Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kohdellaanko kaltoin

Tiistai 13.1.2009 klo 0:03


 Kaltoin kohdeltu

 

Kun ihmistä kohdellaan kaltoin hän pyrkii yleensä vetäytymään yksinäisyyteen jottei näyttäisi tuskaansa muille. Sellainen menettely on yhtaikaa sekä oikein että väärin.

Haavojen parantaminen kestää aikansa. Silti on turha pysyä päivät pitkät syvissä mietteissä vain siksi, että pelkää näyttää heikolta.

Jokaisella on sisimmässään paha ja hyvä. Niiden äänet kuulostavat samanlaisilta.

Paha kehottaa yksinpuheluun ja koettaa osoittaa kuinka haavoittuvainen olet. Hyvä kannustaa ja koettaa saada meidät pohtimaan tekojemme merkitystä. Se tarvitsee aina joskus jonkun, jonka suulla puhua.

Parasta on tasapainottaa yksinäisyyden ja toisen ihmisen tarpeen kesken.

Ketä on kohdeltu huonosti ?

Kurikan Kehitys-liikelaitosta ei mielestäni ainakaan ole kaltoin kohdeltu.

Tasetta ei sen osalta ole erikseen talosarviossa esitelty, eikä mitään tuotto-odotuksia suhteessa sijoitettuihin pääomiin näinollen kykene kukaan laskemaan.

Liikevaihdossa on vuokratuotot 1,362 M€ ja kunnan avustus 0,29 M€ eli yhteensä 1.68 M€. Käytännössä ns. Top Ten listan hoitoon ja muuhun kehittämiseen menee n. 0,72 M€ .

Poistot 0,655 M€ jäävät muiden kuluerien jälkeen vastaanottohallin rakentamisen rahoitukseen.

Loppuosa investoinnista ja pitkäaikaisten lainojen vähennys 0,4 M€ aiheuttaa n. 1,5 M€:n lainatarpeen kaupungilta liikelaitokselle, jotta rahoitukselle löytyy rahavirta. 

Saatankohan tuota kaikkea edellä kerrottua enää sekavammin sanoa.

Huonosti on kohdeltu kuntalaisia siinä mielessä, että ellei nopeasti muuteta liikelaitosta osakeyhtiöksi, ollaan pian tilanteessa, jossa vellit ja jauhot ovat täysin sekaisin.

Kukaan ei kohta enää ole selvillä missä mennään kunnan rahojen käytössä liikelaitoksessa. Satoja tuhansia euroja kehittämisestä kanavoituu lisäksi myös yleishallinnon kautta.

Näistäkin kerrpotuista luvuista voidaan jo todeta, että liikelaitoksen kohdalla puhutaan n. 3 M€:n  erilaisista satsauksista.

Jotta sekavuudesta päästään eroon ja päättäjät saadaan henkilökohtaiseen vastuuseen tehdyistä rahapäätöksistä, on Oy:n muodostamista kiirehdittävä. Vain siten voidaan osoitetusti ja mittarein alkaa todeta toiminnan hyöty. yhteiskoulu_079.jpg

Tästä nykyisin A-betonin vuokraamasta myllystä  Parman tehtaan varjossa on lähtöisin monen hankkeen perustukset Kurikassa. Monenlaista kehittämistä löytyisi varmasti kaupunginkin resursseilla ns. vanhojen yritysten tiimoilta. Ideoita on, ne pitää vain panna täytäntöön. Hyvä jotta markkinoidaan Kurikkaa, mutta yhdessä vanhojen yrittäjien kanssa, etteivät he koe tulleensa kaltoin kohdelluksi.


Kommentit

13.1.2009 10:38  Kohtelu kunniaan

Kohtelusta tuli mieleen, että se on herkkä asia. Yksittäisen kuntalaisenkin asioissa täytyy olla todella hienotunteinen ja asiakaspalveluun pystyvä. Yrittäjistä puhumattakaan.

Kurikassa kunnan työväki tuntuu kyllä olevan palveluhenkisiä suurimmaksi osaksi. Niin se on, että nykypäivän ihminen nostaa kytkintä jos tuntee itsensä huonosti kohdelluksi.

13.1.2009 11:22  Asiakaslähtöinen

Kurikassa kohtelu on aivan hyvää, kun puhutaan asiakaspalvelusta yrityksissä. Kaupungintalon tarjoamista palveluista ei kaikilta osin voi sanoa ihan samaa. Muutamat siellä eivät ollenkaan tajua, että he ovat siellä töissä ja palvelemassa asiakkaita, kuntalaisia. Siitähän heille palkka maksetaan. Kaikenlainen viisastelu asiakkaille on tuttua juttua, valitettavasti. Puhelinvaihteesta kyllä saa tosi ystävällistä palvelua,

13.1.2009 12:35  Kehityksen kehittämisen kannalla

Niin tämä liikelaitostettu Kurikan Kehitys. Blogistin selvityksen mukaan se ei ole ainakaan osakeyhtiö ,jolla olisi tulosvastuu. Nyt on vain kanavoitu muutamia tehtäviä uudelle kunnalliselle organisaatiolle hallituksen ja valtuuston ulottumattomiin. Kurikan Kärrykartano ja Kurikan Kaukolämpö ovat osakeyhtiöitä, joilla on tulosvastuu ja ovat kyllä vastuunsa kunniakkaasti kantaneet. Voiko Kurikan Kehitys toimialansa puolesta ollenkaan toimia osakeyhtiönä, se pitäisi selvittää. Jos ei sovi niin asiat pitäisi palauttaa valtuustolle ja hallitukselle. Jos toimiala sopii osakeyhtiöksi niin nopeasti sille osakeyhtiön tulosvastuu, muuten toiminta on leikisti yhtiömuotoista.

13.1.2009 13:57  Onks tietoo ?

Yrityskummien yksimielisen käsityksen mukaan ainoa oikea tapa hoitaa Kurikan Kehtitystä olisi muodostaa tuon kiinteistömassan omistuksen sekä subventoimattoman, vastuullisen elinkeinopolitiikan harjoittamisen toimintamalliksi osekeyhtiö. Kehittämispäälliköltä olisi hyvä kuulla hänen mielipiteensä. Yrityskummeilta voisi myös kysyä. Pikemmin pitäisi nyt jo kysyä mitä etuja nykymuotoisella tavalla toimia, on saavutettu? Osa elinkeinotoimen rahoista suunnataan nytkin muuta kautta. Läpinäkyvyydestä tai tiedottamisesta ei ole tietokaan.

13.1.2009 15:48  Kehittäjä

Tärkeä asia on Kurikan kannalta tämä liikelaitos. harvinaisen vähän on mielipiteitä asiasta. Tai sitten ei uskalleta sanoa. Uskoisi, että kehittämisen alueella sitä puhetta ja mielipiteitä piisaisi.

13.1.2009 19:15  Fundeeraaja

Hyvä, että on yritysliikelaitos, joka kehittää ja on siitä asiasta vastuussa, mutta kyllähän siinä on vaara, että veronmaksajien (lue äänestäjien) varoja siirtyy muiden kuin valtuuttamiensa vastuulle. Jos vastuu ja vastuutus toimii, ei siinä mitään. Ulkoistamisessa on kuitenkin aina myös oivallettava ko. toiminnan vaarat. Saattavat olla pian hanhenmunat yhdessä korissa ja kori on väärä.

Niin Kurikassa kuin Jurvassa täytyy innovoida uutta. Pelkkään raakaan rautaan ja huonekalujen tekemiseen ei homma voi perustua. Eihän kohta löydy työväkeäkään, jos vaimon pitää mennä välihiojaksi Laitalalle, kun isäntä menee kovapuikkohitsaajaksi Ruukille. Yhtälö toimii vain harvojen kohdalla:) Mutta puoli totta. Tässä kohtaa on tällä liikelaitoksella saumaa. Hullut ideat ammutaan yleensä alas politiikan pelissä ja leimataan samalla esittäjänsä. Osakeyhtiö voi kokeilla jotakin innovatiivisempaakin, vastuullisesti tietenkin, mutta silti. Tuskin Ollilan Nokiaa olisi kaapelitehtaalta syntynyt, jos ajatuksen salonkikelpoisuudesta olisi käyty etukäteen poliitikoilta kysymässä. Vastaavia innovaatiosaumoja on maailma pullollaan, mutta ne täytyy löytää ja rantauttaa kannattavasti uuteen Kurikkaan.

13.1.2009 20:39  Heimo Veli

Odotetaan nyt maltillisesti vielä pari kolme kuukautta niin toivottavasti Tyrväisen Paavo ottaa ohjat niin kuin kunnon kuntajohtajan tuleekin ja näyttää hallitukselle, valtuustolle ja ennen kaikkea tälle >Kurikan Kehitykselle uuden nousujohteisen suunnan.
Ei häneltä mitään ihmetekoja tarvita mutta johtajuutta kylläkin.

13.1.2009 21:11  Killerö

Totta tosiaan on, että Kurikalla ei ole johtajaa ollutkaan pitkään aikaan. Kunta on nyt heitteillä johtajuuden suhteen kun edellinen pakeni paikalta. Taisi tulla liiankin kovat paikat. Mutta laiva seilaa vaikka.....

13.1.2009 21:41  ROTI

Olen Matin kanssa ollut kurikan kehitys-yhtiön perustamisesta alkaen samaa mieltä että osakeyhtiö sen olla pitää. Meidät jyrättiin. Varmasti suurin syy ettei se toteutunut oli että pelättiin osakeyhtiö-vastuuta hallituksen jäseninä. On helppo toimia hallituksessa kun ei ole kuin "poliittinen vastuu" ???

13.1.2009 21:43  Juhani

En tiedä "Onks tietoo? (13.57)" oikeaa tää, mutta kerrotaan nyt sekin ihan huvikseen ja katsotaan kuka seuraavaksi tekstailee Kurikka-lehteen.

Luovuttamalla kiinteistömassan osakeyhtiölle Kurikan kaupunki maksaisi 4% kiinteistömassan arvosta verottajalle. Kun tiedossani ei ole koko massan arvoa, niin en tiedä millainen summa on kyseessä. Se ei varmaan kaataisi taloutta, mutta ei ehkä olisi ihan pienikään summa.

"Nyt kyllä Juhanilla on vellit ja puurot sekaisin"... "Onko kaupunki muuttanut tiedostuslinjaansa kun yksi virkamies virka-aikana tiedottaa kaupungin asioista"... "Mene nyt Juhani oppimaan prosessijohtamista" ...."Eikö nyt ole nukkumaanmenoaika?" ... "Hohhoijaa... hohhoijaa..."... "Ja taas"... "Ja taas"...

On tähän vaikeaa osallistua. Kun tietoa olisi vaikka muille jakaa mutta sitä ei voi kertoa ;-) No en minä mitään tiedä.

13.1.2009 22:09  Ihimetteliä

Kuinkahan nopiaa uuret päättäjät saarahan "käyntihi" vai mönöökö niillä viälä aikaa paikkojen jakamises. Liikelaitos tai osakeyhtiö niin kyllä mun miälestä rattahat pitää saara pyärimähän ja äkkiää ! Meillon halapa veroäyri ja toivonmukahan hyvä mainoskamppanja jolla saarahan uusia ihimisiä kiinnostumahan ja muutamahan Kurikkahan ja saarahan veroolla talous vakautettua. Kylillä puhutahan ja puhalletahan lamasta ... son paliolti ihimisten korvienvälis. Vai oonko yxin ajatuksineni ?

13.1.2009 22:24  Älä ruoki lamaa

Ei Kurikkaan veroäyrin perässä kukaan muuta.Muuttopäätökseen vaikuttaa työpaikka,tontti politiikka,harrastus mahdollisuudet ja imago.Kurikassa on aika paljon alihankinta teollisuutta mihinkä laman terävä miekka iskee ankaralla kädellä.

13.1.2009 22:28  herännyt

ihimetteliä, tule pois sieltä komerosta, laita tietokoneeseen näyttö ja ota vaikka googlen etusivun uutiset, lue lehtiä, kuuntele radiota ja HERÄÄ

13.1.2009 22:47  Sivukyläinen

Kyllä Juhani saa omiansa kertoilla siinä kuin muutkin. Tuo varainsiirtovero ei ole mikään kovin relevantti ongelma kun puhutaan vanhoista kiinteistöistä joilla on pieni verotus - ja tasearvo. Löytyy kyllä keinoja tuon veron minimoimiseen. Parasta olisi mahdollsimman pian muuttaa Oy:ksi . Kaikessa uudessa rakentamisessa tuolta välttyy. Maalaamon rakentamisesa jo hävittiin, kun ei heti tehty Osakeyhtiötä. Muuten tuossa muutoksessa on paljon isoja elementteja joita on syytä arvioida rinnan . Varainsiirtoverolla ei muutosta voi torperoida. Pitää nähdä enemmän.

13.1.2009 22:51  Ihimetteliä

No joo ajatus eli enempi ku kiriootus. Aukaastahan asiaa enämpi. Sinne korvienvälin toitotehan lamaa sellaasella voimmalla ettei osaa enää muuta ajatellakkaa. Ruskeeta kuaria ja lomalppoja jaetahan leviäätti eihän siitä mihinkää pääse. Onhan täs elettyki ku ellun kanat .. markat on muuttonu eurooksi mutta numeromäärät on kutakuinki samat. Elämähän muuttuu jokaanen päivä mutta aina mennähän etehenpäin. Ny pitää vain ottaa uus suunta ja lähtiä sinnepäin. Miäleheni jäi jostaki vaalikiriootuksesta lausahrus "Ei nii pahaa asiaa jottei siitä jotaki hyvääki löytyysi" tai jotakin siihen suuntaha. Ny pitää vain löytää täskin laman melskehes se hyvä ja lähtiä sillä liikenteehi! Ei auta ihimetellä .......... vai ?

13.1.2009 23:21  Vaikeeta

Kyllä hyviä mielipiteitä on. Vaan rohkeus sanoa suoraan ei ole kovon tavallista. Ihmettelen, kuka on voinut marssia yrityskummien mielipiteen yli liikelaitoksen osakeyhtiöksi perustamisessa=

14.1.2009 9:14  kiinnostunu

Kurikan kehitys oy, olis varmaan hyvä.
Tänne millään imago- tempuulla uusia asukkaita saada.
Pari kolome Ruukkia lisää niin sitte.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini