Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kurikan uusi kehittämisen strategia

Tiistai 23.12.2008 klo 0:03


Strategiasta

Kannattaa aina tietää mihin ryhtyy.

Päätöksissä pitää tiedon lisäksi turvautua innoitukseen ja uskoon.

Kun kohtaa ihmisiä, he kutsuvat sinut kamppailuihin, jotka eivät ole sinun, tantereille joita et tunne ja joista et välitä. He haluavat sinut heille, mutta ei sinulle tärkeisiin haasteisiin.

He ovat läheisiä ihmisiä, jotka pitävät sinusta, luottavat voimaasi ja haluavat avukseen kaikin keinoin. Tuollaisina hetkinä voit sanoa rakastavasi heitä, mutta et ota vastaan haastetta.

Sinun pitää valita aina ja vain oma haasteesi, oma strategiasi.

 

Mikä on Kurikan kaupungin todellinen strategia ?

 

Kurikan Kehitys linjaa strategiaansa uuden kunnan kehittämiseksi. Top ten-listalla on mm. Kolmostien magneetti, Ikarin teollisuusalueen kokonaissuunnitelma, Pitkämön Keidas, vastaanottotilat teollisuudelle.

Kurikka saa liitoksessa yhdistymisavustusta 4,5 M€ kolmena vuonna. Ensi vuonna tuo osuus on 1,8 M€.  Se pitäisi jakaa tasan nykyisten Kurikan ja Jurvan alueiden kesken.

Toisaalla yhdistymisavustuksen käyttökohteina on mainittu Nikkarikeskuksen osakepääoman korotus, markkinointikampanja, kylien kehittäminen. Liikennejärjestelyt kuntakeskusten välillä ja paljon muuta on listalla.

Valtuustossa pantiin pöydälle lista, missä nuo kehittämisen tavoitteet on priorisoitu tai valittu.

Pakko on kysyä, mikä on se strategia, joka on valittu uuden kunnan kehittämiseksi liittymissopimuksen nojalla?

Muistin virkistämiseksi:

Yhdistysmisavustus ohjataan ensisijaisesti kaupungin palveluiden, elinkeinojen sekä kylien elinvoimaisuuden kehittämiseen, siten pyritään vahvistamaan tasapuolisesti nykyisten kuntien alueille painottuvia hankkeita.”

Strategia on siinäkin.  Sopimuksessa sanottu ja ohjattukuva_2023.jpg.

Strategiassakin on vaaransa. Heiluttaako tässäkin häntä koiraa? Onko osakepääoman korotus kehittämistä. Keksitäänkö näille tiloille kehittämisen funktio? Valitaan jo ihmeessä  se todellinen strategia, ihan oma kehittämisen strategia! Kuva on Nikkarikeskuksen myymälästä.

 

 


Kommentit

23.12.2008 0:15  Strategia

En voi osallistua keskusteluun koska en ole ihminen. Mutta tiedän että keskustelu sivuaa osittain myös minua. Olen jo vanhentunut, mutta klikkaa nimeäni niin voit tutustua minuun paremmin. Kerro miten voisin uudistua!

23.12.2008 0:44  Viihtyvyys....strategiaan

Strategian kivijalkaan kun saisi vielä taottua: viihtyisä ilmapiiri ilman perinteista ilkkumista, kyttäystä, puoluepoliittista pelaamista, poliittista rasismia (lapset ja aikuiset)....tähtäimenä siis aito letkeä viihtyvyys, nuorekkuus...

Mitenkä Kurikka saisi huokuteltua edes osan niistä entisistä nuorista hyvin kuoluttautuneista pois muuttaneista mukavista ihmisistä takaisin?

23.12.2008 6:07  Jive

Strategiasta Pitää näköjään puhua paljonkin. Jo ensimmäisten vuosien ristiriita on melkoinen. Puheet ja teot eivät kohtaa.

23.12.2008 7:48  Testi

Nyt on aika panna strategiaa uusiksi. Annetaan hyviä vinkkejä.Viime valtuustokaudella asiaan ei ole ehditty paneutua, on annettu talouden kasvun meitä vain viedä. Nyt on taas tarvetta strategiallakin. Erityisesti yhteisellä 15 tuhannen asukkaan kaupungilla. Positiivisin mielin luomaan ajatuksia. Pitäisikö muodostaa pysyvä nonstop-liikennöinti keskusten välille? Tunnin välein vai kahden tunnin välein suuntaansa? Tasatunnein länsi.Kurikkaan ja parittomin tunnein Itä-Kurikkaan?

23.12.2008 8:58  Uusi strategia tulee

Ensimmäisen kommentin kautta näkyy aikaisemmin tehty strategia. Siinä näyttää käytetyn sitä paljon kaivattua BSC teoriaa. Sehän antaa hyvän pohjan nyt, kun uusi Kurikka 01.01.2009 jälkeen uuden kaupunginhallituksen ja uuden kaupunginjohtajan johdolla aloittaa työnsä ja uuden strategian luomisen. Uskon, että aika on siihen varsin otollinen, kun uusina elementteinä ovat kuntaliitoksen sopeuttaminen ja käsillä oleva taantuma. Täten ei kannata nyt näin joulun alla kovin kärvistellä tässä asiassa.

23.12.2008 9:17  Metsäläinen

Olisiko siis tarvetta ulkopuoliseen arvioijaan sekä kuntatalouden, että erityisesti uuden kunnan liittymiseen sisältyvien ongelmien ratkaisuksi.
Olisiko jopa syytä hankkia lisäresursseja henkilöstöjohtamisen saattamiseksi oikeille ja henkilökunnankin haluamille urille?
Joskus v.2004 laadittu varsin teoreettinen analyysi ei anna kovinkaan hyvää pohjaa tämän hetkiselle ongelmavyyhdille uudessa kunnassa ja uudessa tilanteessa. On varmaan syytä pikkuhiljaa vetäytyä joulutunnelmiin ja rauhoittua.
Mikään ei kuitenkaan estä käymästä kansalaiskeskustelua tilanteesta. Päinvastoin. Positiivisesti virittynyt tunnelma voi luoda oivan pohjan sinisille ajatuksille. Hömppää tarvitaan. Kuitenkin olisi hyvä, että kuntalaiset jotain kautta edes ajatuksin ja sanoin pääsevät vuorovaikuttamaan. Tässä on nyt tilaisuus ja kanava. Joulutunnelmaan !

23.12.2008 9:57  kiisseli

'Pitkän aikavälin tavoitteiden toteutuminen ei tapahdu itsestään; niiden saavuttaminen edellyttää toimintaa ja kykyä tämän toiminnan ohjaamiseen ja arvioimiseen.'

'Strategian toteuttaminen edellyttää muun muassa sitä, että strategian sisällöistä ja linjauksista viestitään henkilöstölle, kaupungin strategiset tavoitteet
näkyvät lautakuntien ja toimialojen työskentelyssä ja että strategian ja sen tavoitteiden toteutumista seurataan säännöllisesti ja tarvittaviin muutoksiin reagoidaan nopeasti.'

Nyt on aika ryhtyä päivittämään strategiaamme. Tehdään se yhdessä. Henkilöstö, osastopäälliköt ja luottamushenkilöt. Strategian yksi tärkeimmistä tehtävistä on sitouttaa toimijat yhteisiin tavoitteisiin, se ei onnistu 'ylhäältä annettuna'.

23.12.2008 10:01  Joulun ja uuden ajan odotusta

Luin uuden kaupuginjohtajan Paavo Tyrväisen haastattelun Jurvan Sanomat 23.12.08.
Vaikuttaa välittömästi siltä, että valtuusto on tehnyt hyvän päätöksen.
Tarvitsemme juuri tälläistä kokemuksen arvovalla varustettua johtajaa.
Hän kertoo tutustuneensa jonkinverran Kurikan asioihin. Esille nousi mm seuraavaa:" Puolueiden ja ryhmien välillä tuntuu olevan paljon taisteluja ja niistä on päästävä eroon, sillä ne ovat vain voimien haaskausta. Myös kaupungin käyttötaloutta on mietittävä tarkkaan.

Yhdistetyllä Kurikalla on kuitenkin varmasti mahdollisuuksia nousta Lapuan ja muiden lähiseudun vahvojen pitäjien ohi".

Tässäpä on hyvät pohjat uudelle ajattelulle.
Siirtäisin nämä ajatukset opiksi naapuriblogeille.
Joulu ja uusivuosi voisi sielläkin tuoda hyviä muutoksia.

Tovotan "blogiväelle"
Ja uudelle kaupungin johtajalle Hyvää Joulua ja parhainta vuotta 2009.

23.12.2008 10:28  Siinä teille valmis ajatus.

Kauhajoki teki reagoivan talousarvion
Kauhajoen kaupungin talousarvio ensi vuodeksi on tehty herkällä kädellä. Arvio tarkistetaan neljä kertaa vuodessa mahdollisten korjausliikkeiden takia.
KAUHAJOKI
Osmo Kahari
osmo.kahari@pohjalainen.fi
Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko sanoo, että yleinen taloustilanne maassa ja maailmalla velloo niin voimakkaasti, että Kauhajokikaan ei pysty varmasti ennustamaan ensi vuotta varmasti.
Rantakokko oli edellisen laman aikaan Jalasjärven kunnanjohtaja, jossa niin ikään talousarviota syynättiin jälkikäteen neljä kertaa vuodessa.

23.12.2008 10:41  Hyllytavaraako taas

Strateginen keskustelu heilahtaa helposti keinoihin. Strategiapaperista mahdollisimman lyhyt ja ymmärrettävä, ettei se unohdu hyllytavaraksi. Pitkää paperia ei kukaan sisäistä eikä sitä tiedosta itselleen. Konsultti vain avuksi, itse se on tehtävä, ettei siihen tule paperin makua. Lähtökohtaisesti pitäisi ryhmien ensin saada sopu aikaiseksi tai ainakin linnarauha. Nykyinen nokittelu ei anna oikein hyvää strategisille keskusteluille. Kuinka paljon "vanhaa" strategiapaperia luettiin ennen talousarvion valmistelua, veikkaan ettei kukaan ei ainakaan talousarvio ole sopusoinnussa strategian kanssa. Yksinkertaistakaa asiat, keskittykää olennaisiin ja tehkää se yhdessä.

23.12.2008 11:31  Heikki H Mies

Srategialla ei ole merkitystä, oli se kuinka hyvä tahansa, ellei sitä noudateta ja arvioida vuosittain.
Valtuusto ei ole käsitellet strategian toteutumista ainakaan tämän vuoden lopulla. Valtuuston puheenjohtajalla on aina oikeus kutsua valtuusto koolle, kun hän katsoo sen tarpeelliseksi.
Blokisti esittää kirjoituksia osiossa hienoja ajatuksia, mutta miksi vasta nyt?
Päättäjillä on varmaan ollut käytössään "Kuntien yhdistymisen opas", jossa samat ajatukset, miksei sitä ole käytetty/luettu, käytetty ohjeena?
Näillä sivuilla on puhuttu paljon yhteisöllisyydestä ja vuorovaikutuksesta. Jos Kurikassa vuorovaikutus on tämän blokin ja Kurikka-lehden tekstiviestipalstan varassa, se ei ole paljon.
Hyvää Joulua!

23.12.2008 11:43  metsäläinen

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Heikki H moittii kun ei ole aikaisemmin esitetty ajatuksia. Varmasti hän on siinä oikeassakin. Tosin kun asioita on sivusta seurannut, ei voi välttyä epäilyltä, olisiko mikään järjellinen ehdotus toteutunut viimeisen kahden vuoden aikana. Muistellaanpas nyt Kurikka-lehden profiilia. Ensiksi vuoden jyrkkää kuntaliitosvastustusta. Sitten äkkikäännös ja yhden henkilön haukkumisvaihe. Voi voi kun unohtuu tosiasiat nopeasti. Mutta hyvä kun nyt on valmiutta puhua ja käydä kehittäviä keskusteluja.

23.12.2008 12:13  Rauhallista Joulua ja Parempaa Uutta Vuotta!

Metsäläinen on aivan oikeassa, kuinka nopeasti totuus unohtuukaan. Miten sieltä kivittäjien kehän keskeltä olisi voinut toimia? Onneksi Ollila löysi tämän kanavan, jonka välityksellä saa ajatuksiaan esille ja keskustelua syntymään.

23.12.2008 12:16  Joulua

Niin MIKSi vasta Nyt!

23.12.2008 12:52  Unohtakaa jo Kahari

Täällä yritetään taas tuota Kaharia puhdistaa.
Ei se ole uusi uutinen, että yritykset ja monet kunnat menettelevät kuin Kauhajoki
Jos joku toisin luulee, niin eipä ole kyennyt seuraamaan mailmanmenoa.

Mm. Kaharin ansiosta ei Kurikassa
keskittyty todellsiin kysymyksiin.

Aiemmin oli tänne joku kirjoittanut osuvan historiikin Kurikan lähimenneisyydestä.
Metsäläinenkin osui oikeaan.

Kyllä se kaikki on hyvässä muistissa , vaikka sitä nyt muutama yrittää kaunistella tai muuttaa.

Nyt on vain paremman historiankirjoituksen aika.

Ei muuta kuin tsemppiä ja hyvää Joulua.

23.12.2008 12:56  Jive

Missä se Juhani nyt luuraa? Hyvää joulua hänellekin. Toki kaikille muillekin.
Paas nyt Juhani kommentoiden. Kun et kovin pitkää. :)

23.12.2008 13:49  Vaihtoehto

Käykää lukemassa Juhanin blogia.Siellä oli lista uudistumis kykyisistä valtuusto ehdokkaista.

23.12.2008 15:38  Tulivuori

Heikki O Miehelle tiedoksi, että kaupunginhallitus VALMISTELEE valtuustolle tulevat asiat. Ei valtuuston puheenjohtajalla ole mitään järkeä kutsua valtuustoa koolle "sokkona" ilman valmistelua, eli hallitus tekee päätökset ja valmistelut kaupunginjohtajan esittelystä ja vain hallituksen valmistelun jälkeen on syytä kutsua valtuusto koolle ja silloin toimii valtuuston puheenjohtaja. Sitten kysytään, että miksi vasta nyt toimitaan, tuo kysymys on syytä esittää kaupunginhallitukselle ja sen esittelijälle. Todellinen syy on ilmeisesti toimimattomuuteen, jos nyt sellaista on, liiallinen raha, on vain keskitytty kerskarakentamiseen, kerskakulutukseen vailla mitään tarvetta asioiden pohtimiseen, luotettu ikuiseen osinkotulojen kertymiseen. Hälytyskellot ovat kyllä soineet, mutta niitä ei ole haluttu kuunnella, nyt sitten "unilukkaria" moitiskellaan oikein olan takaa. Onko hallitus nyt toiminut, lama ja taantuma ovat olleet tiedossa jo ainakin puoli vuotta, itseasiassa ensimmäiset merkit näkyivät jo tämän vuoden alussa. Mitä teki hallinto ja hallitus, kiihdytettiin vauhtia, rakenneltiin yltiöpäinen talousarvio, unohdettiin ulkopuolinen rahoitus ja normit. Kinasteltiin kuntaliitoksesta vaikka päätös oli tehty jo aikoja sitten. Lietsottiin valituksilla ja uutisoinneilla hallintovastaisuutta. Karkeaako puhetta, kumotkaa jos olette toista mieltä.

23.12.2008 15:40  Tulivuoren laava jäähtyneenä

Hyvää Joulua ja rakennetaan Kurikkaa yhteisvoimin tulevina vuosina, otetaan oppia mennesstä, mutta ei jäädä siihen rypemään.

23.12.2008 15:53  Jupe

Kyllä tänään vielä saa vähän riehua ja puhkua. Ei se keskustelu haittaa kun kerran näin hyvin on asiassa pysytty. Intohimoinen esiintyminen on esittäjän kunnia. Löytyy meistä pohojalaasista jääristä aikamoisia luovuutta ja särmää. Kun sais vielä kurikalaasia oikeen kehua. Vai pitääskö jättää huomisehen se kehu? Sanokaa vielä mistä löytyys se henkilö joka veisi tämän henkilöstökuvion kokoon ja kuntoon?

23.12.2008 16:18  Tuumailija

Hyvä TULIVUORI veit sanat suustani.
Osuit komentissasi naulan kantaan.
Huomaa, että olet seurannut ja perehtynyt todellisiin asioihin.
KIITOS ETTÄ TOIT TOSIASIAT ESIIN!!!!

Onpa lohdullista nähdä tulevaisuuteen
kun rehelliset mielipiteet tulevat esille
kaikkien tarkasteltavaksi.

23.12.2008 16:31  Hyvää Joulua!

Tämä keskustelu on jotenkin ahdistavaa, haukutaan virkamiehiä ja hallitusta.

Kurikassa on osaavia ja tunnollisia virkamiehiä, samoin hallitus puheenjohtajineen on ollut toimelias ja keskustelykykyinen. Kukaan ei erehtymätön.

Meidän poliittinen kulttuuri on repivää ei yhdistävää, arvostellaan ei arvosteta, moon oikias soot vääräs jne.

Asiantuntijoita löytyy blokeista ja kommentoijista, harva vain ottaa vastuun kannettavakseen ja tekee asian eteen jotakin.

Vaaditaan yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutuskykyä. Blogit on juuri niiden puutteen ilmentymä, asiat kerrotaan vain virtuaalimaailmassa. Miksi ei oteta henkilökohtaisia kontakteja ja vaikuteta suoraan toisten mielipiteisiin. Ai niin, meillä Kurikassahan on henkilösuhteet olleet tulehtuneet jo kauan!

23.12.2008 16:31  ???

Ei ollut Juhanin listassa Mattia,Margittia....

23.12.2008 17:01  Jupe

Tuskin Kurikassa mitään erikoista noissa henkilösuhteissa on ollut ja on vastakaan. Vai vielä tulehtumista. Korkeintaan heikkoa osamista. Eikä täällä virkamiehiä ole haukuttu. Perinne vain on sellainen, että jos virkamiesten tekemisten perään tai pikemmin tekemättömyyden perään kysyy, niin heti alkaa virkamiehet irkeä, että kun kiusataan, siis normaalin työn ja suorituksen vaatiminen on kiusaamista? Tilanne valitettavan usein Kurikassa on niin , että luottamusmiesten pitää nauttia virkamiesten luottamusta eikä päinvastoin. Asiallinen kritiikkikin pyritään torjumaan. Se johtuu siitä, että johtajat pyrkivät olemaan mukavia kuntalaisten varoilla. Oikea johtaminen on hukassa ja eletään mielistelyjen noidankehässä. Voi kun saataisiin tiukka, vaativa ja oikeudenmukainen johtaja. Tuollaiset höpinät , että meillä on hyvät virkamiehet sais jo unohtaa. Keskeiset johtajat ovat hoitaneet valmistelu- ja muut tehtävät varsin keskinkertaisesti. Se on fakta ja yläkanttiin arvostettu. Enemmän osaamista ja ammattitaitoa ja kuntalaisten rahojen puolustamisen asenetta olisi odottanut.

23.12.2008 17:15  Tämän blogin ja keskustelun kannattaja

Arvostan Juhani mielipiteitäsi (taisit nimittäin nyt olla Hyvää Joulua)
Kyllä on oikein, että kiinnität huomiota riitelyyn.
Mielestäni erityisesti tämä blogi puollustaa paikkansa mainitemiesi epäkohtien korjaavana kanavana.
Karkeita epäkohtia ei poisteta hymistelemällä eikä silottelemalla,
vaan asettamalla reilusti pöydälle, mutta asialliseti.
Kuntalaiset ovat työnantaja ja kyllä sillä
on oikeus tietää ja käydä asiallista keskustelua Huom. myös blogissa.
Blogin arvo tulee siitä, miten asiantuntevasti ja asiallisesti (lisättynä sivistyneesti) käy rakentavaa keskustelua.
Se lisää yhteisiin asioihin läpinäkyvyyttä ja vuorovaikutusta.
Siinä on toki monen keskustelijan vielä paljon kehityttävä.
Uskon kun tälläisestäkin aiheesta käydään vuoropuhelua, se kehittää Kurikkaa parempaan suuntaan ja rähinät
jää vähemmälle.
Siis ei hymistellä vaan käydään vain hyvää arvokeskustelua.

23.12.2008 17:42  Juhani

En ole osallistunut keskusteluun lukuunottamatta tämän blogin ensimmäistä kommenttia.

Hyvää Joulua myös minun puolestani kaikille tasapuolisesti. Jokaiselle 43 valtuutetulle ja myös tuleville lautakuntien luottamusmiehille ja naisille. Hyvää Joulua kaupunkilaisille ikään katsomatta koko uuden kunnan alueella ja myös kaikille työtovereille sekä Kurikan että Jurvan puolella!

23.12.2008 17:56  Tuumailija

Kun luin Juhanin viimeisimmän blogin, valitettavasti minulle tuli surullinen olo.

Vain siksi, että joku uskoo noilla lääkkeillä saatavan yhteisössämme parempi kehitys aikaan. En valitettavasi usko.

Enkä halua siitä sanoa enenpää, en yksinkertaisesti voi.

Mutta kyllä tulee karmean surullinen olo
lukiessani Hannun blogia.
Jos kansallinen kokoomus uskoo tuollaisen esiintulon kehittävän uutta Kurikkaa niin kyllä toivo on menetetty.

Vesa-Matin blogi onkin sitten omaan sarjaansa kuuluva. Se keskittyy vain oman kuvan luomiseen subjektiivisesti.
Eikä sitä kohtaa tunnetasolla.
Eikä sielä ole lainkaan annettu tilaa keskustelulle tai vuoropuhelulle.

Jäljelle sitten jääkin tämä blogi, joka omaa näistä lyhimmän historian.

Mutta Blogina parhaan tuloksen vaikuttavuudessaan arvostuksessa ja ennenkaikkea vaikutusvaltaisimpana.
On muuten saanut paljon vieraita niin lukijoita ja arvokkaita ja kehittäviä kannanottoja.
Ja mikä parasta pystynyt vaikuttamaan rähinän ja solvaamisen vähentämiseen.
Pureutunut hyvin oivalliseti niihin tahoihin,
jotka tahtovat estää myönteisen yhteisön kehittämisen.

Joten tälläinen vertailu täällä.

Ei muuta kuin kiitokset Matille, kun olet luonut ja jaksanut kehittää tälläisen vuoropuhelukanavan.
Ja aivan tarpeeseen. Jaksamista ja hyvää Joulua.
Vieralijat: pidetään hyvää tasoa ja arvosrettavaa huolta tästä blogista.
Teille myös hyvää Joulua!

23.12.2008 18:03  kehitystä

Tottahan sitä tulee surullinen olo jos ei ole listoilla nyyh..Lähiaikoina on tulossa muitakin Blogin pitäjiä kylillä tiesivät.

23.12.2008 20:23  Jeppe

Onks blogin pitäjistä tietoo?
Hiano juttu jos on. Kuka ketä missä?

23.12.2008 20:30  Ei epähygieeninen

Oletteko käyneet Jurvan Sanomien sivulla. Kohtuullisen hyvä joululaulu, mielestäni, mutta kävin kuuntelemassa ja oli ok.
On mielestäni epähygieenistä moittia bloginpitäjää, kuka maksaa viulut?

23.12.2008 20:31  Juhani

Yritän saada kaikki mahdolliset blogit www.kurikanseutu.fi -sivustolle. Ilmoittakaa jos niitä on tiedossa.

23.12.2008 21:26  Tuumailija

Valitettavasti nimim. "kehitystä"arvioi taustani väärin.
Olen kaukana entinen kurikkalainen.
Mutta keskustelu entisessä kotipitäjässä
kiinnostaa, koska olen miettinyt paluumuuttoa.

Kyllähän oli ns. sovittelijaksi ilmoittautuneelta aika veto vetäistä täysin subjektiivisista lähtökohdista
"arvolista". Huh hu...

Blogeja koskeva arvio on oli taas aivan paikallaan ja juuri edellisen johdosta.

23.12.2008 21:47  Juhani

Tarkoitatko minua? Jatkan lomaa, mutta totean vain että en ole tehnyt mitään listää blogiini. Joku vierailija kyllä on.

23.12.2008 22:14  J

Kertokaa jo nyt ketämitä siä listas on?
Arvolista?

23.12.2008 22:17  Tuumailija

Niin Juhani hyvä, ymmärsin kyllä, että vierailijasi kirjoitti listan.

Mutta, mutta, kun lukee vieralijan listan tarkasti ja sen jälkeen erittäin hyväksyvän mielipiteesi ko. listaan niin minun ymmärykseni on, ettei voi kaikkea syleillä jos aikoo todella saada aikaan arvostettavaa ja kunnioitettavaa vuorovaikutusta.

Kun olen seurannut sinun kananottojasi
täysin rähinää tuottaviin teksteihin tai toiminpiteisiin. niin tässä vain toistui sama vaikutelma.
Ja yksinkertaisesti tulee surullinen olo, että sillä yritetään parantaa mailmaa.

Näkemykseni ja kokemukseni mukaan "pahaan, epäsopivaan" tulee suhtautua asiallisen kriittisesti. Silloin voi vain tapahtua rakentavaa muutosta.

Mutta eipä tästä sitten enempää. Se jää
tähän.

Toivotan sinulle ja perheellesi oikein hyvää ja onnellista Joulua ja samaa vuodella 2009.

23.12.2008 22:27  Jubelle 10+ ja papukaijan merkki

Jube 15.53. On hienoa että joku näkee asiat niinkuin ne on. Ei työnteon arvostelu ole kiusaamista,mutta näin se tulkitaan virkamiesten taholta. Onko väärin jos tekee päin seiniä ja siitä huomautetaan?. Toiseksi, ei ole riitelyä ole jos ollaan asioista erimieltä, silloin jos huudetaan ,tapellaan, uhataan toista, se on riitelyä, normaali väittely ja asioista eri näkemykset ovat demokratiaa.PS. Olen monasti Matin kanssa väitelly ja silti olemme kavereita, vaikka se on useimmiten hävinny mulle!! Heh heh. jouluterveisin Roti

23.12.2008 23:09  Matti Ollila

Hei
Täällä on kovasti kommentoitu erilaisia asioita. Moni on alkanut oivaltaa sen oleellisen viestini mitä näissä blogeissani olen yrittänyt sanoa.
Arvostan erityisesti näitä "tuumailuja". Olen erikoisen ilahtunut niistä puheenvuoroista, jotka ovat vieneet keskustelua vauhdikkaasti eteenpäin. Mutta kaikenlaisia kommentteja tarvitaan, sillä tilaa on.
Erikoisen hyvä on ollut se, että mukaan mahtuu ns. inhottavia mielipiteitä, sillä vain pimeän kautta valo loistaa. Kiitokseni kerron vielä jouluaaton blogissani. Siis hyvää joulua ja onnellista loppuvuotta kaikille tasapuolisesti.
Keskustelu jatkuu.

23.12.2008 23:32  Sepe

Juhani ota nyt kantaa täälläkin?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini