Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ala pelkää

Maanantai 5.1.2009 klo 0:06


 Jokainen pelkää

 

Jokainen on joskus pelännyt toimia niinkuin pitäisi.

Jokainen on joskus valehdellut ja pettänyt toista.

Jokainen on kärsinyt täysin turhanpäiväisten asioiden takia.

Jokainen on ajatellut olevansa paljon parempi kuin onkaan.

Jokainen on epäonnistunut omissa henkisissä tavoitteissaan.

Jokainen on sanonut kyllä, kun olisi ehdottomasti pitänyt sanoa ei.

Jokainen on tehnyt väärin haavoittaessaan ihmistä josta välittää.

Sen vuoksi hän on mikä on ja on kokenut tuon kaiken eikä ole menettänyt toivoaan tulla paremmaksi.

Mitä me siis pelkäämme ?

Me pelkäämme, ettemme kykene selviytymään kaikista niistä tehtävistä mistä pitäisi.

Me pelkäämme tehdä asiat toisin.

Jospa kokeiltaisiin uusia metodeja, kuin mihin olemme tottuneet. 

Yllätetään toinen toisemme.

Salataan asiat, jotka ovet meille oman maineemme kannalta edullisia. Ei tehdä numeroa omista onnistumisista.

Annetaan yllättäen periksi omassa periaatteellisessa isossa kysymyksessä. Tehdään toista kuin mitä on totuttu, toista kuin muut odottavat.

Yllätetään niin, ettei arvostellakaan, vaikka kaikki sitä odottavat.

Tätä tapaa toimia voisi kutsua ”tehokkaaksi salaaamiseksi”.

Yllätetään todella.  Kehutaan muut. Kehutaan vaikka blogisti.liisan_kuvat_093.jpg

Kukka on kaunis ja hyvä yllätys vaikka vaimolle. Puhumattakaan ystävälle tai naapurille. Aika harvoin me yllätämme toisemme positiivisesti. Ei kannata pelätä yllättää toinen ihminen positiivisesti. Kunnan virkamiehet voisivat yllättää meidät kansalaiset tiedottamalla tarkasti kuinka palvelutuotanto nyt vuodenvaihteen jälkeen järjestyy. Mistä saa tietoa?


Kommentit

5.1.2009 1:01  Pikku V

No niin, alkaa sitten olla tämä viikonloppu ohitse ja joillakin alkaa jälleen työt ehkä muutaman vapaapäivän jälkeen. Minulla on vielä tämä viikko vapaista töistä, niin käytetäänpä aina sopivan hetken tullen muutama minuutti blogin kommentoimiseen. Jos nimittäin on asiaa.

Olen blogistin tavoin herätellyt kaupungin talousasioista vastaavia ja vastuuseen joutuvia tarttumaan nopeasti uudelleen alkaneen vuoden talousarvion kimppuun. Olen ehkä blogistiakin jyrkemmällä säästölinjalla. Tämä voi johtua joko näkemyseroista tai siitä, että olen täysin riippumaton taho, eikä minun tarvitse ajatella pätkääkään populistisesti. Faktat ratkaisevat.

Eräässä kommentissa moitittiin minua Kurikan tilanteesta negatiivisesti ajattelevaksi henkilöksi. Tässä kohdassa pitäisi pystyä erottamaan toisistaan negatiivinen vs. realistinen ajattelu. Kun on perehtynyt talousarviossa suunniteltuihin kuluihin ja sitten tutkii tulorahoituspuolen, niin tässä maalimantalouden tilanteessa päätyy moni peruspositiivinenkin, järkevä henkilö asioiden uudelleen tarkastelun kannalle. Se on realismia.

On myös kyseenalaistettu kaupungin johtajuus tällä hetkellä. Tilanne ei tosiaankaan parane, jos laivan ruorissa ei ole jämäkkää otetta, vaan tuulenpuuskat ja merivirrat määräävät satunnaisesti kokan suunnan. Jaettu vastuu ei ole kenenkään vastuu. Kuka on vastuussa?

Nyt ei auta piilottaa päätään pensaaseen tai mennä vuotavan paatin vessaan ajatuksella, sinne vesi tulee vain narusta vetämällä. Ei myöskään pidä uhrata suurimpia voimavaroja selvittääkseen, kuka sanoi. Nyt pitää jokaisen päättäjän miettiä, mitä sanottiin!

Olen pahoillani, jos sanomassani on toiston makua, mutta pienen äänestäjän huoli kaupunkimme tulevaisuudesta ei ole saanut vakuuttavia, jos minkäänlaisia vastauksia. Jos tämä on täysin väärä foorumi näille ajatuksilleni, niin blogisti tai kommentoijat, kertokaa se minulle. Halutessanne poistun takaoikealle.

5.1.2009 1:08  Juhani

En ole virkamies, mutta voimassa olevat johtosäännöt löytyvät nimilinkistä. Kannattaa lukea erityisesti kaupunginhallituksen johtosäännän 11 §

5.1.2009 5:14  Sivullinen

Piku Vee on nyt oikealla tiellä. Huoli tosi monista asioista pitäisi olla yhteinen. Jos ei rässä, niin missä muuallla on se foorumi, jossa voi edes puhua? sattumoisin on laajassa tietoisuudessa, että jopa henkilöt, jotka oikeasti tietävät näistä asioista paljon, tuntevat suurta huolta Kurikan kaupungin nykytilasta ja ovat varsin voimatomia asian suhteen. Meitä nyt johtaa kabinetista virkamieshallitus tai jokin elin, mikä ei ole tunnistettavissa eikä kohdennettavissa. Juhanin viittaus hallituksen johtosääntön on myös oikean suuntainen. Tosin kuvaavaa on , että sielläkin puhutaan vielä 9-jäsenisestä hallituksesta. Tilanne ei todellakaan näyttäisi olevan hallinnassa. Mitä esityksiä on tehnyt Vs. kaupunginjohtaja. Onko hallinto halvaantunut? Tietävätkö kaipunkilaiset mistä palvelut saadaan? Kukaan ei tiedä miksi Jurvan suunnan entistä kunnantaloa tyhjätään kalusteista? Tiedottaminen ontuu.

5.1.2009 6:50  Aamutonttu

Hyvä periaate on, että se tiedottaa joka asian tietää, näin saadaan oikeaa tietoa esille. Kaupunginkin pitää tiedottaa laajalla rintamalla, esim. osastopäälliköt, muut johtajat ja päälliköt, eli ne jotka kokonaisuuksia hallitsevat. Onko nyt sitten lomailun aika kun on pyhäinen vuodenaika, vai mistä mättää , koska juuri minkäänlaista tietoa ei kulje. Yksinomaan en osoittelisi vt. kaupunginjohtajaa, kyllä riviin pitää saada muitakin johtajia ja päälliköitä, tosin kj. on kärjessä. Kaupunki ei varmaankaan tätä blogia valitse tiedotuskanavakseen, eikä tarvitsekaan, mutta onhan paljon muitakin kanavia ja onhan kaupungilla omat kotisivunsa. Pian alkaa härkäviikot ja virkamiehet palaavat pyhien vietosta niin silloin varmasti rävähtää, näin on syytä uskoa. Muuten: kuinkahan moni valtuutettu on perillä talousarvion lainalaisuuksista, pienen pieni testi olisi paikallaan. Helppo on nukkua onnellisesti, jos asioita ei tiedosta. Entä virkamiehet, jotka esityksiä suoltavat, onko raamit hallinnassa vai nouseeko omat asiat tosiasioiden edelle, siinäkin pohtimista, eli olisiko deletoinnin ja päivittämisen paikka , siis osaamisen kohdalla ja asenteiden osalta.?

5.1.2009 7:02  Mikä laulaen tulee se viheltäen menee

Voiko valtuusto näin pian päätöksensä jälkeen tehdä uuden talousarvion. Entä virkamiehet, menettääkö siinä kasvonsa. Pitääkö talous ajaa "kiville", lyökö pohojalaanen päätä seinään ennenkuin tokenee. Onko sittenkin niin, että avainhenkilöt luottamusmiespuolella (nais) ja johtajat virkapuolella nojaavat osakesalkkuun vailla huolten häivää. Koukataan osakkeiden kautta, jotta talous oikenee, vai oikeneeko, kovin heppoisen helppoheikkimäiseltä kuulosti lukea monen suulla keinoksi veroprosentin nostaminen. Väki vähenee kaupungista, kehittämisrahat pitäisi löytyä, mutta mistä löydät kun komeasti pitää tyhjiä neliöitä rakentaa.

5.1.2009 7:47  Vapaa Herra

Muutotappio-verotulot

Ihmiset muuttava Kurikasta,koska heillä on ajatus siitä,että jossain elämä on parempaa. Nuorten muuttoon vaikuttavat käytännön syyt kuten työ- tai opiskelupaikan saaminen kotipaikkakunnan ulkopuolelta, mutta myös mielikuvat elinympäristöstä. Nuorten muuttoliikkeen pysäyttäminen vaatii työ- ja opiskelumahdollisuuksien parantamisen lisäksi mielikuvan luomista Kurikasta laadukkaana ja nykyaikaisena elinympäristönä. Taantuman Kaupungin tehtävät eivät vähene vaan lisääntyvät, joten julkisen sektorin irtisanomiset, lomautukset ja työntekijöiden vähentämiset merkitsevät oman oksan leikkaamista. Tätä on viime vuodet hartaasti harrastettu muissa Kaupungeissa.Mielestäni keskeinen motiivi paikkakunnalta muuttoon on toive löytää hyvä työpaikka.
Köyhyyttä ja osattomuutta kokeneet eivät kerro kadehdittavia tarinoita.

5.1.2009 7:59  Juhani

15.12.2008 on järjestelytoimikunnassa tehty kaupunginhallituksen johtosääntöön muutos joka ei luonnollisestikaan voi vielä näkyä johtosäännössä. Kyseinen pykälä avautuu nimilinkistäni.

Vastauksia kysymyksiin voisivat antaa myös ne luottamusmiehet jotka näitä päätöksiä ovat olleet tekemässä.

5.1.2009 8:11  Utelias

Eiköhän se ole valtuusto joka muuttaa johtosääntöjä, eikä valtuuston tuota päätöstä ole ainakaan vielä näkynyt, vai mitä Juhani ?

5.1.2009 8:21  Juhani

Tuossa on valtuuston päätös.

5.1.2009 8:32  Utelias toisen kerran

Kiitoksia Juhani ja anteeksi häiriö, mutta tulipahan asia varmistetuksi.

5.1.2009 8:38  Voisiko blogisti vaihtaa jo aihetta

Kyllähän uudella Kurikalla ongelmia on, kun katsoi maakuntalehdistä kuntien väkiluvun kehitystä viime vuoden lopulla. Kärjessä olivat väen menettäjien listalla Kurikka ja Jurva eli yhdessä varsin huolestuttava tilanne. Voi vain arvailla, mikä tilanne on jatkossa, kun taantuma iskee.
En tiedä sitten, mitä se hosuminen ja voivottelu virkamiesten ja hallituksen suuntaan näin Loppiaisaattona sitten tällä palstalla asiaan auttaa. Eikö asioihin vaikuta valitut virkamiehet ja vaaleilla valitut valtuutetut ja heidän valitsemansa luottamushenkilönsä. Tulee tunne, että tämän palstan takia olisi uuden hallituksen pitänyt koontua jo viimeistään joulun välipäivinä. Voisiko siis vaihtaa aihetta esim. millainen "Haku päällä" tilaisuus ensi kesäkuussa järjestetään, niin voitaisiin puhua vähän iloisemmista asioista.

5.1.2009 8:39  Juhani

Ei tällainen häiritse yhtään mitään kun asioihin kerran suhtaudutaan asiallisesti.

Sekoitin itsekin kaksi listaa keskenään. Tuo järjestelytoimikunta oli 8.12. ja valtuusto 15.12.

Mutta noista pöytäkirjoista saa aika moniin täällä esitettyihin kysymyksiin vastauksia.

5.1.2009 9:30  Voiko olla niin

että ulkokuntalaisten ja kuntalaisten pitää kaivella Kurikka- tietoa: uuden kunnan rakennekokonaisuudesta, kunnan tulevaisuudenvisioista ja -tavoitteista, talousarviosta, palveluorganisaatiosta ja palveluiden tarjoamisesta koko kunnan alueella, kunnan matkailunähtävyyksistä, elinkeinoista jne Juhanin linkkien, Matin Blogien yms hajatiedostojen kautta.

Ajantasalla olevat kuntasivut ovat kai tätä varten vuonna 2009. Vai ovatko?

5.1.2009 9:38  Sivullinen

Kyllä niistä iloisista asioista saa ja pitääkin puhua. Monet kuitenkin haluavat puhua näistä arjen talousasioista. Tässä nyt vain kannetaan varmaan turhaakin huolta, kun koko vuosi 2008 on ollut aikaa valmistautua kuntaliitokseen,mutta monet keskeiset asiat on näköjään jäänyt hoitamatta. Jos vastauksia alkaisi tulla, niin pianpa kysymykset hiljenisivät. Jos eivät virkamiehet suostu kertomaan mitään, niin jos sitten hallitus? Vai onko Juhani nyt sitten ainoa joka vastaa ja hänkin viitaten milloin mihinkin pöytäkirjaan?

5.1.2009 12:59  Jive

Nyt Kaupunki tiedottaa piakkoin, mitä Jurvan ja mitä Kurikan pisteiden palvelujen tarjonta on kunnantaloilla. Olisi varmaan hyvä laittaa tänne blogin liitteiksi nuo tiedot, niin tulisivat lueteuksi

5.1.2009 13:15  Voisitko Juhani

välittää tänne blogiin tiedon siitä, milloin uudistuneen Kurikan www.-sivut on tarkoitus avata?

5.1.2009 13:34  Ihmettelevä

Eiköhän kaikki tiedot olisi pitänyt olla viimeistään 1.1.2009 virallisilla sivuilla. Vai pyöritetäänkö Kurikan tiedotusta vain harresteblokien kautta, ei kai sentään? ;)

5.1.2009 14:33  Juhani

En ole tekemisissä www-sivujen kanssa enkä tiedä edes mikä yritys niitä mahdollisesti nykyään ylläpitää.

Ulkoasuhan näkyy uudistuneen... Vasempaan yläkulmaan olen itse salaa odottanut tuota uutta vaakunaa.

5.1.2009 16:26  ??

Kyllä pakko on sanoa, että Jarvan tiedostuslinja mättää. Paljon tietoa vapaasti jaossa. missään ei kuitenkaan jäsenneltyä koontia kunnasta??????
Tämän blogin kautta alkaa avautua?

5.1.2009 16:56  Pannaan paremmaksi

koskee tietenkin myös kunnan www.sivuja, kunnan näyteikkunaa ulospäin.

Nyt tietenkin saamme odottaa, että tavoitteena on tulla kuntasarjassa ensimmäiseksi uusine sivuinemme?

Koskahan samme ihailla näitä Uuden Kurikan markkinointisivuja? Ei taida kukaan tietää?

5.1.2009 16:59  Mitähän Miettii Luumäen mies tästä menosta?

???????????????????????????????????

5.1.2009 17:19  Aina Tarkka

En tiedä Luumäen miehestä, mutta odotan mielenkiinnolla Tampereen miehen työjärjestyspuheenvuoroa:

3.1.2009 22:44 Martti Sinkkonen
Toivon edelleenkin, että lopetatte Liljaoikeudenkäyntiä koskevien ja minuun liitettyjen perättömien juttujen kertaamisen ja levittämisen.

Tulen kertomaan huomenna asiaan liittyvät tosiasiat.

5.1.2009 18:00  Ei kannata tyhjiä kaivella

Jospa" Aina Tarkka" siirtyisi päivän teemaan, ettei leimautuisi "siihen porukkaan"
Annetaan ajan vastata, niinkuin vähän aika sitten saatiin vastaus.
Ei kannata hermoilla.

5.1.2009 18:41  pikkuasia

Miljoona Euroa.Siinä on vastaus

5.1.2009 19:21  Utelias

Mikä on pikku asia?
Nyt on utelias ulalla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini