Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ota tilaisuudesta vaarin

Lauantai 17.1.2009 klo 1:03


 

Toinen tilaisuus

 

Jokainen voi saada toisen tilaisuuden elämässään.

Kukaan ei ole osannut toimia oikein heti syntyessään.

Jokainen on erehtynyt monta kertaa, ennenkuin on löytänyt elämänsä tien. Yksikään ei voi sanoa toiselle; “Minä olen aina toiminut oikein”. Joka niin sanoo, ei ole oppinut tuntemaan edes itseään.

Joskus tulee toimittua epäoikeudenmukaisesti.

Taipaleellaan huomaa törmäävänsä ihmisiin, joita on kohdellut väärin. Mutta aina joskus on mahdollisuus korjata virheensä.

Siihen tilaisuuteen pitää tarttua aina empimättä.

Tilaisuus tarjottiin

Toisen tilaisuuden tarjoili vs. kaupunginjohtaja palatessaan vielä vuoden 2009 budjetin sisällön tarkasteluun. nyt voisi hutkia jos haluaisi, mutta ei edes haluta.

Sanon heti aluksi, että en ole arvostellut Korhosta henkilönä, enkä sitä aio tehdä vastakaan.

Sen sijaan hän on keskeisessä asemassa talouspäällikkönä ja tekemisiään kai on lupa arvioida?

Pelkkiä lukuja tarkastellen, on helppo vetää johtöpäätöksiä.

Tähän muuttuneeseen taloustilanteeseen vedoten olisi ollut helppo perustellen tehdä tarpeellisia muutoksia. Mutta ei ! Voi meitä ja tätä kovapäistä kansaa, kun emme voi tosiasioita myöntää.

Vankkumattomasti vain hoetaan yksityiskontia, joiden merkitys kokonaisuuteen on vähäinen.

Annettin siis toinen tilaisuus korjata virhearviot, jotka olivat syntyneet ulkoisista syistä. Sitä tilaisuutta ei näköjään haluta käyttää.

Antaa olla, luovutan ja pyydän viisaampia apuun. Kirjoitelkaa kommentteja.

Taidan ryhtyä vain kehumaan kaikkia ja kaikkea.yhteiskoulu_088.jpg

Tässä on talven jäinen maisema. Usein yhtä jäinen ja kylmä on  kaiken, asiallisenkin arvostelun vastaanotto. Harvoin halutaan vilpittömästi kuulla toisten mielipiteitä. niin se tietysti on. Pitäisi saada itse keksiä.


Kommentit

17.1.2009 1:32  kiinostunu.

On totta että nyt olisi ollut tilaisuus, hiukan tarkentaa tilannetta, mutta ilmeisesti ei ole tarvetta.
Lausunnot paikallislehdessä on jokseenkin ylimielisiä, lisäksi se ei kerro asiaan tavalliselle kuntalaiselle mitään.
Olisi tarvetta kuulla ihan oikeasti miten täällä kurikassa nykyään menee.

Valitettavasti, näitä juttuja seuratessa, tulee sellainen tunne että jotenkin ollaan tuuliajolla.

17.1.2009 1:52  Yksi ääliö

Virkamiesjohdolla oli ns. tuhannen taalan paikka osoittaa aloitteellisuutta ja loistaa ottamalla kunnan toimintasuunnitelma ja talousarvio uudelleen tarkasteltavaksi.

Luottamusmiespolitikot tarjosivat esityksiä tekeville virkamiehille monen viikon rauhallisen valmisteluajan keskittyessään oman hallintonsa järjestelyihin.

Lopputulos on kuitenkin surkea. Ylintä virkamiesvaltaa käyttävä henkilö saa paikallislehdessä lausumilla perusteluillaan kaikki nykyisestä taloudellisesta tilanteesta huolelnsa esittäneet viestintuojat tuntemaan itsensä täydellisiksi ääliöiksi. He ovat erehtyneet esittämään, että viime toukokuun jälkeen on saattanut tapahtua jotain sellaista, mikä olisi Kurikankin hyvä ottaa huomioon jo kuluvan vuoden toiminnassa.

17.1.2009 7:56  Umpiossa (ko)

Odotan mielenkiinnolla hallituksen puheenjohtajan avauksia nykytilanteessa kun virkamiehet ovat vetäytyneet "koppeihinsa". Hallituksen puheenjohtajan tekemisillä on nykytilanteessa ennennäkemätön painoarvo kun virkamiehet ovat vetätyneet valtuuston tekemien päätösten suojaan ja varjoon. Valtuuston puheenjohtaja ei ole operatiivinen toimija, mutta hallituksen puheenjohtaja on. Voisi tietysti ajatella valtuutettujen tekemää valtuustoaloitetta, mutta se on hidas ja vaikea polku kuljettavaksi ja sinänsä se on hylättävä vaihtoehto tässä tilanteessa, joten jäljelle jää vain hallituksen puheenjohtajan aktivoituminen. Jos ei ole tarvetta niin sekin on kannanotto ja selkeä onkin, mutta ainakaan vielä en ole julkisuudessa nähnyt hallituksen puheenjohtajan kantaa muuttuneessa taloustilanteessa. Onhan se tietysti muuttunut jo noin vuosi sitten, mutta hallintohan on aina hidasliikkeinen.

17.1.2009 8:01  Ihmettelevä

Erikoista touhua on Kurikassa joka tavoin. Avoimuus on kaukana arjesta. Onko todella niin kuin vt. kaupunginjohtaja sanoi, että kun talousarvio on paketoitu, niin ei sitä voi avata? Johtava virkamies vain ihmettelee, kuinka se voitaisiin avata? Eikös avaaminen tapahdu päinvastoin kuin sulkeminen. Nyt meinaa jo rautalangalla olla aika lailla kysyntää.

17.1.2009 9:01  Juhani

Hyppää ehdottomasti yli jos teksti näyttää sinulle liian pitkältä.

----------

Avoimuus pitäisi sallia ensin täällä ja lehtienkin palstoilla keskustelevien joukossa. Avoimen keskustelun aikaa on nyt kokeiltu eikä se näytä ainakaan ilman puolueetonta valvontaa toimivan.

Jos vihamielisyyttä toisenlaisia näkemyksiä kohtaan ei pystytä asiaperusteissa pysyen esittämään, niin sitten vihamielisyys kohdistuu persoonaan eikä vain täällä vaan häirikköviesteinä kännykkään, haukkuina Kurikka-lehdessä ja jopa viranhaltijoiden työpaikoilla.

Ilman sivistystynyttä suhtautumista ja avointa mieltä muuttaa omiakin näkemyksiä avoimuudesta ei ole mitään hyötyä. Se vain kiihdyttää arvostelua niinkuin nyt täälläkin Korhosen haastattelun seurauksena.

Äsken tuli dokumentti Valkoisesta talosta. Siinä kerrottiin miten Bush oli vedonnut amerikkalaisiin että jokainen kansalainen uhraisi elämästään kaksi vuotta Yhdysvalloille ja sen hyvinvoinnille...

Pitäisikö tähän vedota Kurikassakin ? Mitä jos uhraisimme omaa aikaamme vaikka Kurikan markkinointiin ja todella tekisimme jotakin toistemme ja kaupunkimme hyväksi. Kävisimme Kurikassa ja entisen Jurvan alueella ostoksilla sen sijaan että viemme omat rahamme täältä pois ja kun väsyneenä tulemme kotiin käymme haukkumassa virkamiehet jotka eivät kehitä paikallista yritystoimintaa tms.

Kurikan ja Jurvan kuntaliitos tapahtui nopeammin kuin monet muut kuntaliitokset. Meillä ei ollut samanlaista aikaa tai rahaa varautua kaikkiin muutoksiin niin että kaikki olisi loppuun saakka hiottu heti 1.1.2009.

Te jotka tämä luette, niin eikö olisi nyt aika antaa hetkiseksi työrauhaa kaikille osapuolille. Meillä kaikilla on nyt paljon haasteellista työtä päästä siihen tilanteeseen jossa kuntaliitoksesta on sellaista hyötyä mitä sillä on tavoiteltu.

Tämä ei ollut kannanotto budjetin avaamiseen eikä luottamusmiesten toimintaan, joskin hekin tarvitsevat työrauhaa. Mutta jos uhrattaisiin aikaa ja omaa ostovoimaa (n. 15.000 yksikköä) tämän kaupungin kehittämiseen eikä repimiseen.

Jokainen lomautus ja työpaikan menetys Kurikassa on nyt surullinen asia ja joillekin se voi olla tragedia. Olen koko ajan tekemisissä toimeentulon ja tuhon rajalla kamppailevien ihmisten kanssa.

Kurikassa on tekemistä sosiaalitoimesta hallintoon saakka. Tottakai kaikkien pitäisi hoitaa viranhaltijoina oma osuutensa, mutta myös luottamusmiehinä ja kuntalaisina.

Olen ihan varma että avoimuus kasvaa nyt koko ajan ja varmaan näillä vaatimuksilla on siihen osuutensa. Mutta käykää kaupungin sivuilla lukemassa esityslistoja, pöytäkirjoja, johtosääntöjä ja strategioita. Jo niiden olemassaolon tiedostaminen lisää avoimuuden tiedostamista.

Yritän linkittää koko ajan ajankohtaisia linkkejä tuohon nimestäni aukeavalle sivulle. Teen sitä yksityishenkilönä niinkuin tämänkin kommentin ja yritän pysyä ajan tasalla ainakin pöytäkirjojen kanssa. Linkitän niitä heti kun itse huomaan uutta.

Ja toivon että uusista päivityksistä ja Kurikan mainitsemisesta esim. jollain Helsingin sanomien sivulla tiedotetaan minulle. Laitetaan nyt itse omalta osaltamme kaikki peliin. Jokainen teistä voi lisätä tällä tavalla osaltaan avoimuutta Kurikassa.

Toisten ihmisten häpäisemistä en tule koskaan hyväksymään missään muodossa ja toivon että sekä Matti että Hannu ja myös paikallislehdet ottaisivat kovemman otteen niihin joiden kohdalla mennään häpäisyn tasolle. On selvää että meillä on esim. erilaisia koulutustasoja. Se ei ole kuitenkaan mikään syy halventaa toisia tai näiden tekemää työtä.

17.1.2009 9:36  Yksi ääliö

Ole hyvä Juhani ja kerro muun pitkän jorinan sijaan selkokielella, mihin ja keiden kommentteihin ja mielipiteenilmaisuihin viittaat! Mitä ja keitä tarkoitat. Näissä pitkissä yleispuheenvuoroissa vain varjot vilahtelevat.

17.1.2009 9:40  Juhani

Päivitetään samalla oma profiili muutenkin ajan tasalle ;-)

Minua oikaistiin erään luottamusmiehen toimesta Kurikan Kehityksen muuttamisesta Oy:ksi. 4% varainsiirtovero voidaan jollain keinoilla jättää maksamatta. Asianosainen kertokoon itse tarkemmin.

Ja pieni korjaus tuohon edelliseen tekstiinikin. Kaikilla, varsinkin toimeentulon kanssa kamppailevilla on oikeus ostaa tuotteensa sieltä mistä edullisimmin saavat. Kyse on oikean ostovoiman käyttämisestä Kurikan hyväksi. Tämä oikea ostovoima koskee myös kaikkia projekteja joita kaupunki on mm. kylillä ja muissa hankkeissa rahoittamassa.

17.1.2009 9:44  Ymmällään olija

En todellakaan saa Juhani hyvä selkoa tarkoitusperistäsi. Avoimuus on yksi johtava periaatteesi. Onko sinun kirjoituksesi avoin, heität moitt5ivan carjon kommentoijien niskaan, yksilöimättä ketään. Vihjailet haukkuvista luottamushenkilöistä, yksilöimättä mitään tai ketään. Todellista avoimuutta, runtata lähes kaikki. Kyllä mun mielstä näissä kommenteissa on ollut paljon asiallisia mielipiteitä vai mitä mieltä olet. Ylilyöntejä on ollut, mutta ei mun mielestä häiritsevästi eikä ainakaan yleisesti. Yrität jotakin sanoa, mutta mitä.

17.1.2009 9:44  Juhani

Yksi ääliö:

Olen sanottavani taas hetkeksi sanonut. En osoita ketään ihmistä sormella, vaa toivon että minua ymmärretään hyvällä tahdolla. Jos ei ymmärretä, niin en voi sille mitään.

Käytän aikaani nyt Kurikan kehittämiseen. Näistä aiheista kirjoitan lisää omassa blogissani jonain päivänä, en väittele kenenkään kanssa täällä, koska se kostautuu muussa elämässä.

17.1.2009 9:58  Juhani

Sähköpostini on:

Juhani.eilola@kurikanseutu.fi

Vastaan sähköposteihin joiden kirjoitajan tiedän. Jos joku nimimerkki on vahingossa saanut varjon ylleen, niin mitä sillä on merkitystä ? Se ei millään lailla sekoita nimimerkin elämää.

17.1.2009 10:13  Yksi ääliö

Tarkoitatko Juhani, ettei minun tarvitse nimimerkkikirjoittajana kantaa vastuuta sanomisistani, tai että viitsisin uhrata aikaani kirjoittelemalla joninjoutavia herjoja sinne tänne vihjaillen?

17.1.2009 10:37  Kauhajoella hyvä sopu hallinnossa

Vaikka kuinka yrittäisin ymmärtää ja uskoa blogistia, ettei hänellä ole mitään johtavaa virkamiestä vastaan,niin vaikeaa se on, kun lukee hänen kolumniaan. Eikö nyt kuitenkin ole viisasta kuulla ensin jo valittua uutta kapunginjohtajaa ja eikä yrittää pakottaa vt. tehtäviä hoitavaa virkamiestä puuttumaan talousarvioon, jonka valtuusto on juuri hyväksynyt. Miltähän se tuntuisi uudesta kaupunginjohtajasta, jos hän huomaisi, että vt. tehtäviä hoitava virkamies olisi ryhtynyt antamaan radikaaleja haastatteluja sekä tekemään samanlaisia esityksiä talousarvion muuttamiseksi hänen nenänsä edessä vain sillä perusteella, että blogisti sitä epätoivon vimmalla ajaa.
Muuten Kauhajoella vallitsee hyvä sopu hallinnossa. Se on maakuntalehtien mukaan niin hyvä, että Antti Niemi-Aro tiivistää asian niin, että neuvottelujen henki on ollut hyvä jopa niin hyvä, etteivät he ole onnistuneet saamaan sellaista riitaa kuin naapurissa eli Kurikassa. Ko. Kaharin laatimassa jutussa kerrotaan, että jo ensimmäiset valtuuston ja hallituksen kokoukset ovat olleet Kurikassa riitaisia. Kurikassa voidaan olla lohdullisia kuitenkin sen suhteen, etteivät asiat hallinnossa ole niin huonolla tolalla kuin Ilmajoella.

17.1.2009 10:46  Yksi ääliö

Saattaisiko Kauhajoen hyvään menoon olla ainakin osittain syynsä täällä blogissaki esilletuoduista eroista asioiden virkamiesvalmistelun ja päätöstyöskentelyn toimintatavoissa.

Viittaan tässä Kauhajoen omaksumiin nykyaikaisiin johtamis- ja suunnittelukäytäntöihin.

17.1.2009 11:16  Juhani

Yksi ääliö 10:13:

Tarkoitan. En voi nimetä nimimerkkien takana olevia henkilöitä, en voi nimetä kännykkäviestien lähettäjiä myöskään Kurikka-lehdessä, en pysty saamaa selville prepaidin omistajia. Olen aina alakynnessä omalla nimelläni.

Kerro mikä omalla nimellä esiintymisestä täällä tekee sinulle vaikeaa ettet esiinny sillä? Samat asiat kuin minulla eli se että sinutkin tunnistetaan sen jälkeen henkilökohtaisessa elämässä ja joudut jollain lailla kärsimään siitä? Luuleeko joku kenties että sinäkin kirjoitat työpaikalta blogijuttuja tai jotain muuta mistä mm. minua on syytetty?

Siinä asemassa jossa kaupungilla olen, voin tiedottaa vain oman työni osalta ja keskustelen kanssasi mielelläni siitä sähköpostissa tai kasvokkain. Esittelen sinulle ja vaikka kurikkalaisille maanmittausalalle aikoville nuorille omasta työstäni sen minkä pystyn, mutta vain vapaa-aikana silloin kun ehdin.

Voin viedä sinut tai jonkun alasta kiinnostuneen työhuoneeseeni ja selittää/näyttää kaikki muut paitsi vaitiolovelvollisuuteen liittyvät asiat melko hyvin. Kävisikö tänään? Menen keskustaan joskus puolenpäivän jälkeen?

No joo... nyt käytetään vain sähköpostia.

17.1.2009 11:49  Täti Kauhajoelta

Kauhajoella on enemmän virkamiehiäkin. Sekin voi helpottaa.

17.1.2009 12:31  Yksi ääliö

Tuskimpa tuo määrästä on kiinni, jos asenteet ovat vastahankaan, niin kuin Kurikassa nyt näyttää olevan?

17.1.2009 13:45  Asiallisuutta arvostava

Mielestäni "Yksi ääliö" on oikeassa, miksi Kauhajoella nyt ollaan niin "sopuisia.
Jokin aika sitten Kaharin jutussa mainittiin ja täälläkin kommentoitiin, että muuttuneessa tilanteessa Kauhajoella arvoidaan taluosarviota uudelleen muutaman kuukauden välein.
Tuossa yhteydessä ei Kahari tai muut mollaajat eivät maininneet, että sitä on mm. Matti Ollila esittänyt Kurikan hallinnolle.

Mutta , mutta , mutta nyt kun M. Ollila vielä jaksaa sanoa samaa ja sanoa sitä, ettei vieläkään täällä Kurikassa tehdä tälle muuttuneelle tilanteelle mitään, niinkuin muualla ymmärretään, niin Hänet haukutaan menen tullen lehdessä ja toisessa ja vieläpä naapuriblogissa irvaillaan.
Vain älykkäämmät näyttävät ymmärtävän, niinkuin täällä monet kommentoijat ovat viimeviikkoina erittäin asiantuntevilla ja asiallisilla kommenteillaan todenneet samaa kuin
M.Ollila.
Hän uskaltaa omalla asiantuntemuksellaan ja nimellä mollaamisesta huolimatta panna itsensä likoon Kurikan kehittämisen hyväksi.

Sen sijaan se poliittinen ryhmä, joka ilmoittatui Kurikan kehittäjiksi, ei ole pystynyt muuta kuin uhkailemaan uhoamaan ja haukkumaan sekä mollaamaan M. Ollilaa. He ovat valjastaneet mollaajien mestareita ja tiedotusvälineitä tähän tehtävään. Sitä se Kaharikin toistaa jutussaan, vaikka kyseiset valtuusto- ja kunnanhallituksen kokoukset sujuivat tuon uhoajaryhmän uhkailuista ja rähinäyrityksistä huolimatta aivan normaalilla rutiinilla.
Vertailun siihen voi tarkastella minkä kunnan vastaavia kokouksia. Erittäin asiallisia olivat tietyn porukan yrityksistä huolimatta.

17.1.2009 18:47  Ei jaksa ymmärtää kaharin tekemisiä

Kaharihan valehtelee mielensä mukaan jutussa kuin jutussa. Onpa se vankasti tullut näytettyä toteen.
Teollaan osoitta, ettei ole paljon arvoinen tekosissaan.

17.1.2009 19:09  Ei budjetin avaamisella kovaa hoppua ole

Jos Kahari jutussaan kertoo, mitä Antti Niemi-Aro on haastattelussa sanonut hyvästä sovusta Kauhajoella ja verrannut sitä riitaan Kurikassa, niin ei kai siitä pidä Kaharia syyttää vai olisiko Kaharin pitänyt jättää se kirjoittamatta, ettei joku Kurikassa ota siitä hernettä nenäänsä.
Muuten kun blogisti ja muutamat hänen kannattajansa kovasti toitottavat sitä, että kiireesti pitäisi budjetti avata ja että Kurikan hallinto on iläänkuin hallitsemattomassa tilassa, on syytä todeta, että Kurikan kaupunginhallitus on pitänyt ensimmäisen kokouksensa 12.01. Siitä käy ilmi, että uusi kapunginjohtaja ottaa tehtävän vastaan 1.3, jolloin myös Martti Seppi palaa töihin. Edelleen vt. kaupunginjohtajana on siihen asti talousjohtaja Kari Korhonen ja kaupunginsihteerinä hallintojohtaja Kaarina Hautala eli uusi johtaja tulee jo puolentoista kuukauden päästä ja asioista siihen asti vastaavat kokeneet viranhaltijat.
Kaupunginhallitus päätti muuten samassa kokouksessaan panna tämän vuoden talousarvion täytäntöön ja hyväksyi sen täytäntöönpanoohjeet. Kuvaavaa on se, että kun jäsen Ylinen esitti, että hallitukselle raportoitaisiin kuukausittain talouden tilasta, hän ei saanut kannatusta. Täten muut hallituksen kahdeksan jäsentä olivat sitä mieltä, ettei hoppua ole. Tämä tiedoksi tämän blogin hätäilijöille.

17.1.2009 19:34  Margit Parkkamäki Kh pj Kurikka

Tervehdys kirjoittajat.Kiitos Juhani Eilolalle aktiivisen kuntalaisen mallista myös muille.Jorinoiksi en hänen tekstejään sanoisi.Hyviä ajatuksia joista ainakin minä olen saanut ajattelemisen aihetta. Useiss teksteissä kaivataan kaupunginhallituksen puheenjohtajan linjauksia ja näkemyksiä.Olen valmis kertomaan omia henkilökohtaisia näkemyksiäni ja tavoitteitani tämän blogin Kutsuvierskynä osiossa jos blogin pitäjä sen sallii.

17.1.2009 19:39  Hyvä asia esille

Blogin pitäjä Matti ollila: Tartu kiireesti Margit Parkkamäen (kh:n puheenjohtaja) tarjoukseen esitellä linjauksensa kutsuvieraskynä-osiossa. Erittäin mielenkiintoinen aihe ja ajankohtainen. Nyt Matti hereille.

17.1.2009 19:39  Kauhajoenkin asioista perilläoleva

Kommentti klo 19:09 :lle
Kahari on tuottanut teksteissään niin paljon muunnettua totuutta, etten minäkään (kuten häntä edell. kommentoija) usko Kaharin tuossakaan jutussa tuoneen totuutta esiin.
Nimittäin tunnen Niemi-Aron henkilökohtaisesti erittäin pitkältä ajalta, etten usko todeksi sitä miten Kahari hän liitti Kurikan hallintoon.
Kahrin tapa toimittajan toimissaan on vain yksikertaisesti kehitellä riitaa ja tai tukemassa sen syntyä, missä vain näkee siihen pienenkin mahdollisuuden.
Jos piirretään hänen toimittaja työhistoriastaan vuosien varrelta puollueeton analyysi niin em. :lta se näyttää.
Hurjin viimeisin näyttö hänen em. toimista oli uutisointi KHO:n kuntaliitospäätöksestä.
Siinä on selkeä osoitus hänen toimittajatyön moraalista.

17.1.2009 19:45  Havukka-ahon ajattelija omasta mielstään.

Miksi Kurikassa ei saisi olla asioista eri mieltä. Mun mielestä erilaiset perustelut vievät asiaa oikeaan suuntaan. Pitää vain osata olla ASIASTA eri mieltä, eikä asioiden saisi henkilöityä. Yksimielisyys on unettavaa hallintoa eikä siellä kukaan viihdy. Reilusti vain eri mieltä ja perustelut esille, katsotaan asiaan eikä sen esittäjään. Ja sitten kun ei päästä yksimielisyyteen niin äänestetään, ja vähemmistö tyytyy enemmistön päätökseen eikä jäädä jurnuttamaan, Myöhemmin voi viissastella, jos enemmistö sittenkin oli väärässä, se sallitaan, mutta ei siihenkään pidä juuttua. Aina pitää muistaa, että jälkiviisaus on imelin viisaus. Asioita riittää ja toivottavasti myös päättäjiä.

17.1.2009 19:46  Kaupunkilainen

Hyvä ehdotus kaupunginhallituksen puheenjohtajalta.
Nyt mennään hyvään suuntaan kun, saamme korkealta taholta reaaliaikaista katsausta.
Kitos Margit etukäteen!

17.1.2009 19:52  Ajatuksen kannattaja

No mutta, onpa hyvä tuo, että keskuudessamme on (tekstistä päätellen oikeutetusti) Havukka-ahon kaltainen todellinen ajattelija.
Mietteet kannattaa jokaisen kurikkalaisen pitää mielessään.
Koska silloin hyvä tulee.

17.1.2009 20:16  Ihmettelijä

Älä Margit kysele kirjoita vain,ellei ole blokinpitäjän suittet suussasi !

18.1.2009 0:43  Ikarilaanen

Mukavaa kun kauhajokisekki kommentoi täällä, ja mikä hienointa, näyttäisivät puhuvan oikiaa asiaa, toimittajan p****skan puhuminen, ärsyttää joka suunalla, jopa hänen ....luulemallansa kotikentällä?

18.1.2009 1:15  Sian ei kun asiantuntija

Mm. 17.1. 9.01: hoh-hoijaa...

18.1.2009 8:51  Asiantuntematon

Et sitten osannut hypätä sen yli ...

18.1.2009 9:16  Täti Kauhajoelta

Monesti ajattelijat ovat tekijöitäkin ja tekijäksi itsensä luulevat pelkkiä ajattelijoita.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini