Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Käskystä siirry muualle

Tiistai 30.12.2008 klo 0:03


 Kun tulee käsky, siirry muualle

Käskyn tullessa on syytä katsoa ympärillleen kaikkia ystäviä, joita on saanut tietään seuratessaan.

Hänen sydämensä saattaa olla surullinen , mutta hän tietää, että hänen täytyy totella sydämensä ääntä. Kuulla sen käskyä, jolle on matkansa tarjonnut.

Kiittää matkatovereitaan , hengähtää syvään ja jatkaa eteenpäin mielessään unohtumattoman taipaleen muistot.

Mutta ei pidä unohtaa koskaan pysyviä asioita eikä niitä siteitä, jotka ovat lujittuneet aikojen saatossa.

Pitää kyetä erottamaan hetkellinen pysyvästä.

Se on minun mielikuvani tästä eteenpäin

Mikä on Kurikan mielikuvatavoite tulevaisuuteen ?

Kurikkalaisten mielestä käsitys Kurikasta on perinteitä kunnioittava, tulevaisuuteen suuntautuva, innovatiivinen, asukkaitaan ja yrityksiään monipuolisesti palveleva taloudellisesti vahva kuntakentän suunnannäyttäjä.

Siinäpä sitä on tavoitetta Kurikalle.

Olisipa noin mutta kun ei ole. Onko tuosta hokemasta edes visioksi, voisi kysyä aivan perustellusti.

Meillä on oikeasti vahva yrittäjyys, vahva maatalous, vakavaraisuuskin vielä ehkä jonkin aikaa.

Säästäväisyydestä ei ole enää tietoakaan.

Paulaharju jo sanoi, että Kurikassa vanhaan aikaan oli vallalla talonpidossa kaksi keskeistä ajatusta,  “Velaatoon taloo” ja “Taloohin päin”.

Tuo viimemainittu tarkoitti, että rengitkin teki kaikkensa isännän ja talon puolesta. Jospa me saisimme tuon hengen uuden Kurikan kantavaksi ajatukseksi.

Markkinavoimaksi me emme tarvitse kuin kaksi vahvaa asiaa, nimittäin Mietaa ja yrittäjyys.

Siis kannattaa kyetä erottaa hetkellinen pysyvästä.liisan_kuvat_109.jpg

Tämä synkkä virta erottaa vastarannat toisistaan . Välissä on hyytävä vesi. Mitä keinoja sinun mielestäsi on Kurikassa sellaisia, jotka lähentäisivät näkemyseroja ja jotka saisivat vilpittömän yhteisen tuen. Konsteja joiden avulla Kurikka pärjäisi  vielä tulevaisuudessakin. Minun tapani on antaa nyt tilaa uusille ajatuksille ja ihmisille.


Kommentit

30.12.2008 0:26  Mietteliäs

On paljon sanoja ja vähän tekoja.
Nyt pitäisi olla enemmän hyviä tekoja ja vähemmän pahoja sanoja.

Mutta mistä tuon opin sais todeksi jos "äidinmaito" on muuta tarjoillut.

Tuossa mielestäni yksi peruskysymys, jos ei kykene sivistyneeseen vuorovaikutukseen.

Yhteinen hyvän tulevaisuus alkaa hyvistä vuorovaikutustaidoista.
Siis tuo on aika yksikertaista myöntää,
mutta monelle samalla vaikea toteuttaa.

Em. esimerkkejä on jopa lehdistön taholla.

Toinen esim. ilmestyi kommentoijan muodossa juuri ennen tämän kirjoituksen valmistumista.

Kyllä tuollaiset herjat ovat tosi alatyylisiä.
Kuinkahan paljon noita Kurikassa kasvaa?

30.12.2008 7:38  Anelma L

Jos mä sanoon jotta ristus mitä soopaa, niin tämän blogin lässytys on mun mielestä soopaa. Siinä kommentis oo mitään alatyylistä herjaa. Kai nyt jokainen sen tajuaa. Soopa on soopaa.
Suuri osa tämä sivuston tekstistä sitävastoin on alatyylistä herjaa ja kaukana sivistynehestä vuorovaikutuksesta.
Turha näitä totuuksia on poistella. On naurettavaa sallia vain ittelle sopivat kommentit.

30.12.2008 8:01  Matti Ollila

7.38 kommentissa on kaksi asiaa. 1. Kirosana ja 2. Nimimerkin käyttö, jolla on tarkoitus viitata erheelliseen suuntaan ja henkilöön josta ei voi olla kyse.
Muuten joka lukee näitä sivuja, on silloin vahvasti kiinnostunut, siitä ilahdun. Hän saa vapaasti olla mitä mieltä ikinä haluaa näistä lässytyksistä. Ole hyvä ja kirjoita omalla nimellä tai omalla nimimerkillä.

30.12.2008 8:03  Anelma

Ittekki kirjoittelet nimimerkeillä.

30.12.2008 8:10  Mietiskelevä, vailla vaikutusmahdollisuuksia

Kuuluuko kommentti 7:38 näihin sivustoihin ?? Tämän jälkeen muuta asiaa: Paljon helpompi on repiä kuin rakentaa. Epäsopu kestää paljon pitempään kuin sopu. Pienikin epäsopu jää jäytämään usein pitkäksikin ajaksi. Sen mitä kentältä kuulee niin ei anna hyvää kuvaa Kurikan päättäjistä. Varmasti suurin osa haluaa jo toteuttaa sovinnollista yhteistyötä, mutta myös epäsopua näyttää ja kuulkuu olevan hyvinkin paljon. Riittääkö sovun löytämiseen neljä vuotta, siinä on aiheellinen ajatuksen kulku. Olisiko syytä valtuuston kokoontua yhteen ja me kuntalaiset pidettäisiin heidät siellä niin kauan, että valkoinen savu nousee tornista sovinnon merkiksi. Olisiko jollakulla jokin parempi keino, siitä pitäisi lähteä, että hyvää ei seuraa jos epäsopu jatkuu. Asioista pitää ja saa olla eri mieltä, mutta henkilöherjat pitää jättää kokonaan pois. Väkisten tehdyt ratkaisut iskevät takaisin jollakin aikataululla. Opettavaista sanoo joku, naivistista sanoo toinen, mutta esittäkää parempaa.

30.12.2008 8:28  UUSI VUOSI uudet kasvot

Ollaanko porukalla yksimielisiä jotta Matti kun tähditti yrityksiä niin Jurvassakin on vai tuleeko se osiossa pala uutta Kurikkaa ?
Arvottaahan voidaan.
Huonekalut Jurva Kurikka
Metalli Kurikka Jurva
Urheilu onko nuor.kasvatusunohtunut
vai historiatietoja
Omistukset onko enää millää mitää väliä?
Tulevaisuus ?päämäärät? KEINOT

30.12.2008 9:00  Matti Ollila

Hei
Kiitos tuosta vinkistä. Jurvan urheilijat on ansiokas nuorten kasvattaja, ansaitsee erityiset kehut. Vanhassa Jurvassa on todella paljon kehumisen aiheita. Antakaa lisää vain vinkkejä puhelimella tai tämän blogin etusivulla olevan s-postiyhteyden kautta, joka ei kirjaudu tänne kommentteihin. Blogisti joutuu näin toisen kerran jo samana päivänä selittämään tekosiaan. Kiitän kaikkia kommentoijia ja lukijoita tähän astisesta ja tästä loppuvuodesta. Annetaan ja mietitään hyviä uudenvuoden lupauksia.

30.12.2008 9:15  "Anelmalle"

Terveusiä hannulle

30.12.2008 9:21  Aina Tarkka

Markkinavoimana tuo Mietaa taitaa olla jo menneen talven lumia. Ainakin maailmalla liikkuessa ko. henkilö (vai tarkoittaako blogisti kylää) herättää lähinnä säälittävää hilpeyttä sanomisillaan ja olemisillaan eri viihdeohjelmissa, se ei elätä kuntaa. Tänäkin aamuna Radio Suomen Kukko kiekuu -ohjelmassa n. 6.15, suorassa lähetyksessä, mieheltä kysyttiin mm. Uuden Vuoden aaton suunnitelmista, ei hän maininnut puolella sanalla Kurikassa olevaa yhdistymisjuhlaa. Hävettikö ???Paikallisilla yrittäjillä sitä vastoin on mahdollisuudet nostaa tämä laiva suosta ja kun otetaan mukaan Jalasjärvi ja Koskenkorva, niin siinä on meidän mahdollisuudet! Ja aika hyvät onkin, nyt kun meillä on itä-länsi akseli, niin miksei olisi myös etelä-pohjois akseli?

30.12.2008 10:11  Uutiset vähissä

Pari viimmeistä viikkoa on jonkun edellisen blokin kommentaattorin mielestä tylsiä, eikä niissä ole asiaa ollut.Olen eri mieltä ja moni muu varmasti.

Organisaation toimivuudessa, henkilöstöjohtamisessa, muutosjohtamisessa ja talousarviorakenteessa riittää asiaa koko vuodeksi pahkuloida.

No, organisaatioon ja rekrytointeihin liittyen tuli tämän päivän alustuksesta minulle mieleen eräs tarina historiasta:

Telemann ja Bach kilpailivat vuonna 1722 Leipzigin Tuomaskirkon urkurin virasta. Telemann veti paperinsa pois kun ei saanut neuvoteltua mielestään riittävää palkkaa, joten Bach tuli valittua. Valitsijaraati kirjasi päätökseen valittelunsa siitä että 'piti ottaa keskinkertaisuus, kun paras mies ollut käytettävissä'.

Hyvää (asia)uutispitoista Uutta Vuotta!

30.12.2008 10:38  Aina Tarkka

Toisen tarinan mukaan kanttorin virkaa tarjottiin ensin Telemannille ja Johann Graupnerille, mutta nämä eivät voineet lähteä työnantajiensa palveluksesta. Bach otti viran vastaan, muutti Leipzigiin 1723 ja vietti kaupungissa koko loppuelämänsä. Tarinoitahan aina on... Itsellä tulee mieleen vanha armeija aikainen juttu, telttoihin kuseskelijoista. "On parempi, että he ovat teltan sisällä ja pissivät ulos, kuin ovat teltan ulkopuolella ja pissivät sisään. Koetetaan nyt vain saada tämä Kurikka -laiva yhteisvoimin väljemmille vesille ja äkkiä. Kaikki voisivat soutaa suurin piirtein samaan suuntaan ja samaan tahtiin.

30.12.2008 13:03  Fundeeraaja

Nuo kaksi asiaa; vakavaraanen taloo (eli omavaraisuus mieluusti 80%, mieluummin ihan velaatoon ja porukka taloohin päin on kulttuuri, joka pitää oppia ja sisäistää. Se ei tule käskemällä, paitsi ehkä kuilun reunalla, kun on liika myöhäästä.
Tyhyminkin isäntä kässäsi olla jauhamatta siemenviljaa tai syömättä siemenpottuja. Mieluummin vaikka kävi kerjuulla, jotta se sitä seuraavakin vuosi pärjättäisiin. Aina ei voi luottaa lottovoittoon. Joskus on pakko ottaa yrittäjän asenne ja nähdä vähän kottaraaspöntön yli, mielellänsä jopa kuusen- tai männynlatvojenkin yli ja kenties sitten alkaa valjeta edes se, missä ollaan. Sen jälkeen vasta alkaa sisäinen kasvu, mitä tehdä, kun näin on. Matti on oikeas. Turha vängätä. Mutta Kurikka ei ole kurjuures, kunhan on oikeita päättäjiä oikeitten päätösten kanssa liikkeellä ja yksituumaisuutta löytyy. On paljon mahdollisuuksia - mutta myös menetettäviksi!

30.12.2008 13:06  mettäläänen

Toinen tapa Etelä-Pohjanmaalla oli myös kovin erilainen varrattuna vaikka Hämeeseen. Kurikas isäntä ja renki on yleensä aina syömy samasta pöyrästä.

30.12.2008 13:08  Lyhyt kommentti

Kurikan molskilla ja jousiampujissa kisaa erittäin ansioituneita jurvalaisia jo nyt, elleivät kurikkalaiset ole huomanneet. Ei Jurva kaikkea kunniaa halua omia, vaikka omat pojat menestyvätkin Kurikan nimissä:)

30.12.2008 17:23  Oliko vielä jotaki muutaki

Vähän sivuhun kulukoo nämä kommentit, tiettävästi Bachkaan ei ole enää käytettävis ainakaa näihin hallinnon asioohin. Hyvästä plokista huolimatta kommentit kulukoo mihinä sattuu.Yksinkertaasesti vastattuna Matin kysymykseen kuinka tätä Kurikan tilannetta ny sitte parannetahan on vain jotta yhteheityöllä, ei kai kukaa oo valtuutettuja äänestänyt sinne hasajamahan, loppu ja äkkiä, ja sitte lisäksi yhtehööstyötä maharollismman laajaatte ja turhat puheet kaupungin lompsasta saa sitte lopettaa ja vielä päässilimääset virkamiehet farmisariahan opettelomahan.

30.12.2008 21:24  Anelma L

Jos Ollila siivoilee ittellensä nekatiiviset kommentit pois niin blogi ei oo oikein sen näköönen mitä annetaan ymmärtää. Vaan valesta. Paljon on siivottu tiedetään. Soopa sivuilla on siis vinoutunutta. Aikamoista paskaa paikoin. Saarakkalasta ikkunanvälistä otettu kuva ja siitä kommentti on hyvä esimerkki siitä kuinka viksuja näis blogeis ollaan. Rakentavia muka, Haukkuja haukkujen perähän kaikille.

30.12.2008 21:32  Atvailija

Edellinen aika oikeassa. Haukuminen on törkiä asia. Kaikkien kannalta.

30.12.2008 21:41  Tuumailija

Ei voi olla TOTTA. Vale ei sovi Tälle sivulle KOSKAAN: NÄIN on.

30.12.2008 21:47  Mikä hiertää Anelma L ?

Tämä viimeisin kommenttisikin tekee Anelma L väitteesi epäilyttäväksi . Aikamoista sontaa näyttää saavan lykätä sivuille aivan vapaasti. Blogistin mitenkään sensuroimatta.

Lue Anelma aivan rauhassa omat kommenttisi ja kerro täällä sivuilla sen jälkeen miten päättäjien tulisi käyttää tätä paskanjauhantaasi vuoden vaihteessa uudistuvan Kurikan parhaaksi?

30.12.2008 21:50  Atvailija

Raukkamaista

ET OLLUT NIMIMERKKI ATVAILIJA 21.32.

30.12.2008 22:22  Lapsellista

Nimimerkki ANELMA L NÄYTTÄÄ KIRJOITTAVAN MONELLA NIMIMERKILLÄ. ainakin 21:24 Anelma L, 21:32 Atvailija, 21:41 Tuumailija, Kaikki samaa puppua. Täitaa olla sarjasta four roses?

30.12.2008 22:27  Tosi on

Nyt kyllä täytyy kysyä, että tämäkö on kurikkalaista korkeakulttuuria? Häiriköidä kommenteilla joissa ei ole päätä ei häntää. Jos kurikkalaisisa on näin lapsellista porukkaa, ei kyllä tee mieli puhua Kurikan kehittämisestä tai muustakaan yhtään mitään. Kuka tännne viitssi edes ajatella muuttaa? Pois pois ja nopeasti, antaa kahelien olla. Olen kyllä varma, että tuollaisten kirjoittelija ei voi olla normaali mitenkään.

30.12.2008 23:25  Pettynyt kommenteihin

Se on loppu nyt tämä kommentoiminen, tässä seurassa ei kannata olla.

30.12.2008 23:28  Kurikan vahvuudet yrittäjyys ja Mietaa.

Jos tähän väliin saisi asiallistakin kommenttia. Ollila kiteyttää Kurikan vahvuudeksi tulevaisuudessa Mietaan ja yrittäjyyden. Yrittäjyydellä on Kurikassa vahvat perinteet. Toivottavasti sillä on myös tulevaisuutta. Kansanedustaja Miedon eduskuntaja-avustajana tämä toinen Kurikan vahvuus on tietenkin vain Ollilan mainospala viran puolesta. Kyllähän se totta on, että Mieto on on esiintynyt vain erilaisissa humpuukiohjelmissa. En ole havainnut, että hän nyt erityisemmmin on ollut esillä varsinaisissa asioissa. Botnian sellutehtaan lopettamisasiassa hän on ollut näkyvästi esillä. Se on kuitenkin vain äänestäjien kosiskelua, koska millään kansanliikkeellä ei sellutehtaan lopettamista keskeytetä.

31.12.2008 9:38  Läheltä seurannut

Ilkeä jo olisi, voisi kysyä, kuka edustaja yleensä on missään varsinaisissa asioissa ollut esillä koko vaalikautena? Vanhat edustajat Ahonen, Haapoja, Risikko, Salo, ja uusista Sihto, Pihlajaniemi. Mitä he ovat saaneet aikaan, jotta voisi mainita heidän erityiseksi ansiokseen. Muista edustajista puhumattakaan, joita ei edes muista?
J Mieto on sentään ollut merkittävässä roolissa Koskenkorvan patorahoitusasiassa. Puhumattakaan monista muista pienemmistä asioista. Laajalla rintamalla hänen terveysliikunta-ajatukset ja koulujen liikuntatuntien lisääminen ja aktiivisuuden tehostaminen ovat saaneet isoa vastakaikua ja merkitystä.

31.12.2008 15:57  Tuumailija

Palasin taasen lukemaan, mitä näillä sivuilla ajatellaan.
Tänään tänne on näköjään ilmestynyt melkoinen häirikkö. Joka jäljet jättäen kyllä niistä tunnistetaan varsin yleisesti tämän blogin lukijoiden keskuudessa.
Naaprustosta on kuulunut tuonkaltaisa vuorovaikutustaitoa.
TÄNÄÄN EI OLLUT ESILLÄ SAMA TUUMAILIJA, joka ón käyttänyt n. 3 viikon ajan nimimerkkiä TUUMAILIJA.
NYT tämän kirjoitti se sama entinen kurikkalainen, joka oli havitellut muuttaa kotiseudulle.
Jospa siellä rauhoituttaisiin, niin voisipa sitä uudelleen harkita.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini