Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Reipasta uutta vuotta 2009

Keskiviikko 31.12.2008 klo 23:15


Hyvää uutta vuotta kurikkalaiset!

 

Hyvin monet asiat ovat ristiriidassa keskenään.

Kaikki asiat ympärillämme ovat osa suurta prosessia. Voitot ja tappiot, into ja lannistuminen.

Ne ovat osa prosessia, osa pyrkimystä parempaan, hyvään.

Pitää osata käyttää oikeaa strategiaa oikealla hetkellä. Ei kannata edes pyrkiä johdonmukaisuuteen.

Pitää vain oppia elämään omine ristiriitoineen.

Ajattele itseäsi, usko talouteen.

 

On hyvin ristitiitista, että osa talouden asiantuntijoista sanoo, että finanssikriisistä selvitään vain verotusta kiristämällä.

Samanaikaisesti pääministeri kertoo, että sovituista veronalennuksista ei haluta luopua, koska 2/3 kansantaloudesta on kulutuksesta ja omasta ostovoimasta riippuvainen.

Veronkiristyksen linja sisältäisi investointeja ja muita työllisyyttä edistäviä toimia.

Pääministeri uskoo, että sama lopputulos syntyy, kun ihmiset saavat vapaasti kuluttaa.

Tässä ei taida olla yhtä totuutta. Kulutetaan siis kun käsketään ja investoidaan sitten toimeliaisuuden kautta syntyvistä syistä.

Miten kunnissa ? 

Elvytys ei kuitenkaan ole kunnan päätehtävä.

Kunnan päätehtävä on olla tuhlaamatta rahojaan, jotta se kykenee selviytymään palvelutehtävästään. Kuntalaisten palveleminen on se pääasia. Sitä tosiasiaa joutuu nyt korostamaan, kun kuntaliitos syntyy.

Kunnan työntekijöiden hyvinvoinnista on syytä pitää hyvää huolta, mutta silti on muistettava, että ilman kuntalaisia, ilman veronmaksajia, ei olisi kunnan työntekijöitäkään.

Siis huolehditaan kuntalaisista, heidän rahoistaan ja palvelujen laadusta sekä määrästä.

 liisan_kuvat_121.jpg

Tässä tämä Heraldinen kuvio nyt on. Valtuusto päätti sen yksimielisesti hetki sitten. Nuo lohenpyrstöt kai kuvaavat sitä elvytystä ja työtä. Kolminkertainen liitos lie 3 kertaa 5 tuhatta asukasta ? Sininen ja harmaa. Taivas tai vesi ja teräs. Suomen värit. Sidos on pitävä. Keksikää lisää vertauskuvia.liisan_kuvat_122.jpg Tässä nämä toiseksi ja kolmanneksi tulleet ehdotukset. Juhlakokous oli rauhallinen ja harmooninen parit laulun lurituksetkin kuultiin " Mistä löydät sä ystävän" En tiedä oliko pieni moite valmistelusta juhlakokouksessa tarpeellinen. Laaja asiantuntija ja heraldistijoukko oli myös ilomielin hyväksymässä esityksen. Hienosti meni ja nyt katsomaan ilotulitusta.liisan_kuvat_133.jpg Ilotulitus ainakin oli komea. Toivotaan, että uuden Kurikan alku ja yhteistyön henki on vähintään yhtä komea. Väkeäkin oli pilvin pimein ja tarjoilut tuntuivat maistuvan. Kyllä Kurikka vain on kovettu kaupunki.


Kommentit

31.12.2008 23:48  Yks Kurikkalaanen

Minkä ihimeen tähäre tuo vaakuna piti uusia? Ei tuo uusi ny ainakaa paree oo. Mutta vuotta ny kumminki...taitaa tuora paloi tullessaan.

1.1.2009 0:38  Ihmettelevä

Miksi vaakunasalailu ???

1.1.2009 1:00  nallekarhu !

Vaakuna?Onko järki täysin 0 .nyt ei päättäjät tiedä minkä dukommin tekevät.?`??

1.1.2009 1:09  Yks uusi ihmettelevä

Järjestelytoimikunta jonka johdossa Maire Lammi on, voi varmaan kertoa, mitä tässä on tapahtunut? Kuinka on päädytty tähän ehdotukseen ym?
Ja miksi on salailtu, jos on salailtu? Kertokaa koko tarina.

1.1.2009 1:15  Kolmas ihmettelevä

Kansa oli varmaan niin tyhmää ettei sille voinut vaakunaa esitellä ollenkaa. Heraldikot selvittävät vain teknisen toteutuksen ja värit, mutta eivät symboliikkaa, se jää tilaajan tehtäväksi. Piiri pieni pyörii..... Kansastakin olisi voinut löytyä ripaus viisautta ja ainakin keskustelun kautta olisi löytynyt yhteinen vaakuna, jonka kaikki (melkein) tuntisivat omakseen. Nyt on pakkosyöttöä. Onnea kaikille uudelle vuodelle.

1.1.2009 1:21  Pate

Mä olen ihmetellyt yhtä asiaa monta kuukautta.Tämä ei ole kettuilua vaan ole miettinyt asiaa monta kuukautta tosissani.Miksi J.Ollila on Euroopan viisaiden kerhossa ja pörssiyhtiön ex toimitusjohtaja ties mitä muuta...Jormalla on varmasti tunne äly.En tiedä voin olla väärässäki.Olisko keskutelun aihe?

1.1.2009 1:29  Kyll määkin kauhist hämmästelen.

Jos J. Ollilalle menikin jaossa kaikki eväät?? Jormalta olisi voinut varmasti kysyä, myös julkisesti.

1.1.2009 1:33  Yhteisöllisyyden puolesta

Kyllä alkoi Kurikan uusi vuosi komeasti. Onnittelut päättäjille, kansaa oli paikalla pilvin pimein, oikein hieno juttu. Kansa lähti liikkeelle, siinä on voimaa eikä siellä voivoteltu. Mahtava potentiaali uudelle alulle, lähdetään mukaan rakentamaan hienoa Kurikkaa ja kaikki mukaan , kaikkia tarvitaan.

1.1.2009 1:51  Tyytyväinen kokemaansa

Olinpa seuraamassa valtuuston kokousta.
Ihmettelin myös tätä "hiljaisuusta" vaakunakeskustelun ympärillä.
Samoin kun kilpailun kolme parasta esiteltiin ajattelin, etteipä taida säväyttää moniakaan.
Mutta kun perehtyy laajemmin voittaneeseen / valittuun ehdotukseen täyttyy todeta, että vaakunaksi tähän uuteen Kurikkaan NAPPISUORITUS.
Se on niin hyvä, että jos sen olisi moni liittyvä kunta löytänyt, olisi sitä haluttu silloin muuallekin.
Valitussa vaakunassa on suurenmoinen määrä vaakunalle vaadittavaa sympoliikkaa. Ehdottomasti Suomen vaakunoista tuolta osin yksi parhaista.
Jotain niistä: Liitos kuvaa monta asiaa
metallin ja puun välillä kestävä liitos,
joka sympoloi parhaista taloista ja huonekaluista, jotka tällä liitoksella on rakennettu ja kestävät vuosisatoja.
Näinhän on juuri Kurikassa ja Jurvassa.
Värit (vaakunoissa kaksi väriä sallittu):
Isänmaalliset värit varsinkin viirisovellutuksena.
Yksinkertainen, kuvaa suoraa pohjalaista olemusta, jossa ei kieroilla.
Tulee mieleen muitakin ja nimenomaan positiivisia mielleyhtymiä.
Tämä nyt tästä.
Ehkäpä kovin laaja vuorovaikutus vaakunan ympärillä ei olisi tuonut päätökseksi näin hyvää tulosta.
Niin ja niitä entisiä kaipaaville jää entiset vaakunat ns. kotiseutuvaakunoiksi.
Nekin siis koskemattomina jatkavat omissa asemissaan elämäänsä.
Hyvä näin.

1.1.2009 2:23  Jurvasta

Paten komentiin kommetoisin seuraavaa;
J.Ollilalla on ÄO Öput 170.Sillä pääsee pitkälle sellaasta se vain on.

1.1.2009 3:05  Pikku V

Kyllä olikin kovetut juhlat järjestetty. Ulkokuorella ja kermapäällysteellä yritetään hämätä montaa Jurva-liitoksen pitkäaikaista maksumiestä ? Kurikkalaista tavallista veronmaksajaa.

Vaikka kuinka laitettaisiin kermavaahtoa ja hajuvettä päälle, niin liitoksen järjestelyn mädänneen haju ei edes peity, puhumattakaan siitä, että se lähtisi. Ja tässä ei ole syy pätkääkään Jurvalaisissa, vaan täytyy miettiä, annoimmeko Kurikassa äänestäjinä edellisissä kunnallisvaaleissa vuonna 2004 valtuutetuille valtakirjan toteuttaa omia halujaan kaikkia veronmaksajia radikaalisti koskevassa asiassa?

Liitos on nyt sitten tosiasia, kun joku tai jotkut ovat juntanneet lähes pakkomielteen tunnusmerkkejä saaneen tahtotilansa läpi. Sinänsä taitava suoritus ? varsinkin, jos ei tarvitse miettiä sen vaikutuksia. Väkijoukossa torilla liikkui sellainen juttu, että joku liitoksen päätekijöistä olisi jo siirtymässä käpykaartiin eli karistamassa Kurikan pölyt jaloistaan. Voiko tämä pitää paikkansa? Toivottavasti ei, vaan jäisivät hoitamaan tekosensa niin, ettei se jää muiden maksettavaksi.

Vaakuna-asia on myös melkoinen farssi. Moni haluaisi tietää syyn, miksi Kurikan vaakunasta luovuttiin Jurvan liittyessä Kurikkaan? Kuka tai ketkä henkilöt olivat tämän takana?
Asiaa ei yhtään auta tapa, jolla maksumiehiltä siis veronmaksajilta salaillen ajettiin vaakuna uusiin ?puihin?. Ei voi tähänkään muuta sanoa, kuin että ?joka itsensä ylentää, niin se alennetaan?.

Tässä nyt aluksi muutamia ajatuksia ja kysymyksiä näin vuoden 2009 alkumetreille.

Toivon kaikille hyvää Uutta Vuotta 2009-2012, vaikkakin tällä hetkellä näkymät ovat kuin Estonian komentosillalla 28.9.1994 klo 1:24 ? Black Out päällä ja pahalta näyttää?

1.1.2009 8:26  Aamuvirkkunen

Kommenttiin 1:51 sanontaan: "Ehkäpä kovin laaja vuorovaikutus jne" kuvaa hyvin sisäpiiriin kuuluneen kommentoijan vaikuttimia. Kansaa ei ole syytä päästää peukaloimaan näin tärkeää asiaa. Tuossa lainausmerkeissä kiteytyy pienen piirin ajatusrakennelma, liian suuri julkisuus voi pilata asian, siispä päätökset pienessä piirissä. Kun se näin kulkee niin pakkopullaksi lipsahtaa. Nyt on vaakuna sitten unohdettava ja katseet "tärkeämpiin" asioihin, esim. kuntatalouteen ja päätöksentekokykyyn, olkaa hyvät. Onnea vuodelle 2009 ilman rajapyykkejä Kurikan ja Jurvan välillä. Onneksi Kurikalla on nyt oma teatterikin ja amk.

1.1.2009 8:43  raivari

Millainen mielikuvamaailma tuolla pikku V:llä oikein on? Aivan kuin satuhahmoja käsittelisi. Jotta jtokut ikäänkuin "sinänsä taitavasti" mutta kansaa huijaten ja yhteisön edusn vastaisesti vetäisivät jotain yhteisen edusn vastaista linjaa. Ei tästä puutu enää kuin Batman ja Robin. Ei muuta kuin lopuksi maailmanlopun uhka päälle. Tosiasiahan on, että tuolla asenteella peli on menetetty ennenkuin se on alkanutkaan.Eipä tunnista tuollaisia ajatuksia suomalaisen talvisodan käyneiden asenteeksi. PS

1.1.2009 10:28  Asenteesta huolestunut

Kyllä näkyy vahvasti perussuomalainen ääni Pikku V:n kirjoittelussa. Tutut on teesit, ei vain pääse eteenpäin vaikka KHO:ta myöten on kaikki kokeiltu. Eikö nyt olisi vastuunoton aika ja paikka lähteä tekemään töitä kunnan hyväksi. Ei voi kuin hmetellä tuollaista meininkiä. Tulevan Kurikan kohtalo on ennenkaikkea uuden hallituksen käsissä. Nähtäväksi jää mitä se esittää. Kyllä valtuusto yleensä kiltisti sitten tekee mitä hallitus esittää. Hallituksessa on nyt uusia vereviä voimia . Hyvä nähdä millaista pullistelua sieltä löytyy.

1.1.2009 10:42  Aamun aivoituksia

Luottamus hallintoon syntyy pienistä asioista pienistä hetkistä, niihin kannattaa kiinnittää huomiota. Luottamuksen menettämisen takasin saaminen on tosi vaikeaa. Virheet on eri asia niitä aina tekevälle sattuu se on ymmärrettävää. Avoimuus on yksi asia , joka edesauttaa luottamuksen säilyttämistä ja saavuttamista. Asioiden salailulla voidaan tehdä korvaamattomia vahinkoja, hallinto on kuntalaisia varten eikä päinvastoin. Nykyajan ihmiset ovat valveutuneita ja aikaansa seuraavia. Tämä blogi ajankohtaisilla teemoillaan on palvellut hallinnon läpinäkyvyyttä, kommentit vain ovat olleet joskus "eri plaanetoilta". Myös paineiden purkukanavana tämä on toiminut oivallise4sti. Blogistille monta tähteä, tuulessa ja tuiskussa tarpominen ja tyynenä pysyminen osoittaa itsetunnon kestävyyttä ja tunteiden hallintakin on ollut mallikasta. On hyvin ymmärrettävää, että blogistin kirjoitusvauhti laantuu ja harvenee.

1.1.2009 10:46  Ruvetahan ny pysymähän asias

Saas nähdä kuinka Pikku V:n käy, kun noin ittensä ylentää muita paremmaksi näkijäksi. Ettei nyt sitten vain klapsahra omihin nilikkoohin. Niin taisi käyrä juuri lähimenneerys eräälle toimittajallekki

1.1.2009 11:13  Tyytyväinen kokeemaansa

"Aamuvirkkunen" En kuulu ns. sisäpiireihin. En sillä puolella, enkä sillä toisellakaan puolella.
Olenpan vain sivusta seurannut tätä Kurikkalaista tappelua, joka nyt näyttää jatkuvan tämänkin vuoden puolella.
Sillä puolella pienempi enemmistö lehdistönkin avulla ym. keinoin, seurauksista piittaamatta yritti käyttää suurempaa valtaa kuin oli valtuustossa kannatusta.
Toisella puolella lehdistön vastuksesta ja mollauksesta huolimatta käyttettiin ja ilmeisesti käytetään valtuustossa enemmistön valtaa.
Asioista tietenkin ollaan montaa mieltä,
mutta tuossa jo "Pikku V" kin loihi moittimaan kurikkalaisia äänestäjiä,
kun ne menivät edellisissä vaaleissa huonosti äänestämään ja nyt saavat maksaa.
Mielestäni mielipide ei edusta kansanvaltaa vaan ns. "minun valtaa" ja että minä olen oikeassa, eikä äänestäjät.
Kysyn: Miksi äänestäjät eivät saa vapaasti valita? Pitäiskö olla niinkuin monissa itämaissa? Pitäiskö olla vain yksi ns. "oikea ehdokas"?
No millainen sellainen olisi?
Itse edustan pohjoismaista kansanvaltaa ja demokratiaa. Sellaista monien kansojen syvät rivit toivovat, koska silloin heilläkin olisi parempi elää.

1.1.2009 11:25  Pikku V:lle

Valtakirjasta. Kyllä. Kunnaalisvaaleissa annetaan valtuutetuille valtakirja päättää mm. kuntaliitoksesta.

Kuntaliitoksessa on kysymys jostain muusta kuin yksityisten henkilöiden tahtotilasta.

Vakkuna on päätetty tehdä uusi kuntaliitossopimuksessa. Mitään salailua tähän ei siis siltä osin liity.

Vaakunan valmistelutyöryhmä on koostunut parhaista ja merkittävistä paikallishistorian ja kotiseututyön seka heraldiikan asiantuntijoista.

Mitä kauemmin sitä katselee, sitä kauniimmaksi se muuttuu.

1.1.2009 11:33  Vaakunasta salaaminen on ollut tarkoituksellista

Vastausta niille monille, jotka ihmettelevät, miksi vaakuna-asiaa salailtiin. Syy on siinä, että jos siitä olisi kerrottu etukäteen, asiasta olisi syntynyt keskustelua ja erilaisia mielipiteitä. Sitähän ei asiasta päättävien pieni sisäpiiri salli, ettei vaan heidän ajatuksiaan tyrmättäisi. Kuvittelen, että Ollila entisenä puheenjohtajana on ollut yksi niistä. Mielipiteenäni näin jälikäteen sanon uudesta vaakunasta, että se on etelä-pohjalaista ilmaisua käyttäen "hailu".

1.1.2009 11:49  tyytymätön

Tarkoitat varmaan samaa
kun katsois pysäköintipaikan liikennemerkkiä
ajan saatossahan siitäkin on tullut kaunis

1.1.2009 11:59  Uutta tietoa odotellessa

Tuossa katselin Kurikka-lehteä ja toisaalla kaupungin uudistuneita sivuja.
"Sieltä jää vaikutelma" ( ilmeisen epähuomiossa tapahtunut), että uudessa Kurikassa väkiluku ei yhtään kasva. Mutta toisaalla maa-ala lähes kaksinkertaistuu.
"Eikö ne jurvalaiset lisänneetkään väkimäärää?"

1.1.2009 12:05  Vaakunasta

Salailuun en ota kantaa, kun en tunne päätösprosessia enkä tiedä, mitä kilpailutuksen yhteydessä on sovittu. Päätöksenteon jätän muutenkin aina mielelläni sellaisille, jotka sitä varten on valittu.

Sen sijaan vaakunan osalta sanon, että se on kaikessa yksinkertaisuudessaan upea. Mitä kauemman sitä katsoo, sitä parempi se on.

Kysymys on kuitenkin aina mielipiteestä ja näkemyksestä, varsinkin taiteen osalta on näin, ei siinä voi sanoa, että jonkun mielipide on oikea tai väärä. Itse sanon, että vaakuna on kaunis. Jos joku sanoo, että se on ruma, niin se on hänen mielipiteensä ja aivan yhtä oikea kuin omanikin.

1.1.2009 12:38  Lohenpyrstöliitos

Tottakai olisi voitu tästä vaakunasta riidellä viime syksy.

On se jännä kun toisaalla samat henkilöt moittii että kun Kurikasta on niin riitaanen ja eripuraanen kuva maailmalla, tympiää ettei tänne edes viitti muuttaa asumahan ja sitte toisaalta haluttaas kuitenkin kaikista asioosta väitellä ja vääntää.

Sopii mun puolesta nimellä ilmoottautua se henkilö joka olis tienny paremmin uuden vaakunan suunnitteluhun puuttua ku
Nokso-Koivisto Heikki
Koskimies-Envall Marianne
Laurila Anelma
Takala-Schreib Vuokko

Vai olisiko joku muu ku Turun maakuntamuseon heraldikka asiantuntija pitäny kutsua arviointikokoukseen?

Itte oon ymmärtäny että vaakunan julkistamista vasta uudenvuoden aattoyönä pidettiin juhlallisena ja uuden vaakunan arvolle sopivana tapana.

Vähä hävettää tyytymättömättömät jokka ny pienellä pilaa tuota arvokasta vaakunaa vertaamalla sitä likennemerkkiin..

1.1.2009 12:49  Heraldinen

Minkä takia Kurikan erittäin kaunis vaakuna piti yleensä mennä muuttamaan? kuka vaatii? jurvahan liittyi Kurikkaan ja liitoksesta tulee kurikka! Vaakunassahan oli valmiina Kurikaa kuvaava hirvi ja jurvaa kuvaavat puun.....!!!

1.1.2009 13:14  Vaakunafani

Kurikan erittäin kaunis vaakuna pysyy edelleen kotiseutuvaakunana. Sitä voi seinällään pitää ja viirin voi salkoon nostaa hyvillä mielin edelleen.

Jurvan liittyessä Kurikkaan on kuitenkin nähty tarpeelliseksi muuttaa myös vaakunaa sellaiseksi joka paremmin kuvaa näita kahta liittyvää aluetta yhdessä.

Uudessa vaakunassa kuvataan liitos kauniilla ja yksinkertaisella, käsityöläiskulttuuriin sopivalla ja arvokkaalla tavalla.

1.1.2009 13:33  Margit

Uusi vaakuna on kaunis , se sai sisältönsä nuoren suunnittelijan kertoessa suunnittelemansa vaakunan sanomaa. Vaakuna on uuden Kurikan vaakuna. Se symboloi jotain aivan uutta , ei rasitteita vanhasta ei mitään uhoa puolelta jos toiselta. Sen kilven meidän täytyy oppia erottamaan taistelun tuoksinassa nuolenkantaman etäisyydeltä.

1.1.2009 13:50  Rähinäporukkaan kyllästynyt

Tämä keskustelu tänäänkin tässä kyllä hyvin valaisevasti kuvaa millainen on ns. sivistys.
On todella niitä, jotka ovat kehittäneet itseään ja siten myös suhtatumisellaan ja esiintulollaan vaikkapa tästä vaakuna-asiasta, osoittavat olevansa oppinutta ja fiksua väkeä.
Sitten on niitä "änkyröitä" jotka eivät osaa muuta kuin haukkua, vinoilla, keljuilla, huutaa jopa huudella kirosanoja ym. alatyylistä.
Siis yksinkertaisesti rähistä.
Sitten kun tuosta, vaikkapa täällä joku sanoo jotakin, niin sen päälle huudetaan: "Ettei saa olla erimieltä jne..
Ja huudetaan päälle, että täällä on vain yhdellä miehellä valta.
Tuota on nyt toistettu ties kuinka kauan ja haettu kaikenlaisia tiedotusvälineitä avuksi, antaen Kurikasta kuvan, että tänne on jäänyt puukkojunkkari-ajasta
joku osa väestöstä tuolle ajalle.
Tässäkin tulee kovia väittämiä, mutta kun on hiukan tarkemmin seurannut ja kuunnellut vähän laajemmalti kuin oman pienen piirin ulkopuolelta mielipiteitä nyky-Kurikasta, niin tuolta se nyt vaan näyttää.
Rähinäiseen näkymään se viimeöinenkin torilla esiintynyt juontajana / laulaja keskiyön kommenteissaan viittasi.
Kyllä rähinäporukka maineensa omaehtoisesti luo. Niinkuin toimittajatkin.

1.1.2009 13:56  Ylpeänä uudesta

Hyvä Margit! Juuri näin on. Uusi vaakuna kestää kaikki "ehkä" tulevat mullistukset. Vaakunaa ei tarvi muuttaa, jos liittyviä kuntia Kurikkaamme tulee lisää. Kertakaikkiaan nerokas suunnitelma.... siitä löytyy, ehkä vahingossa kaksi, kolme tai neljäkin osapuolta...

1.1.2009 14:09  Kysyn vain?

Öljyä laineille ja välillä bensaa valakiahan. Sitä tämä kesksutelu on. Ja hyvä on jotta on, Tilaa kaikenlaisille mielipiteille löytyy ja näköjään on. Kyööä on vahinko, jos tällainen paineentasaus venttiilli katooa kavasta. Kyllä minä ainakin velvoitan, ettei blogisti katoaisi kuvasta nuon vain. Jatkoa pitää löytyä. Mitäs me sitten tehdään?

1.1.2009 14:12  Vai mitä

Minusta kirjoituksia-palstalla Uutta vuotta vasten oli hyvä sketsi.

1.1.2009 14:47  Atvailija

Vajaan vuorokauden ikäinen vahva eteläpohjalaiskaupunki Kurikka on kuntana uusi, vaikka se muodostuikin vuodesta 1859 itsenäisenä kuntana tomineen Jurvan sulautuessa vuodesta 1868 itsenäisenä toimineeseen Kurikkaan.

Molemmilla kunnilla oli myös omat vaakunansa, joilla on omat erilliset historiansa.

On perusteltua, että uusi kahdesta itsenäisestä kunnasta muodostuva Kurikka sai myös oman kuntatunnuksensa, vaakunan.

Uuden Kurikan vaakuna symboloi monella tavoin uuden kunnan yhteisiä kultturellisia arvoja sekä kahden itsenäisenä toimineen kunnan yhdistäviä voimia. Yhteistä tahtoa.

Vaakuna symboloi vakaita henkisiä pohjalaisaarvoja ja kädenkulttuuria. Vaakuna muistuttaa osaamisesta, jonka varassa väki on tullut seudulla toimeen ja tulee vastakin. Mikäli näin yhdessä tahtoo. Vaakuna kertoo vahvoista kultturisidonnaisista kädentaidoista liittyen nykypäivän teolliseen osaamiseen ja hyvään laatuun.

Selkeytensä ansiosta vaakuna on helppo tunnistaa ja muistaa.

Kurikkalaiset ovat onnekkaita saadessaa näin erinomaisen kuntatunnuksen pidettäväksi joukkojen kärjessä.

Onnitteluni!

PS. Viimevuorokauden aikan käydyn keskustelun tiimellyksessäkin on hyvä pysähtyä uuden vaakunan edessä.Se huokuu yhteisiä paljon jalompia arvoja, joiden valossa harkitsemattomasti heitellyt letkautukset asettuvat omaan arvoonsa.

Kaiken lisäksi vaakunaprosessi on ollut julkinen ja siihen olisi voinut varmasti osallistua aikanaan, jos olisi halunnut, osannut tai kyennyt.
Vaakunahanke on julkistettu kuntaliitosssopimuksen yhteydessä 27/28.12.2007. Varsinaisesti uuden vaakunan suunnittelutoteutuksesta on päätetty Järjestelytoimikunnan kokouksessa 31.1.2008. Mm. nämä asiat näkyvät myös kuntaliitossivuilta.

1.1.2009 16:00  Avoimuuden kannattaja

Voi, voi, kun on hurskastelua. Vaakunaa ei moni ole vielä nähnytkään, joten sitä ei voi arvioidakaan. Kysymys ei ole siitä, onko vaakuna hyvä vai huono, sehän on katsojan silmässä. Mutta. Totuus on kuitenkin se , että vaakuna on päätetty pienessä piirissä aivan toisin kuin muissa tasavallan yhdistyvissä kunnissa. Mielestäni se pitää kaikkien ilman sarvia ja hampaita tunnustaa. Siihen on tietysti ollut syynsä, joita voi vain arvailla. Jättää kuitenkin pakkosyöttämisen maun, sekin on jokaisen yksilön oma tunne, jos sellainen on ja niitä näyttää ja kuuluu olevan aika paljon. Päättäjien kannattaisi tämä ottaa huomioon, pienistä puroista kasvaa iso joki. Toivottavasti tämä jäynä ei kestä kovin kauan, vaikka eihän se pohjalainen kovin helposti unohda. Kysymys, joka leijui torilla oli sen laatuinen, että kuinka aikaisin valtuutetut tiesivät vaakunasta. Jos se kerran "pienen piirin" mielestä on niin hyvä, niin eikö se olisi silloin kannattanut tuoda kansan tietoisuuteen.

1.1.2009 17:40  Atvailija

Avoimuuden kannattajan ynnämuiden myös itseni on syytä arvioida omaa lähestymistapaa ja asennetta koko ajan.

Kun kysyy torilla: "Eikö vain olekin valmisteltu tämä vaakuna-asia salassa ja pienessä piirissä", ei tarvitse paljon vastauksia arvailla.

Kun avoimuuden kannattajallakaan ei näytä olevan huomauttamista lopputuloksesta, niin kannattaako ylläpitää jatkuvasti menettelytapoihin liittyvää kaunaa. Uskaltaisitko kerrankin antaa tekijöille luottamuksensa ilman ehtoja ja kuunnella pitääkö tässäkin paikkansa sananlasku "Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan"

Vastaavanlaiset aiheet eivät lopu tekevät päättäjät ja valmistelija mitä tai miten tahansa, jos näitä purnauksen syitä suurennuslasilla etsiskellään.

Sitäkin on vaikea ymmärtää, mihin miespolven Kurikan kunnalliselämässä toiminut valtuutettu Mukkala pyrki juhlakokouksessa käyttämällään syyttävällä haukkumapuheenvuorolla.
Ei kai noin uutta Kurikkaa rakenneta. Tämän Mukkalakin varmasti ymmärtää.

1.1.2009 17:51  Aina Tarkka

Niin kuka mahdollinen "käpykaartilainen", johon tulla ylempänä viitataan, mahtaisi olla näin haastavassa tilanteessa?

1.1.2009 18:42  Eparin lukija

Kannattaa lukea blogistin kolumni Eparista. Uutta omintakeista tekniikkaa, pohdiskeleva ote saman persoonan toimesta. Poikkeaa selvästi muista kolumneista, ja asiatkin joita kolumnissa sama persoona pohdiskelee itsensä kanssa ovat varsin painavia ja mielenkiintoisia. Mielenkiintoinen kohta maakuntajaon kohdalla: blogisti kääntänyt takkinsa Jurvan kannanmäärittelyn jälkeen. Kohtalonyhteys Jurvaanko.

1.1.2009 19:19  Ollilalla sekava kolumni Eparissa

Luin ko. Eparin kolumnin. Se on totta, että se poikkeaa muista kolumneista. Ei kuitenkaan sillä tavoin, että se poikkeaisi muista edukseen. Se on selvästi heikoin ja jossain määrin kaunainen kolmumni verrattuna muihin kolumneihin. Siitä välittyy sen sekavuudesta huolimatta selvä vastenmielisyys Seinäjoen kasvua ja kehitystä kohtaan. Täten jos asia on Ollilasta kiinni Seutuyhteistyö Seinäjoen kanssa ei kukoista.

1.1.2009 19:46  ?????

Olisikohan 19.19 tässäkin asiassa parempi pysyä tosiasioissa, ekä herätellä jälleen perättömiä epäluuloja.

Ymmärtääkseni Matti Ollila on harvinaisen sitoutunut mm. uuden Kurikan yhdistymisvisioon. Sen mukaan pidetään toivottavana kyllä nykyisen kuntarakenteen kehittymistä siten, että maakuntaan muodostuisi nykyistä harvempia ja voimavaroiltaan tesaveroisempia kuntakokonaisuuksia, jotka toimivat yhteistyössä maakuntakeskuksen kanssa. Kunnat tarvitsevat nykyistä vahvemman maakuntakeskuksen(ei välttämättä alueeltaan vaan maakuntatason osaamisen ja voimavarojen keskittymänä). Samoin maakuntakeskukselle on eduksi, että sitä ympäröivät yhteistyökunnat ova kuntatasolla omillaan toimeen tulevia.

1.1.2009 19:55  Hämmästynyt

Sehän on selvä, jotta asia on sekava, jos ei sitä ymmärrä. Luepa 19.19 pari kertaa uudestaan tuo kolumni. Sehän on loistava sketsi, jossa blogisti harjoittaa vuoropuhelua itsensä kanssa loukkaamatta ketään ulkopuolista. Kaunaisuutta ei siinä ole pätkääkään. Pikemmin se on vain hauska dialogi tärkeistä aijeista, jotka jakavat kansalaismielipidettä arjessa joka päivä.

1.1.2009 20:23  Juhani

Tiedoksi tähänkin blogiin:

Ilkka-lehden sivulla on Raimo Teräväisen n. 5 minuutin video Kurikan ja Jurvan juhlinnasta viime yönä.

Se ja myös muita linkkejä löytyy nimeäni klikkaamalla.

1.1.2009 21:18  Uutiset vähissä

Avoimuuden kannattajalle

Syy siihen että vaakunaa ei paljastettu tuli esiin edellä: 'vaakunan julkistamista vasta uudenvuoden aattoyönä pidettiin juhlallisena ja uuden vaakunan arvolle sopivana tapana'

Juhlallisuuksia ja hienoja kohokohtia kuntin liittyessä voi olla vaikea tilaisuuksiin keksiä? Annetaan nyt kerrankin vaan arvo toimikunnalle, kun olivat keksineet että sehän olisi hienoa jos se vaakuna paljastettaisiin vasta uudenvuoden aattona, juhlavaltuustossa.

Avoimuuden kannattaja voi ilmoittautua varmasti vielä monien eri tapahtumien järjestelyyn mukaan niin tietää että aina saa vain yleensä arvostelua osakseen kiitokseksi.

Pahaa mieltä ja verta voi kylvää lähtökohtaisesti monella tapaa. Muissa kunnissa tehtiin toisin, Kurikassa tehtiin näin. Aika hyvä mielikuvitus pitää olla että tästä juhlien kohokohdastakin saadaan mielikuvissa aikaan kuntalaisten ja äänestäjien aliarvostusta...

1.1.2009 21:52  Kaupungissa kaikki hyvin.....

Eiköhän tuota vaakuna-asiaa ole reposteltu jo tarpeeksi. Kommenteista on tullut selville;
1.haluttiin juhlistaa
2.ei haluttu koko syksyä riidellä
3.parhaat voimat olleet valitsemassa
4. haluttiin kohokohta
Siinä se , asia on tullut selväksi, mutta vasta kommenttien jälkeen ja toisin kommentoijat on nyt sitten listitty. Tyhmiä kysytty, aikaa tuhlaantunut.

1.1.2009 22:25  Hö

Listitty? Keskustelu ja ajatuksen vaihto on ajan tuhlausta... listimistä. Ellei ole samaa mieltä jonkun kanssa nii ilimanmuuta pitää toista tyhmänä?..voi ie'. Sellaista se on kun K-lehtikin tulee vasta huomenna.. Kylläsiellä nämä samat jutut on varppina selvennetty kun oli kerran toimittajat paikalla.

1.1.2009 22:41  Vai ?

Tyhmiä saa ja voi kysyä.Se on hyvä, kun aina saavastauksen reaaliajassa. Hyvä kub ei kiroilla ja ja haukuta erityisesti henkilöitä. Ehkä vähän tekemisiä ?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini