Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Vapaus-vapautus

Torstai 18.12.2008


Vapaus

Ei kannata koskaan mennä vapaus -sanan ansaan.

Jos on kyse siitä, että kansaa sorretaan, on vapaussanan käsite täysin selvä. Silloin taistellaan kunnes edessä on uupuminen tai kuolema.

Sorron edessä vapaus on orjuuden vastakohta.

Vanhempien ihmisten kuulee usein sanovan:

” Pian pääsen eläkkeelle, lopetan työnteon, olen vapaa.”

Muutamien aikojen päästä he valittavat elämän yksitoikkoisuutta ja tapahtumien vähyyttä.

Tässä tapauksessa vapauden merkitystä on vaikea käsittää, koska se tarkoittaa vain sitä, että missään ei ole mitään mieltä tai tarkoitusta.

Siksi ymmärrän, että on oltava aina sitoutunut johonkin.

Kun olen unelmieni orja olen vapaa toimimaan. 

Vapautus

Valtuuston puheenjohtajuudesta luopuminen ja viime maanantai vapautti minut lopullisesti niistä sidoksisita, joita tuo asema toki edellyttikin.

Valitettavasti puheenjohtajan asema esti kertomasta aivan kaikkea totuutta. Tuosta vastuusta vapautus on nyt totta.

Uskallan sanoa ääneen, että jatkossakin kerron tärkeistä ajankohtaisista asioista totuuden ja vain totuuden.

Selvää on, että kansalaisilla ei ole kaikkea tietoa hallussaan ja he näkevät asiat aina helposti personoituvan johonkuhun. Se on totuuden lähetin ikuinen ongelma. Yllättävän monet, tiedotusvälineiden edustajat mukaan lukien, katsovat asiakseen “ampua viestintuojan”.

Niissä asioissa jos eri medioiden edustajat ovat minua haukkuneet, ei yksikään ole kysynyt mistä on kyse minun näkökulmastani. Kysynkin tässä nyt vilpittömästi, missä tosiasiassa eli faktassa olen erehtynyt kertoessani lehtien uutisointien virheellisyyksistä?

Viimeksi eilen toimittaja K. Rintala luetteli erheellisesti sellaisia tahoja moittimikseni, joita en koskaan ole maininnut missään jutuissani. kuva_2059.jpg

Herra valokuvaaja-toimittaja: Kiitän siitä, että sanoitte minun olevan ihan oikeassa näkemyksessäni talousarviosta. Ihmettelen silti ettei hänkään usko minua kun sanon, ettei valt.pj:llä ole mahdollisuutta vaikuttaa kirjan käsittelyyn kuin vasta suunnittelujaoston käsittelyn jälkeen.

En todellakaan ole töissä kaupungintalolla.

Heti kun olen saanut kirjan käsiini, olen puheissani, blogeissani ja joka käänteessä ilmaissut kutakuinkin samasanaisesti mielipiteeni talousarviosta.

Kukaan osastopäällikkö tai muu taho ei ole ollut kanssani eri mieltä keskeisistä kysymyksistä.

Kyse ei ole pajatson tyhjäyksestä vaan pelkästä totuusviestistä, kun sanon, ettei talousarvio kestä kriittistä tarkastelua.

Onko joku tästä perustellusti eri mieltä?

 


Kommentit

18.12.2008 0:08  On

On

18.12.2008 3:35  Kysyn

On , perustelut , kiitos

18.12.2008 7:29  JV

Onko Kurikan kaupungin hallinto todella niin alennustilassa, ettei kukaan virkamies nouse puolustamaan kaupunkia ja sen taloutta. Annetaan mennä vain. Missä on hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen rooli? Kuukausia on nyt oltu heitteillä eikä ole tehty yhtään mitään ja annetaan vain mennä. Mitä sanoo vt kaupunginjohtaja tilanteesta? Halllintojohtajakin lähti kuulemma lomalle kun hätä oli suurin. Voivoi

18.12.2008 8:32  Luottamushenkilötkö töihin?

Matin blogissa on perusasia, jonka jokaisen tulisi ymmärtää.Luottamushenkilöt eivät ole operatiivistä henkilökuntaa.Heidän tehtävänsä on antaa raamit hyvälle valmistelulle.Keskeinen tekijä on kaupungin ylin virkamies,kaupunginjohtaja.
Monesti käy niin, että johtavan luottamusmiehen kasvot personoituvat akuutteihin asioihin, varsinkin jos niihin ottaa voimakkaasti kantaa, kuten tässä Matinkin kohdalla on tapahtunut.
Valmistelu ja raaka työ suoritetaan siellä missä siitä maksetaan palkka.Jos muuhun ratkaisuun ajaudutaan, niin mönkään ollaan menossa.
Nyt valmistelun raamit olisi tullut antaa järjestelytoimikunnassa, mitä se on tehnyt?Saako tästä pieleen menneestä työstä tili- ja vastuuvapauden tilintarkastajalta?Antaako tilintarkastaja huomautuksen?
Millainen valo annetaan taloussuunitelman valmistumiselle?

18.12.2008 8:35  Tietoa vailla

Tämän kolumnin perusteella Valt. pj. evp.väittää, että hän ei ole osallistunut asioiden valmisteluun kuin vasta kaup hall käsittelyssä. Kuinkahan on? Voisiko hall.pj. taj suunn.jaoston pj. tai kuka tietävä tahansä kertoa asian laita, kuinka se menee? Osallistuuko valt.pj lautakuntien kokouksiin ? Ja lopuksi Kuka esittää talousarvion sille suunnittelujaostolle tai hallitukselle. Täytyyhän tuo talousarvio jonkun käsialaa olla. Vai tuleeko se vain koneesta?

18.12.2008 9:04  Kohtuus kaikessa

Valtuuston puheenjohtaja johtaa valtuuston kokouksia ja tarvittaessa edustaa kaupunkia. Valtuuston puheenjohtaja on kaupungin ykkönen asemansa perusteella. Valtuuston puheenjohtaja ei osallistu kaupungin operatiiviseen toimintaan. Hänellä on oikeus, mutta ei velvollisuus , osallistua kaupunginhallituksen kokouksiin, mutta ei ole oikeutta osallistua lautakuntein kokouksiin, toisin on kaupuninhallituksen puheenjohtajalla, jolla on oikeus osallistua myös lautakuntien kokouksiin. Valtuuston puheenjohtajalla on puheoikeus hallituksessa ei kuitenkaan äänioikeutta. Arvovaltaa valtuuston puheenjohtajalla on.
Kyllä talousarviosta vastuussa ovat virkamiehet ja virkamie4sesittelijät kaupunginjohtajan johdolla. Keskeinen asema on tietysti talousjohtajalla.
Valtuuston puheenjohtajaa on aivan turha "syyttää" talousarvion valmistelusta, hänellä on äänioikeuteen perustuva mahdollisuus vaikuttaa vasta valtuustossa.
Näkyvänä kaupungin edustajana valtuuston puheenjohtajalla luullaaan olevan valtaa enemmän kuin todella on olemassa. Vaikutusvaltaa tietysti on , mutta äänioiketeen perustuvaa valtaa vasta valtuustossa.
Temppelin harjalle nostan talousarvion laadinnassa teknisen lautakunnan investointien osalta ja suunnittelujaoston koko talousarvion osalta. Merkittävässä asemassa ovat lautakunnat ja siellä toimivat virkamiesesittelijät, eli osastopäälliköt.
Vaaditaan vastuuseen ne joille se kuuluu ja ymmärretään valtuuston puheenjohtajan asema hallinnossa. Vastuussa olevat esiin kertomaan perustelunsa, turha niitä on vaatia valtuuston puheenjohtajalta.

18.12.2008 9:35  Kuunnellaan Mattia

Seinäjoki ei oikein tykkää kun Matti varoittelee maakuntakeskuksen rahaimurista.
Samalla kehottaen valitsemaan lujatahtoisia asioihin vankasti paneutuvia luottamusmiehiä maakunnan luottamustoimiin.
Kehoittaisin Mattia jatkamaan vain kokemuksensa perusteella kiinnittämään
tähän huomiota.
Olisi aivan mahdotonta jos sinnekin olisi
hallitsematon rahanmeno.

18.12.2008 9:38  JV

Tämän päivän "sontasiiionin" perusteella Suurkauhavan investoinnit ovat noin 3 miljoonaa euroa. Suurkurikan 3,5 kertaa enemmän? Kaikki velaksi. Että sellaiset linjaukset?

18.12.2008 9:41  jurvalaanen

Pahat kielet tosiaan kertovat, että jossain Ylistaron kokouksessa Ollila joutui pitämään Ilmajoen , Kurika ja Jalasjätven puolta ja sai siitä syyt niskaansa. Budjetti oli kasvamassa 60 % kuntien menojen osalta.

18.12.2008 11:14  Tunnistaako joku tuoksi puhujaksi ???????

Eivät tule talousarvion vastuunkantajat esiin millään foorumilla. Ihmetystä on herättänyt, että yksikin keskeinen tekniikan ja s-jaoston edustaja valtuustossa moitti talousarvion huonoa valmistelua. Oliko phyrroksen voitto koko puheenvuoro ???????

18.12.2008 12:31  Jive

Turhahan tässä kysyä enää sen perään kuka teki, vaan mitä teki. Nyt olisi kai jo korkea aika pohtia mikä meni pahiten pieleen. Pitäisikö nyt nopeasti saada jostain apuvoimia, jotta saataisiin kuntoon tämä liittymiskysymyksen liitosprosessin jälkeinen vaihe. Koska uusi kuntajohtaja tulee ? Pitäisikö huutaa Sinkkonen apuun?

18.12.2008 12:53  Kuullaan Mattia

Päivän Kauppalehden nettisivulta lainaus:
"Valtiovarainministeriön kansantalousosato harhailee hernerokkasumussa... pohtiessaan Suomen talousnäkymiä"
Taitaapi TOTUUS tulla pian esille, että samoin on Kurikassakin.
Valtuustossa ja Kurikassa yleensäkin on vain Matti, joka ei kulje, eikä ole kulkenut
sumussa!

18.12.2008 13:01  Kuunnellaan Mattia

Korjaus: 12:53 : nimimerkk. po.
"Kuunnellaan Mattia"

18.12.2008 14:18  Tunnistaako joku......???????

Jivelle vain tiedoksi: Hallinnon pitää olla läpinäkyvää ja vastuullisille paikoille valituilla pitää olla kanttia tulla esille, osaavat hekin syytellä muita.

18.12.2008 15:01  Voivottelu ei auta

Ollila voivottelee kolumnissaan, että vaikka on ollut valtuuston puheenjohtajana, niin ei ole voinut vaikuttaa budjettiin. Jos hänellä olisi todella sitä vaikutusvaltaa ja viisautta, mitä hänelle muutamat tämän blogin kirjoittajat tyrkyttävät, niin miksihän ei sitten ole vaikuttanut siinä teknillisen vaaliliiton rymittymässä (kepu+sdp), jonka arkkitehtinä hänen sanotaan olleen. Olisihan hän voinut budjettineuvotteluissa ryhäkokouksissa vaikuttaa asiaan. Tietojen mukaan hän esittänyt vain jotain Nikkarikeskuksen miljoonan euron määrärahaa pois, mutta ei saanut kannatusta.
Toinen asia omn toimittajien haukkuminen. Ollila ei näytä tajuavan, että toimittajien kanssa jää aina toiseksi eikä heitä voi ryhtyä komentelemaan puhumattakaan vihjailemaan erottamisesta, kuten Ollila näyttää tekevän.

18.12.2008 15:30  Pekka Järvinen

Hyvät on kirjoitukset Matilla, kun mennään tuonne talouspuolelle; muusta en nyt ota kantaa, kun itse olen talous/teknologiaihmisiä.

Tuo hieman ihmetyttää, että eikö kaupunginvalt.pj:lla ole valtaa. Eikö se nyt jossain määrin joudu myös pölkylle viim. tilintarkastuksessa. Jos ei oo vaaraa joutua pölkylle, silloin ei ole valtaakaan. Valtuuston pj:n saama valta lienee muodostuvan siitä luottamuksesta, jonka hän on saanut omalta valt.ryhmältään. Harrastaessaan valtuuston puheenjohtailua, hän joutuu pakostakin seuraamaan ja perehtymään kunnan asioita enemmän tavallisia takapenkin siltarumputaaveja ja noita 9k?:n esityksen tekijöitä enemmän (jotka usein on vaan haitaksi). Eli tieto on valtaa. Pj voi vakuuttaa oman valtuustoryhmänsä tiedoillaan ja ylipuhumisella. Viime kädessä kokouskäytännön hallitsevana kettuna pj voi heittää vaikka mitä kapuloita kunnanjohtajan ja -hallituksen kärryjen rattaisiin.

Pikku maalaiskunnissa on usein niin, että jopa valtuuston ja hallituksen pj:t ovat aika kokematonta ja kouluttamatonta porukkaa talousasioissa; viedään kuin litran mittaa by kunnanjohtaja. Usein tietämys ja harkinta loppuu, kun puhutaan suuremmasta summasta kuin oma vuosipalkka. Luulen kumminkin, että Matti hallitsee talousasiat.

Mutta ihmettelen kuitenkin Kurikan ensi vuoden budjettia. Nyt tuloutettiin 8M? osinkotuottoja ja saman verran otetaan lainoja. Ja sitten nostettiin kaikkia menoja noin 6%. Ja oletettiin, että taantuma sivuuttaa Kurikan. Tehtiin tälläinen nousukauden budjetti. Mitähän se 2005 vuoden strategiakin sanoo esim. lainanotosta; vahvuutenahan pidettiin sitä, että Kurikalla on pieni lainataakka. Ja tämä unohdettiin heti strategiapaperin painamisen myötä.

Miettikääs hieman Kurikan elinkeinorakennetta: se on juuri sellainen, mihin taantuma iskee. Maatalous (jota on enää vähän) saattaa pysyä hyvin pinnalla, mutta muille käy huonosti. Huonekaluteollisuus on aina kärsinyt taantumissa; kotimainen kysyntä pienenee ja vieläpä nyt, kun on globaali taantuma, vientikin pysähtyy. Ja Ruukilta tulee satavarmasti lomautuksia/irtisanomisia metsäteollisuuden kysynnän hiipuessa.

Kannattaisi varautua taantuman budjettiin: säästöt päälle heti turhista hömpötyksistä, kunnanviraston porukkaa lomautuksille, opettajat lomautetaan kesäkuun ajaksi, mietitään valtion elvytyspakettien avulla korjausrakentamista (koulut ja vastaavat kuntoon).

Kyllä Kurikka pääsee laman ohi varmaan kohtuullisen mukavasti. Mutta kolmen vuoden päästä kun lama on ohi, pitäisi olla kunnossa taas tukemassa raakasti uutta yritystoimintaa ja houkuttelemassa uusia varakkaita veronmaksajia asukkaiksi. Kolmen vuoden päästä on taas enemmän vanhuksia hoidettavana ja erikoissairaanhoidon kustannukset entistä suuremmat.

18.12.2008 16:22  vaari

Olipa hyvä kirjoitus.Toivottavasti uusi puheenjohtajisto lukee tämän.

18.12.2008 16:56  Pelastetaan edes itsekunnioitus

Talousarvion toteuttamisvastuu on nyt hallituksella, seuratkaa tilannetta valppaasti, puuttukaa toteuttamiseen, pitäkää ohjakset itsellänne, tehkää yhteistyötä valtuuston kanssa, älkää ihmeessä rakentako talousarvion toteuttamista toiveajattelun varaan. Teillä on konstit, te tiedätte ne ja mekin tiedämme ne, olette nyt paljon vartijoina.

18.12.2008 17:44  Jupe

Sehän tässä kummastuttaa kun koetetaan päästä asioissa eteenpäin, etteikö keskeisillä luottamushenkilöiööä ole tietokonetta ollenkaan. Vai eivätkö he uskalla tulla esiin mielipiteineen. Kurikankin kaupunginhallituksessa on ollut yhdeksän jäsentä. En ole kuullut heiltä ensimmäistä kommanttia talodenpidosta tai talousarviosta. Nuo jäsenet ovat Raimo Mäkynen ja Riikka Perä SDP. Tuomo Anttila ja Reetta Hakala kok. Seppo Välkkilä Vas.l. Juha Mikkilä, Mauri Kananoja, Pirjo Sariola ja Maire Lammi. pj. Kesk. Muistinko oikein? Heidän mielipiteensä tai kantansa on minulle ainakin täysin avoin? Vosivatko he esittää visioitaan vaikka näissä kommenteissa. Varmaan vieraskynänä pääsisi esiin joka haluaisi?

18.12.2008 18:01  Asiakeskustelua kaipaava

Blogin pitäjälle: olipa hyvä selvitys toisaalla JIK:stä. Mutta mikä JIK:n budjettitilanne on juuri nyt? Onko ensimmäinen budjettivuosi jo takana? Onko budjetti vuodelle 2009 jo hyväksytty?

18.12.2008 18:11  Matti Ollila

Hei
Satuin juuri aukaista blogin. Kysymys JIK:stä on hyvin aiheellinen ja ajankohtainen. Lupaan pyhän aikana hiukan avata keskeisiä asioita, mitä siellä tapahtuu. Toiminta varsinaisesti alkaa vuoden 2009 alusta ja organisaation peustaminen ynnä monet toiminnan puiteet sekä keskeiset valinnat on suoritettu. budjetit on laadittu osakaskuntien voimin ja ne on sellaisenaan siirretty JIK:n budjetiksi näin eka vuonna. Johtokunta on sen myös yksimielisesti hyväksynyt.
Yritän tosiaan mahdollisimma arkikielellä koettaa valaista noita ympyröitä tämän pyhän aikana kirjoituksia palstalla. Pyydän esittämään kysymyksiä tai kommentteja asiasta sitä ennen, vaikka näissä kommenteissa.

18.12.2008 19:03  Missä Kahari?

Onko Kahari burnuttilomalla?
Ei kai ole kirjoituskiellossa?

18.12.2008 19:33  Suuntana...Kurikka ken ties...

Munkin mielestä Pekka on joskus aika asiallinen ja arvostan suuresti sitä, että ei vaan heita paria sanaa vaan ihan kommenttia. Toisaalta, talousmiehia tarvitaan...mutta toisaalta tarvitaan myös innovaatiota. Ei pelkälla säästämisellä ja talourella muuta kuin saadaan tilanne stabilisoitua, joka hyvä sinänsä mutta ei rakentava voima.

Rakentavuus mielestäni löytyy myös nörteistä ja kesijöistä, joita Kurikka on läpeenä täynnä. Ainakin ennen oli paljon älyä!

18.12.2008 19:35  Suunta

Kurikkalainen äly pinnalle, sieltä voimaa. Tappelut ja solvaamiset alas.

18.12.2008 19:44  Aivoton

Bill Gatesin vanhemmat, jotka epäsuoraste tunnen, halusivat evätä koululaisen halut saada lainaa ajatuksilleen ja blokkasivat pankinjohtajan toiminnan. Raha kuitenkin löytyi..toisesta pankista. Ja ensimmäinen pankki luonnollisesti katui, että ei luottanut omaan intuiotoon.

Suomessa tehtiin MircoSofteja jo ennen MIcroSoftia sekä oltiin edellä IBM:ää tekemässä tietokonetta. Noi kehittäjät lähti USA:aan, koska Suomessa oli parempi antaa rahaa vaikka Nicaraguan kommunisteille, kuin teknologia kehitykseen.

Kurikassa on maaiman parhaita aivoja, ne olis hyvä käytää.

18.12.2008 20:56  Kuka Kaharia kaipaa

...Keskittyköön uutisointiin suupohjasta,Kauhajoki,Teuva, Karijoki, Isojoki

18.12.2008 21:28  Jive

Kaharia ei todellakaan kukaan kaipaa. Ihmettelyä vain on herättänyt suuri äänettömyys taustalla. Onko Mantila pannut miehen jäähylle. HYvä toki kun saadaan olla rauhassa. sarjassa oli Teuva sitten Jurva ja nyt aikoi olla Kurikka. TeJUKuJaIlKaSE

18.12.2008 21:33  Nyt siitä hiliaa

Hopoti hoi! Hyvät ihmiset äläkää nyt enää huurelko sen perään, kun on saatu sitä hiliaasemmaksi.
Antakka ny olla rauhas.
Peraatahan sitte vasta, jos tuloo uutta aihetta.

18.12.2008 21:54  Veronmaksaja perää Jupen lailla tietoja

Jupen kommentti hyvä, nyt tarvitaan vastuullisten ulostuloa perustelemaan talousarvio. Olen varma , että suurin osa heistä lukee tätä blogia, joten perille menee. Jupen listaan lisäisin teknisen lautakunnan puheenjohtaja Voitto Parkkosen ja suunnittelujaoston puheenjohtajan Voitto Parkkosen. Entäs osastopäälliköt ja vt. kaupunginjohtaja, esiin vain reilusti.

18.12.2008 21:55  Der Funderung

No. Onneksi on läntinen lehti, joka kirjoittaa asiat niin kuin ne ovat. Itse olen tyytyväinen tilaaja. Jostakin kuulin, että Jurvan Sanomat on lisännyt Kurikka-materiaalia. Tietysti osayleiskaavalehtihän se on, mutta tulee joskus meillekin asti ilmatteeksikin eli tekee isojakoja niin kuin Kurikka-läpyskäkin kuulemma Jurvan puoleen tekee viikottain; niin kurikan yrittäjät ja tilaajathan sen maksaa, mutta eivät vissiin valita.
Kaaharista; ei sen nimeä ääneen lausuta, jota ei peliätä. Niin on perkeleen ja jumalan kanssa; siis Jumal auta eli jumalauta. Ja se ensimmäinen oli kait kaikille selevää.
Jos joku ei ole vielä nähnyt valtionvarainministerin naamaa, pääministerin selittelyjä ja Niinistön haastattelua+pellervon optimistista visiota, niin kantsii tutustua vaikka täällä netissä olevaan materiaaliin eli Google ja sitten vain sanoja rinnan, niin siitä se lähtee. Laskukausi on tulossa. Se, onko se nyt tappava Kurikalle voi olla monta mieltä. Mun mieli; että ei. Pankit ovat kunnossa, yksityistaloudet ovat kohtuullisen vähän velkaantuneita ja hyvin pullistuneet pankit tukevat niitä, koska niiden vakaus on kiinteistöjen sisältämissä kiinnitysarvoissa. Eihän pankki rahalla mitään tee, vaan sen käyttämisellä. Ulkomaankauppafirmojen väenvähennykset ovat olleet aika vähäisiä suhteessa valtakuntaan. Sosiaalitanttapuolen infrassakin on tosi paljon fyrkkaa sisällä vähävaraisille, jos se halutaan vain suunnata yleensä ollenkaan. Hyvinä vuosina vakuutusyhtiöillä on sikaisot puskurit jne.
Kurikka-Jurvassa on turha vaipua synkkyyteen, mutta laina- ja oletussaamisrahan käytössä toppi. Kun elää syömälarin, eikä kylvölaarin mukaan, pysyy taloo pystys. Voi jäärä vähän antaakin tarvittevillen. Näin jouluna.

18.12.2008 21:55  Tapio Koski-Säntti

Hep Matti.
Olisin kysyny purijettikirijan sisällöstä,onko siä suunnittelumäärärahaa SÄNTINTIElle?Kaupunkin pitääs aloottaa suunnittelu 2009:n aikana tai sopimus raukee.

18.12.2008 21:57  Jupe

Olisi kyllä kiva haastatella läpi koko johtoryhmä. Mitä mieltä budjetista? Lisäksi voisi kysyä heilta kuinka kauan Kurikkaa johdetaan johtoryhmän kautta? He ilmeisesti johdattelevat asioita siihen malliin, että eletään kuin pellossa ilman vastuullista ja ohjaavaa johtoa. Pakkohan on kysyä, kuka tällä hetkellä johtaa Kurikkaa? Taitaa olla ajopuu tai laiva ilman peräsintä. Tuu jo eres Seppi takaasi.

18.12.2008 21:58  Sama kuin 21,54

Jos ette kehtaa täällä kirjoitella niin kirjoittakaa lehtiin, kyllä me luemme. Tai kirjoittakaa Kurikan kaupungin kotisivuille, se on ainakin puolueeton paikka.

18.12.2008 22:22  Johtaja ja suunta....

Jupella hyviä kysymyksiä...

18.12.2008 22:52  Lou Vitonen

Eikös sopimus kuntaliitoksen palveluista tehty valitusten jälkeen vain kolmeksi vuodeksi ja henkilökunnan asema turvattiin viideksi vuodeksi.Palkkamenojahan se budjetti on pääosiltaan...Kukahan vastaa tästä toimimattomasta yhtälöstä?Tulot laskee, menot kasvaa, henkilökunnan määrä betonoitu,JIKKYn toiminta aluillaan...

18.12.2008 22:56  Ville Itälän ajatukset!!!!!!!!

Kommentoisko Hannu blogissaan Villen tuoreita ajatuksia 141 ja 142 artikloita?Poliittista harmoniaa kokoomuksen sisällä??????Onko kokoomus lunastamassa vaalilupauksia?
Hannu selitä, jos osaat!Sinun blogisi ei maksa vaivaa.

18.12.2008 23:03  Jupe

Jikky on muuten sitten lopulta JIK . Hekilökunnan asema on turvattu toki. Vahva eläköityminen kuitenkin hoitaa tuon ongelman. Enemmän ja koko ajan lisääntyy ongelma rekrytoida eteviä ihmisiä. Lou Vitosella on aiheelliset huolet. Uudella organisaatiolla ja muutoksella hommat on mahdollista hoitaa. Siksi lamakin on vain mahdollisuus.

18.12.2008 23:25  Kuluttaja

Säästöt vaan mielessä..kuka sitä ny säästää haluaa, vaan kuluttaa. Kulutukseen tarvitaan lisää tuloja. Lisää tuloja saa innovaation kautta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini