Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Pannaan paremmaksi

Lauantai 3.1.2009 klo 0:04


Kaikki tai ei mitään

 

Pitää pyrkiä aina vain paremmaksi. Ei ole muuta mahdollisuutta.

 Jokaisessa teossa on oltava vuosisatojen viisaus ja mietiskely.

Jokaisessa päätöksessä tulee olla sama voima ja taito kuin kaikilla menneen ajan mestareilla, joiden viisauksia vieläkin kuullaan.

Jokainen teko kamppailussa kunnioittaa niitä tekoja, joita aiemmat sukupolvet koettivat välittää tradition ja perimätiedon kautta.

On syytä hioa tekojensa kauneutta.

Kaikki

Kun yritys tähtää menestykseen, se valjastaa siihen kaikki voimat kaikilla tasoilla.

Kunnalla on yhtäläiset edellytykset samaan. Työ pitää vain oivaltaa, tehdä, heti, ei huomenna tai ensi vuonna..

Kaupungillekin on valittava keskeiset tavoitteet ja panostettava niihin. Nämä tavoitteet on tiedostettava ja sisäistettävä sekä henkilöstön että luottamushenkilöiden keskuudessa.

Tavoitteiden jalkauttaminen tapahtuu henkilöstökokouksissa, arvokeskusteluissa, luottamushenkilöiden ja henkilöstön yhteistilaisuuksissa .

Näissä tilaisuuksissa pitää käyttää alan ammattilaisia. Henkilöitä jotka osaavat esittää oikeita kysymyksiä tavasta, “miten se hoidetaan arjen työssä”. Oli kyseessä sitten lattian pesua, karttojen laatimista, palkanlaskentaa tai johtamista.

Kun tavoitteet ovat kaikille samat, alkavat he toimia vähitellen työssään sen suuntaisesti.

Siten tavoite tulee toteutumaan.

Myös luottamushenkilöillä alkaa vähitellen tavoite olla tärkeämpi kuin kateus siitä , saako väärä henkilö tai puolue kunniaa.

Näin on mahdollista valjastaa hyödyksi kaikki osaaminen ja parhaat käytännöt , joita uudessa Kurikassa jo on.

Ja sitä osaamistahan henkilökunnalla riittää. .

Tällä strategiallahan suomalaisia yrityksiäkin on viety maailmanmenestykseen? liisan_kuvat_116.jpg

Kaupunginvaltuustolla on lähitulevaisuudessa tärkeä rooli tukea kaupunginhallituksen työskentelyä kaikessa mikä liittyy Kurikan kehittämiseen.


Kommentit

3.1.2009 1:15  Pikku V

No niin, yksi päivä jälleen takana ja keskustelu blogissa käy välillä lämpimänä. Jotkut tuntuvat jopa olevan lähellä kiehumispistettä. Sen verran näyttää kalju punoittavan.

Blogistin kanssa peräämäni talouskeskustelu sai muutamia todella asiallisia kommentteja vaakunassa kuvatun rajan molemmilta puolilta. Toimenpide-ehdotuksia uudelle kaupunginhallitukselle ei tosin kukaan uskaltanut tuoda esiin, mutta uskon että talousarviota tutkiessa moniakin säästökohteita on asiasta huolta kantavien mielissä. Nyt tarvitaan rankkaa punakynää, jollaisen uskoisin hallituksen puheenjohtajalta luonnostaan löytyvän. Mutta löytyykö kykyä ja rohkeutta viedä populistisesti ajatellen ikäviä asioita päätökseen? Odotan tuloksia.

Täällä on myös kovasti peräänkuulutettu yhteistyötä ja suosittu sanontaa ryhdytään töihin. Olen tässä asiassa täysin samaa mieltä. Vastuunottajia ja tekijöitä tarvitaan, että meillä on edes jonkinlaiset mahdollisuudet selvitä tämän vuotavan laivan kanssa liitoksen kustannusten ja laman jälkeiseen satamaan. Kysynkin vielä, ovatko valtuutetut kartalla talouden todellisesta tilanteesta? Kuka on se ensimmäinen uskalikko, joka tuo konkreettisen säästöbudjetin esille?

Illan mittaan jossain kommentissa oli jälleen myös sopulimaista ininää, mutta tuolla ilmaisun ja ajattelun tasolla esitetyt mielipiteet voitaneen jättää omaan arvoonsa. Toivottavasti kunnanvaltuutetut ovat hieman sivistyneempää porukkaa? Enkä siis tarkoita koulutustasoa.

Kuvaamista valtuuston kokouksissa käsiteltiin myös monelta kantilta. Mielestäni kokoukset voitaisiin kuvata ja välittää suorina netin kautta, jolloin äänestäjät voisivat seurata heidän valitsemiensa valtuutettujen toimintaa. En usko, että tämä on nykytekniikalla kustannuskysymys ja maakunnasta voisi löytyä osaavia alan harrastajia, jotka voisivat huolehtia käytännön järjestelyistä. Tämä uusi avoimuus uudessa Kurikassa jos mikä, poistaisi salamyhkäisyyttä poliittisen päätöksenteon yltä. Samalla voisi kiinnostus politiikkaan lisääntyä ja tuoda uusia nuoria, tulevaisuuden päättäjiä mukaan. Toivottavasti tällainen avoimuus ei sodi kenenkään ajamaa, toisenlaista strategiaa vastaan?

Kokouksissa otetaan nykyään paljon kuvia puhelimilla ja digikameroilla. Näiden kuvien käyttö julkisesti ja niihin liitetyt kommentit ovat oma lukunsa. Jokainen voi itse arvioida kuvien julkaisijan tarkoitusperiä tällaiseen materiaaliin törmätessään.

Blogisti kirjoittaa tänään ammattilaisten ottamisesta mukaan tavoitteiden kirkastamiseen. Tämä on myös ehdottoman tärkeää, jotta kaupungin toimintoja voidaan kehittää ja tehostaa. Kun samat henkilöt käyvät töissä vuodesta toiseen, niin pian käy niin, että järjestelmä työllistyy ilman ulkopuolista kuormaa. Eivätkä tässä systeemissä toimivat itse tunnista tätä negatiivista kehitystä, vaan siihen tarvitaan ulkopuolista näkemystä, arviointia ja kyseenalaistamista. Kun on luotu tavoitteet, voidaan kaikkien voimavara vektorit suunnata sitä kohti ja tuloksia alkaa syntyä nopeasti. Nyt meillä ei tosiaankaan ole aikaa antaa ajan hoitaa asioita. Nyt tarvitaan tekoja!

3.1.2009 7:23  Aina Tarkka

Tunnistan tuon yllä olevan kirjoittajan selvästi sanonnoiltaan ja sanan käänteiltään kaupunkimme erääksi pitkäaikaiseksi ja avarakatseiseksi virkamieheksi, jonka harrastuksiin on vuosikaudet kuulunut kansantalous ja matkustelu, siitä on tullut varmasti perspektiiviä asioihin.
Hän on matkan varrella joutunut kokemaan useasti luottamushenkilöiden reippaat otteet, eikä ole sen vuoksi enää jaksanut esiintyä julkisuudessa, ainakaan omalla nimellä.
Yksi pieni pahekin hänellä on: sikarinpoltto, nytkin olen haistavinani rivien välistä kevyesti leijuvan Jamaikalaisen Macanudon valmistaman Duke of Wellingtonin (216/15mm) miedon ja pehmeän tuoksun. Tietääkseni Vaasa on lähin paikka mistä näitä on saatavana, eikös vain?. Mutta se hänelle sallittakoon,
Hyvä, että edes joku uskaltaa, vaikka sitten nimimerkin takaa tulla esiin ja kertoa omana mielipiteenään, mitä pitäisi pääpiirteissään tehdä.
Kuvaamisesta mieleeni tuli, eilen illalla kun vaimoni kanssa katselimme menneen kesän valokuvia, niin useammassa kuvassa vilahti paikalle kutsuttuna Koskenkorvalainen video- ja herrasmies Risto Oja-Lipasti. Miehellä on selvästi laitteet ja tilannetaju hallinnassa. Ulkokuntalaisena hän olisi sopivasti kaikkien ristiriitojen ulkopuolella, toisaalta Riston sukujuuret ovat tietääkseni lähtöisin tuolta Tuiskulankylästä. Häneltä ainakin voisi kysyä kiinnostusta asiaan, eikä se tällä kertaa varmasti olisi rahasta kiinni.
Näin saataisiin kuntalaisten kiinnostus paikallispolitiikkaan heräämään ja kenties uusia lupaavia kykyjä nousemaan puhujapönttöön, kun asioihin olisi voinut kotona netinkautta jo seurata pitemmällä ajanjaksolla.

3.1.2009 11:02  Kaharilla positiivinen juttu Pohjalaisessa

Kun tällä palstalla on Ollilan lisäksi muitakin, jotka pitävät Pohjalaisen toimittaja Kaharia pahana mörkönä, niin on heille iloista kerrottavaa. Tänään Pohjalaisessa on Kaharilta varsin positiivinen juttu kuntaliitoksesta. Hän jutussaan varsin asiallisesti kertoo, mitä tapahtuu Jurvan kunnantalon viranhaltijoille ja huonekaluille kuntaliitoksen jälkeen. Jos oikein rivien välistä yrittää lukea, niin ehkä pieni piikki on siinä, kun Kaharin mukaan vielä ei tiedetä, mitä Jurvan kunnantalon seinällä oleville entisten johtajien muotokuville tapahtuu. Tässä sinänsä ei vielä ole piikkiä, mutta ehkä siinä, kun Kahari toteaa, että vt.kunnanjohtaja Martti Sinkkosen kuva seinältä puuttuu. Tosin siinä ei sinänsä ihmettelemistä, kun muistaa minkälaisen laskun Sinkkonen Jurvan kunnalle aiheutti ns.Liljan asiassa mm. kalliin asianajajan palkkaamisella.

3.1.2009 11:31  faari

No kesällä tiedetään ,mitä se maksoi.

3.1.2009 11:46  Kalliimmaksiko?

Olisi mielenkiintoista tietää, miten kalliiksi Liljan kautta tapahtuva "hellan vuotaminen" olisi kunnalle tullut jos hän olisi saanut jatkaa toimiaan kunnassa?

3.1.2009 12:14  Aikoinaan väsynyt ja muualle siirtynyt

Niin. On tosiaan syytä miettiä myös sitä, onko kunnalla oikeutta irtisanoa virkamiestä?

Seuraavassa esimerkissä EI ole Liljasta kysymys:
Otetaan kovapalkkainen osastopäällikkö, hommat kaatuu sitten vuosia toimistohenkilökunnan niskaan, ei henkilöstöjohmista, ei koulutuksia, ei osastokokouksia. Ei puuttumista alasiten ongelmiin (esim. alkoholismi) jne..

Op saa varoituksia jos hyvin sattuu. Mikään ei muutu, pätevät työntekijät lähtee muualle, jäävät ne jotka eivät esim. perheen takia halua vaihtaa työpaikkaa.

Yllä oleva kuvio on täyttä totta ja arkea meillä ja joka ikisessä kunnassa Suomessa. Virkamiestä ei viralta saa, häntä on hyvin hankala irtisanoa ellei hän tee jotain ihan tajutonta virhettä tai vaivu alkoholismiin. Silloinkin hyssytellään ja korkeintaan ohjataan hoitoon -sekin sen jälkeen kun alaiset on ensin joutuneet ehkä kymmenenvuotta kärsimään ja 'käräyttelemään'..

Tämän vuoksi odotan KHO:lta todella sellaista päätöstä Lilja asiassa, että Kunnallakin olisi edes jotain oikeuksia lopettaa virkasuhde jos homma ei kerran toimi.

3.1.2009 12:24  Ulkopuolinen

Missään tapauksessa ei Liljan työssäkäyminen kunnassa voi jatkossa olla realismia. Mahdoton kuvitella, että voisi löytyä harmoniaa työssäkäynnissä näiden tapahtumien jälkeen

3.1.2009 12:30  Vaakunafani

Hyvä vieraskynä !
Yrityskummi toteuttaa tehtäväänsä ja tuo uusia näkökulmia keskusteluun. Hienoa.

3.1.2009 13:27  Ihmettelevä

Sitä ihmettelen Vieraskynäkolumnista lainatakseni, että onko todella niin, etä vaikeina aikoina pankit menevät omiin poteroihinsa ja yhteistyö lakkaa? Eli onko raha nykyään ainoa isänmaa isännyyden lisäksi ? Sitten se luottamus? Kaikkiko pantava paperille, muuten on naivi ? Missä todellinen moraali asuu ?

3.1.2009 14:18  Vaakunafani

Niinpä niin, onkos se moraali varsinaisti bisneksessä koskaan asunut.. Toisaalta pankitkin toimivat niinkuin ovat aikojen saatossa oppineet toimimaan, ja syyt siihen löytyvät vamasti myös jostain keskinäisen luottamuksen koukeroista? vai miksi näin on? olisiko pankkimiehiä vastaamaan?

Toinen juttu joka hymyilytti on nuo osakkeet.. moni tosiaan ajattelee niin että nyt ei kannata ostaa kun huomenna voi saada vielä halvemmalla. Toisaalta kun kurssit on korkealla halutaan ostaa koska osakkeen kurssi on tähänkin asti noussut

Kortti tuo, kortti vie...

3.1.2009 14:19  Lou Vitonen

Kaharilla on nyt todelliset asiat käsillä, kun Sinkkosen muotokuvan puuttuminen ent.kunnantalon seinältä riepoo niin vietävästi.
Piikkinähän tämänkin jutun ainekset on otettava.Voi Osmoa, Voi...
Kaharin täytyy nyt vain odotella muuttolintuja niin eiköhän taas kynä pikkutuneilla hyvässä valaistuksessa sauhua kuin Miedon entisen tiilitehtaan savurööri.

3.1.2009 14:40  Kommentti

No tuo Kaharin juttu oli aivan asiallinen vaihteeksi. Kyllähän sieltä pikku piruilun löytää, jos haluaa. ja niinhän se on, että "joka kerran keksitään , sitä aina epäillään" . Kaikesta näkyy, että kyllä Kaharin on erittäin vaikeaa enää saavuttaa takaisin sitä toimittajan "riippumattomuuden" sädekehää. Tällä paikallisella R.A:lla sitä tuskin on koskaan ollutkaan. Eläkeikä on hyvä asia.

3.1.2009 14:50  Vaakunafani

Asiaan ja päivän 'tekstiin' .. Tänään alustuksessa on strategiatyön ydin ja sitä ympäröivä kokonaisuus tuotu esiin tavalla joka hakee vertaistaan.

Kurikan strategian uusiminen on Kaupunginvaltuuston, -hallituksen ja virkamisten tärkein työ johon on ryhdyttävä mahdollisimman pian.

Jos Seinäjoen alueella on kehittämisen slogan -KOMIAA-, niin meidän voisi olla PANNAAN PAREMMAKSI. Positiivinen kilpailuhenki vie koko maakuntaa eteenpäin. Ootteko samaa mieltä?

3.1.2009 15:11  sivupersoona

Kyllä Vaakunafani on ihan oikeassa ja tuo alustus kyllä ansaitsee enemmän puheenvuoroja ja ennen muuta syventymistä. Siinähän on yksinkertainen ohjeistus hallituksen työskentelylle.

3.1.2009 17:39  Positiivisuuden voima

Jos johonkin yhteisöön, oli se sitten työpaikka, urheilujoukkue tai vaikkapa kunta, saadaan luotua positiivinen henki, on tällainen yhteisö lähes voittamaton.

Valitettavasti negatiivisuus on vielä voimakkaampi vaikuttaja, sillä negatiivisia henkilöitä ei tarvitse olla yhteisössä kuin muutama tai vain yksi, niin kaikki menee pieleen.

Jos Kurikassa ymmärrettäisiin, paikallislehti mukaanluettuna, positiivisuuden voima, niin uusi Kurikka olisi voittamaton.

3.1.2009 18:15  Vanha virkamies

Ilman muuta on selvää, että uusi strategia on tehtävä, eikä se ole kovin vaikeaakaan, kun on hyvät konsultit. Tehdään yhdessä strategia, sorvataan sitä, paneudutaan asioihin, ei vielä konkretiaan siinä vaiheessa, tekijöille helppo tilanne. Sitten siirrytään arkeen ja strategian toteuttamiseen. Siinä tilanteessa tulee vaikeuksia, jotkut noudattavat sovittuja asioita, mutta, mutta sitten tulee niitä, jotka toteavat, että kyllä tämä on nyt tehtävä, katsotaan sitten ensi vuonna. Sovitaan esim. investointien määrä vuositasolla, edetään sitten talousarviovaiheeseen, uusia hankkeita esitetään, siinä tilanteessa on vaikeaa. Helposti hylätään strategia, tämä on tärkeä, tämä on tehtävä, ei voida siirtää ja niin huomataan , että strategiapaperi saa väistyä. Sama tilanne virkojen kohdalla, tämä on täytettävä ja tuo perustettava, muuten joku kärsii. Strategiapaperi saa väistyä. Tällä en suinkaa väheksy strategian merkitystä, tarkoitan sitä, että siihen on myös sitouduttava, strategia pitää tehdä niin vakavasti, että siihen sitoudutaan ja sitoutumista on valvottava. Ei tietenkää pidä jäykistyä elävässä hallinnossa, mutta päälinjat jotka strategiassa on sovittu, niihin on myös sitouduttava, strategiapaperi ei ole hyllykamaa. Toivon totisesti menestystä strategialle ja ennenkaikkea sen toteuttamiselle.

3.1.2009 20:41  Martti Sinkkonen

Nimimerkille 11.02/ "Kaharilla positiivinen juttu pohjalaisessa"

Toivon, ettet levitä perätöntä tietoa asianajajan palkkauksesta Lilja-oikeudenkäyntiasiassa. Asianajajan palkkauksesta ovat päättäneet Jurvan kunnan luottamusmieselimet.

3.1.2009 21:06  Fundeeraaja

sinulla on blogisi avaussanat nyt niin viisahat, että menen hämmennyksiin. En tiedä mistä olet ne ottanut tai funtsinut, mutta ne kaipaisi montaakin lukijaa.

Eduskuntaan pyrkijäthän ovat hedonistisia moukkia ja narsisteja, eikö? Ja vielä siihen päälle selkäänpuukottajia kodin, uskonnon ja isänmaan kautta rautaa käännellen, eikö?

Kuitenki teirät on käräjäkiville laitettu palstan parahimpina, tierättäkö? Silloon sopis orottaa parempaa kun keskivertua. Eikä tämä tullu Ollilalle, koska hän on fiksu mies.

3.1.2009 21:48  keskustalaanen

Kokoomus on repinyt lisää kannatuseroa keskustaan ja SDP:hen. Taloustutkimuksen Ylen uutisille joulukuussa tekemän mittauksen mukaan kokoomusta äänestäisi 24,2 prosenttia, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.Jotain pitää keksiä verkkosukkia,poikakalenteria tai mitä nyt tulee mieleen.

3.1.2009 22:13  Missä piikki?

Osaako kukaan neuvoa, mistä nämä Kahariyliherkkyyttä sairastavat saisivat helpotusta vaivaansa?

Sanasta sanaan Kaharin uutistekstiä:
"Mitä tehdään entisten kunnanjohtajien muotokuville, ei tiedetä. Muotokuvista ei tosin ole täydellistä koostetta hallituksen huoneen seinällä. Määräaikaisen kunnanjohtajan Martti Sinkkosen kuva puuttuu."

Toimittaja Kahari on kertonut asiallisesti ilman mitään piikkejä havaitsemansa tosiasian uutisoidessaan entisen Jurvan kunnantalon tilojen tyhjennyksestä.

Tosin toisaalla jutussa mainittu virkanimike jäi kyllä askarruttamaan.

3.1.2009 22:31  Ettei totuus unohtuisi Sinkkonen

Sinkkoselle sen verran, että Pohjalaisessa on 28.03.08 asiaa koskeva uutinen. Siinä kerrotaan, että Jurvan valtuusto on hämmästellyt ns. Liljan asiaan palkatun tamperelaisen asianajajan palkkiota 85000 euroa ja ihmetelty, miksi ei käytetty kuntaliiton lakimiestä.Sinkkonenhan asuu Tampereella. Samassa jutussa silloinen Jurvan ma. kunnanjohtaja Kaarina Hautala kertoo, että Sinkkonen on omin luvin palkannut ko. asianajajan ja puhuu perättömiä muuta väittäessään. Myöhemmässä Pohjalaisen samaa asiaa koskevassa jutussa Sinkkosen väitteestä huolimatta ei löydy Jurvan kunnanhallituksen päätöstä ko. asianajajan palkkaamisesta. Joten tämä tästä Sinkkosen väitteestä perättöminen juttujen levittämisestä.

3.1.2009 22:39  Hyvin ymmärrettävää

Kahariyliherkkyys selviää hänen toimittajatyönsä historiasta.
Hän on omalla, tyypillisen uutisoinnin poikkeavlla tavalla uutisoinut. Tarjonnut totena omia mielipiteitää yms. Viimesin oikein bravuurityö hänen sellaisesta

työstään oli KHO:n päätöksestä uutisointi.
Hän valitsee puolensa ja tomii röyhkeästi sen mukaan.
Kyllä sitä pinemmästäkin hänen tyylisestä uutisoinnista aivan ymmärrettävistä syistä tulee ylherkäksi.
Periatteessa lukijat potkivat takaisin, eikä niele enää kaikkea.
Yrittäessään sitä samaa, on luultvaa, että
saa takaisin ja ehkä hyvinkin vahvasti.

3.1.2009 22:44  Martti Sinkkonen

Toivon edelleenkin, että lopetatte Liljaoikeudenkäyntiä koskevien ja minuun liitettyjen perättömien juttujen kertaamisen ja levittämisen.

Tulen kertomaan huomenna asiaan liittyvät tosiasiat.

3.1.2009 22:55  Suupohjan toimitus

Uusi Kurikka ei luutavasti kuulu suupohjanseutuun?, pohjalaisen uutisoinnin uuden uskottavuuden yksi "kulmakivistä" lienee se että kaupunkimme asioista uutisoi seinäjoki taikka Raija A... oskun juttuja ei enää voi ottaa kuin korkeintaan vitseinä.

3.1.2009 22:57  Jurvasta

Minusta on ihme, että Kahari yleensä on vielä töissä Pohjalaisen leivissä. Kyllähän erehtyä voi ja viheitäkin tehdä. Mutta kuinka aina sama mies ja "samoon päin"? Teuvan kunnanjohtajan vaoniajoista alkaen toimintaa on leimannut sensaatiohakuisuus. Ketähän sen Hesarin Jurvamollaamisen takana esimeskiksi on ?

3.1.2009 23:35  asiakirjat on julkisia

Jurvan kunnan sivuilla yleistä tietoa asiasta.
Kunnanvaltuuston pöytäkirjat
2008
27.3

3.1.2009 23:42  Tuota asiaa seurannut

Tässä vaiheessa mielestäni älkää nyt kukaan (myös Sinkkoselle samoin) ottako koko Lilja-asiaa esille.
Se sama taho haluaa velloa sitä samaa
sontaa. Ettäkö nyt ymmärrä ne heitti taas pienen ärsykkeen tänne. Sinkkonen älä ole nyt enää tietävinäskään koko jutusta. Sillä jos täällä tästä vielä yrittää kirjoitella, erityisesti Liljasta tai Jurvasta, niin uskokaa pois pian on kirjoitus lehdessä. JA sitten
kissankokoisin kirjaimin on molemmissa lehdissä, että Ollilan blogissa kärjöidään Jurvan sosiaalijohtaja Liljasta tms.
Kahari käyttää kaikki älykkyytensä tällä rakenteella voidakssen taas paasata pahaa kissankorkusin kirjaimin.
Sitten sitä lainaa nämä muut kurikkalaiset, ehkä Kurikka-lehtikin.
Viisas pyyntö nyt suut tukkoon koko Liljasta yms. Älkää menkö halpaan!

3.1.2009 23:45  veronmaksaja

Joo maksetaan lasku ja hys,hys...

3.1.2009 23:47  Tosi on juuri näin

Martti Sinkkoselle: klo 23:42 kommentis oli täyttä asiaa. Myös muut: älkää hyvät ihmist menkö kaharin syöttiin!!!!!!!

3.1.2009 23:49  Kurikkalaanen

Tuota asiaa seurannut on oikeassa. Nämä Kaharin masinoimat jutut eivät ole meitä varten.Kurikassa ei ole niistä puhuttu, menkööt hautaan sellaise¨t asiat. Sitäpaitsi ne ovat täysin näiden kommenttien varassa olleita asioita. Blogisti ei tietääksenii ole aihetta kertaakaan esiin nostanut. Eikä varmaan kannata nostaakaan. Mitä asiaa vanhan retostelu edes veisi eteenpäin.

3.1.2009 23:49  Toinen tosi

Veronmaksaja taitaa olla Kahari tai avustaja samasta sakista.
Yrittää kumota havaittua totuutta.

3.1.2009 23:54  Martti Sinkkonen

Kiitoksia kommenteista ja vinkeistä.

Olisin kyllä mielissäni, jos rohkenisitte
lähestyä näin henkilökohtaisessa asiassa omilla nimillänne niin kuin itsekin.

3.1.2009 23:55  Veronmaksaja

Veronmaksaja ei tunne kaharia ja ei ole "samasta sakista".Olen vain tosissani huolissani jatkuuko tämä käräjöinti kulttuuri jatkossa.Toivon että ei.Laskun maksaa aina veronmaksaja.

3.1.2009 23:59  Tämän on jo moni ymmärtänyt

Täälä on hyvä kehoitus: Äläkää olko niin tyhmiä, että menisitte KAHARIN ja kumpp. syöttiin. Hyvänen aika!
Hiliaa joka iikka, ettei vierä taas kuin pässiä narusta. PISTE.

4.1.2009 0:10  Kaharikoa

Pitäisi ruveta pelekäämähän, kauhajoen poikaa no miksiköhän? Varokaa mantilaa joka salii kaiken tapahtua, päätoimittajana.

4.1.2009 0:14  Toinen tosi

Ei tarvitse pelätä. Mutta ei kannata mennä halpaan!

4.1.2009 0:17  Tämän on jo moni ymmärtänyt

Väärin ilmoitettu: Kahari on ollut ainakin kaikkien tietojen mukaan Kurikan kaupungissa asuva toimittaja.

4.1.2009 0:24  Kahari OOooh

Asuuko Osmo Kurikassa, voisitko hieman tarkentaa, Pyydän...

4.1.2009 0:41  Wamha

Jalosella oli hyvä kommentti kurikka-lehdessä

4.1.2009 2:35  Timppa

Sinkkosen hädän ymmärtää. Mies on puhunut puhdasta potaskaa valtuuston edessä. Asia selviää aikanaan.

4.1.2009 9:27  ???

Nimim. asiakirjat on jukisia, 3.1.2009 23.35.

Mitähän näistä asiakirjoista pitäisi ymmärtää?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini