Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tuleeko se päivä koskaan

Perjantai 9.1.2009 klo 0:01


Päivä joka ei koskaan tule

Mikään ei ole abstraktia. Kaikki on vain kertakaikkiaan konkreettista. Kaikki koskettaa meitä.

Et viihdy istumassa viihtyisässä rivitalokolmiossa katselemassa maailmanmenoa, vaan otat jokaisen haasteen vastaan mahdollisuutena muuttaa itseäsi.

Jotkut valittavat koko ikänsä valintojen puutetta tai vain kritisoivat toisia. Parasta on ryhtyä tuumasta toimeen.

Joskus vain erehtyy ja joutuu maksamaan siitä. Joskus eksyy tieltä ja hukkaa paljon aikaa palatessaan edes sinne mistä lähti. Paras vain pysyä valpppaana ja jatkaa matkaa.

Jos sinulla on unelma joka ei tyydytä, ota isompi unelma.

Kurikan budjetti olisi avattava ilman taloustaantumaakin.

Kurikan kaupungin strategiaan olisi kirjattava pysyvä tavoite, jotta veroprosentti on säilytettävä 18 %:n suuruisena. Olisi siis annettava selvä viesti siitä, että muut keinot on ensiksi katsottava, ennenkuin veroprosenttiin kajotaan. Muuten annetaan väärää signaalia, että vain verojen nostolla selvittäisiin.

Jatkossa on lähdettävä yksinkertaisesti siitä, että seurantaa on suoritettava kolmen kuukauden välein.

Niin tehdään kaikissa muissakin liitoskunnissa, esimerkiksi Salossa ja Hämeenlinnassa.

Kun taantuma nyt tarjoaa hyvän mahdollisuuden jokaiselle tarkistaa kantojaan, on niin syytä tehdäkin.

Ihmettelen, jos ei virkamiesjohdolla tämän suuntainen ajattelu jo olekin vallalla. Toimet tullevat ajallaan.

Verotulojejn arvioiminen uudelleen, vaikka valtionosuudet olisivatkin ennakoidut, on yksi iso peruste uudelleen harkinnalle.

Paljon kysymyksiä on kansalaisissa herättänyt virkamäärän kehitys yhdistyvien toimien ja virkojen osalta.

Niistä ja niiden tarpeellisuudesta varmaan olisi syytä pitää erillistä seurantaa. yhteiskoulu_045.jpg

Tässäkin on senverran " tihiää mettää, jottei taharo puita eroottaa".

Koskahan tulee Kurikkaan se päivä, että aletaan erottaa metsät puilta. Vieläkin vain Jurvaliitoksen kaikuja tai jotain muita syitä on , kun ei jakseta pysyä asiassa. Ei kai ne asiat siten avaudu, jos ei tiedä kuka on mielipiteiden takana.


Kommentit

9.1.2009 0:42  Juhani

Vastaan nyt myös tässä sille Kurikka-lehden tekstittelijälle joka viittasi minuun.

Minulla ei ole kaupungin tiedotuksen kanssa mitään tekemistä.

Jos joku haluaisi työaikana ylläpitää omia nettisivuja niin siihen tarvittaisiin sivutoimilupa. Minulla ei ole sellaista enkä muutenkaan pystyisi pitämään Kurikanseutu-sivuja yllä työpaikalta. Blogi kyllä toimii verkostakin, mutta myös sen ylläpito vaatisi sivutoimiluvan.

Joten kirjoittajan toiveista huolimatta joudun tyytymään loma- ja vapaa-aikoihin ja myös itse keksimään aiheet.

9.1.2009 1:03  Pikku V

Nyt blogistikin on pääsemässä asian ytimeen, jota olen omissa kommenteissani tuonut esiin. Ja saman huolen ovat esittäneet monet muutkin kommentoijat ja kylän miehet.

Veroprosentin korottamisella vain paikataan päättäjien tekemiä virheitä ja aiheutetaan muuttotappiokunnalle entistä jyrkempää syöksykierrettä. Signaalin pitäisi olla entisestä vauraasta kunnasta, Kurikasta, aivan toinen sekä täällä vielä verojaan maksaville, että muuttoa Etelä-Pohjanmaalle miettiville. Tervetuloa kustannustasoltaan maltilliseen, yrittäjämyönteiseen kuntaan!

Blokisti on myös oikeilla jäljillä esittäessään strategiaan takuuprosenttia veronkantoon.

Maksimi 18 prosenttia ja se pitää! Siinä olisi kaupungin markkinoijille sellainen slogani, joka puree jokaiseen kuntalaiseen, asuivatpa he sitten Kurikassa tai vielä jossakin muualla.

Muutenkin blogisti kirjoittaa tänään harvinaisen terävää asiaa. Olen kommenteissani vaatinut talousarvion avaamista tässä poikkeuksellisessa taloustilanteessa, mutta blokisti laittaa vielä paremmaksi ja on siinäkin ihan oikeassa. Talousarvio ei ole realistinen edes normaalissa taloustilanteessa.

Koska päättäjät ovat vetäytyneet kommentoimasta täällä aikaisemmin käyttämillään nimillä tai nimimerkeillä, niin perustelkaa nyt sitten vaikka uusilla nimimerkeillä päätöksen perusteita, joilla talousarvio hyväksyttiin. Onko kyse pelkästä tiedon puutteesta, osaamattomuudesta, äänien menettämisen pelosta, ryhmäkurista vai mistä?

Hiljaisuus on pahin merkki, sillä silloin viestitään tunteesta, että peli on jo menetetty.

Kuten aikaisemminkin olen jo useampaan kertaan toistanut, ja josta joku olikin huolissaan kommentoinut, niin eihän päättäjien kommentoimista täällä yksityisessä blogissa mikään laki edellytä. Mutta miettikää, millainen vaaliase tällaisen ikävänkin asian ns. omatoiminen hoksaaminen ja esille tuominen olisi teille seuraavissa vaaleissa. Saisitte varmasti peräänne melkoisen sopulilauman, mutta itse olisitte aina sen joukon edellä. Asia on vapaasti käytettävissä, sillä itse en aio enää asettua ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa.

Nyt sormet mutkalle ja perehtykää, tutkikaa, kysykää talouden ammattilaisilta ja olkaa rohkeita. Avatkaa talousarvio ja tehkää uusi ilman populismin painetta. Oli sitten kyseessä rakennusinvestointi, kaksinkertainen virkamiehitys tai mikä tahansa kuluerä, joka voidaan leikata tai toteuttaa myöhemmin. Mikäli se vielä koetaan tarpeelliseksi.

Blokisti perää päivän viimeisessä lauseessa nimiä esiin. Aikaisemmissa kommenteissani jo mainitsinkin, ettei se ole tärkeää kuka sanoo, vaan mitä sanoo. Tämä riittänee ainakin rivikansalaisen osalta. Päättäjien, joista jotkut ovat asemaansa halunneet isonkin rahan voimalla, pitää olla vähän kovanahkaisempia ja halutessaan esiintyä tunnistettavalla nimimerkillä.

9.1.2009 7:03  Sivullinen

Tuskin kukaan hirveästi on nimistä kiinnostunut. Mielipiteet ovat ratkaisevimpia. Ainakin minun mielestäni. Sivullisena kuitenkin häiritsee ne häiriköintiyritykset, jotka vievät turhaa huomiota pääasiasta. Luulen, että blokisti tarkoitti tuota näkökulmaa, kun nimettömiin vihjaili. Muuten luulen kyllä tällaisen pienen Kurikan olevan liian pieni paikka nimillä kirjoittamiselle. onhan se nyt nähty Juhanin kohtelun kohdalla. Kyllä häneltä voi pyytää lyhempiä kannanottoja, mutta ei se edellytä posketonta haukkumista. Pitkät jutut voi ohittaa helpolla ranneliikkeellä.
Toivottavasti täsä nyt tartutaan tilaisuuteen käydä keskustelua. Ammattilaiset esiin.

9.1.2009 8:41  Naskali

Olen aikaisemminkin kirjoittanut, että hallinto on olemukseltaan ja toimiltaan hidas niin Kurikassa kuin muuallakin, Se vain kuuluu kunnallishallinnon olemukseen. Ei kunnallishallinto ehdi tämän blogin vauhtiin. Nyt pitäisikin arvioida sitä, olisiko jo ollut aikaa tehdä jotakin. Mielestäni vimeistään nyt olisi hyvä tulla julki ajatuksin sanoin ja teoin. Keskushallinnon viestin olisi pitänyt saavuttaa lautakunnat, jotka talousarvion panevat täytäntöön. Saattaa olla, että myöhemmin todetaan, että ei voida mitään, kun tilaukset, sopimukset jne, on jo tehty, Pyörät pyörivät lautakunnissa joskus vikkelästi, kun on vaara, että joku muu painaa jarrua. Toimeliaisuutta voi syntyä siinä pelossa, että hanke saattaakin muuttua, on toimittava nopeasti nykyisillä valtuuksilla, ne valtuudet voivat loppua. Keskushallinnolla, jolla tarkoitan suunnittelujaostoa ja kaupunginhallitusta on kiire toimia. Kurikka-lehdessä ainakin painettiin kaasua ja olisiko rikastinkin ollut päällä. On aivan ajanhaaskausta pyytää päättäjiä tänne kommentoimaan, sehän on nähty, tärkeintä olisikin päättäjien toiminta vaikka onhan toimimattomuuskin kannanotto varsinkin sen puolesta, että muutoksia ei tarvitse tehdä ja vahva kannanotto onkin. Jos näin on niin ihmetellä täytyy. Arvoisat päättääjät hiekka valuu tiimalasissa. Tähän mennessä on tullut vasta viesti veroprosentin nostamisesta, mikä on aivan väärä ja peräti kummallinen viesti. Varmaan jotkut tunnistavat itsensä veroprosentin nostajiksi, koska tulivat jilkisuuteen jo viime vuoden puolella. Kohta tammikuu on jo puolivälissä.

9.1.2009 8:50  Hyvin alkaa arkiviikot

Onpa ollut hyviä kommentteja heti päivän alkuun.
Kyllä tämän mallin nyt pitäisi levitä koko Kurikan hallintoon / virkamiesjohtoon.
Tässä päivässä on niin tervettä asioiden tarkastelua, ettei kukaan vastuullinen voi sitä ohittaa.
Tästä on hyvä jatkaa!

9.1.2009 13:33  Onko tosi ?

Nyt pitäisi kiireesti hallittuksen laittaa käsijarrua päälle ja syynätä tarkasti kaikki hankinnat, joihin on määräraha osoitettu. On anteeksiantamatonta kenenkään virkamiehen nyt tehdä sitovia tilauksia nopeasti kun tilanne on tämä. Jonkun verran on sellaista henkeä, ettei vieläkään tehtyjä virhearvioita aleta. Mm tekn. ltk:n pj antoi tämän suuntaista signaalia. Onko tekniikan johto samoilla linjoilla. Elämässä niin kuin pellossa. Sitten viisastellaan, että valtuusto on mennyt lankaan?

9.1.2009 15:46  Tosi on

On se näköjään vaikea hallituksen vastata.

9.1.2009 16:58  Kotineuvos

Ei ehi, tänään on tärkeä juhla.

9.1.2009 17:49  Kurikka on valinnut päättäjänsä

Mietitäänpäs tilannetta. Samat naamat, jotka rakensivat budjetin jatkavat luottamustoimissaan. Taitaa olla ylivoimaisen vaikea tehtävä henkisesti ryhtyä korjaamaan omaa teostaan. Eli nyt vaadítaan vastuuntuntoa, mutta löytyykö sitä henkilöiltä jotka yli viisi vuotta ovat antaneet surutta rahan palaa kerskarakentamiseen, turhiin neliöihin, vailla minkäänlaista ajatusta siitä, että voi koittaa vaikeatkin ajat. Nyt sitten pitäisi yhtäkkiä muuttaa tyyliä, ei taida onnistua, siksi hiljaisuus. Odotetaan, että aika parantaa tilanteen, ihme sattuu Kurikan kohdalle, odotetaan, odotetaan.

9.1.2009 18:17  yks valtuutettu

Ihmettä ei tapahdu. Ongelmat hoituvat vain syvien kautta. Pitää rämpiä kunnolla. Jos lohtua tuo se, että muillakin menee hunosti, niin kaikki hyvin. Ilmajoella menee vieläkin huonommin. Eipä tarvitse kauaa odotella, kun Kurikka on samassa ja pahemmassa jamassa. pati kertaa vailla osinkoja, niin tällä menokehyksellä on velkaa 3000 ?/asukas. Silloin on vitsit vähissä. Ei muuta pakon edessä osakkeita myymään.

9.1.2009 18:35  hävettäää

Olen sanonut ainakin omalle valtuutetulle,että en ikinä enää äänestä keskustaa.Kyllä naama punotti.

9.1.2009 18:47  Ei hävetä

Minä ainakin äänestän keskustaa. Muutamien muiden öykkäröinti aivan hävettää.

9.1.2009 19:19  Aina Tarkka

MISSÄ MARTTI LUURAA???

3.1.2009 22:44 Martti Sinkkonen
Toivon edelleenkin, että lopetatte Liljaoikeudenkäyntiä koskevien ja minuun liitettyjen perättömien juttujen kertaamisen ja levittämisen.

Tulen kertomaan huomenna asiaan liittyvät tosiasiat.

Täällä Pohommaalla Martti jos rupiaa esiintymää prökkevästi, niin yleensä tavatahan vastata huutohonsa, elikkä mä orotan erelleenkin sitä vastausta niistä tosiasioosta. Ei se nyt hämälääselläkään huominen voi olla viikon pääs!
Täs alakaa maallikollakin tuntua siltä, notta kaikki ei ookkaan niinku koitetahan uskotella. Kurikan kaupungin veronmaksajana mä kysyn taas ja tuun varmasti kysymähän maailman tappihin asti niitten tosiasiootten perähän.
Vastausta orotellen.

9.1.2009 20:33  Vierivät kivet

"Aina Tarkka" kuulunee niihin hämmentäjiin! Lueppa 3.1.2009 23:42!
Hyvä kun Sinkkonen on ymmärtänyt ettei ole selontekovelvollinen nimimerkkiläisille!
Olen tehnyt sen huomion, että jos joku asia on täällä "oikaistu", värittäminen ja sekaaminen vain jatkuu. Selonteot eivät siis tuota tulosta ja mene perille!
Tuollainen vainoaminen ei oikein tervettä ole. Hanki oma elämä!

9.1.2009 20:43  sammaloitunut tanner

Pohjalla kiehuu vielä jonkin ajankuluttua Lilja soppa ja oikein kunnolla...

9.1.2009 20:48  Fundeeraaja

7.1.2009 18:42 Kaukaa
Katsastusasemaa pidetään yleisesti hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka nopeasti palveluasenne ja työskentelyote muuttui, kun työpaikka ei ollutkaan enää itsestäänselvyys, vaan palkka piti joka päivä ansaita.

Julkishallinnossa on aina se vaara, että ruvetaan kuvittelemaan, että kansalaiset ovat halintoa varten eikä päinvastoin.

Uskon, että Kurikan kaupungilla on aivan hyviä työntekijöitä, kun vain huolehditaan oikeasta asenteesta esimerkiksi arvokeskustelujen avulla. Tämän takia nyt tarvittaisiin tavoitteellista johtamista.

_ _ _ _ _ _ _

Kopsasin yllä olevan toissapäivältä, kun olen ehtinyt huonosti perehtyä tähän saittiin. Mun mielestä totta, etenkin just toi alkupuoli. Eli: Julkishallinnossa on aina se vaara, että ruvetaan kuvittelemaan, että kansalaiset ovat halintoa varten eikä päinvastoin.

Siis "pois koppavuus ja unteluus ja onnehen ja uutehen, käy askel kurikkalaasen" - laulun sanoja mukaellen. Hallinto eli käräjäkivet ja myöhemmin viskaalit on perustettu yksittäisen kansalaisen asioita hoitamaan, ei itsetarkoitukseksi tai vain hengittämään palkkansa edestä. Hyvä että saadaan taas kapu laivaan ja tulevien 3-4 vuoden aikana hallinto/kunnalliset palvelut niveltymään toimivaksi ASIAKASLÄHTÖISEKSI ja taloudellistulokselliseksi toiminnaksi. Se vaatii paitsi tavoite-, tulos- ja visiojohtamista, myös muutosjohtamista ja ennen kaikkea ihmisten johtamiskykyjä. Patruunamentaliteetilla tulee vain näkymättömiä istumalakkoja, kun työt tehdään "hyvin ja huolellisesti" ja mapitukset ovat vimpan päälle, mutta sotaa tai tappelusta ei voiteta, jos jalanjälkien lisäksi ei hangella näy verta. Pitää teherä kans. Kurikka-Jurvalla on oivalliset eväät, kunhan isoolla kirkollakin ymmärretään, että Jurvan paras on Kurikan paras ja toisinpäin. Jos jurva näivettyy, ostovoima sieltä katoaa Vaasaan eikä enää Kurikkaan. Siis uusi kaupunginosa on veroeurojen sisällä pysymisen kannalta syytä pitää kunnossa. Toki jurvalaiset ovat osansa hoitaneet. Siellä on paikat kunnossa ja putsissa, mutta silti.
Tulevaisuus ei ole mikään iisi piece sen paremmin toiminnallisesti kuin henkisen kasvunkaan puolesta. Salossa käytettiin konsultteja ja kansainvälistä mediatoimistoa. Uudessa Kurikassa voi miettiä samaa tai sitten tosiaan hakea viisailla päillä yhteistä linjaa ja järkevää konsensusta. Värkit on.

9.1.2009 21:02  Uusin eväin

Olipas hyvin fundeerattu!

Tannerkaan ei pääsisi sammaloitumaan jos fundeeraisisi uudelle vuodelle itsensä.
Vanhoja soppia lämmittämällä uudelleen ja uudelleen voi saada ruokamyrkytyksen.

9.1.2009 21:10  Aina Tarkka

Hämmentäjä tai ei, mutta kun Martti 3.1. ilmoitti kertovansa tosiasiat "huomisin". Parlamenttarismin periaatteisiinhan kun kuuluu, että KYSYÄ AINA SAA, sitähän ei ole vielä kielletty, vaikka kuinka arka asia olisikin. Niin mä kans kysyn.

9.1.2009 21:30  Kaikilla ei ole sivistystä

"Aina Tarkka" menetät kaiken arvostuksen kaikista kommenteistasi jankkaamalla samaa asiaa, kuin alle kouluikäinen.
Sinkkonen ja muutkin ovat ymmärtäeet,
mitä tällä hokemisella yrität ja haet.
Onko paineita melenpohjalla näin perjantai-illan huumassa. Minkä vuoksi tuota painetta pitää täällä purkaa ja esiintyä hiekkalaatikkoikäisenä.

9.1.2009 21:56  Aina Tarkka

Ei ole paineita, kunhan ei sitten aikojen päästä, kun asiasta on tullut ylempien oikeusasteiden päätös, ole liioin imua minun eikä kenenkään muukaan alkuperäisen kurikkalaisen kukkarolla veromarkkojen muodossa. Ilmoittautukoon nyt kaikki kivenheittäjät jonoon. Mikäli olen nyt väärässä antakaa tulla täyslaidallinen, kestän sen kuin mies. Jos taas olen oikeassa, MAKSAKAA minun ja muidenkin puolesta, kuten 60-luvulla, että "Viulut maksoi Fazer".

9.1.2009 22:29  Kyllästynyt

Olisikohan aika vaihtaa levyä!

9.1.2009 22:55  Tarkan markan mies

Mä kanssa en rupia masamaan tyhjästä.

9.1.2009 23:36  edelleen kiinnostunu:)

Laittakaa kulkaa poijat joku konkreettinen pähkinä tänne mietittäväksi, vaikka tästä kurikasta.
Ja pähkitään siihen joku lopputulos,joku aivan hyödyllinen juttu.

9.1.2009 23:44  Aina tarkka

Jos joku rikkoo naapuris ikkunan, etkä ole mailla halmeilla, silti joudut sen klasin maksumieheksi, niin kiinnostaako se?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini