Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kaikki voivat oppia

Torstai 8.1.2009 klo 0:06


Kaikki voivat oppia kokemuksista

Me jokainen tiedämme, että kukaan ei ole tyhmä.

Elämä opettaa meitä kaikkia tasapuolisesti. Joskus ja joillakin se vain vie vähän aikaa.

Pitää vain antaa parhaansa ja odottaa, että toiset tekevät samoin. Sen lisäksi pitää tukea toisia ja siten osoittaa jokaiselle mihin itse kukin pystyy.

Muutamat sanovat helposti: “Löytyy myös kiittämättömiä ihmisiä”.

Sellaiset eivät vaivaudu edes vastaamaan.

Ei silti kannata lannistua.

Toista ihmistä pitää aina kannustaa, koska sillä tavalla toimien kannustaa myös itseään.

Miksi ei vaivauduta vastaamaan

Siinä on kysymys , mikä täällä kommenteissa on usein esitetty.

Sama kysymys esitetään yleensä kaikissa asiakaspalvelutehtävissä oleville. Ehkä kaikkein useimmin yritysten, yhteisöjen ja kaikensorttisten palvelujen tarjoajille.

Viime aikoina tuo kysymys on esitetty ennen muuta päätöksenteosta vastaaville luottamus -ja virkamiehille.

- Niinkuin tuuleen olisi huutanut.

On hyvä, että paikallisaviisissa on laajasti käsitelty koulualueen remonttia ja Museoviraston kantaa rakentamiseen.

Teknisen ltk:n pj. otti varsin jykevän kannan. Museovirasto lausunto on paperia, hänen mielestään.

Vote on älykäs mies, mutta tällä kohtaa  on kyse perikisiantamattomuudesta tosiasioiden edessä.

Nimetön kommentoija otti samassa lehdessä kantaa taakse jääneeseen nelivuotiskauteen ja ilmoitti yksitotisestii:

"Kaikki on pielessä, kun keskusta-vasemmisto on pitänyt valtaa."

 Lausunto on ilahduttava sikäli, että siinä vedotaan minun asiantuntemukseeni  ja johtopäätöksiini.

Mikään tosiasia tai päätös ei puolla sitä, että tuollaista yhteistyötä olisi tehty. Lausunnnon antajan kannalta tässä on kyse poliittisesta harhautusyrityksestä, ei suinkaan tyhmyydestäyhteiskoulu_041.jpg

Nämä puiset linnut ovat varsin kovapäisiä. Niin olemme me ihmisetkit, erityisesti  poliitikot. On vaikea myöntää erehtyneensä. Sitä sanotaan sinnikkyydeksi, pohjalaisittain perähänantamattomuudeksi. Ei siitä aina ole kovasti hyötyä.

 


Kommentit

8.1.2009 1:16  Pikku V

Aluksi blokistille pisteet siitä, että hän on lukenut kommentit ja tässä tapauksessa jopa huomioinut muiden ehdotukset. Päivän alustuksessa otti blokisti esiin pyytämämme aiheen siitä, miksi vastuuhenkilöt eivät vastaa blokissa esitettyihin kysymyksiin. Tai edes kommentoi niitä millään tavalla.

Toki blokisti otti asian esiin melko helläkätisesti, ei sydämestään saadakseen selville syytä tällaiseen toimintaan tai toimimattomuuteen hallituksen, valtuuston, suunnittelujaoston puheenjohtajien tai muiden vastuuhenkilöiden taholta. Syitä innottomaan kysymiseen voi olla toki monia, mutta ei voi olla muistamatta sanontaa että ei korppi korpin silmää vai mitenkä se meni?

Mutta, kuten pari päivää sitten totesin, niin ei mikään velvoita heitä vastailemaan yksityisessä blokissa esitettyihin kysymyksiin. Toivon silti, että nämä kommentit ovat herättäneet heissä ajatuksia muutoksen toteuttamiseksi toimissaan, jossa he ovat paljon vartijoina. Teot, siis menojen suhteuttaminen tuloihin onkin heidän yksi tärkeimmistä mietittävistä ja arvioitavista asioista tällä hetkellä. Ei tokikaan virtuaaliset teot täällä netissä roikkuessa.

Ihmettelen silti blokissa aikaisemmin joidenkin nimellään esiintyneiden kirjoittelijoiden painumista maan alle tai minun laillani ylipitkälle Joululomalle. Kiireitä on monenlaisia tai ehkä se nettiyhteys ei sitten toimi jokaisessa kelohonkamökissä?

Olen tehnyt pointtini mielestäni hitaammillekin oppijille selväksi. Toivon silti, ettei tässä blokissa perusasiat hautaudu ilman vastauksia, kun blokisti etenee aiheesta seuraavaan. Jokaisesta aiheesta löytyy aina kiinnostavaa kommentoitavaa pienen pintaraapaisun jälkeen ja silloin vanhat, ehkä osin eltaantuneet aiheet lakkaavat kiinnostamasta. Mutta, laskun maksavat veronmaksajat, jos nyt tehdään vääriä johtopäätöksiä, eikä tunnusteta taloudellisia tosiasioita!

Kuka avaa pelin?

8.1.2009 6:07  Hiljainen neiti

Tähän tiedon sekamelskaan ja kykenemättömyyteen muuttaa tieto taidoksi loppuu useimman valtuutetun taival. On luettu kaikki asiakirjat, on omasta mielestä saavutettu tieto-puolella kaikki se, mitä saavutettavissa on ? ja on hävitty enemmän rahaa kuin olisi koskaan pitänyt. Silloin onkin hyvä lopettaa. Montako sellaista valtuutettua onkaan, jotka eivät ole tehneet mitään väärin, mutta silti saavutukset näyttävät nollaa. Jokainen haluaa voittaa ja jokainen, joka jatkaa peliä, uskoo pystyvänsä voittamaan.se valtuutettuja yhdistää. Miten sen voittamisen mahdottomuuden pystyy sitten karistamaan kintuistaan? Jos tietäisin sen, niin en kertoisi ja jos kertoisin, niin sillä tiedolla ei olisi enää mitään merkitystä.voittajien ja häviäjien suhde toisiinsa tulee aina pysymään kutakuinkin balanssissa.

8.1.2009 6:37  ja eikun kerholle

Elikkä nyt on sitten kakkosvaihe menossa pelissä.Keskusta/vasemmisto kihlauksen purku.Kolmasvaihe on ...

8.1.2009 6:39  Kaukaa

Ehkä me kommentoijat olemme osaltamme olleet aiheuttamassa sitä, että vastauksia ei ole saatu. Näissä kommenteissa on liian paljon hyökätty henkilöä vastaan henkilönä eikä puhuttu siitä asiasta ja mielipiteestä, jota hän on edustanut. Jos pääsisimme kommentoinnissa sille tasolle, että koko ajan keskusteltaisiin asioista, niin tämä olisi todella hyvä palsta syventää ihmisten kiinnostusta asioiden hoitamiseen.

8.1.2009 10:34  Vastauksia vaativa

Kovasti on vastarintaa ja piittaamattomuutta löytymässä luottamushenkilöistä ja ennen muuuta teknisen viraston henkilökunnasta Museoviraston lausuman suhteen. Näinkö hoidetaan suhteita ylempiin viranomaisiin. Kaupungilla on kaavoitusmonoipoli, huudetaan jo yleisesti. Voisiko kaavoittaja tai joku muu sanoa sanansa tässä asiassa. Onko Museoviraston kanta "pelkkää paperia" niinkin tässä kolumnissa sanotaan? Aiotaanko koulusuunnitelma viedä läpi tosta vain. Paljonko on turhaan suunnitteluun jo mennyt rahaa?

8.1.2009 10:44  Ei tähän blogiin ole vastuullisten pakko osallistua

En ymmärrä, miksi täällä on yleinen paheksunta siihen, ettei tähän blogiin vastaa kukaan vastuullisessa asemassa oleva luottamushenkilö tai viranhaltija. On näköjään unohdettu, että tämä on entisen valtuuston puheenjohtajan blogi, johon hän kirjoittaa joka päivälle epistolansa ja odottaa siihen kommentteja. Kyse on siten yksityisen ihmisen blogista, johon osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Eri asia on tietenkin Kurikka-lehti, joka on paikkakunnalla ilmestyvä puolueeton paikallislehti. On luontevaa, että siellä esiintyy silloin tällöin vastuussa olevia henkilöitä, kuten nyt näyttää tapahtuneen.
Pohjalaisessa luottotoimittaja Raija Asiala muuten uutisoi, miten tarkkoja entiset Jurvalaiset seurakunnan hallintoihmiset ovat, kun vaativat täsmennystä seurakunnan lainaan Kurikan seurakunnan Kurikassa olevaan kohteeseen.

8.1.2009 11:10  Ihmettelevä

Luen päivittäin tätä blogia. Nin kuuleman mukaan sadat muut. Teen sen täysin vapaaehtoisesti. Alustukset ovat olleet mielenkiintoisia, eikä niissä ole erityisemmin mielestäni loukattu ketään. Kaupungin yksi perustehtävistä on tiedottaa. Tämä blogi on vastannut useisiin kysymyksiin mielenkiintoisemmin kuin paikallislehti ja vieläpä realisessa ajassa. En ymmärrä mitä pahaa siinä olisi vaikka vastuulliset jotain kirjoittaisivatkin vastaukseksi. Eli onko tässäkin se "väärin sammutettu" -
mentaliteetti tärkeämpi kuin ihmisten oikeus ja tarve saada tietoja?

8.1.2009 15:02  Ymmärtämätön

Voteko nyt johtaa Kurikkaa ? Muista piittaamatta ja lausunnoista välittämättä hän julistaa Kurikka-lehdessä kouluhankkeen eteenpäinviemistä ja samalla jo etukäteen ilmoittaa, että riittääkö 6 miljoonaa euroa, eli täysin piittaamattomuutta kustannuksista. Ihmettelen jos kaikki nielaistaan noin vain. Neljä vuotta hän on tiettävästi johtanut teknistä lautakuntaa ja suunnittelujaostoa, eli valta sokaisee, mutta jäljet pelottavat. Kriisissä ollaan, mutta maakunta maksaa. Viisas mies , sanoo blogisti. Näin varmaan onkin. Onnitteluni.

8.1.2009 15:12  Km

Blogisti sanoo, että Vote on älykäs mies. Ei se viisaudesta mittää puhu. K M

8.1.2009 15:25  Urku auki hankkeisiin

Valtuusto nopeasti koolle ja uusia hankkeita vireille, luukku on auki, vauhti päälle, kyllä hankkeita löytyy. Lautakunnat (vanhat) pyörät pyörimään rahhaa riittää.

8.1.2009 15:44  Blogistille JYKKY:n hallintosta

Lehdissä oli uutisointia JIKKYstä. Siinä kerrottiin, että talousjohto, mikä tarkoittaa ainakin toimitusjohtajaa ja talouspäällikköä, majoittuu Ilmajoelle siellä saneerattaviin tiloihin. Sitten kerrottiin, että hallintopäällikkö ja joku toinen ihminen majoittuu Kurikkaan.Ennestään on tiedossa, että Jalasjärvi palkkaa controllerin, joka syynää puoliksi suoritteiden hintoja ja on toisella puoliskollaan Jalasjärven kunnan palveluksessa. Kun sitten kerrtoaan, että johtavaa lääkäriä ei ole vaan kunkin jäsenkunnan kolme läärkäriä yhdessä vastaavat asioista, niin tulee tunne, että onpa hallinto hajallaan. Voikin kysyä, onnistuuko JIKKYn asioiden hoito parhaalla mahdollisella tavalla, kun yksi ihminen on siellä ja toinen täällä. Blogisti, joka on tällä hetkellä puheenjohtaja ja asuu Kurikassa, voisi meitä valistaa tässä asiassa. Onhan hän sitäpaitsi tässä kysymyksessä vastuuhenkilö, kun niitä tälle palstalle kaivataan.

8.1.2009 16:40  Matti Ollila

Kysymys on hyvä ja siihen palataan paljon tarkemmin vähän myöhemmin. JIK on vasta 01.01.2009 aloittanut varsinaisen toimintansa sillä konseptilla ja niillä eväillä, joita ns. poliittiset sopimukset ovat kehittäneet. Tämä hallinnon jakaminen eri kuntien alueelle perustuu juuri tähän sopimukseen. JIK:stä on kohtuullisesti jo nyt tietoa netissä, mutta tiedottaminen on ensimmäisiä todella tärkeitä asioita, johon aiotaan paneutua. JIK:n johtokunnan kokousten jälkeen on joka kerta pidetty myös lehdistötilaisuus. Töitä on rutkasti, mutta tavoitteet ovat kirkkaana mielessä. Kiitos kysymystä. Aihe tulee eteen jäntevämmin vähän myöhemmin kun on luita lihan päällä. Sen lupaan, jos se on minusta kiinni.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini