Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Intuitio

Keskiviikko 17.12.2008 klo 0:03


Intuitiolla on sijaa elämässä

Voitko hyväksyä intuition merkityksen?

Usein kiivaan elämän vauhdissa ei ole aikaa pohtia iskujen ja lyöntien merkitystä vaan turvautua vaistoon ja kuunnella ja totella sisäistä ääntä.

Ihmiset saattavat sanoa, että olet kaistapää tai että elät mielikuvitusmaailmassa.

Joku voi ihmetellä, kuinka voi luottaa asioihin, joissa ei ole mitään johdonmukaisuutta.

Sinun on kuitenkin parasta tietää, että intuition sanotaan olevan “Jumalan kirjoitusta” . Siksi on syytä kuunnella tuulta ja puhua tähtien kanssa.

 

Intuitiota tarvitaan joka päivä

Intuitio on välitöntä tietämistä, jossa tieto tiedon kohteesta saavutetaan suoraan.

Analyyttinen tieto taas on analysoivan ja käsitteellisen aineiston ajatteluprosessin tulosta. Intuitio on käsitteenä “nähdä”.

Intuitio on siis keskeinen osa luovuutta.

Olen kokenut tuollaisia käytännön luovuustilanteita usein. Viimeksi eilen.

Ilkan toimittaja kysyi minulta kenestä tulee kaupungin johtaja.

Hetkeäkään epäröimättä sanoin: Tyrväinen.

Siinä oli tunne, joka muuttui todeksi.

Olen tehnyt elämäni aikana kymmeniä ellei satoja urakkalaskentaan perustuvia tarjouksia. Nyt paljastan sen salaisuuden ja uskallan sanoa.

Vaikka kuinka lasketaan oikein ja väärin summia yhteen ja ja pois, loppusuoralla vaaditaan aina intuitiota. Pitää nähdä.

Omaa intuitiota ei mielellään keskeneräisenä saa kertoa muille, koska sen kertominen voi pilata lopputuloksen.

Omaan intuitioon kannattaa kuitenkin aina luottaa, koska sen tuloksena tappiokin myöhemmin muuttuu voitoksi. kuva_1998.jpg

Tässä oli minun intuitioni kaupunginjohtajasta.  Se toteutui. Yleensä oman intuition kannatta salata. Siihen kannattaa kuitenkin uskoa niin se toteutuu. Mikähän olisi meidän Intuitio Kurikan tulevaisuudesta? Tuota taitoa olisi eilen tarvittu talousarviota päätettäessä. Varmaa on kuitenkin, että aina tarvitaan myös työtä tavoitteen toteutumiseksi. Pakko on sanoa, että työtä on tehty paljon. Siksi kai useimmat intuitioni ovat viime aikoina toteutuneet.

Jk. Intuitiosta vielä sen verran, että kun aamulla 28.10.08 heräsin, minusta yhtäkkiä tuntui, että P. Heikkilä tulee valita pj:ksi uuteen Kurikkaan. Se oli voimakas tunne ja kaikki muukin siihen liittyvä on toteutunut. Yksin vapauttava tunne kun osasi linjata oman päätöksensä. Sama on kuntaliitoksen suhteen. Nyt täytyy kai korjata yksi asia. Se missio sitten olikin intuitio.


Kommentit

17.12.2008 6:02  Aamun avaus

Uusi kaupunginjohtaja on reippaan ja innostuneen oloinen. Luulen, että hän tosiaan on oikea valinta.

Tuo talousarviomittely palveli Kurikan johtavia päättäjiä varmasti tulevaisuuden suhteen. Tuskin kukaan tohtii jatkossa tehdä mitään kovin hölmöä ja muutkin luottamushenkilöt ovat rahojen käytön suhteen hereillä.

Intuitio on vaikea käsite erityisesti nyt kun tulevaisuus on tutkimaton joka puolella.

17.12.2008 6:12  Matkaan

Huomenta !

Samaan loppputulokseen olen tullut intuition suhteen. Jos kerrot, sen voima häviää. Toisaalta tätä voi käyttää myös negatiivisen intuition kanssa niinpäin että kun kerrot huolesi, ne eivät toteudu..

Tulevaisuus on tiettävästi aina ollut ja tulee aina olemaan tutkimaton. Nyt erityisen tutkimaton siksi, että me elämme tässä hetkessä.

17.12.2008 7:00  Juhani

Juha Mieto on juuri Aamu-TV:ssä... olisikohan tuo hänen esiintymisensä intuitiivista.

17.12.2008 7:30  Intuitiivinen

Intuitio en täysin eriasia kun puhua jostain asiasta ajatuksina ja mielipiteinä. Intiutio on kuudes aisti johon pitää osata luottaa vaikka yksinkertsista tietämystä ei olisikaan tueksi. Asiat ikään kuin haistaa vaikka fakstaa ei olisikaan.

17.12.2008 8:22  Huomenta!

Itsensä ylistäminen ei sovi kenellekään, se vaan aiheuttaa kielteisiä reaktioita!
Ehkä se on tarkoituskin?

17.12.2008 8:23  Juhani

Muuten ihan vain tiedoksi. Pidän nyt Jouluun saakka lomaa Matin blogista.
Omaa blogia kirjoitan rajoitetusti ja sähköpostia otan vastaan.

17.12.2008 8:35  Fani

No sitten, rentouttavaa joulunaikaa Juhanille perheineen! Osaisinpa tehdä samoin blogin suhteen.

17.12.2008 8:46  Juhani

Kiitos samoin Fanille ja kaikille muille. Kerätkää nyt myös sitä kylä- ja kaupunginosatietoa noille kyläfoorumeille ja mainostakaa yrityksiänne jotka niillä kylillä ovat.

Nimilinkistä pääsee suoraan www.kurikanseutu.fi -sivuston foorumeihin.

17.12.2008 9:59  Jupe

8:22 Kysymys. Missä on piffi? Eli itsensä ylistäminen? Voitko kertoa tarkemmin?

17.12.2008 10:31  Miksi luen ja kirjoitan Matin blogiin?

Miksei Hannun ja Juhanin?
Ensiksi mainittu on politiikan ulkokehällä ja ammentaa poliitisen selkärankansa Yliseltä, Koskiselta ja Jaloselta.(Vertaansa vailla oleva populisti,Violetti ex-AY-mies ja jokin joka ei ole oikein auennut kokoomuksen poliittiseen liturgiaan).Ja lisänä vielä ripaus kaharimaista poikavuosien veijaritarinoiden kertomusviettiä.
Populismi on aina ollut vertauskuvallisesti samaa kuin pissais pöksyihin talvipakkasella:Ensin tuntuu mukavan lämpimältä mutta sitten koittaa Siperian arki.
Juhanin osalta asia on tullut selväksi.Säästöt ei saa koskettaa käyttötalousmenoja eli henkilökuntaa.Jurvan mallista puuttuu vain nimilistat kerääjineen!
Neljäsosa Matin blogin kommenteista eilenkin tuli Juhanilta.Juhanin blogia ei lueta, koska Juhani ei päätä mistään yhteisistä asioista suuressa mittakaavassa.
Matti on kiinnostava siksi, että hänellä on kanttia ottaa päällensä.Takarivin Taavit,jotka läsnäolonsa ilmoittamalla kuittaa kokouspalkkionsa EI KIINNOSTA KETÄÄN.Matti heittää itsensä täysillä peliin,tuskin se surullisen kuuluisa Mantilakaan olisi Kaharin avuksi rientänyt jonkin mitäänsanomattomuuden mielipieiden takia.
Kiinnostavuus on politiikan keskiössä!

17.12.2008 10:51  !!!!!!!!!

Kommentiin klo 10:31

Olipa hyvin selkeästi ja osaavalla tavalla
kommentoitu. Ei voi muuta kuin olla täsmälleen samaa mieltä!! Kiitos!

17.12.2008 10:55  Ihmetellen

Lurkkasin Hannun blokiin ja kyllä täytyy ihmetellä. a: tekstiä b:kommentteja.
Löytyykä tuolta kokoomuksen rakentava linja? Onhan siellä kokoomuksen riveissä fiksujakin henkilöitä. Puuttukaahan siis profiilinrakentajat peliin ja pelastakaa, jos vielä pelastettavaa löytyy!

17.12.2008 11:32  Juhani

Toivottavasti lurkkaatte minunkin blokiini nimilinkistä... annoin mennä julkaisuun eilen kirjoittamani blogitekstin kaupunginvaltuuston kokouksesta, mutta jatkoin sitä hiukan.

17.12.2008 11:35  Marjatta

Matti sinulla ei ole luovuutta pätkääkään..
Koska juonittelu on muuttunut intuitioksi????????

17.12.2008 11:53  JV

Voisiko Marjatta esittää jotain omaa. Noihin heittoihin on jo kyllästytty. susteioomihinkäälällällää-tyyli nyt ei ole oikein aikuista. Kannanotto? Mitä juoniteltu? Mitä tehty oikein, mitä väärin.? Oikeen peripohojalaasta arvonantoa. Srsyei oo mihinkää. Eli mä oon mä, ainaki paree ku nolla, Huikeaa tasoa. Voi herraie.

17.12.2008 12:52  Entinen kokoomukselainen

"Ihmettelen" -kommenttiisi:

Olen minäkin kurkannut muutaman kerran Hannun blogiin.
Silloin, kun mainosti ja viimeaikoina, jolloin kypsyi päätös kokoomus ei ole enää puolleeni ainakaan Kurikassa eikä valtakunnallisestikkaan, jos tuo on kokoomuksen nuorekkuutta ja kykyisyyttä ja uutta rakentamista.
"SORY" !!!
Mennään sinne, missä rakennetaan sivistyneesti ja yhteistökykyisesti!

17.12.2008 12:58  Valikoiva lukija

Minä jouduin lopettamaan myös Koiviston sivuilla kulkemisen. Avasin ne muutaman kerran koska kuvittelin saavani lukea sieltä uutta tuoretta näkemystä asioihin. Mutta ... mutta ... toivon ettei kukaan Kurikkaan muutoa suunnitteleva osu niille sivuille. On niin mahdotonta uhoa ja läyläilyä ettei kyllä eduksi millekkään asialle Kurikassa.Mielipahalta välttyäkseni en ole toki niillä sivuilla pitkään aikaan käynytkään. Juhanille KIITOS blogistasi , se on asiallinen ja kiinnostava.

17.12.2008 13:14  Katse tuleviin vuosiin

Kurikka on meidän kunta. Nyt on käynyt vain niin, että väestökato koettelee Kurikkaakin. Seinäjoen säteilyssä Nurmo,Ilmajoki ja osittain Lapuakin nauttivat väestölisäyksestä, mutta kun siitä jatketaan ulkokehälle Kauhava, Kurikka, Kauhajoki ym. niin väestökatoa näyttää olevan.
Nyt hallinto kuntoon, palvelut ylläpidetään, tonttitarjonnasta huolehditaan, annetaan kuva vireästä Kurikasta, näillä ainakin luodaan positiivinen mielikuva Kurikasta, kiinnostus lisääntyy, pidetään huoli veroprosentin kilpailukykyisyydestä ja ennenkaikkea esiinnytään sivistyneesti ulospäin, jos ollaan asioista eri mieltä niin puhutaan niin kauan, että oikea sävelkorkeuslöytyy isommallekin joukolle. Tuetaan luottamustoimiin valittuja ja tyydytään tehtyihin valintoihin. Näissäkin kommenteissa voitaisiin kilpailla ideoiden esilletuomisessa Kurikan menestykseksi. Joku voi sanoa, että hurskastelua, mutta tuskin muuta parempaa keinoa ei ole kuin yksituumaisuuden löytäminen. On Kurikan vahinko jos nyt seuraavat neljä vuotta kisaillaan ja kinastellaan, valitetaan ja liioitellaan asioita, parempaakin tekemistä kyllä löytyy ja tekijöille on aina paikka.

17.12.2008 13:16  Vaihtoehto passiivisuudelle

Kurikan uusi valtuusto näytti alkavan tutuin sävelin."Vain yksi on joukosta poissa-Sven Tuuvaa siellä ei näy..."Tämä arjen sankari tietysti on Erkki Riippi,(PS), entinen kepu.Vaalit käydään prökkevillä vaalisloganeilla mutta taattua on menneisyyden tuska.Riippi ei viitsi käydä kokouksissa.Syyt ovatkin mitä,missä, milloin-tarinaa.
Ovatko äänestäjät jälleen tulleet höplästä vedetyiksi?
Mitähän VMS, joko pian Pohjantähti osoittaa suunnan Riipin suhteen?
Jurvan valtuustossa Riippi on harvoin nähty jäsen.

17.12.2008 13:40  Juhani

(13.14) Aivan loistava puheenvuoro.
Ja kiitos valikoivalle lukijalle !
Nyt se tauko jatkuu ;-)

17.12.2008 15:08  JV

Jatka Juhani vain tekstejä. Sulle on kiva älävästellä

17.12.2008 15:39  Juhani

Aina kun näkyy oma nimi meen lankaan ;-)
Mitä kivaa siinä on saada toinen itkemään !

17.12.2008 15:41  Hyvä kasvamaan!!

Siivoamista kyllä riittää, mutta se on tehtävä, ei ole muutakaan keinoa.
Minusta "KATSE TULEVIIN VUOSIIN" nosti ainoan keinon, jolla KURIKKA, kuten vastaavasti muutkin kunnat voivat saada kotiseudun viihtyisäksi, vetovoimaiseksi kaupungiksi. Paikaksi asua, opiskella, tehdä vapaaehtoistyötä, kehittää kulttuuria, luoda monipuolisia työpaikkoja, ostaa läheltä kaikki tarvittava. Rakentaa kotiseutu, johon syntyy nuorison, eläkeläisten ja lapsiperheiden paluumuuttoa. Joku sanoo
vielä MAHDOTONTA, sellainen ei tunne ihmistä.
Kun on kiertänyt vähän pidemmällä kuin "ruottinmaalla" huomaa ETTEI OLE MAHDOTONTA!
Miksi? Hyvä on samanlainen voima kuin
paha, vaikkakin käänteinen. Jos levitämme pahaa (vihaa) se lisääntyy, kurjistaa ja lopulta kuristaa. Hyvä on lisättäessä myös voima joka voi kasvaa ja muuttua yhteisön vaalituksi asenteeksi.
Esimerkkejä mailmalta löytyy hyvin runsaasti.
Täällä aiemmin todettiin,että tämä blogi voi vaikuttaa rakentavasti Kurikan tulevaisuuteen. Tehdäänpä niin!
Hyvää ja miellyttävää joulun odotusta tämän blogin edustajille perheineen, kuten koko UUDEN KURIKAN väestölle!

17.12.2008 15:57  Pekka Järvinen

Näköjään heitti joku tuon listan kolmeen kertaan.

17.12.2008 16:14  Saarnasin taas

Mitähän päiväkotihoitajat ovat tehneet silloin kun ovat vahtineet ojarummun tekijöitä. Tämä on juuri sitä toisten mollaamista josta pitäisi nopeasti päästä irti. Jos olisi ollut asiaa rumputyöntekijöille niin siitä vaan juttelemaan ja heti eikä ampumista selän takaa. Asennemuutosta peräänkuulutan.

17.12.2008 16:20  Yksityynen

Järvisen mallilla, pitäis sitten lopettaa koko Kurikan ja Jurvan julkinen toiminta. Voishan sitäkin kokeilla. Pannaan kaikki yksityisten käsiin. Ei välttämättä huono ajatus, jos kunnan toiminta on tehotonta...mutta onko se sittenkään oikiasti. Olisko kurikkalaanen valmis maksamaan yksityislääkäreistä, yksityiskouluista jne...

17.12.2008 16:22  Ei kovin ahkera

Yleensä ensimmäiset kunnan julkisen alan mollaajat ovat sieltä laiskimmasta päästä.

17.12.2008 16:55  Säästöjä!

Ulkoistamisesta pitäisi pystyä keskustelemaan.
Palkka- ja taloushallinnon ulkoistamisesta on kunnissa jo myönteisiä kokemuksia, voisimme lisätä ulkoistamiskeskusteluihin myös teknisen puolen. Alalla on paljon yksityisiä toimijoita, projektihallinta ja kustannuslaskenta voisi ulkoistettaessa joskus jopa onnistua.

17.12.2008 16:57  Tuloja

Eikö kenellekään ole ideoita tulojen lisäämiseen? Säästäminen on liian helppoa älykkäille kurikkalaasille ja jurvalaasille....jotain haastavampaa pliis.

17.12.2008 17:02  JV

Kyllä menojen hallinasta pitää lähteä, koska tulot pitää kattella sen mukaan. Käsittämätöntä, että tässä tilanteessa jotain toimistoarkkitehtiä ollaan puuhaamassa? Aiemmin puhuttiin rakennuttajainsinööristä? Ei olla köyhiä ei kipeitä. Tulojen lisäämisestä on puhuttu maailman sivu. Edes taksoja eivät luottamusmiehet kykene nostamaan indeksikorotuksen verran.

17.12.2008 17:17  Tuloja

kyllä pitäis olla luovuutta miettiä tulojakin...ittelläni ei meinaa olla, mutta teillä muilla viisaammilla varmaan olis.

17.12.2008 17:18  Vesa-Matti pääsee vielä pitkälle

Perussuomalaisten
Saarakkala harkitsee
euroehdokkuutta
Perussuomalaisten kurikkalainen valtuutettu ja Timo Soinin eduskunta-avustaja Vesa-Matti Saarakkala pohtii lähtöä europarlamenttivaaleihin. Saarakkala uskoo, että myös puoluejohtaja Timo Soini harkitsee euroehdokkuutta vakavasti.

KURIKKA
Paula Sallinen
paula.sallinen@pohjalainen.fi
Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala punnitsee vakavasti euroehdokkaaksi asettumista. Häntä on pyytänyt Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Tapio Pihlaja ja Saarakkalan mukaan myös muut pohjalaiset.
Kurikkalainen valtuutettu ilmoittanee ratkaisustaan tammikuussa.
Hän arvioi, että myös puolueen puheenjohtaja Timo Soini harkitsee vakavasti ehdokkuutta. Soini on väläyttänyt ajatusta, jonka mukaan hän asettuisi ehdolle, mutta lopulta parlamenttiin menisi varajäsen. Käytännössä varajäsen olisi toiseksi eniten ääniä saanut perussuomalainen.
Tämä avaisi myös Saarakkalan latua parlamenttiin. Lisäksi perussuomalaisten puoluekokous järjestetään ensi keväänä, ennen eurovaaleja todennäköisesti Seinäjoella.
Saarakkala myöntää, että tämä sataisi hänen laariinsa.
? Olen kuitenkin vierestä Kurikasta. On se parempi kuin, jos puoluekokous pidettäisiin vaikka Rovaniemellä.
Poikkeuksellinen menettely
Soinin ideaa varamiehen lähettämisestä parlamenttiin on kritisoitu, mutta Saarakkala pitää ajatusta hyvänä. Hän myöntää, että menettely olisi poikkeuksellinen.
? Soini pystyisi herättämään keskustelun Suomen suhtautumisesta EU:in. Olisi demokratian kannalta hyvä, että Soini lähtisi. Se toisi poliittiselle protestille EU:a vastaan enemmän painoarvoa.
Saarakkalan mukaan äänestäjien tahtoa ei tallota, vaikka Soini luopuisi paikastaan.
? Se on ok, kun siitä ilmoitetaan etukäteen.
Saarakkala haluaa ehdokkaan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Alajärveläinen Raimo Vistbacka on kieltäytynyt. Pertti Virtasta ei Saarakkalan mielestä pidetä tarpeeksi perussuomalaisena.
Jäljelle jää käytännössä Soini.
Saarakkala luottaa, että kansan tyytymättömyys Euroopan Unionia kohtaan siivittää perussuomalaiset parlamenttiin.
? Yksi paikka pitää tulla. Me haluamme näistä kunnon protestivaalit

17.12.2008 17:24  Jupe

Toivotaan että VMS nuon leikillisesti pääsee niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. Ilman muuta hyvä juttu. Tervemenoa kiitosten kanssa.

17.12.2008 17:28  JV

Kyllä tuloja voidaan lisätä jos on tahtoa päättäjillä. Britanniassa ja monissa läntisissä maissa kiinteistöveron osuus on jopa 10-15 % kunnan tuloista. Taksojen kuntoon laitto on toinen asia. Esimerkiksi terveydenhoidon kulusta vain 5-8 % maksaa asiakas itse. Kyllä hyvätuloinen kansalainen vähän enemmän voisi maksaa kuin nykyisin.

17.12.2008 17:34  Pekka Järvinen

Ne oli ne päiväkodin hoitajat kaitsemassa lapsia pihalla, jota tapahtuu joka päivä klo 10-11:00 ja 15-17:00. Ja ne mun mielestä ansaitsee vähäisen (liian) palkkansa 110%:sti.

Mitä ulkoistamiseen tulee, niin mainitusta esimerkistä vois mainita, että ettei ne kuntalaiset maksa sitä yksityislääkäriä. Sen palveluksia käytävät kuntalaiset ja kunta maksaa yksityislääkärille.

Hyvä esimerkki ulkoistamisesta/yksityistämisestä on minulle läheisestä selluteollisuudesta: mikä on tehtaan ydinosaaminen? Sellunteko. Sitä ei ole esim. siivoaminen, autonkorjaaminen, valvomon kalusteiden teko, huviveneen ylläpito. Näistä päästiin eroon antamalla hommat sellaisille firmoille, jotka osaavat hommat. Hallinto keventyi, työn tuottavuus parantui, taseet pienenivät. Ja kaikki hoituu samallalailla tai paremminkin kuin ennen.

Kunnan kaikkia toimia ei voi ulkoistaa; mielestäni mm. perusterveydenhoito, lastenpäivähoito, koululaitos, vanhustenhoito, rakennusvalvonta ja kaavoitus kantsii pitää kunnalla itsellään. Sitten on sellaisia kuin esim. erikoissairaanhoito, kulttuuri/liikuntapuoli, rakennusten/kiinteistöjen/teiden kunnossapito jotka voi ulkoistaa.

Aina on kysyttävä, mikä on omaa ydinosaamista. Sitä vaan ei kannata kysyä kunnan virkailijoilta, jos on vähänkin oma lehmä ojassa.

Ja vielä: koskaan ei ole ollut mulla tarvetta vierailla kaupungintalolla virka-asioissa (hupiasioissa kylläkin), vaikka olen asunut paikkakunnalla 25 vuotta, perustanut 10 hlöä työllistävän yrityksen, rakentanut talon, myynyt yrityksen, perustanut uuden yrityksen,...

PS
Näköjänsä täällä moderaattori iski, kun se mun aikalista hävisi bittiavaruuteen. Ei näemmä siedetä kunnan työntekijöiden ajankäytön valvontaa.

17.12.2008 18:29  Tyytyväinen(kö)

Luin juuri Kurikka-lehdestä valtuustouutiset ja erikoisen tarkasti talousarviota koskevat. Väkiluku lähtee ensivuonna kasvuun oikein mukavasti, onnea siitä. Lainaa otetaan reippaasti, takuumiehinä kuntalaiset, rakennetaan ronskisti kun on kerran rahaa, onnea siitäkin. Valtuusto uskoo laman ohittavan Kurikan , onnea siitä oikein paljon. Varsinaisilta tekijöiltä, suunnittelujaosto ja hallitus on loppunut aika, sitä valitan, syksy kulkee niin nopeasti, ettei huomakaan. Suunnittelujaoston puheenjohtaja kehuu omaa työtään, minäkin onnittelen.

17.12.2008 18:43  Sutta ulkoistamisella....

Suuri ja mahtava Nokiakin ulkoistaa intialaisilla teknikoilla...ja sutta tulee..siis kalliiksi mokat! Hyvä säästö, mutta isot kulut.

17.12.2008 18:52  Juhani

Pyysin poistamaan viestin. Jos näet epäkohtia työmailla, niin työnjohtoon voi ottaa yhteyttä ja tarkistaa mieltä painavat asiat henkilökohtaisesti omalla nimellä. Tässäkin tapauksessa työmaa on epäselvä, samoin työn suorittanut yritys/kaupunki. Bloginpitäjä on samaa mieltä ettei tällaisia asioita ratkota blogeissa.

17.12.2008 18:52  Sudesta investointiin

Toisaalta onhan Nokialla rahaa kokeilla...ja onhan Kurikallakin rahaa koklata kaikenlaista.

No, kukas tekee tutkimuksen....miksi Ruukki pysyisi juuri Kurikassa? Entäs Hyväkone? Millä sais pari Ruukkia lisää?

17.12.2008 19:15  Ex-Kurikkalainen, onneksi!

Nyt Matti leikkit jo melkein jumalaa. Vai intuitio. Olen ennen muinoin miettinytkin, miksi rakennusliike Ollila saa useimmat kunnan kohteet rakennettavaksi. Vai intiutiota? Siksikö sitä sisäpiiritietoa nykyään kutsutaan? Huh Huh

17.12.2008 19:39  Vaari

Vaikutti Tyrväinen Kurikka-lehden haastattelussa pätevältä.Uskon että Kurikka saadaan tästä suosta nyt nousuun.Lehdessä oli toimittajan ihmettely etteikö valtuuston puheenjohtaja olisi voinut vaikuttaa enemmmin burjettiin,ihmettelin samaa.Pekka ja Lasse nyt on hyvä tilaisuus näyttää ettei pidä paikkansa.

17.12.2008 20:13  Kannattaa lukea

Katsokaa tämänpäiväinen Seinäjokinen-lehdessä oleva Rintalan kolumni. Siinä ei mitenkään käsitellä Ilkan ja Pohjalaisen vrheuutisointia Kurikka-Jurva liitoksen viimeisestä päätöksestä valitusasteessa, muita asioita saman asian tiimoilta kylläkin.

17.12.2008 20:29  !!!

Ex-kurikkalainen liikkuu jo vaarallisilla alueilla, kun menee syyttämään rikollisesta toiminnasta. Nyt järki käteen!

17.12.2008 20:42  ?

Ex-Kurikkalainen loukkaa nyt lähinnä kunnan viranomaisia ja heidän työskentelynsä laillisuutta. Ihme jos ei kukaan reagoi missään. Taitaa olla solvaus aika lähellä jos ei löydy kättä pirempää. Miten on Kentala ja kumppanit?

17.12.2008 20:50  Haluatko ostaa vokaalin eiku talousarvion

43 valtuutettua, kuusi tuntia kokousta ja noin hyvä talousarvio, siinä on kyllä katetta koko porukalle, viittaan kommenttiin 18,29, mitä mieltä arvon kommentoijat.

17.12.2008 21:03  Hyvä kasvamaan!!

klo 15.57 Pekka Järvinen arveli, että joku veti saman listan kolmeen kertaan.
Enpä tiedä kuka olet, mutta kaikesta päätellen kuitenkin varmaan
osaava, tietävä ja menestynyt. Tuo kuvastuu jo teksistäsi. Myös aiemmasta mollaamisosistasi.
Voin vain toivoa, että osaamisesi kehityisi positiivisen ilmaisun suuntaan.
Erehdyit pahasti!!!: Kolme positiivista kirjoittajaa ovat toisilleen täysin tuntemattomia. Satuimme vain samaan aikaan tänne. En tunne kahta muuta kirjoittajaa.
Toivottavasti asentteesi muuttuu toivomaamme suuntaan! Sekin tarvitsee tietoa , kykyä ja menestystä muuttuakseen asenteeksi.
Lienee niin, että negatiiviset asenteet pyrkivät täällä voitolle!

17.12.2008 22:19  JV

Toivoa sopii, että Kurikkaa lähdetään kehittämään hyvässä hengessä, vaikka eväät on sillä tavalla vähissä, että kassakriisi painaa päälle pian ja kuntatalouden rakenne on vino. Vuoden jälkeen on karu totuus hallituksessa edessä.Sitten ei ketään enää naurata.

17.12.2008 23:55  Matti Ollila

Luin toimittaja Krista Rintalan jutun Seinäjoen Sanomista. Aika paljon epämääräisiä vihjailuja. Faktat vähissä. Siinä kohtaa pettymykseni oli melkoinen kun jaksoi jatkaa maassa makaavan hutkimista. Minulla ei ole mahdollisuuksia eikä aikaa alkaa oikoa kolmannen ja neljännen polven huhuja. Tämä on kai sitä tiedottamisen lisäarvoa. Minä kutsuisin tätä kohtelua muilutukseksi. Peruskysymystä Kaharin väärästä uutisoinnista kukaan ei enää edes muista.

18.12.2008 0:19  Kehis

Mitenkäs Kurikkaa nyt sitten kehitetää, että ei mene ihan lehtien syynäilyksi täma kehitys?

18.12.2008 0:21  Jupe

Jatketaan talousarvion ja tavoitteiden vertailua uudessa blogissa ja annetaan mielipiteille hyviä perusteluja.

18.12.2008 0:24  Kehis

Onko talousarvio ja tavoitteet netissä saatavilla?

18.12.2008 3:58  Juhani alleviivattuna huilaamaan!

Nimimerkki Juhani oikein alleviivattuna kirjoittelee kommenttejaan tosi tihein välein.
Minä edustan niitä kansanjoukkoja, jotka pitävät hänen kommenttejaan aivan liian paljona. Hengitä välillä! Ja pudota kommenttiesi määrä kymmenesosaan nykyisestä, niin ne ei enää tunnu niin typeriltä kuin nykyisin! Sun on tosiaankin aika pitää lomaa!

18.12.2008 5:40  Juhani

Ilmoitin eilenaamulla olevani tauolla Jouluun saakka. Nyt ilmoitan olevani tauolla vähintään loppiaiseen saakka.

Toivon että minut unohdetaan keskusteluissa siksi aikaa. Koska kirjoitan harrastuksen vuoksi, niin omaan blogiin ilmestyy silloin tällöin jotakin ja niitä voi kommentoida.

18.12.2008 7:22  HV

Heri Juhani.
Älä ota hernestä nenähän. Kirjoittele vain sopivasti silloin tällöin. Juuri näin ihminen saadaan hiljennettyä. Hutkitaan henkilöä. Sulla on ehkä ongelma sanoa asiasi monisanaisesti. Kirjoituksen voi kuitenkin ohittaa jos ei halua lukea. Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Ei oteta henkilökohtaisesti. Se on hävinnyt, joka ei pysy asiassa-tyyliin.

18.12.2008 16:29  Yliviivausta

Juhanin kommentit järjetään ovat parhaita. Kateellisten panettelua, noi alleviivattujen kommentit.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini