Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Älä ole pelkuri

Maanantai 29.12.2008 klo 0:01


Vastustaja on aina ovela

Hän turvautuu tilaisuuden tullen siihen kaikkein inhottavimpaan aseeseensa eli juoruun.

Siihen ei tarvita suurta voimaa, sillä muut työskentelevät hänen puolestaan. Pahoilla sanoilla voidaan tuhota vuosien uurastus ja sopusoinnun etsintä.

Tuollaisten vehkeilyjen uhrina ei pääse helpolla. Ei pysty sanomaan mistä isku tulee.

Vielä mahdottomampi on pystyä todistamaan, että puheet ovat perättömiä.

Tuollainen juonittelu ei anna puolustukselle edes puheenvuoroa, vaan tuomitsee ilman oikeudenkäyntiä.

Niinpä on kärsittävä sellaiset seuraukset ja rangaistukset, joita ei ole missään tapauksessa ansainnut. Sillä juorussa on terävä kärki ja pureva voima.

Mutta ei ole syytä antaa samalla mitalla takaisin.

Ei ole syytä olla pelkuri.

Ei siis pelätä

Väestön muutokset Kurikassa ovat olleet jatkuvasti degressiivisiä eli alenevia. Kuolleiden enemmyys verrattuna syntyneisiin on ollut viimeiset kymmenen vuotta jatkuvaa, keskimäärin 10/vuosi.

Samanaikaisesti poismuuttavien enemmyys verrattuna tulomuuttajiin on ollut 50/vuosi eli Kurikan väkiluku on vähentynyt noin 60/vuosi viimeiset 10 vuotta.

Jurvan kehitys on ollut samansuuntainen, paitsi kuolleiden enemmyys per vuosi on ollut 15 vaikka on kyseessä puolta pienempi kunta.

Hälytyskellojen pitäisi soida melkoisella jylinällä.

Sekä kuntaliitosten, että Paras-lain perusteet ja syyt ovat juuri tässä. Väestön ikärakenne vääristyy kovaa vauhtia ja ainoa mahdollisuus on yhdistää kuntia ja toimia laajemmassa sairaanhoitokuviossa, jotta voitaisiin vähemmällä väellä tehokkaammin hoitaa ikääntyvä väki.

Kun näin on faktat, kuinka joku juoruilija voi jäädä juoksuhautaan huutelemaan toisten missiosta?

Mikä sitten konstiksi parannukseen ?

Senkin kertovat tilastot.

Kun Kurikan pendelöinti , eli työssäkäyvien liikehdintä kuntaan ja kunnasta pois on ollut sellainen, että vain noin 90 % kurikkalaisisita saavat työnsä Kurikasta. Loput 10 % hakevat työnsä muualta. Se kertoo kurikkalaisten työpaikkojen vähyydestä. Ikävä vain, että siksi juuri nuoret kaikkoavat.

Ainoa konsti kunnassa on seuraava:

Käyttötalous tiukaksi ja kaikki liikenevät varat kehitykseen. Teollisuuden ja kylien kehittämiseen ja työpaikkojen lisäämiseen.

Se on ainoa tie.

Ei ole syytä olla pelkuri, vaan vastustajista piittaamatta pelotta tehdä vain se.liisan_kuvat_010.jpg

Nämä miehet, joista on luettelo taulussa, pilarien välissä eivät olleet pelkureita. Olisi hyvä ottaa heistä esimerkkiä siitä, mitä he pelotta tekivät meidän seutumme ja isänmaamme hyväksi ja eteen.


Kommentit

29.12.2008 12:03  härventäjä

Kyllä täytyy sanoa, jotta huolestuttavat on näkymät. Sanoja höpötyksiä jauhetaan mainostauluista ja muusta. Nämä faktat ovat kovin paljpn yksinkertaisempia kuin luullaan.

29.12.2008 12:04  Tervettä harkintaa kaikessa

Blogisti puhuu aivan oikein käyttömenojen tiukkuuden välttämättömyydestä, Lisäisin tuohon vielä ylimitoitettujen hallinnollisten investointin estämisen jotta pelimerkkejä jäisi kehittämiseenkin.

29.12.2008 15:17  Samoin tervettä, perusteellista harkintaa

Matin esittäämää tiukempaa taloutta vuodelle 2009 on ilmeisesti alettu kuunnella.
Kylällä kuulee vain sellaista, että päättäjien joukossa tämäkin asia taidetaan vihdoinkin ymmärtää.
Mutta täytyy sanoa, että kyllä sitä yhden miehen on lujasti pitänyt (PITÄÄ) nostaa esille.
Tästäkään hyvästä ei liene tarjottavan sulkaa hattuun.
Mutta ilman tälläistä jo laajalle noteerattua palstaa viestin perillemeno olisi kovin vaikeaa.

29.12.2008 17:48  Voi..voi...kansi ja klapsahdus

Huh hu.. tuota meteliä, tuolla naapurissa.
Eivät varmaan muista kuinka ennen vaalia kertoivat ottavan hallintaan Kurikan entistä kurikkalaisenpana. ym.
Kuinkas näihin TOIVON edustajiin olisi nyt sitten voitu muuta uskoa, jos meinataan koko Kurikkaa kehittää?
Nytkin pitää kysyä. Onko nyt tämä meteleöinti ( kun se jatkuu vaalienkin jälkeen) sitä kurikkalaista kykypuollueen sovellutusta ?
En usko, että kukaan Suomessa tosissaan uskoo, että yhdellä miehellä on Kurikas niin suuri määräysvalta kuin nytkin naapurissa väitetään.
Sanoisin jotta höpö, höpö tuollaasille väittämille..

29.12.2008 19:05  Tuumii ja tuumii

Tietääkseni Etelä-Pohjanmaan alueen 15-65 eli työkykyisiksi lueteltavien osuus kansalaisista on jonkin Savon pikkumaakunnan kanssa maan pienin. Samoin kansantuote on tällä alueella E-P:n heikoinpia, kuten Suupohjan alueellakin ja E-P on tässä maan - sanonko mikä -reikä. Lisäksi Kurikassa on pitkäaikaistyöttömiä suhteessa työllisiin tosi paljon. Jos on velalla aterioitu, niin on velalla Velsalla tehty. Omat on maannu puskis. Vetovoima on heikko, tunnettuus on heikko, Kurikka-Jurvaan sisääntulotie onneton 3-tieltä, vaikka mahdollisuus olisi tehdä II- reitti kuitenkin Vaasaan päätyvään 3-tiehen Kurikan/Jurvan läpi kohennettua jurvantietä.
Käyttömenot suhteessa verotuloihin kirkonrotan luokkaa, omaisuuskanta hoitamatta ja liiallinen. Pitääkö jatkaa?

Ammutaan raketteja vaikka 100 tonnilla, mutta jätetään ne 900 järkevään. Töitä piisaa. Siis: juhlia saa ja meluta saa (Saarakkala), mutta jotain vois jättää hartijan taa...

29.12.2008 22:25  Farisealainenko

Uusi vuosi , uudet kujeet - tavataan sanoa. Pian pitäisi löytyä sopu, olette paljon vartijoina siellä valtuustossa ja hallituksessa. Ylivertainen tekijä on tietysti hallitus, se pitää saada toimivaksi enkä sitä oikein epäilekään, vaatii vain työtä ka työtä, tervettä järkeä, ja ajan tajua. Konsernin tytäryhtiöt tiukkaan valvontaan ja seurantaan, omat menot tulojen mukaan, malttia kehittämiseen ja investoinnit vain tarpeeseen, turha pröystäily pois, virkamiehille tulosvastuu, saalistus unohdettava, velka on maksettava - pitäisi muistaa. Peilin eteen päättäjät ja sinne pitää uskaltaa katsoa. Menestystä Uudelle Vuodelle ja työrauhaa, hutkitaan sitten jos on aihetta ja kiitetään samoin.

30.12.2008 1:49  Tappouhkausko totta?

Niinpä niin. Blogin kommenteissa on tullut paljon hyvää. Yhteistyötä. Yhteen hiileen puhaltamista. Kaupungin talouden reiraamista
jne.

Mutta-mutta. Miten näihin hyviin tavoitteisiin päästäisiin?

Yksi uuden kunnanvaltuuston (ja kaupun-
gin hallituksen jäsen) uhkaa Pitkässä toista valtuutettua kertoman mukaan tapolla ja toinen vailla millä...

Onko tämä kuulemma kuuluvalla äänellä tehty uhkaus totta? Mikäli on, niin ovatko poliisi ja yleinen syyttäjä hereillä?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini