Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Parempi vai huonompi

Perjantai 2.1.2009 klo 0:03


Parempi tai huonompi

Joka hetki joku haluaa esittää oman paremmuutensa.

Ei ole olemassa parempaa eikä huonompaa. Meillä jokaisella on vain ja ainoastaan sellaiset kyvyt, mitkä omalla tiellämme ovat tarpeen.

Jotkut eivät vain hellitä. He tekevät kaikkensa saadakseen aikaan riitaa, haastavat epäsopua. He loukkaavat ja tekevät kaikkensa ärsyttääkseen.

Sellaisella hetkellä sydän sanoo: “Ei kannata ottaa loukkauksia haasteena, ne eivät paranna taitojasi. Väsyt vain suotta”.

Ei siis kannata tuhlata aikaansa riidanhaastajien puheisiin. Meillä on isoja tehtäviä suoritettavana.

Moittimisen helppous

Toissa iltana oli juhlava valtuuston kokous.

Odotamme tulevalta vuodelta suuria asioita ratkaistavaksi.

Kunnallispolitiikassa ei kuulemma ole oppositiota.

Yhdessä puheenvuorossa kuitenkin kyseenalaistettiin  vaakuna-asian valmistelu. Sitä moitittiin varsin suorasukaisesti.

Kaikki hallituksessa olevat ryhmät ovat osallistuneet asian valmisteluun. liisan_kuvat_125.jpg

Valtuuston varapuheenjohtajalla on asema. Tällä kertaa sen painoarvo kohdistui vaakuna-asian valmisteluun. Kannaotto oli selvä ja asia varmaan jakaa sekä kuntalaisia että meitä valtuutettuja. Aiheesta on kovasti käyty keskustelua eilisen blogin kommenteissa. Kuinka olisi ollut hyvä toimia tässä tapauksessa, se jäänee arvoitukseksi ? Vaakuna on nyt hyväksytty. Enemmän minua kiinnostaa jatkuuko oppositiopolitiikka jatkossa vain vastustamisen itsensä vuoksi? 


Kommentit

2.1.2009 0:08  Olin mukana

Ei Lasse aina ole väärässä,näin se vain on.Joskin harvinaista.

2.1.2009 0:52  Pikku V

Täällä on päivän mittaan ollut monenlaista vastaajaa ja kommentoijaa liikkeellä eilisen kommenttini jälkeen. Osa porukasta on kommentoinut asiallisesti, jotkut ovat närkästyneet tai lähes raivostuneet ja muutamat ovat minun lisäkseni etsineet vastauksia.

Jätetään nuo hikeentyjät omaan sopulilaumaansa ja keskitytään tuohon asiallisempaan osastoon.

Liitos tehtiin todennäköisesti lain kirjaimen mukaan, joskin siinäkin mentiin liitosneuvottelijoiden taholta ilmeisesti osin lain harmaalle puolelle, mutta nämä lienee jo korjattu. Toinen asia on, toimittiinko liitosneuvotteluissa hyvän tavan mukaan, tavallista riviäänestäjää unohtamatta? Tämä onkin varmasti yksi suurimmista tekijöistä, jotka ovat syöneet kuntalaisten luottamusta liitosta ajaneisiin tahoihin ja samalla se on luonut epämääräisen varjon koko kuntaliitokselle. Pohjalaisen luottamuksen voi menettää vain kerran ja tämänhän näkyikin sitten syksyn 2008 äänestystuloksissa.

Käsitellessäni vaakuna-asiaa, kysymys kohdentui siihen, miksi Kurikka joutui luopumaan omasta vaakunastaan Jurvan liittyessä Kurikkaan. Blokiin tuli monia vastauksia, joissa kysymyksen inspiroimina vastattiin, mutta ei kysymykseen vaan puhuttiin kirveenvarsista eli miten kaunis uusi vaakuna on ja jopa lueteltiin henkilöiden nimet, jotka ovat olleet suunnittelemassa sitä. Kysymys oli miksi Kurikan vaakunasta luovuttiin Jurvan liittyessä Kurikkaan? Ja kuka tai ketkä henkilöt olivat tämän takana? Tähänkin toki tuli vastauksia, mutta passiivimuodossa. Oli päätetty jne. Joissakin oli vaivauduttu esittämään perusteluita, toki nekin passiivimuodossa.

Juhlakokouksessa kolmesta ehdokkaasta valitusta vaakunasta tulee mieleen yksi asia. Siinä korostetaan kahden eri kunnan liitosta, ei tuoda kuntaa esiin yhtenä kokonaisuutena vaan muistutetaan rajapinnasta kahden eri kunnan välillä.

Olivatko nuo kaksi muuta vaakuna ehdokasta todellisia vaihtoehtoja tälle valitulle niin kuin tämän blokin kirjoittaja antaa ymmärtää sijoille kaksi ja kolme jääneistä?

Mutta, vaakuna on valittu ja sillä mennään.

Talousasioissa tulevaan kauteen olen blokin kirjoittajan viimeaikaisten lausuntojen kanssa osin samaa mieltä. Ei ole taloudellisesti mahdollista yhdistää Kurikan ja Jurvan menoarvioita ja siihen muutama prosentti päälle. Yhdistymisen kantavana voimana olisi pitänyt olla kulujen leikkaaminen, mutta liitosneuvottelujen aikana on nämä säästöt monin osin torpedoitu etukäteen, kun muut tahtotilasta johtuvat tekijät ovat pyyhkineet säästötavoitteet vessasta alas Jurvan viemäriverkostoon. Sama tapahtuu helposti nuorella pojalla, kun on friioossa vonkaamassa. Silloin järki seisoo ja elämän raadollisuus unohtuu.

Blogisti on kertonut, että budjetti pitää avata, mutta en ole hänenkään huomannut esittävän muita säästökohteita kuin Nikkarikeskuksen laina-asian. Mistä sitten voitaisiin säästää, että voitaisiin selvitä liittymisen mukanaan tulevista lisäkuluista ja maailmanlaajuisesta lamasta, joka ei jätä Kurikkaakaan rauhaan. Säästää pitää ihan kaikesta terveyden- ja vanhustenhoitoa ja koulujärjestelmää lukuun ottamatta. Näissäkin täytyy tutkia, ovatko nykyiset toiminnat kuntalaisen kannalta kustannustehokkaita. Mutta kuluja pitää leikata kaikesta muusta!

Tässä on jälleen muutamia asioita mietittäväksi. Täältä löytyy varmasti muutamia asioista perillä olevia, jotka ovat käyneet Kurikan ulkopuolellakin katsomassa maailmaa. Ottakaa te, joilla on näkemystä, kantaa tähän talousasiaan.

2.1.2009 1:35  Sivullinen

Budjettiasiasta senverran, että jo armeijassa kysyi alokas kapteenilta, joka pyysi alokasta korjaamaan asennon, että
" Herra kapteeni, jos minä teen kokonaan uuden?"
Näin on tämän Kurikan uuden budjetinkin laita.
Siihen ei kannata edes yrittää tehdä korjauksia vaan kannattaa tehdä kokonaan uusi.

2.1.2009 8:14  Martti Sinkkonen

Alunperin Jurvan ja Kurikan liittymisen lähtökohtana oli molempien olemassa olleiden kuntien lakkauttaminen ja uuden kunnan perustaminen. Tätä toteutusmuotoa vastustettiin kuitenkin tunnesyistä. Ei järjellä. Päädyttiin toteutuneeseen ratkaisuun, jossa Jurva liittyi Kurikkaan.
Uden Kurikan ensimmäisen talousarvion laadinnan yhteydessä ovat tulleet selvästi esille ne epäkohdat, joita pyrittiin välttämään etukäteen toisenlaisen toteutustavan avulla. Uuden kunnan palvelurakenteet ja organisaatio olisi pitänyt toteuttaa uuden kunnan muuttuneista olosuhteista lähtien. Ei kuorottamalla vanhan Kurikan rakenteiden päälle.

Tehty mikä tehty.

Olen Sivullisen kanssa samaa mieltä. Varsinkin nykyisessä muuttuneessa taloustilanteessa saattaa olla pakkokin, joka tapauksessa pidemmällä aikavälillä edullisempaa yrittää tehdä vielä nytkin kokonaan uutta asentoa.

Todetut virheet kannattaa korjata mitä pikimmin.

Toivon kaikille kurikkalaisille menestystä alkaneelle vuodelle.

2.1.2009 9:02  Vihje

Mitä ovat nämä pikku V:n mainitsemat liitoksesta syntyvät lisäkulut. Kun jotain heittää, olisi varmaan syytä asiaa hiukan perustella ?

2.1.2009 9:26  Vihje II

Kaupungiksi muuttuminen tuo hiukan lisää velvollisuuksia ja vaatimustasoja. Niiden osalta Jurvassa tapahtuu nyt ainakin jonkin verran muutoksia.

2.1.2009 9:57  Vihje

Olisipa kiva kuulla millaisia velvollisuuksia ja vaatimustasoja kaupungiksi muuttaminen tuo? Pikemmin syntyä pitäisi heti säästöä, kun Ei ole kahta kuntajohtajaa enää.

2.1.2009 10:06  ?????

Vihje 9.57

Todellisuudessahan tilanne on uudessa kurikassa vieläkin paremmin, mikäli se riippuu kuntajohtajien lukumäärästä!

Ei ole Uudessa Kurikassa yhtään kuntajohtajaa! Ei ole ollut pitkiin aikoihin kuin kunnan www-sivuilla.

2.1.2009 10:13  Vihje III

Kurikan kuntasivuille sivuille olisi kuitenkin hyvä panna kaupunginjohtajan kohdalle suora linkki Vihdin www-sivuille.

2.1.2009 10:27  ?

Lisää vihjeitä...

2.1.2009 10:33  Vihje

Mikä tuo vihje III oli ?

2.1.2009 10:35  Vihje IV

Näyttää olevan talousarvion mukaann Uudessa Kurikassa mm. kaksi hallintojohtajaa ja kaksi sosiaalijohtajaa.

Tarvitaanko monia?

2.1.2009 10:39  Yksivakainen

Yksipuista, kaksi keskustelee.

2.1.2009 11:06  Juhani

Koska minusta on tullut nyt jonkinlainen linkkinikkari, niin ehdotan että lukijat käyvät lukemassa sekä Jurvan että Kurikan viimeisiä pöytäkirjoja näiden kuntien sivuilta. Niistä löytyy näihin aiheisiin liittyviä päätöksiä. Esimerkkinä vaikkapa tuo omaa alaani läheltä liippaava PDF joka avautuu nimeäni klikkaamalla.

2.1.2009 11:19  Aivastuksia unhon yöstä

Faktat: Valtuusto on hyväksynyt talousarvion. Eletäänkö sen mukaan, onko malttia edes tarkastella tilannetta ? Palvelut pyörivät niinkuin pitääkin. Jäljelle jäävät investoinnit. Onko malttia katsoa tilannetta vai repäistäänkö laajalla rintamalla investoinnit alkuun. Onko mahdollista, että Kurikka elää "omaa" elämäänsä. Jäljelle jää sitten omaisuuden myynti ja lähinnä kai osakkeet. Realisoidaanko ne halvalla, jotta päästään pälkähästä. Onko tarpeen kinastella keskenään sivuasioista vai voidaanko pysähtyä miettimään asioita, vai katsotaanko sekin viisasteluksi, kenellä riittää siviilirohkeutta, kuka ottaa tilanteen haltuunsa.

2.1.2009 11:27  !??

Kuka viitsii itsestään noin pientä esittää?
Ehkä se on uudenlaista blogin häriötä?
Kateudestako?
Vai onko todella hiekkalaatikkoikäisistä
raavaista kysymys?

2.1.2009 11:35  Tonttia katteleva

Juhanilla ainakin työt tuplaantuu,ku kävi lukemassa PDF.

2.1.2009 12:03  Veijari

Juhani kyllä sekoittaa loputkin pienten kansalaisten päät. Tulee mieleen ainakin kaksi ajatusta. 1. Laiska töitänsä luettelee.2. Eikö voisi des yrittää antaa vastauksia sen sijaan,että rakentelee kysymyksiä.

2.1.2009 12:21  Juhani

Seitsemän mitäänsanomattoman viestin jälkeen yritin sanoa jotakin. Mitä pahaa olen Veijarille tehnyt? Eikö sinulla ole mitään muuta sanomista kuin moittia nimettömänä nimellään esiintyvien ihmisten tekemisiä ja sanomisia? Ehkä tänne joku viranhaltija voisikin tulla sanomaan jotakin omasta alastaan jos suhtautuminen olisi asiallista.

Soita minulle 044-5774374 ja kerro mikä sinua riepoo?

Matin blogi jää nyt kokonaan minulta ettei kuntalaisten päät menisi sekaisin. On toivotonta yrittää osallistua keskusteluun edes siitä asiasta josta jotakin tietää.

2.1.2009 12:29  Jive

Älä nyt Juhani hermostu. nämä on asioita vain. Totta on, että monikin saisi ottaa hernestä nenähän, jos tosissaan ottais. Eiköhän tuo veijarin yritys ollut vain ärsytystarkoituksessa tehty? Niinhän ne varmaan tuon sikaKoivistonkin blogit. Ota rauhallisesti

2.1.2009 12:45  Pakkaherra

Kommentti 11:27; Kyynisen purkauksia. Ei olisi voinut kuvitella, että joku lukee kommentteja noin yksisilmäisesti.

2.1.2009 13:18  !??

Kommentti 12:45:
En edusta kyynisyyttä vaan asiallista keskustelua.
Jos ko. kommentoijilla, joita arvioin ei ole kykyä tai halua nähdä miten täällä
näyttätyvät. Niin täytyy näyttää peilä, että näkisivät kuvansa.
Odotan jos on kykyä ja halua käydä kehittävää keskustelua niin siitä vaan.

Juhani olet hyvin monesti tuonut tarpeellista lisätietoa myös tähän blogiin,
joten älä ota häiriköiden toimesta suunnanmuutosta

2.1.2009 14:05  Juhani

Puhelua ei kuulu. Ehtisin nyt keskustella kun olen lomalla. Vain blogin pitäjä on soittanut.

Mutta teen niin paljon yhteistyötä kurikkalaisten sivustojen kanssa kuin mahdollista ja toivon että se näyttää hyvältä myös Kurikan ulkopuolelta katsottuna. Matin blogi on yksi niistä yhteistyösivuista.

Toivon että samanlainen yhteistyöhalu kuin meillä keskenämme on ollut, syntyisi kaikkeen kunnalliseenkin toimintaan. Meillä on mennyt hyvin eikä kummallaan ole mitään syytä karehtia toistaan. Sama koskee muitakin kurikkalaisia sivustoja. Yhteistyöllä kaikki kehittyvät.

Kunnia Matille siitä että hänellä pinna on kestänyt myös kaikki asiattomat itseensä kohdistuneet jutut paljon minua paremmin. Keskenämme olemme pystyneet olemaan eri mieltä asioista haukkumatta toistemme työtä tai perheitä ja tulemme pystymään siihen tästä eteenkinpäin.

Jatketaan edelleen yhteistyötä. Yritetään keksiä jonkinlaisia uusia yhteistyön muotoja joilla pystymme pitämään henkilökohtaisen elämän tämän ulkopuolella ja jolla jaksaisimme jatkaa tätä sekä henkisesti että taloudellisesti (tästäkin blogista maksetaan vuosimaksuja) vuosikausia eteenpäin. Minun kohdallani se ei ole tämä tapa vaikka haluaisinkin 13:18 kommenttia toteuttaa omalta, mutta kuitenkin aika vaatimattomalta osaltani.

Onnea ja menestystä tälle blogille ja sen pitäjälle.

2.1.2009 14:18  ?????

Ilmeisesti kommentti 10.06 ei sittenkään ollut aivan mitäänsanomaton, kun kaupungin sivuja on korjattu ajantasalle.

Ripeästi toimittu. Kiitoksia.

2.1.2009 15:38  Matti

Muuta Matti blogi nimelliseksi.
Sinkkonen ja Juhani kiitos uudentyyppisistä kommenteista joilla pitäisi pureutua tulevaan.
HYVÄÄ ALKAVAA BLOGIVUOTTA 2009

2.1.2009 15:52  Jussi-Pekka Hakola

Hyvää uutta vuotta kaikille. Nuo kaupungin nettisivut ovat edelleen sikäli ajattomat, että siellä on tiedot viime vaalikauden luottammushenkilöistä, uusista tietoa ei löytynyt. Eikö olisi fiksua, että tälläisissä lähinnä paikallispolitikointia käsittelevissä blogikirjoituksissa porukka esiintyisi omalla nimellään? On varsin harvoja aiheita, jotka edellyttävät nimimerkin intimiteettisuojaa.

2.1.2009 16:21  Entinen virkamies

Kurikka on uudestisyntynyt, ajatelkaa mitkä mahdollisuudet, lähes 15.000 asukasta, noin 1000 yritystä, talous kunnossa, infra pääosin rakennettuna, nyt vain eteenpäin. Vaalit on käyty ja keskeiset toimijat valittu. Nyt sivuilleen vilkuilematta eteenpäin, peruutuspeili unholaan. Jos on talousarviossa korjattavaa niin siihenkin löytyy keinot ja päättäjät. Mitään ei kannata härkäpäisesti tuhota tyylillä; minkä kerran sanoin , siitä pidän kiinni. Hetkessä ei kannata kuntaliitoksen säästöjä lähteä etsimään, tulevaisuus näyttää kyetäänkö niihin. Virkamiesresursseja on varmasti riittävästi ja ajankuluessa on hyvä harkita niiden määrää ja tarvetta. Ei Roomaakaan rakennettu yhdessä päivässä. Asenteet vaikuttavat tuleviin ratkaisuihin eikä ole hetkeäkään tarvetta epäillä etteikö hyviin päätöksiin pystytä. Kurikkaan kohdistuvat katseet , Kurikalla on paikkansa kuntakentässä ja vahva asema tulevissa kuntien välisissä neuvotteluissa. Asukasluvun kehitys näyttää olevan yksi suurista haasteista, syntyvyys, pois- ja sisäänmuutto, siinä yhtälö ,joka pitäisi ratkaista. Työpaikat ovat siinä suhteessa avainasemassa ja tietysti viihtyvyys ja tonttipolitiikka. Mitään taikakeinoa siihen ei tietenkään ole, mutta keinoja kannattaa kokeilla ja ennenkaikkea pitää olla uskottava kunta kuntalaisille. Hyvää uutta vuotta päättäjille ja tsemppiä hallintoon Kurikan puolesta.

2.1.2009 17:00  Vasuri

Tuo tavoite blogin kommenteista omin nimin on äärimmäisen oikea tavoite. siinä on nyt vain se juttu, että pohjalaiset eivät oikeasti ole tottuneet toimimaan kovin reilusti. Olisko näin paljon kommentteja jos ei voisi nimimerkein kirjoittaa. Ja ovathan nämä jutut olleet varsin siistejä kommentteja kuitenkin ?
Blogistille terveisiä. Voisko tuollaista kokeilla?

2.1.2009 17:10  Nimim.

J P H
Ei sano mitää

2.1.2009 17:31  Matti Ollila

Hei Justus ( eli J P H)

Olet meidän yrityskummi. Sinulla on viisautta ja tietoa. Voisitko kirjoittaa kolumnin vieraskynäpalstalle ajankohtaisista talousasioista?
Jo tulevan viikonlopun aikana ?

2.1.2009 18:33  Kiitos

Antaas poijat tai flikat tulla samatasoisia kommentteja kuin "ENTINEN VIRKAMIES"
. Tuollaisella asenteella rakennettaessa tulee vain kestävää ja hyvää.
Tuota asennetta Kurikka todella tarvitsee!
Kiitos entiselle virkamiehelle!

2.1.2009 19:06  kuri valtuustosaliin

Kuinkahan tuon kameran käyttö on sallittu valtuustosalis.Tuntuu,että siellä näpsitään kuvia puolihuolimattomasti ja pian ne on netis.Digikamerallakin saa video kuvaa.Katsotaanko esim. digikamera ja videokamera eri asiaksi.

2.1.2009 19:16  sulkeiset

Olin katsomassa ensimmäistä kokousta ja huomasin saman asian kuin edellinen kirjoittaja.Kuri pitää saada ja se on valtuuston puheenjohtajan asia.

2.1.2009 19:41  harrastus

Jos haluaa noudattaa lain puitteissa kuvaamista on hyvä tietää alla mainitut asiat.

Kuvaus on kiellettyä kaikissa SULJETUISSA TILOISSA esim:
-ravintola
-kauppakeskus
-metroasema
-juna
-koulu
-sairaala (myös sairaalan pihapiiri)

Mikäli kyseisissä paikoissa aikoo kuvata on lupa kysyttävä etukäteen ja monissa paikoissa hyvissä ajoin kirjallisesti. Kieltävään vastaukseen on syytä varautua. Kuvaustilanteesta tulisi myös ilmoittaa esim. ravintolan asikkaille vaikkapa oveen kiinitetyllä lapulla jossa kerrotaan mihin aikaan kuvataan ja mihin tarkoitukseen. Tällöin kukaan ei joudu kuvaan vastoin omaa tahtoaan.

Luentotilaisuuksia ym kuvatessa on lupa kuvausmahdollisuudesta kysyttävä sekä tilaisuuden järjestäjiltä, että luennon esiintyjiltä.

Museoissa säännöt vaihtelevat, joissain kuvaus on sallittua joissain ei. Osassa ulkomaisista museoista tarvisee vierailijan ostaa muutaman euron hintainen kuvauslupa.

Myös julkisella paikalla yksittäisen ihmisen poimiminen kuvaan on kiellettyä mikäli hänet liitetään loukkavaan tai leimaavaan asiayhteyteen.

Esimerkiksi kerrostaloa saa kuvata ulkoapäin, mutta jos poimit siitä yhden asunnon ikkunan ja liität sen vaikka perheväkivaltaa käsittelevään juttuun niin se on kiellettyä

2.1.2009 19:56  ?????

Miten on kunnanvaltuuston julkisen kokouksen kuvaamisen kanssa?
Osaako harrastaja tai joku muu kertoa?

2.1.2009 20:17  mettäkyläänen

Onko Matilla lyhkäänen muisti?
Ei tainnu mennä viime vaalikausikaan aivan kultaisen käyttäytymissäännön mukaan ja töpeksijä oli sentään valtuuston puheenjohtaja.Älä kaiva vanhoja MATTI.

2.1.2009 20:23  ?????

Sinun kommenttisi "mettäkyläänen" sisälsi varmasti jotain kiintoisaa.
Valitettavasti en kuitenkaan saa juonen päästä kiinni. Mitä tarkoitat? Voitko avata hieman lisää?

2.1.2009 20:30  harrastaja

Julkisrauhan piirissä olevissa huoneistoissa ja rakennuksissa voi kuvata ihmisiä, jos yleisöllä on niihin pääsy. Tavaratalot, marketit, yleisölle avoimet ravintolat, yleiset kokoukset, urheiluhallit ja stadionit ovat esimerkkejä tiloista, joissa kuvaaminen ei ole rangaistavaa eikä siihen tarvitse pyytää lupaa. Tämä selventää aiempaa tilannetta, jossa on ollut epävarmuutta esimerkiksi kuvaamisoikeudesta kauppaliikkeissä.
Kokous, johon pääsevät vain kutsutut tai esimerkiksi vain jonkin yhdistyksen jäsenet, on julkisrauhan piirissä. Jos osanottaja tai luvan saanut kokouksen seuraaja kuvaa, ei kuvaus ole oikeudeton, eikä julkisrauhaa rikota. Julkisrauhaa rikotaan, jos kuvaaja on paikalla oikeudettomasti.

2.1.2009 20:32  Juhani

Koska olin ainoa joka tuosta kokouksesta laittoi kuvia nettiin, niin nyt ne on poistettu enkä tule enää tästä lähtien häiritsemään kokousta. Nytkin otin ne kyllä porraskäytävästä asti.

Mikä muu toiminnassani vielä blogilaisia häiritsee? En enää anna täällä kommentteja enkä selittele valtuuston kokouksia. Mitä muuta arvosteltavaa vielä löytyy?

Tällä laillahan kaikki saadaan Kurikasta lopetettua. En tiedä ketä tuokin häiritsi.

Kuvien ottamisella ja niiden nettiin laittamisella oli hyvä tarkoitus joita tarkoituksia eivät kaikki kurikkalaiset näytä ymmärtävän. Nimilinkistä voitte käydä tarkistamassa että kuvat varmasti ovat poissa eikä niistä tarvitse enää keskustella. Seuraavaksi kai kielletään yleisön tuleminen paikalle.

Jos blogissani on tästä lähin valittamista niin ilmoittakaa siitä minulle - ei tänne.

2.1.2009 20:36  ?????

Olen ilmeisesti liian yksinkertainen ymmärtämää julkisuusjargonia (20.30).
En tullut hullua hurskaammaksi.

Yksinkertaistan kysymystäni: Saako valtuuston kokouksessa kuvata?

2.1.2009 20:39  mettäkytläänen

Kuvaa pois vain,kuva nettiin ja herjat kylkeen.On niin Mattia niin Mattia.

2.1.2009 20:43  ?????

Onkohan tämä nyt "metttäkytläänen" ymmärrettävä niin, että "joka leikkiin ryhtyy, niin leikin kestäköö"

Lassenkin!

2.1.2009 20:45  harrastaja

Saa kuvata.Se on sallittu.Kokoukseen osallistujalle ja sitä seuraavalle.Juhani rauhootuppas nyt vähän ja laita ne kuvat takaisin.Hyvää sinä tarkoitit ja kaikki sen tietää.Niitä kuvia oli kiva kattella.

2.1.2009 20:47  ?????

Kiitokseni harrastajalle vaivannäöstä.

PS. On muuten mainio juttu tämä blogi.
Asiat selviävät alta aikayksikön.

2.1.2009 20:50  mettäkyläänen

Leikitään Matin leluulla ja Matin säännööllä.Loppuksi Matin hietaloodalla ei oo muita ku Matti ja Matin lelut.

2.1.2009 20:55  On se kumma juttu

On se kumma jotta niinkin rauhaarakastavaa ja vakaata epäitsekästä miestä kun Juhani on niin täällä vain herjataan. Enemmistö on kyllä Juhanin takana mutta aina riittää herjaajia.

2.1.2009 20:57  ?????

Ei ny trenkää parahultaanen ystäväni, mettäkyläänen heti suuttua ja korjata lelujansa. Justihin kun oltihin pääsys hyvän jutun alakuhun.

2.1.2009 21:01  mettäkyläänen

Mullon vanahat ja köppääset kolehet,ei niillä trenkää kauvaa asuulla Matin looralla.

2.1.2009 21:02  Syvää huumoria tarvitaan

Virkistävä poikeus tämä nimimerkki "mettäkyläänen". Kyseessä on selvästi syvän huumorin ihmisiä, mikä tekee hyvää täällä enemmän tai vähemmän tosikkojen seurassa. On tämä koko homma "niin Mattia niin Mattia".

2.1.2009 21:07  Puusilimä

Kirjoittelen terävästi ja vielä kehun ittiäni päälle ovelasti

2.1.2009 21:07  Ymmärtämätön

Auttakaa nyt mua ymmärtämään, mikä tuossa tämän päivän blogissa on herjaa. Mikä siinä oikein kalahti?

2.1.2009 21:08  ?????

On tua näin perjantaki ehtoona niin hauskasti sanottu: "niin Mattia niin Mattia"

Heh Heh

2.1.2009 21:17  mettäkyläänen

Siinähän se villakoiranyrin onki ku antaa ymmärtää muttei ymmärrä antaa.Pitää osata lukia rivien välistä ja aavistaa kirijoottajan henkisen tilan.

2.1.2009 21:20  Aina Tarkka

Toimitaan, niin kuin Jurvassakin ennen vanhaan.

http://www.youtube.com/watch?v=NNOTtRj_Qao

2.1.2009 21:24  ?????

Mitäs tuas ny on pahaa? Raavahat miähet hakoo vähän kaapinpaikkaa ja me leikitähän kehätuamaria.

On tämä tuamaroonti niin hauskaa!

2.1.2009 21:29  Julkista touhua.

Ei toimita. Eikä toimittu Jurvassakaan.
Valtuuston kokoukset ovat julkisia. Se siitä. Jurvassa vain joku halusi käyttää kuvauksia oman ja kaveriporukkansa hyväksi. Vikaa oli kameran takana, ei sen edessä!

2.1.2009 21:32  ?????

Sun pitääs Aina Tarkka konsultoora vähän tuan Juhanin kans nuasta linkiistä. Tosin muistuttaasin, jos siäl on jotakin tuhmaa, niin on varmahan turvallisinta unostaa koko homma, jottei jouruta pianalakuhun fundeeraalohon nuata varhaasemmin kommentootuja julkisuusreklementtiä.

2.1.2009 21:33  mettäkyläänen

Niin on nykki!

2.1.2009 21:35  mettäkyläänen

vikaa kameran takana

2.1.2009 21:45  Aina Tarkka

Laitoin sen linkin tietoisesti vähän vaikeammin avattavaksi, ettei kaikki heikkohermoiset nakkisormet saa sitä heti auki, eikä tarvitse laittaa K 18 leimaa kuten Juhani.

2.1.2009 21:50  Pallinaamat on Pallinaamoja :-)

Juhanille: Olet ollut alusta alkaen tämän blokin yksi kantavasta selkärangasta. Älä lannistu muutaman pallinaaman tölväisyistä. Samalla tavalla tälläiset muutamat pallinaamat ryssivät koko Jurvan maineen pari vuotta sitten. Näitä pallinaamoja on aina. Pallinaamat on vain kestettävä!!

2.1.2009 21:51  ?????

Putosinko mä taas kärryyltä? Auttakaa ylähä. Juuri aikaasemmin torettihin, notta kuvata saa. Jokaasen, joka tuloo tällaasehen tilaasuutehen, mihinä tietää mahorolliseti tulevansa kuvatuksi pitää tietenkin itte tällääntyä niin erustavaksi, nottei tarvitte jälikihin katua. Eihän me kamerooren kans auseerajat kerkiä tällaasia juttuja toki pohriskella.

Enkä mä tiärä, etteikö tua Lassen kuva vastaas aivan miästä ittiänsä. Retevän näköönen tyyppi paasaamas pöntös.

2.1.2009 21:51  mettäkyläänen

Ei oo valtuuston puheenjohtajien käytöstavoolla palio erua uuren ja vanhan.

2.1.2009 21:51  Pallinaama!

Aina Tarkalle! Siitäs sait!!

2.1.2009 21:51  Mediakriitikko

Juhani!Ota iisisti.Ei kaikki pure mitkä haukkuu.Kaikille blogien ja digikameroiden kanssa askartelijoille täytyy antaa tunnustus siitä suurenmoisesta työstä minkä olette tehneet yleisen uteliaisuuden pyyteettömän lisäämisen tyydyttämiseksi.

2.1.2009 21:56  Kupoli

Olisko Lasse halunnu vaihtoehto kolmosen tulevan valituksi, kun niin härmälääsen rehvakkaasti esiintyi?

2.1.2009 21:59  Kysyn vain?

Ei. Halusi vain saara ittensä historiaan..
Onkohan sekin näitä pal.......ja?

2.1.2009 21:59  Lou Vitonen

Onkohan Kaharista kuulunu mitään Kurikan asioos vai onko peräti hyllytetty?

2.1.2009 22:00  ?????

No mutta. Ei kai kukaan ny uskalla epäällä, nottei Lassella olis ollu siinä tilaisuures "munaa" teherä vaihtoehtoosta eherootusta, jos olis ollu oikiasti sitä miältä.

2.1.2009 22:02  Bäää

Hyvä kysymys, mitähän kuuluu oikein tosi pa........lle?

2.1.2009 22:03  Monenmoista kokenut

Olen tässä miettinyt, että kommentoisinko tuota Pikku V :n tarinaa!
Eipä saa oltua, jollei nyt jotain lausu.
Joku totesi tai tunnisti Pikku V :n perussuomalaiseksi.
Kun olen kuunnellut ja lukenut kurikkalaisen perusuomalaisen ajatuksia ja tekstejä en voi muuta todeta, että kyllä on perusuomalainen.
Olisi nyt ollut paikallaan esiintyä "reheristi"oikealla nimellä kun siellä perussuomalaisella sivulla ei ole mahdollisuutta mitenkään kommentoida.
Siitä on tullut muuten mieleen, että kuinka se viesti saataisiin kulkemaan myös toiseen suuntaan.
Onko ajatus, että siellä tiedetään jo kaikki kuinka olla pitää ja tehdään.

Ainakin se siltä vaikutti tuossa Pikku V:n kirjoittelussa.
Ensinnäkin totesi, että äänestäjät äänestivät väärin edellisissä vaaleissa.
Ja totesi ylhäältä, että siitä äänestäjät nyt joutuvat maksamaan.
Toiseksi HÄN ilmoittautui tuntevansa lain paremmin tietäväksi kuin KHO eli maamme korkein laintuntija.
Tuo on samaa lain tulkintaa kuin taannoin Kaharillakin ja saattoi olla joillakin muillakin kurikkalaisilla.
Jo varhaisessa vaiheessa liitosneuvottelujen alkuvaiheessa perussuomalainen järjesti melkoiset Jurvan mollaustilaisuudet.
Vieläkin tuntuu samalta: mm. "pyyhkineet säästötavoitteet vessasta alas Jurvan viemäriverkostoon"
Täytyy todeta jo tässävaiheessa, että hän edustaa erittäin "tasokasta" laintuntemusta ja talousasiantunemusta.

Vaakunassakin hän näki vain RAJAN.
Ilmeisesti juuri siksi, kun niin kiihkeästi sen puolesta on tehyt työtä rehdisti ja vähemmän rehdisti.

"Iiroonista" kyllä, niinkuin Kurikka-lehti mainitsi perussuomalainen sai sen samaisen rajan väärältäpuolelta valtuustoon kaverikseen kaksi valtuutettua.
Torilla, ehkäpä samaisella, jossa hänkin oli kuullut juttuja niin kuulin minäkin, jotta kurikkalainen perussuomalainen oli
rajan takaa tulleelle valtuutetulle todennut suunnilleen siihen tapaan, jotta sinä teet sitten niin kuin minä sanon (tarkoitti varmaan valtuustossa), kun sinä pääsit tänne minun äänilläni.
Tuossa herää kysymys, jos on totta, etteikö sielä kuunnellakkaan muita,
vaikka sieltä juuri muita sellaisesta moititaan. Ja vieläpä suureen ääneen, niinkuin em. Pikku V :n kommenteissa.
Olen nyt vain raapaissut muutamia asioita, joita monet ihmettelevät minun laillani.
Olen myös sitä mieltä, ettei edellä esiintulleella perusuomalaisen asenteella
Kurikkaa rakenneta vetovoimaiseksi kaupungiksi, jossa on mukava elää.

Pakko on tässä yhteydessä KIITTÄÄ HANNUA. Tänään olet kirjottanut jopa asiallisesti.
On tapahtunut iso muutos aikaisempaan.
Toivottavasti tuo on pysyvää, eikä vain väliaikaista.
Toivottavasti siinä muutoksessa on mukana paljon omaehtoista ja vain vähän paineenalaista.

2.1.2009 22:07  Juhani

Kuka sen votkapullon lupasikaan? En käytä alkoholia mutta nyt sen voisi tuoda ;-)

Oli kyllä ovela tuo mediakriitikon viimeinen lause ;-) Onhan se totta että myös uteliaisuus kasvaa, mutta jos se kasvaa kunnallista päätökentekoa kohtaan niin ajattelisi että se on hyvä asia.

PH: Jos luet tämän niin voisit soittaa... olen hereillä ainakin puoliyöhön. Numero löytyy tuolta jostain aikaisemmasta kommentista.

2.1.2009 22:15  Tahvo

Ei surujaan kannata pulloon hukuttaa.Onhan meillä perjantain ratoksi tämä blogi.Oliko niin, jotta Hannu seuraa Erkki R:n edesottamuksia valtuustonkokouksissa?Kyllä mä olin eri mieltä kun ne muut mutta kun...

2.1.2009 22:17  Rikoletto

Jaaha eikun Hanurin Blogia kattomaan...

2.1.2009 22:30  Tässäkin tulisi asiaa

Juhani, olet ilmaissutkokeneesi hiukan monenlaista, kun nimelläsi esiinnyt, kuten Matti.
Olen ollut hyvilläni, kun olet tukenut tätä kurikkalaista sinun ohella keskeistä nettikanavaa.
Tämän avulla niin Matin kuin sinuakin arvostelleet ovat lisätietojesi avulla pysyneet mukavasti ajantasalla.
Sitähän ne ei sitten ymmärrä kiittää.
Kiitos vai sulle.

2.1.2009 22:34  ?????

Tuunny Osmo vähän tarinoomahan, jos pysyy sormet nappuloolla. Eikä me oteta ittehemmä muutamista vikalyänniistäkään, jos sattuus olohon hämärää, kunhan ymmärretähän vain.

2.1.2009 22:35  mettäkyläänen

Muutoksen tuulet puhaltaa.Mopomieheltä on bensa kaikki ja ruiskaunokit jäätyneet.Mites Margitin ruusut,taitaa olla piikkisiä kukkia.

2.1.2009 22:41  "mettäkylääselle"

Ei mettäkyläänen näytä kaikkia kukkia tuntevan, vaikka ovat niin tuiki tuttuja.

2.1.2009 22:44  mettäkyläänen

meen maata,yötä!

2.1.2009 22:58  Kysyn vain

Kurikan kaupungin uusien nettisivujen perusteella voisi kuvitella että yhdessä yössä entisestä Jurvasta katosi niin nähtävyydet kuin majoitusyrityksetkin. Ei ainakaan niitä missään mainita. Vai onko ne vain liian maalaisia kohteita? ;) Ei näytä kovin hyvältä kuntaliitokselliitokselta kun tulee heti alkuunsa "unohduksia"... vai onko se kuvaava asenne yleisemminkin "syytinkiläisiä" kohtaan? Toivottavasti ei...?

2.1.2009 23:11  Sama huomio

"Kysyn vain" olet oikeassa.
Ehkä asiasta vastuulinen on niitä kurikkalaisia, joka ei hyvksy nykyistä tilannetta ja teollaan ilmaisee mielipiteensä.
Kaikista tämäntyyppisistä on paikallaan kommentoida ainakin TÄÄLLÄ.
Täytyy vielä vähän odottaa, ennekuin isoommalla kirjoitetaan.

2.1.2009 23:15  Pyydettäessä arvio

mettäkyläänen pyysi edellä arvioimaan henkisen tilansa.
No pyydettäessä lausutaan arvio:
Tänään tulleiden kommenttiesi valossa ei näytä hyvältä.

2.1.2009 23:26  ?????

Kommenttiin 23.11

Hävettää!

Syy selviää, kun käyttä vilaasemas vaikka Kauhavan ja Salon liitoskuntien sivuja.

2.1.2009 23:32  Kysyn vain

Kiitos edelliselle, Kauhava ainakin on yhtenäisempi kunta kuin tämä meidän. Tai no mikäs ihme se onkaan, ei Jurvalla ja Kurikalla ole historiassa kovinkaan paljon yhteistä. Ja tuntuu että ei ole paljon halujakaan sitä parantaa tulevaisuudessa, valitettavasti :(

2.1.2009 23:43  Sama huomio

Kommentti:"????": lle. Kannattaa tehdä paremmin kuin huonommat!

2.1.2009 23:43  ?????

Ilijetähän pyyrellä viälä satojatuhansia markkinoontirahaa!!!!!!!!!!!!!!!

Viimmeesetkin rippehet Kurikan uskottavuuresta ammuttihin toissayöänä taivahallen.

3.1.2009 0:04  ??????:lle

Fiksu ja tyylikäs kurikkalaanen, symppis ja kaikkien kaveri, näitä täällä tarvitaan , mietitäämpäs sitä.

3.1.2009 0:11  ????:lle

ootko kares korvalaanen, kauhajokinen vai ilmajokinen!!!!

3.1.2009 0:13  ?????

Nyt on parasta mennä unillen.
Hyvää yätä.

3.1.2009 0:28  Vai ?

Kiitos ihanasta päivästä ja väittelystä. Paree tämon ku hyvä känni. Saa antaa ja ottaa.

4.11.2016 23:47  Robert Niemoeller

Tervetuloa Robert Niemoeller lainan sijoituspalvelutoiminnan Tarjoamme laina 2% asiakkaille inneed minkäänlaista lainaa, on se henkilökohtainen laina, yritysten laina, opiskelija laina jne, jos kiinnostunut lainan, ota yhteyttä lisätietoja ... yhteyttä: robertniemoeller33@gmail.com


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini