Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kun tietäisi

Sunnuntai 4.1.2009 klo 0:05


Kuka tietää

Kannattaa kavahtaa ihmisiä, jotka kertovansa tietävänsä kaiken.

He luulevat tuntevansa tien.

He luottavat niin suuresti omiin kykyihinsä, etteivät huomaa ollenkaan sitä ironiaa, millä kohtalo kirjoittaa meidän kaikkien elämää. He valittavat joka kerta, kun väistämätön kolkuttaa ovella.

Kun on unelmia, ne vievät eteenpäin. Mutta turha on kuvitella, että portti olisi leveä. Tie ei ole helppo, vaan pitkä ja kapea.

Kannattaa keskittää voimansa, sillä on toiminnan hetkiä.

Ja sitten taas on vain hyväksymisen hetkiä.

Joskus pitää vain hyväksyä

Kai se on hyväksyttävä, että on lähes mahdoton saada kaikkia mukaan kehitystyöhön.

Tai sitten pitää koettaa etsiä ja kaivaa esiin ydinkohdat, jotka ratkaisevasti estävät kehitysuralle pääsyn. Tavoitetilan määrittämiseksihän on muodostettava kuva nykytilasta.

Nykytilan selvittämiseksi esittäisin siksi pari kysymystä.

Kurikan kaupungin vs. kaupunginjohtajana on toiminut vuoden loppuun entisen Kurikan talousjohtaja.

Miten tuo päätös on käytännössä syntynyt ja millaisena tilanne jatkuu vuodenvaihteen jälkeen?

Mitä esityksiä on tehty jatkon suhteen? Olemmeko nyt johtajattomassa tilassa?

Onko tarkoitus toimia johtosääntöjen mukaan vai aiotaanko ottaa ulkopuolista johtaja-apua siihen saakka, kunnes varsinainen kuntajohtaja tulee töihin.

Vai johtaako kabinettia tosiasiallisesti vanhan Kurikan kaupungin virkamiehistä koostuva johtoryhmä? liisan_kuvat_147.jpg

Entisellä Kurikan kunnantalolla oli omanlaisensa hallintotavat. Mitähän salaisuuksia tämä rakennus kätkee? Nykymeno on erilaista. Yhtälailla kuitenkin nykyäänkin on salaisuuksia.


Kommentit

4.1.2009 0:12  Vapaa Herra

kysy vs. kaupunginjohtajalta Tai Margitilta,Lasselta,Pekalta.Täällä sitä ei ratkaista PISTE.

4.1.2009 0:58  Pikku V

Tänään se sitten oli. Luottamusmiehen vapaapäivä. Tai sitten löysä länkytys ja sopulointi tuli tiensä päähän ja vastassa oli raskaamman sarjan asioita, joihin ei sitten ollutkaan oikein mitään omaa sanottavaa. Kuten esim. kaupungin talousarvioon ja sen realistiselle tasolle saattamiseen. Mutta jään sen osalta edelleen odottamaan äänen avauksia.

Paineet lienee pääosin purettu kautta koko kentän, vaikka muutamat, kokonaisuudessa sinänsä pienet asiat, kuten eräät asianajokulut, vielä nostavat myrskyä vesilasissa. Näistä pienemmistä asioista onkin monen helpompi keskustella, koska summien suhteuttaminen vaikka omaan kuukausi tai vuosipalkkaan tuo realismia omiin kannanottoihin. Sitten kun mennään vaikka miljooniin, niin nehän ovat vain lukuja. Miljoona, pari tai kymmenen ei oikein tunnu missään. Vähennetään tai lisätään, niin ei tarvitse keskustella tai äänestellä. Voi Kurikka parkaa.

Toivottavasti tämä vapaa viikonloppu on tuonut uusia ajatuksia ja toisaalta monille yleensä ajatuksia, miten tämä paatti saadaan nopeasti liikkeelle. Kurikkalaisten, varsinkin vetovastuussa olevien tahojen, pitää saada nyt draivi päälle, eikä yksikään mela saa olla poikkiteloin. Hiekka valuu tiimalasissa kovaa vauhtia ja muutaman kuukauden kuluttua alkaa vettä tulla parren yli, jolloin vauhti hidastuu ja kuivin jaloin selviämisen mahdollisuudet heikkenevät.

En halua olla mikään besserwisser, mutta jos bloki on pystyssä Aprillipäivänä 2009, niin käykää silloin lukaisemassa kertauksen vuoksi näitä talousarvioitani. Itsekin toivon olevani todella metsässä tässä asiassa ja että talous pyörisi silloin entiseen vahvaan malliin. Tsemppiä Kurikka!

4.1.2009 10:30  Vapaa Herra

Talousarvioon otetaan toiminnallisten tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot sekä siinä osoitetaan, miten rahoitustarve katetaan. Määräraha ja tuloarvio voidaan ottaa brutto- tai nettomääräisenä. Talousarviossa on käyttötalous- ja tuloslaskelmaosa sekä investointi- ja rahoitusosa.
Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä muutoksista päättää valtuusto.Pikku V tuntuu olevan "mä sitä sanoon mies"Negatiivisesti ajajatteleva Kurikan tilanteesta.

4.1.2009 10:34  Työrauha virkamiehille

Ihmettelen samaa asiaa kuin nimimerkki "Vapaa Herra" siinä, että mitä se hyödyttää, kun Ollila jaksaa tällä palstalla jankuttaa useaan kertaan samaa asiaa pyrkien provosoimaan muita samaan keskusteluun. Voisi sanoa, että Ollilaa vanha suola janottaa, kun hän valtuuston puheenjohtajana saapasteli kaupungintalolle kerrotun mukaan komentotyylillä. Se ei enää liene rivivaltuutetulla samanlaista, minkä vuoksi asiaa pitää viritellä tällä palstalla. Nyt on vuoden neljäs päivä, joten eiköhän anneta virkamiehille työrauha eikä hosuta täällä siinä, miten uuden Kurikan asioita pitäisi alkaa hoitaa. Onko Ollila unohtanut, että on valittu uusi kaupunginjohtaja, joka tulee kohta vastaamaan asioista.

4.1.2009 10:38  Vikku P

Vapaa herra voisi koettaa kysellä eri tahoilta esim vanhalta hallitukselta, salaisuuksista tai mistä tahansa. Asianmukainenn vastaus on, että budjetti on laadittu vanhojen lukujen pohjalta ja laskennallisesti lisätty 5,8 %. Mten budjettia on toiminnallisesti etukäteen arvioitu? Sitä voisi kysyä vaikka Vihdistä, mutta vastauksia ei saa, ei mistään. Eli vastaus on, että talousarvio toteutuu, niinkuin toteutuu. Rahaa on ja kaiiki varmaan saadaan kulumaan.

4.1.2009 11:04  Mettäläänen

Tämä 10:34 on ilmeisesti Jurvan alueelta kok:n valltuutettu tai se Lilja joka haluaa mukamas työrauhapuheilla virkamiehille kieltää keskustelun. Jopa kansalaisilla, saati valtuutetuilla sentään on vielä oikeus kysyä tekemisten ja ennen muuta tekemättömyyksien perään kaikilla julkisilla foorumeilla. Kurikkaan ei tietääkseni ole vielä rekrytoitunut uutta kaupunginjohtaa. Valitusaika on tammikuun puoleen väliin ja sopimulset on vielä tekemättä. Aikaisintaan maaliskuussa on uusi johtaja remmissä. Sitä ennen on hallintoa hodettava, eli kuluu neljännesvuosi ennenuin mitään tapahtuu, niinkö? Mitä tulee tuohon tarinaan komentotyylistä, haluaisin kuulla koska ja missä sellaista on tapahtunut. Kuka on komennellut ja ketä? Varmaan joku virkamies voisi ilmoittautua ? Joskus tulee mieleen kyllä, että pienet ohjaukset olisivatkin tarpeen. Kurikassa on kuitenkin totuttu, etttei keskustelua kieletä, että tervetuloa vain kaikki läntisen Kurikan edustajat, jotka eivät tuota tiedä, mukaan keskustelemaan jopa vaikeista yhteiskunnallisista asioista. "yörauha virkamiehelle"edustaa iankaikkista jäännettä neuvostoliiton taputuslinjan asioista. Vaan eipä itse malta olla hiljaa.

4.1.2009 11:08  Ei syyttäen vaan aidosti kysyen

Olihan talousarviosta tiedotustilaisuus lehdistölle ja sen tiedotteen luimme. Raportissa oli kuvat ja kaikki, mutta jotenkin on tunne, että olennaiset asiat taisivat jäädä kertomatta. Ainakin lainaa otetaan runsaasti, rakennetaan runsaasti ja luvut ovat sievästi jonossa, ei siinä mitään. Mun mielestä on hyvä, että Matti edes pitää asiaa esillä vaikka vastauksia ei tulekaan. Onhan niitä vastauksia täälläkin kyselty, mutta todelliset tekijät, suunnittelujaoston puheenjohtaja ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja ei tule esiin. Toivottavasti Matti jaksaa pitää asiaa esillä, että edes joskus saataisiin vastauksiakin. Hienoa olisi jos vastaukset selvittäisivät, että kaikki asiat ovat kunnossa ja pääosin taloudellinen ja jopa maailmanlaajuinen tilanne on Kurikassakin otettu huomioon ja siihen on reagoitu. Kyllä nekin näitä blogeja lukevat, joilla olisi tietoa, mutta mikä estää tiedon julkitulon.

4.1.2009 11:08  Hö

Onko kiusallista kun kysytään että noudatetaanko johtosääntöä? Johtosäännön tarkoitus on pitää yllä työrauhaa. Kaikki tietää mikä tehtävä on kenenkin kun se on sinne johtosääntöön kirjattu.

4.1.2009 12:30  Jatkoa Hö:n avaukselle

Voiko olla totta, että eletään vuotta 2009, eikä kukaan tiedä, onko kaupungilla johtajaa? Ja jos joku uskaltaa kysyä sen perään, hän saa haukut.

Turha mitätöidä asiaa sanomalla, että tämä ei ole oikea foorumin kysymiselle, kyllä kaupunkilaisilla on oikeus myös tästä keskustella tällä palstalla.

4.1.2009 12:57  Määrä/laatu

Jos blogi kirjoitetaan joka päivä, se tekee 365 aihetta vuodessa ja 1825 eri aiheesta viidessä vuodessa.

4.1.2009 17:39  Sisällön pohdiskelija

Tämä blogi ja kommentit noudattavat samaa kaavaa: Blogistilta asiallinen kirjoitus, senjälkeen Pikku V kommentoi tuoreeltaan monisanaisesti blogia, joskus asiaa joskus taas asian vierestä, sitten seuraa muutama asiallinen kommentti pysyen melko hyvin blogistin aiheessa, alkuillasta kommentit lyhenevät ja irtoavat päivän teemasta. Iltaa kohden ollaan ja kokonaan ulkona aiheesta ja alkaa keskinäinen herjanheitto, joka laantuu vasta noin 23.oo, ilmeisesti odotetaan blogistin uutta avausta. Tietysti blogistikin kehoittaa laajentamaan aihepiiriä toteamalla, että kommentoikaa tätä tai ihan mitä muutakin. Enemmän toivoisi päivän aiheeseen liittyviä kommentteja ja mieluimmin lyhyellä kaavalla, jotkut kommentit aivan uuvuttavia. Mielenkiinnolla odotan blogistin lupaamaa sivujen uudistusta, mutta sehän ei muuta kommentoijia. Kun katsahtaa päivän viimeisiä kommentteja niin kaukana ollaan päivän aiheesta eikä niissä paljonkaan Kurikkaa kehittäviä kohtia ole. Eläköön blogi (sti) kommentoijat eivät paljonkaan saa pisteitä.

4.1.2009 20:59  Otetaan vastuuta blogin kehittymisestä

Sisällön pohdiskelija on aivan oikeassa.

Me kommentoijat olemme hyvin pitkälle vastuussa siitä, miten nämä blogi-keskustelut etenevät.

Saattaisi tuottaa paljon parempaa tulosta, jos meillä olisi enemmän malttavaisuutta kommentoida ja jatkaa lyhemmin blogistin tai edellisten kommentoijien mielipiteitä.

Aidompaa keskustelua ja mielipideiden vaihtoa. Ei koko arsenaalin tyhjäämistä kertaladingilla, vaikka sanottavaa olisikin.

Lisäksi voisimme keventää tätä keskustelu jättämällä kokonaan kirjoittelematta nämä sivujen mittaiset blogiarvioinit. Eiköhän me olla sen verran täysipäistä sakkia, että saamme ja kykenemme itse arvioimaan tätä omaa foorumiamme ja osaamme arvostaa tai olla arvostamatta sitä ja toimimme itse kukin sen mukaan.

En usko, että Mattikaan odottaa alinomaista silittelyä. Hänen odotuksensa ovat aivan toisenlaisissa asioissa.

4.1.2009 21:35  Muistinvaraanen

Yhtälailla nykyäänkin on salaisuuksia, blogisti kirioottaa tänään. Ei oo pitkä aika , muutama päivä ku blogisti ja muutki päättäjät ärsyyntyi kovasti ku kiriootettihin vaakuna salaalusta. Niin maailima muuttuu kun sitä katteloo eri näkökulumasta.

4.1.2009 22:11  Toinen blokisti

Et blogisti kyllä ole ottanut kantaa koko vaakuna-asiaan, oi väärinymmärryksen mestari

5.1.2009 23:49  Mietintä Matin blogien tarkoitusperästä

Kamala asia, kun ei saa nukuttua, ennenkuin kuin Mattia on antanut meille uuden kolumnin. Onkohan niin, että tämä meidän Matti on kaikkia meitä viisaampi ja se kasvattaa tämän blogin kautta ittelLeen ihaalijoota. Saanoosin, notta kyllä siinä työmaata piisaa ja monta plokia saa kirijioottaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini