Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tie ei ole helppo

Keskiviikko 14.1.2009 klo 0:01


Tie on helppo ja vaikea

Kulkiessasi tietäsi oikeudenmukaisuus ja ja kärsivällisyys muokkaa mieltäsi.

Oman tiensä kulkijan tie on helppo ja vaikea, koska se pakottaa hylkäämään turhat asiat ja ja satunnaiset ystävyydet.

Sen vuoksi ihminen helposti aluksi epäröi seurata omaa tietään.

Pyyhi siksi pois kaikki, mitä olet tähän mennessä kirjoittanut elämäsi kirjaan. Unohda epävarmuus, unohda pelko, unohda valhe.

Kirjoita kaiken tuo sijalle yksinkertainen sana “rohkeus”. Pidä tuo sana oppaanasi matkallasi ja usko itseesi ja johdatukseen.

Sillä tavalla pääset sinne minne sinun pitääkin päästä.

 

Tie uuteen korkeakoulumalliin ei ole helppo

Kurikan kaupunginhallitus antoi lausuntonsa E-P:n korkeakoulumalliin 2015.

Ns. Neilimon mallin tavoite on vahvistaa korkeakouluopetusta Seinäjoen alueella. Kaupungin nelisivuiseen tiiviiseen tekstiin on piilotettu mielenkiintoisia uusiakin näkökulmia.

Kurikan mielestä koulutuksen pitää tähdätä elinkeinoelämän tarpeisiin.

Tarkasti pitäisi tutkia vaihtoehto, jossa Vaasassa on korkeakoulu ja Seinäjoella Suomen paras ammattikorkeakoulu.

Kurikka katsoo, että tärkein kilpailukyvyn vahvistumisen edellytys on kansainvälistyminen. Se kuulemma houkuttelee osaajia ja investointeja alueelle.

Paikallinen osaaminen katsotaan kehittämisen arvoiseksi. Mitä se sitten onkin? Uutta tulevaisuuden alaa vai?

Toteuttamistavasta lausutaan, että myös elinkeinoelämästä ja Seinäjoen ulkopuolelta pitää tulla riittävä edustus päätöksentekoon.

Tuon lisäksi korkeakoulun rahoituksesta on tehtävä selvitys kunnille mikäli maksuperusteita muutetaan.

Rohkeita kannanottoja, sanon minä, ja tässä vain osa esitettynä.

Kun joku mainitsi minun puhuneen jossain kolumnissani Seinäjokea vastaan, haluan nyt kyllä kuulla mitä tästä hallituksen esityksestä kommentoidaan?yhteiskoulu_033.jpg

Turvesuo on yksinkertaisimmasta päästä innovaation lähde. Paikallista osaamista, energian tuotantoa, maiseman muokkausta, tekojärven aikaansaamista, mutakylpyjä, extreme kokemuksia, matkailua ja eksotiikkaa.

 

 

 


Kommentit

14.1.2009 11:45  Koululainen

Kumma jos ei hallitus ole lausunut mitään kotikoulun säilymisestä ym. Eikö nuo visiot ole enempi tai vähempi huuhaata?
Konkretiaa on ammattikoulun ja kotikoulun säilyttäminen. Ei auta markkina- ja mainosrahat jos hallintopäätökset tehdään Seinäjoella

14.1.2009 13:56  uskomatonta!

Meni kahvi väärään kurkkuun äsken ,kun luin Ilkan.Kurikan kaupunginhallitus päätti jatkaa Jurvan kunnanhallituksen viime heinäkuussa tekemää sopimusta asianajaja Jukka Salomaan kanssa Lilja asian hoidossa.Äläkää ikininä enää ruikuttako täällä,että Kaupungin rahat on loppu.

14.1.2009 15:02  Opiskelija

Kurikka tarvitsee nyt alueellaan toimivat oppilaitokset ja tavoitteena tulee olla niiden kehittäminen. Sen lisäksi Kurikka tarvitsee S:joen amk:n, Vaasan Yliopiston jne. Kurikan toimien on hyvä kohdistua ensisijaisesti omalla alueellaan toimivien oppilaitosten kehittämiseen ja monipuolistamiseen. Kun lukee nyt annetun lausunnon niin tulee mieleen, että mistähän se on kopioitu, siitä ei kovinkaan hyvin löydä Kurikkaa.

14.1.2009 15:05  Pitkäjänteinen

Hallitus teki oikean päätöksen jatkaa Jukka Salomaan kanssa konsulttisopimusta. Olisi outoa jos nyt tässä vaiheessa olisi vaihdettu asianajajaa. Tämä tie pitää kulkea nyt loppuun. Jos jokin virhe asianajan valinnassa on tapahtunut niin se on jo mennyttä, nyt ei kannata asianajajaa vaihtaa.

14.1.2009 18:14  Häntä pystyyn!

Uusi Kurikka eli Kurikka-Jurva on 14.000 asukkaan kaupunki. Se on maakunnan kolmanneksi suurin (toistaiseksi ja myöhemmin ehkä vielä suurempi). Näin isolla kaupungilla on nyt jo painovoimaa. Seinäjoki on velkainen ja tarttee maakuntaa, erityisesti niitä orgaaneita (lue, esim Kurikkaa) joilla on ylivuotisiakin eikä vain siemenviljaa. Elikkä prökkevän ja pröystäilevän Seinäjoen on syytä nöyrtyä kuuntelemaan Kurikan ääntä ja sen on sanottava, että ylempi opetus eli ammattikorkeakouluaste on pidettävä Kurikan läntisessä kaupunginosassa, jossa on sille upeat puitteet ja kehittämismahdollisuudet. Mitään järkeä ei ole yrittää repiä tätä opetusta pois kulttuurisilta juuriltaan ja se olisi jo taloudellisestikin tässä taantumassa aivan järjetöntä, kun tietää, millaiset tilat meillä siellä on ja missä kunnossa, hienolla hiekkatöyräällä. Kaupungin sisällä taas Emä-Kurikan ja Jurvan oppilaitosten yhteistyötä voisi lisätä. Jurvaanhan hankittiin justiin kallis vesilaser-laite, jota - esimerkiksi - Kurikan oppilaitos voisi hyödyntää ja samalla oppilaitosten välillä voisi syntyä nousujohteinen opinpolku kummasta tahansa toiseen. Mahdollisuuksia on. Rinta täytyy vain osata ja ymmärtää pitää rottingilla ja nähdä mahdollisuudet. Mitään syytä nöyristelyyn Seinäjoen suuntaan ei ole. Heillä on Kurikan suunnasta enemmän voitettavaa kuin meillä sille suuntaan hävittävää!

14.1.2009 19:14  Ihmettelijä

Turha kaffin mennä kurkkuun . Kaupunginhallitus vain teki operatiivisesti sitä mitä sen tuleekin tehdä. Elikkä toimi valtuuston päätöksen mukaan ja päätti, valita Salomaan tekemään vastineen kaupungin puolesta. Nuo vastarannankiisket tekivät itse asiassa "laitonta" työtä toimimalla päämiehensä, eli valtuuston päätöksen vastaisesti. Jotain tyyliä pitäisi olla.
Minä erottaisin nuo jäsenet heti. Kyllä valtuuston päätöstä pitää puolustaa, vaikka se ei olisikaan oman mieleinen. Sitä sanotaan demokratiaksi. Täytyy sanoa, että kummastelen tuollaista tyylittömyyttä ennenkaikkea pitkäaikaiselta luottamusmieheltä Yliseltä. Hän kai luki paperilta Liljan terveisiä Kurikan kaupunginhallitukselle. Sillälailla. Onko nyt sabotöörit matkassa. Muutamien Jurvavastainen linja näyttää jatkuvaa.

14.1.2009 20:47  kevennys.

Päivän pläjäys Kurikka lehdessä.
Punatiilinen rakennus "Inka kulttuurin inkarnaatio". :)

14.1.2009 22:35  Pikkulauantai

Tulin just töistä ja meinasin pudota tuolilta kun näin päivän Ilkasta mitä uuden Kurikan ensikokouksessa kaupunginhallitus on pähkäillyt.Kuinka ihmeessä voi kaupunkilaisten edustaja olla tällätavoin vastapuolen asialla.
Vastapuoli tekee vastineen KHO:n istuntoa varten niin joku älykäs ehdottaa, että ei kaupunki tee asialle mitään ja saa vielä pari Brutusta mukaan.Heh ja Hoh.Kyllä on langat pahasti sotkeentunut kun pitää vaalipäällikköä noin nuolaista.
Margitille pisteet 9+ asiallisesta otteesta kaikenmaailman veivareista.

14.1.2009 23:11  Kiihkoilija

Eikö noita asiattomia kunnan edun vastaan toimijoita voida heti erottaa luottamuspulan takia?

14.1.2009 23:22  Sama

Kenen asialla Ylinen, Kankaanpää ja Hýden ?

16.1.2009 21:46  Erinomainen asia

Ei pidä hermostua. Nythän oli erinomainen asia, että Vaasan hallinto-oikeudessa mahtipontisesti todistajana esiintynyt Ylinen on kaupunginhallituksen pöytäkirjamerkintöjen mukaan osoittanutkin pyrkivänsä aktiivisesti tiettyyn lopputulokseen Lilja-asiassa.
Siinä meni saman tien neutraali todistelu vessan pyttyyn "kaikki mitä tiedän, mitään siihen lisäämättä, mitään siitä pois jättämättä"


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini