kenenkään toimittajan tietoista tai huolimattomuudesta johtuvaa valheellista ja totuutta vääristelevää uutisointia. Erityisen ankarasti tuomitsen uutisoinnin silloin, kun tuhansien ihmisten hyvinvointi kärsii valheiden levityksestä. Kunnallisten uutisointien kohdalla on näin.

Valitettavan usein valmistelijat ja päätöksentekijät tarjoavat omalla taitamattomalla toiminnallaan aiheen, uutisen mihin tarttua: On huolimattomasti puutteeliseen selonottoon pohjautuvia ja epäselviä, säädösten rajamailla liikkuvia päätösesityksiä, puutteita kokousteknisissä asioissa, puutteita kutsukäytännöissä, koordinoimatonta ja ristiriitaista päätöksistä tiedottamista. Huolimatonta hallintotyöskentelyä ylimalkaan.

Mikäli päättäjät ja valmistelijat kokevat Kaharinoinnin kiusalliseksi, kannattaa parantaa myös omaa toiminnan laatua.
Tarjota vähemmän mihin tarttua. Olla aktiivisempi asioiden oikeassa tiedottamisessa.
Tällöin lehdistössä esiintyviin epäkohtiinkin on helpompi puuttua, jos on syytä.

18.1.2009 14:33  Tämäkö on Linja?

Puhutaan vaikka välillä Liljasta.Kurikka-lehdessä oli haastattelussa hallituksen jäsen ja puhui 500 000 euron kuluista.Eikä siinä vielä kaikki.Ties mitä vielä tulee.

18.1.2009 14:51  !!!!!

Esille ottamasi (Tämäkö on linja) tapaus on hyvä esimerkki, miten vastuullisena pidettävä hallituksen jäsen on vetäissyt hihasta täysin perustelemattomia ja todennäköisesti hyvin virheellisiä tietoja toimittajan reposteltavaksi.

Missä vika, jos juttu heikentää Kurikan kunnalispoliittista uskottavuutta. Lehden toimittajassa, lehden linjassa, uutisen tarjoilussa? Tuskin kukaan toimittaja jää nykypäivänä kylmäksi, jos hän kuulee kaupunginhallituksen jäseneltä tällaisen täkyn - perättömänkin.

18.1.2009 14:53  Arvonlisäverotilityskö?

Mistähän nämä Lilja-tapauksen kulut 500 000 ? koostuvat?Tietääkseni Jurvan kunta on maksanut omat asianajokulunsa ,mitä tulee viime vuoden loppuun saakka.Mitä muita kuluja on mahdollisesti tulossa kun oikein 0,5 M? saadaan kasaan?
Pitäiskö maksaa peräti Riipille ja kumppaneille, kun ovat niin kärtsänä valittamaan?

18.1.2009 14:57  Linja on tämä

Toki tuollaista huolimatonta kielenkäyttöä on paljon. Parkkonen ja Korhonen puhuivat lehtijutussa yhteen ääneen, että veroprosenttia on nostettava. Parkkonen selitti sanoneensa vain, jotta jos ei muuta tehdä, niin pitää nostaa . Korhonen puhui kootussa selityksessään Kurikka-lehdessä aivan mitä sattuu. Lähinnä syytteli elämää. olosuhteita, JIK:iä, ja liitoksen oletettuja kuluija. Apua! Koskahan Korhonen on talouspäällikön ominaisuudessaan tehnyt ensimmäistäkään ehdotusta raamittaa käyttömenoja tai leikata investointeja. Koskahan? Kunnon palkkio yhdestäkin vinkistä. Kannattaa aina tarkistaa mitä etenkin poliittiset toimittajat koijoittavat. Älä luota toimittajiin, he ovat kavalia.

18.1.2009 15:08  Voiko mustaa väittää valkoiseksi

Kylläpä on kovaa ja ehdotonta tekstiä tällä blogilla. Ei ole kovin rakentavaa, jos ajattelee, että tämän blogin kautta pitäisi auttaa Kurikan kehittämistä. Tosin blogisti itse kovasti tänään moittii Kaharia, johon sitten muutama kommentoija innostuu. En tiedä, mitä sanoa siihen, kun blogisti ja joku muukin väittää, ettei Antti Niemi-Aro ole lehtihaastattelussa Kaharille sanonut, että Kauhajoella on hallinnossa hyvä sopu ja verrannut sitä Kurikkaan. Eihän blogisti eikä muutkaan ole ollut paikalla ko. tilanteessa. Siihen väittämään, että Kahari valehtelee saadaan varmistus vain siten, että Niemi-Aro kiistää moista Kaharille sanoneensa.

18.1.2009 15:27  Meniköhän se kuitenkin näin,

että Kurikan kaupunginhallituksen jäsen on kertonut Kaharille hallituksen kokouksessa kovasti riidellyn?

Kaupunginhallituksen kokoukset ovat suljettuja. Lehdistö ei ole paikalla. Lehdistö kirjoittelee, mitä läsnäolleet kokouksesta kertovat!

Vai miten se nyt meneekään?

18.1.2009 15:48  Hö

Samaa mieltä. Suut soukemmalle.

18.1.2009 15:54  Vastaus 15:08 lle

Kommentti klo 15:08 :lle.
Kehittämistä on myös se, että valehtelijat ja mollaajat osoitetaan ja pyritään oikeampaan ja totuudenmukaisempaan informaatioon!
Mitä tulee toimittaja Kaharin toimituslinjaan, niin kyllä se on jo useamman vuoden aikana ja erityisesti ihan viimeaikoina todettu, että hänen juttunsa sisältävät valheita.
Sekin on hyvin tiedossa miten ja mihin se valheensa nivoo. Samaten se mihin ja miten mollaamisensa suuntaa.
Ei ole moista kaahajaa näkynyt näillä lakeuksilla.
Täytyy vain ihmetellä miten syvällä ihminen kulkee kuin tuollaista jahtaamista vuodesta toiseen jaksaa ja yleensä viitsiikin.
Jotain hämärää täytyy olla kun suuntaa toimintansa negatiiviseksi käsitteeksi elinympäristössään.
Ei ihme, että on nähty vetävän lakin silimille, kun on vastahan tullut tietyt henkilöt.

18.1.2009 16:24  Toisenkin mietteitä

Kommentti klo 11:37 pani muistelemaan monia Kahrin jutun tekotapoja, joita myös olen kuullut asianosaisilta, joihin Kahari on ottanut yhteyttä.
Nämä henkilöt monetkin haluavat kiertää ko. toimittajan hyvin kaukaa.
Esim. eräällekin, kuten tavallista Kahari soitti yksityisnumeroon ja pyysi haastattelua ja kommentteja hänen kysymyksiinsä.
Ko. henkilö ei halunnut tulla haastatelluksi eikä sallinut, että hänestä Kahari kirjoittaisi yhtään mitään.
Varsin agressiivisen kaharimaisen väännön jälkeenkään Kaharille ko. henkilö ei antanut lupaa mitään kirjoittaa.
Sitten on enemmän julkisuudessa olleita henkilöitä, joka joutuvat samojen haastatteluvaatimusten eteen, mutta edellyttävät nähdä jutun ennen julkaisemista, koska eivät luota Kahariin.
Mutta tuosta huolimatta Kahari lisää valitsemaansa suuntaan silloin tällöin tuon mollaavan osionsa, johon haastateltu henkilö ei enää viitsi puuttua, kun huomaavat millainen toimittajan moraali on. Katsovat, että pääsee vähemmällä, kun ei enää nosta asiaa esille.
Ja tuonhan Kahari kyllä tiedostaa ja jatkaa samaan malliin.

18.1.2009 16:34  Totuuden vartija

Mitä Juhani on mieltä? Saako totuuden sanoa, vaikka Kaharista, jos asia on kovaa tekstiä, mutta totta? Saako esim sen sanoa, jotta Kkahari on valehdellut, jos hän on kertonut asioita, joita hän ei voi todistaa?

18.1.2009 16:44  Meniköhän se niinkin,

että aikaisempien hallitusten puheenjohtajien on ollut mahdotonta suitsea lausunnon antajia ja kokoustietojen vuotajia, kun ovat toistuvasti toimineet omaa etuaan tavoitellakseen samoin?

Vain miten se nyt menikään?

18.1.2009 16:59  Meni niin

Kyllä se meni niin. Lisättynä toimittajan lisäyksellä.
Onhan Ylinen ja Kahari toiminut yhdessä jo vuosien ajan.
Ja ne keinot ja pyrkimykset kyllä tiedetään varsin laajasti.
Ei tarvitse laskea kuin yksi ynnä yksi niin tulee kolme.

18.1.2009 17:20  kertakaikkiaan!

Meitä ei ainakaan kiinnosta Lilja asiassa mikään muu jatkuva rahanmeno veronmaksajan pussista.Meidän työpaikalla kukaan ei halua maksaa enää penniäkään vaan unohtaa koko jutun.Rupiaa tosisaan kyllästyttämään jonkin joutavan rahanmeno.

18.1.2009 17:32  Juhani

Totuuden vartija 16:34

En suosi valehtelemista, mutta sen oikaisussakin pitäisi tarkistaa tosiasiat. Jos minua on vaivannut jokin asia niin olen tarkistanut sen Kaharilta tai asianosaiselta. Se on helppoa koska minulla on nimi.

Totuus on kuitenkin totuus. Asioihin liittyvän valehtelun voi ohittaa ja keskittyä omiin tekemisiin, mutta henkilöihin kohdistuvalla valehtelulla saakin olla kovemmat seuraukset. Parhaassa tapauksessa valheiden kohteeksi joutunut saa potkut.

Mielestäni olisi hyvä tapa että kovaa tekstiä jostakin henkilöstä kirjoitetaan vain omalla nimellä.

Hohhoijaa... (sanoin sen jo itse)

18.1.2009 18:05  Ei ole aina helppoa itseensä kohdistuvien perätt

Aika-ajoin täällä blogissakin on hyvää tarkoittavia neuvoja siitä, miten nykypäivän lööppijournalismin ja - journalistien kanssa pitäisi menetellä.
Kaikesta tunnistaa, etteivät neuvojen tarjoajat ehkä ole joutuneet itse tekemisiin tämän ilmiön osapuolina.

"Pitää ohittaa mitenkään reagoimatta. Hauskahan sitä on lueskella huvittuneena maakuntalehdesta itseään koskevia valheita "

Nämä on vähän samanlaisia neuvoja kuin, mitä karhuja kohtaamattomat antavat siltä varalta jos karhu sattuisi ryntäämään seitsemääkymppiä kita ammollaan kohti.
"Pitää vihellellä iisisti ja pistää rauhallisesti makuulle. Kyllä se nallukka rauhoittuu ja pötkii aikansa nuuskittuaan pois."

18.1.2009 18:18  Juhani

Lue uudelleen edellinen teksti. En sanonut mitään tuollaista. Henkilöön kohdistuneilla valheilla saakin olla kovemmat seuraukset. Olen kyllä joutunut sen verran valheiden kohteeksi että tiedän miltä se tuntuu.

18.1.2009 18:26  Ei ole aina helppoa itseensä kohdistuvien perättömien lausumien kanssa

En viittaa kommenttisi.

Huomioin kyllä lauseesi.

Totean vain, ettei asia ole yksinkertainen, kun sen kanssa joutuu tekemisiin viikoittain ja päivittäin. Siitäkin huolimatta, että perättömän tiedon levittäminen ja tositiedonkin levittäminen vahingoittamistarkoituksessa on rikos.

18.1.2009 18:37  Juhani

Kiitos... pitäisi itsekin noudattaa omia neuvoja ja lukea tarkemmin mitä toinen kirjoittaa.

En siis tiedä tuosta Kaharin jutusta yhtään mitään. En ole sitä lukenut. Olen lukenut vain Matin blogitekstin ja monta kiihtynyttä mielenilmausta.

En hyväksy että Matista, minusta tai edes Kaharista valehdellaan. Kaikkein vähiten hyväksyn sitä että nimimerkki valehtelee jostakin nimeltä mainiten.

Oikaisukin voi olla valhe. Matilla, Margitilla ja minulla ei ole mitään ongelmia. Luultavasti meistä kukaan ei käyttäydy sillä kiihkolla kuin täällä usein nimimerkin takaa käyttäydytään. Tai itse asiassa ei minulla ole mitään kiihkoa mihinkään päin vaan olen ihan rento.
EN voita enkä häviä mitään muuta kuin lopunkin maineeni.

18.1.2009 19:30  Kannattaisi ymmärtää, mikä on hyvä

Jos ajattelemme, millaisia tuntemuksia täysin syyttömät jurvalaiset ovat menneinä vuosina kokeneet lähes joka aamu lukiessaan Pohjalaisesta miten kurjia jurvalaiset ovat. Sen lisäksi kun kertovat kulkiessaan muualla ja kertoessaan olevansa Jurvasta, niin on saanut kuulla kaikenlaista piruilua, vinoilua ja yleistä loukkaamista omaa kotiseutua kohtaan ja vieläpä sitten suunnattu henkilöön itseensä, jos on uskaltanut väittää vastaan.
Samaa kokivat tuota aikaisemmin teuvalaiset.
Hyvin monet jurvalaiset lopettivat pohjalaisen tilauksen kyllästyneenä lähes joka aamuiseen Jurvan mollaamiseen.
Noiden toistuvien ja uudelleen ja uudelleen samojen asioiden vellomisen kirjoitti Pohjalaisessa toimittaja Kahari.
Nyt kun tuo vellominen on käytännössä loppunut ja elämä jurvalaisilla arjessa kulkee samalla tavalla kuin ennenkin, niin he kokevat Kaharin kirjoittelun vähenemisen myötä elämänsä myönteisempänä.
Ja siihen vaikuttaa lisäksi se, että toimittaja on tullut tekosistaan tunnetuksi.
Samoin on käynyt Teuvalla.
Nyt Kahari on jo jonkin aikaa nykyistä kotikuntaansa Kurikkaa sitten kärventämässä. Tehokkuus on vain parantunut, kun ei enää voi valita kumpaa maakuntalehteä lukisi.
Tuossa olen kuullut, kun Kahari käy keskustelua ulkokuntalaisen poliitikon kanssa, niin kertovat Kaharin hämmentävän usein keskustelussa nostavan esiin kuinka Kurikassa on niin niin riitaista.
Kyllä sitä sitten tyhmempikin ymmärtää, mitä siinä jutussa haetaan.
Meillä Kurikkalaisilla on vahva viestinviejä ulospäin.
Ymmärtääkseni tuo ei ole kotikaupungin kehittämistä, vaan jotain muuta.
Valitettavaa.

18.1.2009 19:49  Yksi muiden puolesta

Kannattais Juhani selvittää, miksi jotkut sitten niin "kiihtyneessä mielentilassa" (tuo lainauksesi sisältää oheisviestinä moitteen täällä esiintyneisiin aihetta käsitteleviin kommentoijiin) ottavat kantaa.
Yksi neuvo, että selvittää useamman vuoden ajalta pari kolmen lehden sisällöt esim. kolmen vuoden osalta ja selvittää tutkimuksen kriteerit täyttäen ja katsoa, mitä vastaukseksi tulee.
Pyytäisin Juhani, ettet tuomitse suoralta kädeltä Kaharin kirjoitusten kohteeksi joutuneita.
Se on jo tuhansissa, jotka ovat kokekeneet ko. toimittajan useat kirjoitukset vastenmielisenä.

18.1.2009 20:00  Jyvä(Tiedon?)

Onko tämä sama Osmo Kahari,kaikkien alkukantaisten media-ihmisten syviin vesiin sukeltava,hyvänolon lähettiläs,puutuneitten viisauksien ehtymätön tiedonjyvien keräilypiste, joka vaikutti 80-luvulla Kokkola-lehdessä?

18.1.2009 20:05  Tieto kaus kulkenut

Saman viestin jo ajat kuullut.
Teuvalta kuulemma kotoosin.

18.1.2009 20:56  Juhani

Mitähän te oikein puhutte? En minä ketään ole tuominnut. Jos Kahari valehtelee niin hän tekee väärin ja se pitää oikaista. Eikö näitä oikaisuja pitäisi koko ajan tehdä lehdessä jos hän kerran uutisoi väärin? Ei ne oikaisut täältä Pohjalaisen lukijoiden tietoon mene.

Tehdään yhteinen vetoomus Pohjalaiseen ja vaaditaan että Kurikan tapahtumien uutisoinnin tarkistaa vaikka vuoden ajan joku muukin toimittaja. Laitan nimeni alle paperiin, mutta muiltakin pitää olla nimi eikä nimimerkki.

18.1.2009 21:46  Ilkkalainen

Kyllä kuule Juhani oikaisuja on turha odottaa. Ilkka-lehti oikaisi pienellä tuon virheen, joka syntyi väärästä tiedosta KHO:n päätöksenteon yhteydessä liitosasiassa. Onko Pohjalainen oikaissut. En ole nähnyt. Hyvä jos on. Oma-aloitteisesti ne ei oikaise mitään.

18.1.2009 21:48  Sanon kaikille

Eikö olisi aika ruveta rakentamaan yhteistä KURIKKAA ja lopetaan tälläinen lapsellinen sättiminen .!

18.1.2009 21:54  Juhani

Niin. Mielestäni sättimisestä ei ole mitään hyötyä. Jos joku toimittaja tekee vääryyttä Kurikalle jatkuvasti, niin asialle pitää tehdä jotakin. Muuten sama valitus jatkuu täällä vielä ensi vuonnakin.

Ja jos sättijät nyt ovat sitä mieltä ettei sille kuitenkaan voi mitään, niin antaa sitten asian olla jos tarkoituksena on pitää vain riitoja yllä.

18.1.2009 22:02  Siirtolainen

Ideaaliyhteiskunnan himoitsijat lähtivät paremman elämän toivossa sata vuotta sitten mm.etelä-amerikkaan.
Sillä reissulla ovat kai vieläkin.

18.1.2009 22:07  Kirje Juhanille

Moni on omalla nimellä jo moisen tehnyt.
Ja vähän isommallakin porukalla viesti on kuljetettu henkilökohtaisesti Pohjalaiseen. Ja vähän muuallekin.
Mantila vain suojelee ko. toimittajan tomintaa pitäen sitä asiaan kuuluvana.
Kun se ei ole auttanut niin on kai sallittua ilman Juhani sinun näkemystä yrittää ongelmaa ottaa esille muillakin foorumeilla.
Kahari itsekin on tällä foorumilla esiintynyt.
Ja kai se Juhani on niin, että vain me itsekukin voimme itsessämme tehdä muutoksia.
Täälläkin, luulen niin ajateltavan, että voidaan suoraan yrittää vaikuttaa Kahariin. Kyllä hän näitä lukee.
Näyttämällä edes täällä toteen, miten se näyttäytyy ihmisille. Ja jos hänessä on hitusenkin inhimillisyyttä hän kääntää toimittajan toimintansa toiseen suuntaan.
Luulisi ajattelevan itseään, perhettään ja kotiseutuaan.
Aikapa näyttää onko hänessä muutoskykyisyyttä.
Eräs toinen mollaaja ehkäpä juuri täällä käydyn keskustelun ansiosta on ainakin kieliasunsa muuttanut, vaikka mollamista ei vielä ainakaan ole kokonaan lopettanut.

Toivotaan kun vaikutetaan, eikä ohiteta negatiivisia ilmiöitä, että saadaan muutoksia.
Vaikuttamalla voidaan saada muutoksia.
Jollei yhdellä lailla, viittaan em., niin yritetään toisella tavalla.
Toivottavasti takataskusta löytyy uusia rakentavia ja tehokkaita keinoja.
Niissä Juhani sinäkin saat olla mukana jos haluat.
Mutta Juhani ei tälläistä ilmiötä, joka ei ole tilapäistä ja koskee suurta yhteisö tarvitse painaa villaisella.
Jos sinulla ei ilmöstä, niinkui olet sanonut ole muuta tietoa kuin jokunen keskustelu
ko. toimittajan ja jonkun muun kanssa, niin kartutappa tietoa.
Edellä yksi kommentoija antoi minusta hyvän tietolähteen.
Kiitos Juhani haasteellisesta keskustelusta. toivon sinulle hyvää jatkoa.

18.1.2009 22:32  Justiina

No niin lapset nukkumaan.Huomenna on koulu ja työpäivä.

18.1.2009 22:42  Jäpä

Hep kaikki
Kyllä on hyvä , että ihmiset saa purkaa tuntojaan. Meidän kaikkien on saatava sanoa ajatuksemme ja mielipahamme esiin. Minun mielestäni täällä asiat on käsitelty rauhaliisesti ja asiallisesti. Ja kyllä Kaharikin varmaan itseensä menee ja tunnistaa itse omat tekemisensä. Ei kai tunteva ihminen näistä jotain voi olla kokematta? Asiat pitää siis puhua puhki. Ja täällä palstoilla käyvät kaikki, ennen muuta toimittajat hakemassa sensaatioita, kun eivät niitä kaikki edes pysty itse kehittämään. Hyvä niin ja kaikkihan on jo keksitty. Jatkuva vuorovaikutus on tärkeää.

18.1.2009 22:47  Yörauhaa

Vilkaisin kommentteja ja huomasin, että Kurikkaa kehitetään kovalla vauhdilla ja hyvillä kommenteilla. Nyt odottelemme kh:n puheenjohtajan linjauksia, eiköhän ne vie näitä kommentteja oikeaan suuntaan. Hienoa, että noin korkeassa asemassa oleva luottamushenkilö tulee tänne blogiin kertomaan ajatuksensa, sitä arvostamme kovasti. Vielä kun lehdistö tulisi asiallisesti mukaan, niin hyvähän tästä tulisi, nimittäin Kurikan kehittämisestä, mikä pitäisi aina pitää johtotähtenä. Lehdistön tehtävänä on joskus kritisoidakin, mutta se pitää perustua asiatietoihin eikä kuvitelmiin ja lehdistönkin pitäisi muistaa, ettei kunnallishallinnossa kukaan yksin tee merkittäviä päätöksiä.

18.1.2009 22:54  Juhani

Kirje Juhanille 22.07

Kiitos, otan opikseni.

Joku viisas on joskus sanonut että nimen toistaminen alistamisessa on tehokas keino. En vain ole varma puhuttiinko siinä koirasta...

Kunpa nyt vain hillitsisin itseni enkä jatkuvasti sekaantuisi tänne. Teen tuon nimilinkistä avautuvan jutun nyt loppuun, koska se on myönteinen juttu ;-)

19.1.2009 1:14  Vihdoinkin, Juhani

18.1.2009 2254 Juhani toteat, että kunpa nyt vain hilllitsisin itseni enkä jatkuvasti sekaantuisi tänne.

Tällaista itsekritiikkiä sinulta onkin jo pitkään
odotettu. Hyvä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini