Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ole aina rohkea

Sunnuntai 28.12.2008 klo 0:02


Rohkeutta tarvitaan

Elämässä tarvitaan rohkeutta ja vielä enemmän rohkeutta.

Maailma tuntuu pelkureista vaaralliselta ja uhkaavalta paikalta.

Näennäistä turvaa virikkeettömästä elämästä etsivät ihmiset puolustavat epätoivoisesti jotain, jota kuvittelevat omistavansa.

Nämä pelkurit pystyttävät lopulta itse oman vankilansa kalterit.

Rohkean on syytä nostaa katseensa horisonttiin, sillä on hyvä tietää, että ellei hän tee mitään, ei tee kukaan muukaan.

Niiinpä on pakko mennä mukaan taisteluun yhteisen hyvän puolesta.

On autettava muita aina edes oikein itsekään tietämättä tekemisensä syytä.

Rohkea rokan syöö

Näin sanoo jo vanha kurikkalainen sananlaskukin.

Kurikan ja Jurvan liitos rakennetaan pitkälle tulevan vuoden aikana.

Avainasemassa tässä on kaupunginhallitus. Odotan siltä rohkeutta tunnustaa tosiasiat. Rohkeutta olla vilpitön itselleen ja kuntalaisille. Pitää olla rohkeutta myös luopua jos tarvetta syntyy.

Väistämättä eteen tulee tilanteita olla vilpillinen, antaa väärä kuva tosiasioista.

Älkää tehkö sitä.

Talousarvio on avattava, jos eivät rahat riitä. Jokainen perustettava virka pitää syynätä tarkasti, ennenkuin lupa täyttöön annetaan. Nyt on viimeinen hetki unohtaa populismi.

Rohkenen arvioida tekojanne ja antaa tunnustusta, Kritisoin myös, tarpeen mukaan. Sen lupaan

Minä aion nyt luopua blogikirjoittelusta säännöllisesti eli joka päiväisesti heti vuodenvaihteen jälkeen.

Aion uudistua itse ja uudistaa nämä kotisivut kevättalven mittaan.

Kirjoitan silti aina rohkeasti ajankohtaisista tarpeellisista kysymyksistä silloin tällöin tällä konseptilla. Itseäni aion sääliä kaikkein vähiten.

Muutos on mielestäni oltava jatkuvaa.

Lisäksi alan kirjoittaa historiikkkia ainakin kolmesta aiheesta.

1. Jyllinkosken osakkeiden kurikkalainen menestystarina.

2. Pukarankosken patotarina.

3. Jurva-Kurikka kuntaliitos.

liisan_kuvat_086.jpg

Tässä on palkintokaappi. Sieltäkö jaetaan tunnustuksia rohkeille? Olisi varmaan hyvä jos jokainen vilpitön ja rohkea teko saisi palkinnon.


Kommentit

28.12.2008 0:20  Hirvi raudoitetuin jaloin

Että tulevassa päätöksenteossa pelätään tyyliin: Mitähän se Mattikin nyt oikein sanoo?

28.12.2008 0:36  Tuumailija

Suurimmat ja merkittävimmät palkinnot ovat mielestäni: KIITOS ja ANTEEKSI !

Kiitos Matille rohkeasta työstä kurikkalaisen yhteisön hyväksi!

Tästä rohkeudesta on vain yksi esimerkki tämä blogi.

Tällä on, niinkuin joku on jo aiemmin tuonut esiin mahdollisuus kehittyä myönteiseksi, rakentavaksi yhteiseksi vaikutuskanavaksi kurikkalaisen yhteisön hyväksi.

Tuollaisesta tavoitteesta kannattaa pitää hyvää huolta ja pitää tiukasti kiinni,
Myös vierailijoiden.
Kyllä se siitä!

28.12.2008 1:03  Margit

Uuden Kurikan kaupunginhallituksen puheenjohtajana lupaan tehdä parhaani kykyjeni mukaan. Päätökset eivät esittelijän eivätkä hallituksen puolesta synny pelosta M Ollilan kritiikiin vaan kulloinkin esillä olevan asian sisällöstä.
On myös hyvinkin toivottavaa että valtuutetut M Ollilan lisäksi antaisivat palautetta kaupungin asioista , sitä ei pelätä eikä tulla pelkäämään. Vaikka halltitus on itsenäinen toimeenpanija ja päätöselin tarvitse se hyvin toimiakseen koko valtuuston ja kuntalaisten ohjauksen ja tuen. Kuntapäättäminen on kollegiaalista päätöksentekoa ei koskaan yksinvaltaa.

28.12.2008 9:09  Ehkä vanhoillinen, mutta aidosti huolestunut

Olettettavaa on, että hallitus joutuu tekemään myös "ikäviä" päätöksiä ja omalla vastuullaan eikä hallituksen päätä tulla useinkaan silittämään. Nyt vain "taivaan merkit" näyttävät siltä, että hallituksella ei ole entiseen tapaan "pelimarkkoja" käytössään. Ensi töikseen hallitus joutuu työstämään menettelytapakulttuurin muuotoksen, hulvaton menokehitys on saatava aisoihin, tunne siitä, että Kurikalla on varaa, on pettävä phja, joka voi murentua nopeastikin, niinkuin on nähty, se pitää vain tunnustaa ja toimia sen mukaisesti. Talouden lainalaisuudet säätelevät myös kuntakenttää, sooloilijat on saatava "kuriin" vaikka olisvat puolekavereitakin tai mistään piittaamattomia virkamiehiä. Tuohon työhön hallitus tuskinn saa paljon apua muilta, on otettava vastuu ja toimittava vaikka tulisi "lunta tupaankin". Paniikkiin ei voi mennä, perusasiat on hoidettava, mutta isäntä pitää löytyä, pilvilinnojen rakentelijat on syytä johdatella "satutupiin". Aina voidaan perustella, että ainakin tämä on hoidettava, niitä "tämä on hoidettava" asioita löytyy jatkuvasti, se joutuu hallitus kokemaan. Meillä on juuri niin hyvä hallitus kuin kansa on halunnut. Odotamme mielenkiinnolla hallituksen avauksia tässä mielenkiintoisessa ja haasteellisessa ajassa, suitset käteen ja kuolaimet kireälle vaikka kiitokset voivat jäädä tulevaisuuteen. Seuraamme valppaasti, emme uhkaile van toivomme jämerää otetta monien mahdollisuuksien Kurikkaan, olette tekijän paikalla hyvä hallitus.

28.12.2008 9:19  Vanhoillinen(ko) korjaaja

Kommentissa 9:09 painovirhe: phja pitää olla "pettävä pohja" ..........

28.12.2008 9:21  Kurikka päässyt Hesan pääkirjoituspalstalle

Tämän päivän Helsingin Sanomissa on pääkirjoituspalstalla otsikko "Kova valtapeli potkaisee takaisin". Kirjoituksen aihe on siinä, että kuntavaalien jälkeinen peli puheenjohtajuuksien ja muiden painavien luottamusmiespaikkojen jakamisessa näyttää koventuneen. Muutaman esimerkin joukossa on Kurikka, josta kirjoitetaan:"Kurikan keskusta menetti vaaleissa, mutta liittoutui demarien kanssa ja piti vaalivoittaja kokoomuksen matalana". Nyt ei ainakaan voi syyttää Kaharia, kun Kurikka on päässyt maan valtalehden pääkirjoituspalstalle.

28.12.2008 9:45  9:21 kirjoittajalle

Kirjoituksesta saa sen kuvan kuin Hesari olisi jokin ylimaallinen lehti, joka itsenäisesti olisi muodostanut kuvan Kurikan tapahtumista. Eiköhän tuo tieto ole saatu joko A-studiosta tai joku on sen täältä Pohjanmaalta Hesarille antanut. Eikö nyt olisi parempi yrittää kehittää yhteistyötä Kurikassa kuin jatkuvasti ja aina vain uudelleen revittää asioita lehdistön kautta?

28.12.2008 10:51  Voi voi.....

Pieni piiri hyörii samaa kaavaa noudattaen.
On tullut tutuksi tekijät sen
Piiloon eivät pääse vaikka Hesarin takaa nyt kurkistelevat.
Ei arvoa tuolle tohulle heru, vaikka uhovat usealla rintamalla.
Sitä kun kapea-alaisen katseen omaavana löytää luulevat jopa täältä.
Aika osoittaa heille, tyhjät kellot ei kauaa kumaja.
Arvoon omaansa heidät jo jättää voi, eikä kummenpaa kantaa ottaa ei enää voi.

28.12.2008 10:57  Uutiset vähissä

Tämä jää historiaan oman aikansa kuvana. Näin Kurikassa toimittiin 2008, syyt siihen ovat ilmeiset eikä niissä ole mitän häpeämistä.

Antaa hesarin kirjoittaa.

28.12.2008 10:58  ?

Eiköhän näillä "pidellyksi tulleillakin" ole oma osansa lopputulokseen? Kovilla pelaajille jäi vain tällä kertaa Musta Pekka käteen.

28.12.2008 11:06  Uuden Kurikan puolesta

Kiitos Margit rydikkäästä kananotosta.
Siitä huomaa, että tiedostat millaiselle
paikalle olet asettunut.
Uskoa sopii, että olet myös niitä luottamushenkilöitä, jotka kasvavat tehtävien vaativuuden mukaan.
Tuleville haasteille onnea ja menestystä!

28.12.2008 11:29  Maan hiljainen

Hesarin tyylinhän nyt kaikki tietää; keskustaa vastaan kaikilla keinoilla. Se siitä, ei kannata revitellä enää yhtään, nyt Kurikan puolesta eteenpäin.

28.12.2008 12:19  2009

Matti on oikeassa.Kaikki virat jäihin .Odotetaan Tyrväistä,järjestellään sisäiset resurssit uudelleen.Eihän meillä ole kiire.Rakennetaan yhteistä;työllistetään investointien kautta.
Mietitään jokaisen "kopin=viran" todellinen tarve.Investointien kautta luodut työpaikat eivät aina ole läheskään niin pysyviä kuin kaupungintalolle tehdyt
mutta "VIKI ä"=persoonia tarvitaan.
Matti oletko koskeen miettinyt pormestarimallia Kurikkaan.

28.12.2008 12:31  Jive

Selviä eroja näkyy Hesarin ja Kaharin kirjoittelussa. Kahari valehteli, useaan otteeseen.. Ensiksi sopimuksen tekopäivästä, sitten KHO:n päätöksen sisällöstä. Hauskoja sattumia. Eihän Hesarin kirjoituksessa mitään muuta ihmeellistä ole, kuiin keskustavastaisuus. Yhtä hyvin olisi voinut kirjoittaa, että Teuvalla sateenkaaren 14 pani keskustan 13:a matalaksi.

28.12.2008 12:42  Perun Hesarin

Keskustaa on 30 vuotta kyykytetty.Nyt SE on Loppu.

28.12.2008 12:43  Sivullinen

On uskomatonta, kuinka aina vain jaksetaan meuhata valtuuston päätttämistä asioista. Jos on tyytymätön, ei muuta kuin valittamaan, niinkuin joidenkin Kurikassa tapa on. Annetaan työrauha jo hallitukselle. Meille tulee hyvä kuntajohtaja, se selvä. Yhtä selvää kuitenkin on, että tietoa asioiden hoitamistavoista Kurikassa löytyy. Tahtoa sensijaan on puuttunut. Mutta Siperia opettaa. Näissä blogeissa on ollut kaikki se viisaus, mitä Kurikka tarvitseekin. Tulette näkemään sen.
Kokoomuksessa on tahoja jotka haluavat tehdä kaiken kaiken toisin, periaatteesta. Valitettavaa että "kykypuolue" sortuu näpertelyihin. Kivipeltokin taustalla meuhaa ryhman viisaana. Voisi nousta omin mielipitein esiin hänkin.

28.12.2008 13:36  Eherootus

Ei kannatta palijo enerkiaa uhurata tuollaasen meuhaamisen kommentoomisehen.
Uhuratahan me muut voimamma parenmpahan.
Tuos runos tuola erellä oli palio perää.
Ei olla kuulovinakaan niin kyllä ne siitä hilienöö. Eikö ookkin hyvä eherootus.

28.12.2008 13:40  Miettikää edes

Työllistetään investointien kautta, kolahti. Mieti loppuun asti. Investoinnin pitää aina lähteä tarpeesta, elvyttäminen kuuluu vain valtolle ja vain valtiolle. Jokainen investointi tuottaa käyttökuluja ja rakennetaan tyhjiä seiniä, niin samalla aiheutetaan tarpeettomia käyttökuluja. Investointi vain tarpeesta. Kaupunginhallituksen tulee tarkastella jokaista investointia tarvenäkökulmasta, ei yksityinenkään eikä yritysmaailma ainakaan rakenna tarpeetomia kohteita. Nyt meitä sumutetaan, jos puhutaan investointien elvyttävästä vaikutuksesta, todellista omien jälkien peittelyä.

28.12.2008 14:01  Mettäläänen

Kunnan investoinnit eivät elvytä juuri ketään eikä mitään. enemmän tulee käyttökuluja kuin mitä työllisyys on. Lasketaanpa : 10 Miljoonaan investointeihin, Paikkakunnalle jää palkkoja ehkä max 1.5 miljoonaa. siitä kuntaveroprosentti 18 = 270 tuhatta. Ei jääny paljon. Vaikkakuinka laskis kierrot ja muut, niin edullisempaa elvytystä on antaa suoraan sossun kautta vaikka 500 tuhatta. Elvytetään vaan, kunta kuoliaaksi.

28.12.2008 14:08  Ihmettelijä

Miksi ei toimittu ennemmin?.Uusi valtuusto joutuu korjaamaan näitä virheitä.

28.12.2008 14:30  Muistanko oikein ???????

Jos oikein muistan niin elvytysinvestoinnneista puhui Kurikka-lehden palstoilla suunnittelujaoston ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja. Oikaiskaa jos ei näin ollut. Nyt oli hyvä kertoa täälläkin uudestaan nuo perustelut huikealle investointibudjetille.

28.12.2008 14:32  Elvytystä toisten maksettavaksi

Miten Kurikka "elvyttää" ; kaikki velalla, eli velkaa otetaan meidän veronmaksajien piikkkiin, eli se siitä ihanuudesta.

28.12.2008 14:35  Vain tiedoksi

Nuo ovat siis uuden valtuuston päättämiä investointeja...

28.12.2008 15:21  Sivullinen

Hallitus voi operatiivisen harkinnan jälkeen miettiä asioita uudestaan ja esittää valtuustolle muutoksia. Eikö? Ei kai ole syytä saattaa hulluutta pääätöksen? Niinkuin sanottu, tässä taloustilanteessa, globaalissa maailmassa, on syytä pysähtyä , useammin kuin kerran. Mutta pianhan tuo selviää, onko ketään veronmaksajien puolustajia? Vai ollaanko tämän takana katkeraan loppuun asti.

28.12.2008 15:58  Vaakunafani

Tietääkö kukaan mitään uudesta vaakunasta. Jos tietää niin kertokaa. Sellainen tieto on, että valtuusto on lähiaikoina kokoontumassa juhlaistuntoonsa, jossa päätetään uudesta vaakunasta, eli kyllä sen pitäisi olla valmiina, olenko kulkenut "pussi päässä" kun en ole mitään nähnyt. Voisiko BLOGISTI ottaa kuvan uudesta vaakunasta ja liittää sen tänä blogiin, se varmasti kiinnostaisi muitakin kuin minua. Valtuustohan on julistanut avointa tiedottamista. Toivotaan, toivotaan.

28.12.2008 17:56  Pukin muori

Älä kiusaa blogistia. Kyllä se varmaan tiedossa on, mutta ei lapsille lahjoja ennen joulua. Siinon kuulemma sinistä ja valkoista.

28.12.2008 18:32  Tuuleen huutelija

Onko hallinto näin salaista, ihmetellä vain voi, mitä muuta salataan tulee vain mieleen. Ei kai kuntalaiset nyt näin yksinkertaisia ole vai onko viisaus tässäkin asiassa vain harvoilla ja valituilla, voihan sitä sitten peräänkuuluttaa osallistumista ja keskustelua, tarkoitus pyhittää keinot. Onkohan se sitten tulossa ollenkaa käsittelyyn vai onko vain pelkkä huhu, täytynee toivoa tuota viimeistä. !!!! Muistaakseni Seinäjoella asia julkistettiin jo hyvissä ajoin ja kansalaiset saivat ottaa asiaan kantaa.

28.12.2008 18:33  vaakuna

Kaippa viissaat päättäjät on pilannu kurikan hienon vaakunan jollaki hiekkalaatikon kulmaliitoksen kuvalla!

28.12.2008 18:44  Emäpitäjästä

Täytyy pohjalaasella kateurella toreta nojotta,
kyllä sielä Kurikas on toresta parahultaasta kiroottelua.
Eherottomasti kannattaa jatkaa ainaki
tätä palstaa ja mikä jottei muittenki.
Sitteppä nähärän kenenkä on vetovoimaasempi.
Kyllä sais meiränki pitäjäs olla tällääsiä rohkeeta miähiä, jokka panoo ittensä likohon.
Paranis varmahan monet asiat niinkun teillä ny rupiaa menemähän. Vaikka, mitä oon kuullu ei kaikki oo ollu nuosta liitoksista ja rahasalakusta saamaa mieltä.
Kylläkai siitä rahapossusta ny kannattaa näinä aikkoona piää parahultaasta huolta.

28.12.2008 19:14  Bluhuvia koko juttu

TV 2 uutisissa kerrottiin kuntien uusista vaakunoista eikä siellä Kurikasta mitään mainittu, jotta ei kai sitä valtuustos käsitelläkää, Härmät ja Raaseporit sielä vilahteli muttei Kurikkaa. Hyvä niin.

28.12.2008 20:54  mettäkyläänen

Vaakunan salaisuus.
Sitä ei oo nähny valtuutetukkaa,mutta hieno on.Mitä maksaa vaihtaa vaakunat satoihin paikkoihin?Miksi uusi vaakuna,Jurvahan liittyi Kurikkaan?Olis sen vanhan vaakunan luullu kelepaavan köyhälle morsiamelle.

28.12.2008 21:18  Pitää nähärä vaktat!

Jurva on onneksi niin köyhä morsian, jottei ole pröystänsnänsä ruvennu syömähän velaaksi. Kurikka tuntuu olevan niin korskia sulho, jotta siitä saa pian sanua kun entinen mies ylpiänä poijastansa; ihan tyhyjin taskuun lähti ja nyt on jo kolome milijoonaa velekaa!

Jotku osaa elää suu säkkiä myöre, jokku ei. Mitäs, jos tulookin vähän soukempi aika? Voi itku tillahtaa, kun rakenteet on tehty niin vinohon ja raskahiksi, jottei niitä pöngätäkkään eres ylivuotisilla siemenperunoolla.

On vain vähän sellaanen näky, jotta mettäkyläänen joutuu lusikoomahan tuollaaset puheet ääntänsä kohoren aika pian.

28.12.2008 21:52  Juhani

Kirjoitan nyt lomani aikana yhden kommentin.

Muutaman päivän kuluttua Kurikka ja Jurva ovat yhtä kaupunkia ! Mennään juhlimaan sitä kaupungin keskustaan yhdessä !

Sotakirveillä ei ole koskaan rakennettu mitään, vaihdetaan kirveet - ei rauhapiippuihin, koska se on epäterveellistä, mutta vaikka höyliin! Se ovat ajankohtainen ja rakentava työkalu Kurikan rakentamisessa.

28.12.2008 21:54  Peruskurikkalaanen

Kyllä pakko on yhtyä edelliseen puhujaan. Ylpeys käy aika heleposti lankeemuksen edelle. Nöyränä kannattaa olla. ja tiukkana pitää talous. Ennen oli Kurikas teemana, jotta velaatoon taloo. Nyt on pian häpiä olla ainakaan kovin pretevää kurikkalaasta. Koitetahan juvakaaset yhyres panna kaikkeen pöyröömmät haaskaajat järjestyksehen.

28.12.2008 22:00  Perusjuhulija

Riittääkö Juhani höylä, pitäiskö ensiksi veistää ja sitten kavahöylällä tasootella ja loput santapaperilla. Juhuliin iliman muuta. Jokohan sielä nähärähän uusi vaakuna vai orotetaanko ens jouluun.

28.12.2008 22:16  Itketäänkö väärää vainajaa

Ei harhailla yksin investointien kimpussa.Käyttötalosmenoihin tuli lisää n. 1.8 milj. euroa kun jurvalaisten palkat nostettiin Kurikkalaisten tasolle.Henkilökuntaa tuplasti. Se on pysyvä meno.Tulopuolella tulot laskivat n. 800.000 ?, kun jurvan veroprosentti laski Kurikan tasolle, menopuolella kertamenona 1 milj. euroa nikkarikeskuskuksen osakepääoman korotukseen, ym, ym. Yhtyminen tulee kalliimmaksi kuin kukaan arvasikaan, mutta hedelmät voidaan poimia vasta vuosien päästä. Kyllä investoinnit ovat aivan liian suuret, mutta ei se ole pahin ongelma vaan kestämättömän korkeat käyttömenot. Miksi viisaat eivät puuttuneet voimakkaammin menoihin valtuustossa??. Hallitus panee toimeen valtuuston päätöksiä, niitä muuttamatta. Valtuusto on korkein päättävä elin, ei Hallitus

28.12.2008 22:32  Harhailija

Eli noin 6000 euroa per jurvalainen työntekijä? Pilkku on väärässä paikassa ja niitä tietämäni mukaan nostettiin puolin ja toisin.

28.12.2008 22:45  Norinkyläänen

Nyt on niin monimutkaista matematiikkaa, että voiskohan Kurikan kaupunginhallituksen pj. Lammi ottaa kantaa? järjestelyerät olivat 0,25 % , eikö? Minusta palkat ovat nousseet paljon. mutta eivät sentään 6-7 prosenttia, joka oli se budjetin kasvu. Eli kun on kysytty virkamiehiltä, ne jotka ovat olleet edes kiiinnostuneita, eivät ole saaneet yksityiskohtaisia vastauksia. Eikö te nyt tajua, että valtuusto on hyväksynyt talousarvion, josta suurin osa valtuutetuista ei tajua, eikä edes halua tajuta enempää kuin sika pohojantähärestä. Saarakkalakin esitti kymmentä virkaa, eikä tienny, mihin ne sijoitetaan, oli siis aivan ulkona. Pitääskö kysyä Sika-Hannulta, jos se tietääs talousarvion yksityiskohdat?

28.12.2008 22:49  Itketään

Henkilökuntaa tuli vain puolet

28.12.2008 22:53  Norinkyläänen

Kyllä on koulutuksella tilaa nyt. Kukaan ei tunnu osavan laskea ja virkamiehet eivät kerro, niinkö? 01.01.2009 alkaen valuutetut heti koulutukseen.

28.12.2008 23:00  hyvää yötä

hoh hoijaa zzzzz

28.12.2008 23:11  Jämäkkää koulutusta ja valtuustoseminaareja

Eipä taida tääläkään olevan muuta kuin tunnepohjaista tietoa, ainakin mitä suurenneltuihin lukuihin tulee.
Siis mustatuntuu....
Kyllä varmaan moni valtuutettu oli yhtäpihalla kuin Saarakkalakin nuosta asiioosta.

28.12.2008 23:12  ZZZZZZZ..........

Hyvää yötä!

29.12.2008 1:52  esko r

Lopettaminen aivan oikein,tosin myöhässä,eihän näissä ole ollut asiaa pariin viikkoon ainakaan,jos paukut ovat loppuneet,olet tehnyt aivan oikean johtopäätöksen.. miettimisiin ja ajatuksien hakuun toivottelee..

29.12.2008 6:25  sopuli

Ei ole Esko r totta. Et ole nähnyt asioiden läpi. Keskustelua tarvitaan, siinä kuin turhalta tuntuvaa naamojen kuvaamistakin. Joka kerta , yhä uudestaan, niiinkuin aamupurolle. Elämä kiertää kehää, yhä uudestaan....

29.12.2008 6:33  Utelias

Toisto on kaikkien oppimisien äiti. Et ole esko r näköjäään sinäkään oppinut, kun palaat yhä uudestaan oppimaan. Eikö joku voisi synnyttää nyt filosofisen keskustelukerhoa. Aina uusi aihe viikoksi kerrallaan, ettei tule liian raskaaksi.
Johdettua keskustelua. Kuka ehtii ensiksi? Missä ne uudet blogistit ovat ja koska aloittavat?

29.12.2008 7:49  Toistaa......Toistaaa......samaaa...

esko r koitas panna blogi pyörimään, kun sulla noita samoja toistuvia atuksia jaksat toistaa.
Huomaat kuinka niihin tartutaan.
Jos olet koskaan luullut, että sulta tulisi uutta asiaa. käyppä katsomassa muistiinpanojasi. Huomaat ! Sama asia toistuu vuodesta toiseen. Et koskaan muutu.

30.12.2008 18:38  Itketäänkä.....

Luvut ovat pudjetista,eli faktaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini