Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Salainen vihollinen

Perjantai 19.12.2008 klo 0:02


Salainen vihollinen on olemassa

Ystävät kysyvät; “Keneltä saat voimasi tuohon kaikkeen”?

Vastaat moniselitteisesti, että salaiselta viholliselta. He kysyvät, että kuka hän on ?

Vastaat, että hän on ihminen, jota ei voi haavoittaa. Hän voi olla kaveri joka kutsui sinua isopääksi keskikoulussa, opettaja joka moitti lihavaksi läskiksi.

Katkerasti näitä muistellessa ajattelet, ettei tuo vihollinen ole vielä koskaan nähnyt rohkeuttasi. Ei silti kannata hautoa kostoa, sillä salainen vihollinen ei enää ole osa elämääsi.

Pitää vain hioa tietojaan ja taitojaan niin, että uroteot kiirivät niiden korviin, jotka loukkasivat sinua silloin kauan sitten.

Eilispäivän tuska on tulevaisuuden voima.

Tuskasta voimaa


Ei voi kuin huutaa tuskasta, kun Kurikka ajautuu ongelmiin ihan omin päätöksin.

Ensi vuoden talousennustetta ei edes VM uskalla enää antaa. Lausunnot kriisistä syvenevät.

Meillä Kurikassa oli kaikki mahdollisuudet käsissä, hukattiinko ne? Elämme kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hanskat ovat pian hukassa, ja mahikset tärvätään ellei aleta pian toimia.

20.03.2008 johtoryhmän kokouksessa kaupunginjohtaja on todennut, ettei ulkopuolista apua kuntien yhdistymiseen tarvita, vaan pärjätään omin voimin.

Vaan emme pärjää yksin.

Tässä on se ydinkohta, mistä olen ollut eri mieltä koko ajan?

Kurikan kaupungilla ei yksin ole ollut sellaisia resursseja, jotta fuusio olisi voitu onnistuneesti ja yhdistymissopimuksen mukaisesti hoitaa.

Jos vähäistä osamista siihen olisi ollutkin, on se ollut pois talousarvion valmistelusta. Virkamiehet ovat varmaan hyviä, mutta vailla johtajuutta ja resursseja.kuva_2063.jpg

Kaupunginhallituksen ja sen uuden puheenjohtajan on nyt otettava tilanne haltuun. Mistä edellytykset  ja resurssit hoitaa hommat alkuun, kun haasteita piisaa. Tekemättömyydessä on suurin tuska ja salainen vihollinen. Se lamaannuttaa. Hiekka valuu tiimalasissa.  Nyt meidän ei pidä antaa periksi.


Kommentit

19.12.2008 0:11  Kuunnellaan Mattia

Hyvä Matti. Älä anna periksi.
Kyllä se vielä kuullaan.
Toivottavasti ei liian myöhään, ettei tärvellä sitäkään, mitä on vielä pelastettavissa.

19.12.2008 2:05  Pekka Järvinen

Innovointi on hyvä asia, mistä puhuttiin eilisissä keskusteluissa. Mutta jos puhutaan innovoinnista sen varsinaisessa merkityksessä, niin kunnassa ? siis virkamies- ja/tai luottamusmiespiirissä sitä on vaikea harrastaa. (Sori tää luennointi, mutta itse olen joutunut omassa työssäni tähän innovointityöhön ja se on siksi lähellä sydäntäni.) Innovointi on jotain uuden tuottavan toiminnan, mallin, tuotteen, palvelun tms. kehittämistä. Innovointi ei ole PellePeloton ?keksimistä, eikä liioin visiointia.

Miksi sitä on vaikeaa toteuttaa kunnassa. Ensinnäkin kunnan virkamiesjohdon saama koulutus ei tue innovointia. Luottamusmiehiltä innovointia ei voida edellyttää sen vaatiman työmäärän, tietojen ja myös ? kykyjen perusteella. Kolmanneksi kunta organisaationa ei tue innovointia; innovointi edellyttää merkittävää tutkimustyötä ja asiantuntemusta, jota kunnassa ei voi eikä ole mahdollista ylläpitää.

Visioida kunnassa voi ja aivoriihitoimintaa sekä ideointia voi harrastaa, varmaan kirjoittajat osaltaan tarkoittavat tätä. Kunnan kannattaisi järjestää avoimia ja suljettuja (valtuuston jäsenet, lautakuntien jäsenet) keskustelutilaisuuksia. Tilaisuuksien tulisi olla jonkun asiaan perehtyneen (aivoriihimenetelmät yms.) henkilön johtama. Kunnan tulisi myös kannustaa kuntalaisia antamaan palautetta ja ideoita kunnan toiminnasta netin välityksellä. (Luulisin, että tämä Matin blogi on tällaisen toiminnan karkea esiaste; toisaalta toimiva ja helppo käyttää ilman turhanaikaisia sign?innejään. Lukijoitakin varmaan on, kun lähes TV:ssäkin mainostettiin.) Suuri osa palautteesta on käyttökelvotonta ja tietämättömyydessä tehtyä triviaalia turhuutta, mutta varmaan tulisi joku kultahippu. Pääasia oli mielestäni kuitenkin keskustelun aikaansaanti.

Tuossa joku ihmetteli, etteikö hallituksen/valtuuston jäsenillä ole tietokoneita? Voi olla, ettei ole, tai sitten eivät viitsi kirjoitella, tai uskalla eli ilikiä. Toisaalta edustuksellinen demokratia ei ole oikein koskaan vaatinutkaan avautumista yleisölle. On vaan valittu ihminen elimeen ja luotettu ja annettu olla siellä neljän vuoden ajan. Sitten on taas ennen vaaleja avauduttu lehdistön kolumneissa ja yleisönosastonkirjoituksissa sekä tupailloissa ja muissa kinkereissä. Toki on ollut muunlaisiakin edustajia ja edustajaryhmiä, jotka koko vaalikauden jututtavat äänestäjiään. Tämä netti, joka ei suinkaan aina ole ?from the devil?, antaisi hyvät mahdollisuudet kaksipuoliseen vuorovaikutukseen äänestäjien kanssa.

Innovointi kannattaa jättää yrityksille (varmaan kirjoittajat tarkoittivat tätä), jotka kykenevät tällaiseen toimintaan. Kunnan tulee järjestää sellaiset olosuhteet yrityksille ja tuleville yrityksille, että innovointia syntyy ja innovaatioita keksitään. Kun hyvät yritykset ja hyvin toimeentulevat ihmiset on ainoa keino, joilla kunta voi eettisesti lisätä tulojaan (ei eettisiä keinoja on mm. kunnallisveron, veden perusmaksun ja kiinteistöveron nosto, (hei, kiinteistöveroahan voisi nostaa rajattomasti!, kiinteistöt eivät karkaa)).Mitä ne olosuhteet sitten ovat? Ja vieläpä pienellä maalaiskunnalla? Niitä ehkä vois luetella myöhemmin; tai ainakin niitä toimia, jotka olen kokenut hyödylliseksi omalla yrittäjäurallani ja joita olisin kokenut hyödylliseksi, jos olisi ollut.

Kuntapolitiikassa innovointia tuottavammaksi katson ? niinkin tylsän homman ? kuin strategiatyön. Kurikassahan jokunen vuosi sitten tehtiin strategiapaperit. En tiedä siitä tarkemmin, mutta jäiköhän työ sitten siihen. Niin kuin niillä on tapana jäädä. Paperi oli konsulenttiyrityksen auttama Balanced Scorecard ?pohjainen viritys. Tuo BSC ? strategiatyökalu taas oli 90-luvun alkupuolen amerikkalaisten professorin ja konsulentin Kaplanin ja Nortonin todellinen (i.e. rahakas) innovaatio. Kurikkaan tehtiin strategia ja suomalainen konsulttiyritys sai palkkionsa ja osa palkkiosta siirtyi varmaan tuonne Amerikkaan asti noille mainituille herroille. Mutta onko Kurikassa tosiaan jatkettu tuota strategiatyötä, niin kuin Kaplan ja Norton kirjoissaan edellyttävät?

?Emme voi aina valita olosuhteitamme, mutta voimme valita, miten selviydymme niistä. ? tuon lauseen kuulin toissapäivänä amiraali Cain?n suusta, kun katsoin Battlestar Galactica Razor ?elokuvaa, jossa cylonit olivat juuri laukaisseet pari ydinkärkeä Pegasus -tukialusta kohti. Siinä lauseessa mun mielestäni kiteytyy aika hyvin strategiatyön tekeminen. Eli sitä työtä tehdään koko ajan, kun ympäröivät olosuhteemme muuttuvat. Ja työtä tehdään etukäteen apuna vaikkapa skenaarioanalyysit ? eihän autoakaan ajeta eteenpäin peruutuspeiliä vahdaten. Strategiatyö on jalkautettava koko organisaatioon niin, että kaikki tiedostavat sen välttämättömyyden ja hyväksyvät sen tekemisen. Siis kunnan työntekijät ja valtuutetut ja lautakuntien jäsenet puhumattakaan virkamiesjohtajistosta. Nyt olisi viimeiset ajat päivittää tuo strategiapaperi ? olosuhteet kun ovat raakasti muuttuneet sitten vuoden 2005.

Ennen ?hyvään? aikaan, 70-luvulla ja vähän myöhemminkin, puhuttiin pitkän tähtäimen suunnittelusta. Pitkän tähtäimen suunnittelu pahimmassa tapauksessa oli sitä, että otetaan talousarvio, lisätään siihen joka vuosi 5% kasvua tuloihin ja menoihin kymmenen vuoden ajalle. Näin saatiin Pitkän Tähtäimen Suunnitelma. Otatettiin hieno kaupungintalon valokuva kanteen ja vietiin kirjapainoon. Jaettiin se kaikille. Tehdäänkö Kurikassa vielä näin?

Tutkikaa porukalla taloudellisia viestejä, väestön rakennetta, yritysten kehittymistä, rakennusten kuntoa, koululaisten hyvinvointia, naapurikuntienne tilannetta, valtiovarainministerin päätöksiä, nimismiehen kiharoita, apuhoitajien silmäpusseja ja mitä vaan, mitä voitte käyttää hyväksi strategiatyössä. Tehkää sitä omalla porukalla, kun konsulttiyrityksen pohjat ovat valmiina. Jalkauttakaa työ kaikille, rakentakaa pilvilinnoja ja uhkakuvia. Strategiatyöhön pystyvät kaikki, jokaisesta on siinä hyötyä. Mutta älkää jääkö tuleen makaamaan.

No siinä oli taas tajunnanvirtahöpinää sekavan työpäivän jälkeen. Älkää ottako neuvoina ja ohjeina; pitäkää vaan mun henkilökohtaisena mielipiteenä!

PS. Mistä saa Kurikassa lounasaikaan arkipäivisin tavallista perinneruokaa, esim. klimppisoppaa, verimakkaraa, silakkalaatikkoa, kaliavelliä ja pernakropsua?

19.12.2008 7:06  JV

Tuossa lopussa oli se innovaatio minkä kansakin ymmärtää, klimppisoppaa. Tutina vain puuttui.
Tottahan asiaa koko juttu, ei siinä mitää. Mutta kun johtajat ei oo tuan takana eikä innovoi eikä paa kuinkaa! toki ei se pilkan kautta meekää, mutta voi vähä herättää. Millä tuon porukan saa hereelle, tarkootan virkamiehiä. Ruususen unta on eletty viimeeset kuuus vuotta eletty osinkojen varas, henkisesti.
Ei siihen näytä tarttuvan innovaatio ei järki. Kukaa eisaa sanotuksi mitää. Pakko tulkita, että nykymenon kannalla ovat. "Tämän takana".

19.12.2008 7:09  JV

Tuloja innovaatiosta? Missä sellainen kassa on? Töitäpitää tehdä

19.12.2008 8:11  Annetahan työrauha johtajille ja päälliköille

Joka päivä Kurkas on ollu johtaja ja oikiastansa johtajia on orkanisaatio täynnä ainakin lueteloiden mukaan, eihän siellä taira enää ollakaa muita kuin johtajia ja päälliköitä, ei ainakaa oo johtaja tai päällikköpulaa, kattokaa vaikka kaupungin kotisivuja.
Olen kyllä sitä mieltä jotta tekoja orotetahan, tehkää vaikka virheitä kyllä sinne sitte jokunen oikia päätöski sekahan osuu, tekemättömyys on suurin virhe. Ollahan me sitte hilijaa jos joku virha sattuisi tulemahan. Liikettä nivelihin vain puheenjohtaja siis hallituksen ja tarkoitin muitakin niveliä kuin puheenjohtajan.

19.12.2008 9:12  Hyvä kasvamaan!!

KIITOS Pekka Järviselle ansiokkaasta
mielipiteestä!
17.12. klo 21.03 kommentoin kirjoituksiasi.
On tosi loistavaa huomata jo silloin, että sinussa on arvostettavaa kykyä osaamista ja näkemystä menestyksesi tueksi.
Tälläisten puheenvuorojen soisi jatkuvan,
että voisimme aiemmasta poiketen käyttää rakentavien mielipiteiden vaihtoa nykytekniikan avulla.
Tämä laajenttaa, syventtää ja monipuolistaa ns. "kotiseudun kummitoimintaa".
Kuten täällä on aiemmin todettu, tämä blogi rakenteeltaan ja vetäjän laajan kokemuksen perusteella mahdollistaa
rakentavan keskustelukanavan.
Kiitos!

19.12.2008 9:32  Haikaileva

Kyllä Juhani oli paree!!!

19.12.2008 10:18  Kysynpä vaan

Liian pitkiä on Järvisen kommentit. Missä nämä viisaat piileksivät silloin, kun ehdokasasettelut on käynnissä?

19.12.2008 10:30  Sovinnolla

Ulkopuolista kuntien yhdistäjää olisi tarvittu. Nyt koko organisaatio ja sen peukalointi jää luottamusmiesten varaan. Eli heikosta johtamisesta on pahimmassa tapauksessa koitumassa kahnauksia luottamusmiesten välille... Toivottavasti ei, sillä rakennus ei riitelemällä valmistu.

19.12.2008 10:36  Niinpä..

Samaa mieltä kuin 10.18

Varmaan huomasitte, että meillä oli äskettäin kunnallisvaalit. Jokaisen puolueen listoille olisi varmaan mahtunut tietäviä ja innokkaita kuntalaisia. Vaaleissa on todella helppo mitata oma kannatus!

19.12.2008 11:42  kaikki ei oo syötävää

Liitossopimus sitoo kuten on sovittu mutta
ennen kehyksiä keskustelkaa arvotuksista(eri sana kuin arvoitus).
Yhteinen kansallekin julkaistu sopimus
evääksi Matille Jikkyyn jolla suurin merkitys ja varmastikin tärkein.Mutta markkinointirahojen korvamerkintä nopeasti muuttuvassa taloustilanteessa
Kurikan ympärillä samoinkuin lopullinen päätös yhteisestä putkesta ja muut vastaavat pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavat kannattanee miettiä yli kaupunkirajojen.Jätetään osinkotulot
työpaikkakehityksen turvaamiseen
Mutta porkkanat yhteiseen koppaan ja lisää mausteita Teuvan /Kauhajoki Ilmajoki yhteistyöstä.Tyrväinen lausui Kurikkalehdessä asiaa

19.12.2008 11:51  Soitellaan!

Tämä on jotenkin niin turhauttavaa. Siis, että me täällä annetaan hyviä neuvoja ja ehdotuksiakin. Eihän se Kurikka täällä blogissa muutu! Harva päättäjä tätä lukee tosissaan, saati lähtee täällä kommentoimaan nimettömille kirjoituksille! Sehän on loputon tie!
Eikähän nyt tehdä niin, että kaikki ottavat puhelimet käsiinsä ja soittavat tuntemilleen valtuutetuille. Kerrotaan mielipiteemme rauhallisesti ja perustellen, yritetään oikeasti vaikuttaa budjettiin ja muihinkin meille tärkeisiin asioihin.
Vain yhteyttä ottamalla voit vaikuttaa!

19.12.2008 12:19  Optimisti

Soitellaan! Kyllä soitella saa, voi ja pitääkin!
Tämä blogi on erinomainen rakentava kanava. Siitä on jo monien kommenttien osalta (mm. viimeisin Pekka Järvisen kannanotto) hyvää näyttöä.
Tosin sen rakentava suunta on vasta alkumetreillään, joten eipäs vielä päätellä lopullisesti.
Tämä on jo osoittanut vahvaksi vaikuttajaksi ja niin hyvä. (on näyttöä)
Puhelinsoitot eivät korvaa tämän blogin
merkitystä.
Miten hyvä, arvostettava ja varteenotettava vaikuttaja tästä tulee on meistä kiinni. Eritysesti heistä, jotka vaikutavat rakentavasti, myös ollessaan
erimieltä joidenkin kanssa.
On selvää, ettei täällä esiinhuudetut
päättäjät / virkamiehet Mattia, Margita, Pekka K. ja Juhania lukuunottamatta ole esiintyneet. (ainakaan omalla nimellä)
Uskon, jos pidetään hyvästä asialinjasta kiinni, niin kyllä heitä ilmaantuu tänne mielipiteineen lisää.

19.12.2008 12:42  JV

Kyllä nyt näyttää hyvältä keskustelun henki ja suunta. Ei muuta kuin mielipiteitä kehiin ja perustellen. Siitä se hyvä tulee. Nimimerkki Pekka Järvinenkin aluksi epäili tämän kommentoinnin merkitystä. Arvaan kuitenkin, että hänkin on oivaltanut vaikuttamisen mahdollisuuden sitä kautta, että puhutaan asiasta ja henkilörooli jää vähemmälle. Missä vain ne luottamusmiehet piileksivät?

19.12.2008 13:25  Apua tarvitaan!

Tämä kaupungintaloasia ja tilankäyttö yleensä täytyisi ottaa nopeaan tarkasteluun nimenomaan kustannusten osalta.
Kurikan kaupungintaloon rakennetaan väkisin lisätiloja Jurvasta siirtyville työntekijöille ja Jurvan erinomaisen kunnantalon yläkerta alkaa olla tyhjä!
Liitoksesta täytyisi ottaa kaikki hyödyt irti, myös tilojen suhteen!

19.12.2008 14:03  Kommentti 13,25 tiesi oikein

Niin, kukahan sen on päättänyt, että koko hallinto pitää istua kurikassa?

19.12.2008 14:43  Kehitystä

Missä mallissa on elinkeino-ohjelma? Kuinka se suhtautuu tasapuolisesti koko kuntaan, koko alueeseen?
Onko tuo Pekka Järvinen se Anttilan konsulttimies, kun puhuu nuon eteviä?

19.12.2008 15:38  Turhautunut totaalisesti

Turha odottaa luottamushenkilöitä tänne mukaan, vaalithan ovat vasta neljän vuoden kuluttua, silloin meitä vasta tarvitaan.

19.12.2008 15:42  Strategia

Kurikan kaupungilla on hyvä strategia, jossa on määritelty Kurikan suunta aina vuoteen 2012.
Siinä on asetettu selkeitä tavoitteita nyt päättyvään valtuustokauteen, yksi tärkeä tavoite on kuntatalouden tasapaino.
Valtuuston täytyisi strategian mukaan käsitellä sen toteutumista vuosittain!!!!
Noo.. vuotta on vielä jäljellä!

19.12.2008 15:46  Pataässä

Joo.Vaalithan meni ihan just.Annettiiko äänet tunareille.Sen aika näyttää.Sananlasku:"Kyllä kissa kynnet löytää, kun puuhun pitää"
Vaalien populistit ovat tähän saakka esiintyneet kaikkeea muuta kuin asiantuntevasti.
Perussuomalaisten ryhmässä pitäisi talousosaaminen olla parasta kun siellä on kaksi yrittäjää ja melkein kansanedustaja(Avustaja).
Taidan lähteä keräämään listoja...

19.12.2008 17:27  Valoa kansalle

Odotetaan Kurikka-lehteä, jos vaikka luottamushenkilöt tulisivat julki siellä ?????
Muuten Seinäjoki iski Peräseinäjoelle johtavalle tielle tie/katuvalot, olisko Viinatie valaistava, mielestäni olisi kyllä tarpeen, ei kai se kovin paljon maksaisi,ehkä muutaman tontun niinkuin sanonta kuulu. Mitä mieltä olette, minä kyllä kannatan.

19.12.2008 17:49  No?

Viinatielle valoja, ainakin sinne tänne. Mutta kevyenliikenteen väylä toki.
Mitä siitä Jalosesta muuten saisi irti. Oikeasti?

19.12.2008 18:29  Ahdistus on suuri ja syntipukit muualla

Olillaa ahdistaa vielä näin pitkähkön valtuuston puheenjohtajuuskauden jälkeen. Hän tuskansa on käsin kosketeltava. Syntipukiksi näyttää jääneen entinen kapunginjohtaja ja johtavat virkamiehet.
Tuntuu omituiselta tämä Ollilan parku siitä, ettei kuntaliitoksella ole vielä aikaansaatu säästöjä. Onko Ollilalta unohtunut, että henkilöstöä ei saa irisanoa viiteen vuoteen, ja että että henkilöstömenoista voi saada poistoja vain ns. luonnollisen poistuman kautta.
Kun Ollila kertoo valtuuston puheenjohtajana ja suurimman ryhmän valtuutettuna olleensa päätöksenteosta niin kaukana, ettei voi vaikuttaa asioihin, niin toivottavasti hän JIKKY:n puheenjohtajana on nyt sitten lähellä päätöksentekoa, jottei tarvitse jälkeenpäin ruikuttaa ja etsiä syntipukkia muualta, jos asiat menevätkin pieleen.

19.12.2008 18:50  tuura

valoa kansalle nimim. kirjoitti ja siihen lisää että valot JURVAAN asti ku se ny kurikas pitää olla.

19.12.2008 18:53  jive

Näissä kommenteissa on hyviä ajatuksia ja linjauksia viranhaltijoille ja luottamusmiehille. Keskustelu ja mielipiteenvaihto käy linjakkaasti. Sitten on näitä jotka aina vain haluavat palata syyttelemään ja ahdistelemaan henkilö Ollilaa. Kauna ja syyttely on käsin kosketeltavaa. Eikö tässä nyt etsitä enemmän syitä kuin syyllisiä. Toisaalta on kummallista jos ja kun ei näytä kukaan nousevan esille päättäjänä eikä esittelevänä virkamiehenä? Jonkun näitä hommia on täytynyt olla hoitavinaan, ainajin kun kaupungin koko palkkapottia katselee vaikkapa pelkästään hallinnon osalta. Ei kai kaupunginjohtajan palkka kaukana sadasta donasta ole? Mitä hän on tehnyt kuntaliitoksen onnistumisen eteen vuonna 2008 ?

19.12.2008 19:06  Ding Ding

Olipa ajattelematon kommentti18:29 Oikeen helekutin tyhmä!

19.12.2008 19:15  !!

Niin oli. Ymmärtämömyys huipussaan!
Turha yrittääkään oikoa. No, näitä on,
mutta vain siellä täällä.

19.12.2008 19:59  Tämä ei kai liity mitenkään mihinkään?

Postilaatikkoon tupsahti paikallisen alueosuuskaupan "sanomat" ko.osuuskunta harjoittaa alueellaan jos jonkinlaista liiketoimintaa, on ollut hupaisaa huomata mitenkä nihkeästi sen investoinnit ovat osuneet Kurikkaan, no onhan meillä s-market, mutta niin on myös koskenkorvalla, abc:tä on kurikan palvelulisäään kaivattu joties kuinka kauvan, ei vain kurikassa ole näkynyt, ilmajoellakin n. 10 vuotta, kauhajoella ja jalasjärvellä parikymmentävuotta, rautamarketit ym. uutuuskonseptit näyttävän myös kiertävän kurikan (alajärvi,kauhajoki,lapua), tämä ei ole kumarrus osuuskaupalle, joskus vaan tuntuu että onko kurikalla hyvät myyntimiehet, kun kauppaketjut eivät tänne näy investoivan.

19.12.2008 20:09  Onko järkeä ja onko toivoa tällä foorumilla

Voitaisiinko mitenkään nostaa näiden kommentien tasoa. Ehdotus: Puhutaan henkilön esittämistä asioista eikä henkilöstä,esim:
Matti Ollila
- kuntatalous Kurikassa
- taantuman vaikutus kuntatalouteen Kurikassa
- yhdistyvien kuntien Kurikka-Jurva toimintojen järjestäminen
- elinkeinojen kehittäminen
- Jikin hallittu aloittaminen
- kuntayhteistyön syventäminen
-maakuntayhteistyön tekeminen
jne.jne.
Mantila/Kahari/media/Kurikka-lehti
- uutisten oikeellisuus
- uutisten värittäminen
- hallinnon ja median yhteistyö
-median tehtävät
Tässä alkuun, muitakin on , mutta aloitettaisiin vaikka näistä. Vielä kerran ;lopetettaisiin puhuminen persoonista , keskusteltaisiin persoonien esittämistä asioista ja lisäksi tuotaisiin mekin uusia asioita keskusteltavaksi.

19.12.2008 21:00  Tunareita...ja patuja ja sitoutumattomia

Niin, joku mainitti tunareista....hieman josku tuntuu (voin olla hakoteilläkin), että vanhat kunnallispoliitikot jatkaa hautaan asti...siis kunnallispolitiikkaa ja siitä omalle puolueelle haalitaan seuraaviin vaaleihin ketä tahansa tyhjäpäätä ehdokkaaksi, että saa taasen varmistettua oman menestyksen vaaleissa. Elikä vanhat patu ja muutama tyhjäpää tulee valituksi....ja homma ei käytännössä muutu mihinkään suuntaan. Ehkä tämä käytäntö on sitten kunnan etu??

Ainoa keino modernisoida tätä mallia, on opetella äänestämään fiksuja sitoutumattomia....vai onko näin?

19.12.2008 21:09  Tavoitteeksi arvostettu keskusteluyhteisö

Olipa jälleen hyvä puheenvuoro klo 20:09.
Tässä oli myös lista riittävän läheisä asioita.
Jos joku vielä äityy henkilöiden mollaamiseen niin tietäköön viimeistään
nyt, ettei tule arvostusta.

19.12.2008 21:15  Koetetaan ny oppia!

Vastaus: "Tunareita...."
Kommenttisi perusteella alota fiksuus vaikkapa omasta niin ehkäpä saamme siten fiksuja edustajia.

19.12.2008 21:22  Tunari vastaa

Olet oikeassa...mutta ehkä käsitit väärin kommenttini. Joko mainitsi tunarit ja päätin analysoida miksi on mahdollisesti tunareita eksynyt valtuustoon...en tiedä onko eksynyt, mutta voi olla että on...

19.12.2008 21:32  Happoradio

'Puhu äänellä jonka kuulen,
sanoilla jotka ymmärrän,
runoilla jotka käsitän...'

...Toivoo kuntalaiset päättäjiltä. Siinä on petrattavaa uusilla ja vanhoilla valtuutetuilla.

Matti on löytänyt kanavan. Sanakin on hallussa. Mielenkiintoisia keskusteluja täällä. Täytynee käydä toistekkin.

19.12.2008 22:05  Kuka ny töitä tekis...

Joo onhan tämä bloki hyvää viihdettä....parempaa ku työn teko!

19.12.2008 22:40  Tulooko tiktatuuri

Kuka tänne kaivattu valtuutettu osallistuu nimellänsä keskusteluun, kun etukäteen näkee, minkälaiseen pas...n astuu. Matti on alusta asti ilmoittanut, että kysykää vaan, mutta se on turhaa. En vastaa! Tämä on kuntalaisia, siis niitä varten, jotka haluavat vaikuttaa, mutta jotka eivät jostain kumman syystä halua itse ristituleen. Uudet tiedottamisen ilmiöt tulevat vahvistumaan, jotka taas raakkaavat lähtijöitä kuntavaaleihin. Pian, jos nykysysteemiä ylläpidetään, niin luottamusmiespaikoille arvotaan kuntalaisten keskuudesta jollain systeemillä päättäjät.

19.12.2008 22:54  Jive

Tiktatuuri voisi olla parasta. Tottahan se on, että kuka nyt päättäjäksi haluaisi, ainakaan paikallistasolle. Haukut saa huonolla palkalla. Täytyy sanoa, jotta palavaa innostusta on ihmisillä, jotka jaksavat vuodesta toiseen kulkea kokouksissa ja edustaa sitä demokratiaa. Toinen juttu on jos vain haluaa ponnahduslautana käyttää kuntapolitiikkaa. (Sitten kovalle palkalle eduskuntaan makoilemaan.) Siellä kunnassa toisten rahoilla luvata ummet ja lammet. Jonkun pitää aina painaa sitä jarrua jotta saa rahat riittämään. Pardoksaalista on, jotta kaikkein hulluimmat saavat kerätttyä ne pisteet. Tekojen ja mielikuvien maailmojen ristiriita on melkoinen . Oikein välistä naurattaa, kuinka ihmiset "purevat sitä kättä, joka leivän tarjoaa". Kaikenmaailman natsit ja populistit saavat hurraahuutoja yhteiskunnassamme. Jo Rooman vallan aikaaan kansalle tarjottiin leipää ja sirkushuveja. Niin on nytkin. Valistusta ja aatetta tarvittaisiin tässä teknokratian ja tunteettomuuden maailmassa. On hyvä , että on tällainen palsta, jossa saa purkaa tunteensa heti, kun siltä tuntuu. Lehteen jos aikoo ajatuksiaan panna, niin jää panematta. Tunnelma ja idea on omastakin mielestä haalistunut jos päivien päästä saa asiansa paperille ja sitten ehkä lehteen. Lehtien aika alkaa olla mennyttä. Reaaliaikaisuus ajaa ohi kun ihmiset oppivat käyttämään tietokonetta.

19.12.2008 23:03  Hyvä Jive

Täytyy sanua jotta kyllä Jive :llä on ja on ollut täällä ja ehkä muuallakin hyviä
mietteitä. Ei oo lisättävää. Annappa lisää.
Mukava lukia, kun on niinkun omia

19.12.2008 23:14  kevennys=)

LiitoOravat vastustavat KimmonVihdin KauppapaikkaHankeita,...kun just ny on niin asiallista ja totista kurikkalaiseen tapaan yrmm..

19.12.2008 23:23  rennnonpi tunnelma

just...Naanma punaasena ja hampaat irvees,voi ku tuloo hyvää...ja toinen kevennys : pari muoria jo totes, notta onpa komia mies tämä uus kaupunkinjohtaja, voikunn nois viä nuori, niini iskis kii..

19.12.2008 23:23  Joo

Saa nähärä puoleltaöin mitä päätöksiä ny on lykätty? Kaupunginvaltuusto taas luulemma kokoontuu uudenvuoren vastaasna yönä valittemahan kaupunkille tilapääsen pomon. Kukahan tuo mahtaa jo olla. Kenenkä vooro? Kentala vai Viiperi vai Kangas? Vai pitääskö se isoo mies valita hetkeksi. Olisko Linna? Ainakin son maharottoman jykevän näköönen.

19.12.2008 23:33  Joo

Ei muuta miesten kauneuskilipaalu pystyhyn. Eihän tämöö rumaa puhetta? Painoindeksi ja vyötärönmitta kriteeriksi ja eiku kisahan. Tai sitte sellaanen tönimiskilipaalu niinku ne jaappanilaaset pitää isojen miesten kesken. Pätevyysvaatimuksena ylempi tai soveltuva elämänkoulututkinto. Saa kaikki miesvaltuutetukki osallistua.
Voittaja ainaki hetkeksi kaupunkia vetämähän . Sais raasia purjetin heti kättelys.

20.12.2008 0:05  Raitis perjantai...

Voirahan sitä tietynlaasesta tiktatuurista puhua, ku asiat junnaa paikoillaan ja kunnallispolitiikan päämäärä on kok-kepu kahina. Kunhan sais sitoutumattomia kehiin yli 50% niin johan olis aikaa teherä valamista ja nopeis ja tehokkahis kokouksis. Ei tarttisi orjaalla puolueen peräs ja sitte viela kuunnella suunsoittua jäliistä päin.

20.12.2008 0:38  Kiertoa

Hienua, jotta uus kaupungin johtaja tuli ulukopuolelta...ainkaan ei ole vanhat pinttymät vaivoon. Toivottavasti ei aivopestäkkää. Vois kaupunginvaltuustokin vaihtaa aina paikkakuntaa välillä....siis sellainen kiertävä systeemi. Tänne tulis vaikka Soinlaaset ja Kurikkalaaset valtuutetut menis vaikka Kokkolaan.

20.12.2008 0:56  joo

eeköhän täälläkin muisteta notta jotta,...elämää ja erotiikkaa, unohtaa ei saisi kuitenkaan sillä kaikki muu on pelkkää...retoriikkaa....yrmm butjetti, kuka teki vääri, no saa kuullaa voivoiovi

20.12.2008 9:36  Puolueeseen kuuluva, muttei ehdokkaana

Sitoutumattomana vasta oikein voi vetää populistista linjaa. Puolueihin kuuluvat sentään ryhmäkokouksissa keskustelevat asioista ja pyrkivät löytämään yhteistä näkemystä. Keskustelujen kautta yleensä asiat jalostuvat, yksin mähkiminen voi viedä helposti sivuraiteelle.

20.12.2008 9:54  Jep

Näin on. Kun on jonkin puolueen edustaja, kuntalainen suurinpiirtein tietää, minkä suuntaista aatemaailmaa hän edustaa. Yhden asian liikkeet syntyvät ja kuolevat, eikä niistä sen enempää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini