Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kostonkierre

Tiistai 16.12.2008 klo 1:33


Kostonkierre on katkaistava

Olen nähnyt monet kerrat ihmisen kohtelevan kaltoin toista, jolla ei ole ollut rohkeutta eikä voimaa panna vastaan.

Toinen on kaatanut raivonsa vielä heikomman päälle, joka taas on siirtänyt sen kolmannelle. On annettu vahingon niinsanotusti kiertää.

Kukaan ei kykene tietämään oman julmuutensa seurauksia.

Sen vuoksi olen oppinut, että pitää olla varovainen sanankin säilää käyttessään.

Että hyväksyy vain sellaisen vastustajan, joka on arvoisensa.

Kostonkierre on katkaistava, sillä vihanpuuskassa voi tehdä sellaista, mikä jättää elinikäiset arvet.

Kostamista valtuustossa 

Joskus käydään tekemään esityksiä valtuuston valinnoissa niinkuin tänään. Nyt jouduttiiin suhteelliseen vaaliin Siksi voi jonkinasteisesta kostosta puhua.

Yhden kerran kokeilun sen ymmärtää. Testataan pitääkö sopimukset. Hyvin tuntuivat pitävän.

Toinen kerta oli jo liikaa.

Myös kun käydään kostamaan populistisessa pelissä ja viskomaan silmittömästi esityksiä yhteisistä varoista piittaamatta, ollaan väärällä tiellä.  Kurikan talous on kovaa vauhtia ajautumassa tosi syvälle. Vaikea sanoa, minkähänlainen opetus meidät johtaisi oikealle tielle?kuva_2061.jpg Pelaaminen tapahtuu kansalaisten verovaroilla.

Tämä mies esiintyy mielellään. Lisäesityksiä tuli runsaasti. Joskus tuntuu siltä yleensäkin, että fyysinen ikä ja vastuullinen ikä eivät kulje käsikädessä. Aika näyttää mitä Kurikan talous kestää.


Kommentit

16.12.2008 2:40  Dirty underwear

Varmasti sinun pitää tietää, että Nikkarikeskukseen haetaan uutta tj:tä. Jos esityksesi sen millin poistosta olisi saanut kannatusta, niin... Onko Nikkarikeskus Jurvassa huono asia, pitäisikö sen mielestäsi olla Kurikassa? Siihen asiaan on tehty paljon töitä, henkistä ja materiaakin. Kurikassa ei ole vastaavaa nyt, mutta sou vot. Mitä tapahtuu 1.1.09. Sehän on Kurikan rajojen sisällä oleva rakennus. Ko. kokonaisuuden; amk/kehitystyö/markkinointi/huonekalualan uudelleenkoulutus myös myyntipuolella ..... ne on helppo sijoittaa juuri sinne. NÄKYMÄÄ! Ja pois se, että kurikkalaiset vanhat suvut tappelevat keskenään. Siihen riittää varman se kärrymies kolmostien varrella.

16.12.2008 2:45  Detsammade

Paras kostohan on menestyminen.

Niin, tietysti, kun kostosta puhutaan, niin mikä on parempi kuin romaanien kosto; ??? Veri mats kosto!

16.12.2008 8:33  Matti Ollila

Hei ystäväni
Koskinen, Kai ? Vai onko? Älä turhaan ota hernettä nenääsi. Kaupunki vastaa joka tapauksessa Nikkarikeskuksen kaikista velvoitteista. onhan se oma . Sillä on turhaa kaupungin ottaa lainaa 1 M? vain osakepääoman korotukseen, jolla maksetaan pois 1 M?:n laina. Syntyy vain turhia kuluja mm. lainannostokulut. Erityisesti myös siksi, että tuo raha olisi korvamerkittynä pois todellisesta kehittämisestä, mihin liittymiskorvaukset on tarkoitettu. Eihän sinne Jurvan suunnan pottiin sitten muuta mahtuisikaan? Käydään yksityisesti yhdessä keskustelut tästä paketista.joka pantiin pöydälle. Ymmärrämme toisiamme varmasti, eikä synny turhia kahinoita.
Kunnioittavasti

16.12.2008 8:41  Myönteinen tulevaisuus uudelle KURIKALLE

No niin! Onnea uudelle Kurikan Kaupunkinjohtajalle! Toivon menestystä tulevissa haasteissa. On lupa odottaa hyviä tuloksia. Onhan vankka ja onnistunut kokemus siivittämässä uusiin saavutuksiin.
Onnea myös uudelle kaupungin valtuustolle ja sen puheenjohtajistolle!
Ensimmäinen työnäytös antaa odottaa
hyviä onnistumisia tulevaissdessakin, myös Jurvan liittymiseen osaksi suurempaa Kurikkaa.
Kokous sujui hyvin, eikä siellä rähinällä ennakkoon uhanneet kyenneet häritsemään hyvin sujunutta työskentelyä.
Tältäkin osin tulevaisuus taantumasta huolimatta näyttää valoisalta.
Em. onnistumiseen on suuresti vaikuttanut tämä Matin blogi.
Täällä on voitu paljastaa ja käsitellä taustalla vaikuttaneita pahoja Kurikkaan vaikuttaneita lieveilmiöitä.
Bolgina ja erityisesti kurikkalaisena bolgina tämä on ylivoimainen vrt. muita ja niiden sisältöä, joista erityisesti kahdessa näkyy läpi kyvyttömyys laajaan yhteisöllisyyteen.
Niissä näkyy myös kateus tämän bolgin
kykyyn vaikuttaa rakentavasti Kurikan tulevaisuuteen ja kykyyn paljastaa törkeät yritykset, estää tuo rakentava kehitys.
KIITOS Juhanille eilisestä työskentelystä täällä ja siitä, niinkuin perustelit, että valisit tämän linkin työsi alustaksi.
Olen Juhani IHAILLUT uutteeruuttasi Kurikanseutu sivustosi toiminnassa.
Se on Todella HYVÄ!
Toivon kurikkalaisten innostuvan näin hienosta tulevaisuuteen suuntautuvasta arvokkaasta kotiseutusivustosta.
On hyvä, että tieto, joka leviää hyvissä bolkeissa paljastaa epäkohtia ja niitä henkilöitä jotka ledistön "totuuden" tukemana yrittävät jyrätä enemmistön toimintaa demokraattisessa koneistossa.
Sen vuoksi esim. uuden Kurikan kaupungin uusi valtuusto menestyi ensimmäissä työssään erityisen hyvin.
KIITOS!

16.12.2008 9:36  Uskoa tulevaisuuteen

Kaupunginjohtajan valinta vaikuttaa ihan hyvältä.Referenssien mukaan hänellä on hyvää kokemusta ja ikääkin on riittävästi, ettei määräaikaisuuden takia tarvitse nuoleskella luottamushenkilöitä. Kun nyt on uusi valtuuston puheenjohtaja ja uusi kaupunginjohtaja, niin siinä on se hyvä puoli, että aikaisempi nokittelu ainakin nyt jää pois.

16.12.2008 11:26  Rauhallinen

Kyllä tämä blogi on ollutkin aika hyvä paineenpurkautumiskeino

16.12.2008 11:42  John Rockerduck

Pian se parikymmentä vuotta kuluu! Silloin voi Kurikassakin alkaa uusi aika, ehkä silloin on uusien ihmisten aika ottaa vastuu!
Sitä odotellessa.. Hyvää Joulua!

16.12.2008 11:47  Emigrantti

Selvästi voi havaita, että todellinen tarve on kunnasa käydä näin keskustelua. Bloginpitäjälle vinkki,että kehittämistarpeita ja uusia avauksia saa toteuttaa. Kommentaattorit ehkä voisivat omiakin toiveitaan esittää. Bloginpitäjä saa sitten ottaa onkeensa jos tahtoo

16.12.2008 12:16  Katsotaan silmiin

Tämän palstan pitäjä on ollut kovas pesees kuluneina vuosina, kuukausina ja viikkoina. Kiitos ja kumarrus kun olet viitsinyt kaikenlaisten kanssa vääntää.

Haastan kaikki kommentoijat jatkossa kirjoittamaan pelkkää asiaa. Tämän palstan ei tarvitse olla kenenkään laskisanko eikä tunkio. Kriittinenkin saa olla, mutta jokainen haukku tuottakoon myös kehun.

Minä kehun Matti Ollilaa.

16.12.2008 12:41  Fani

Yhdyn edelliseen kehujen kanssa!

16.12.2008 12:41  Monenmoista nähnyt ja kokenut.

Samoin, sillä harvalla on kykyä ja osaamista saati välittämistä tälläisissä tilanteissa laittaa itseään likoon.
Nyt edell. vuosien mylläkästä ei olisi selvitty näin hyvin, miltä näyttää käyneen,
ellei Matti olisi laittanut kokemustaan peliin yhteisön hyväksi. Kiitos Matille!
On mahdollista, että tämän ansiosta
Kurikan toimintakulttuuri kehittyy paremmaksi. Erityisesti silloin kun tämä blogi kehittyy rakentavaksi (huonoja menettelytapoja torjuvaksi) vuorovaikutuskanavaksi keskuuteemme.

16.12.2008 13:30  Pakko käyttää nimimerkkiä

Ilmeisesti vasta valtuutetu tietävät minkälainen talousarvio sitten lopuksi syntyi. Kysyn valtuutetuilta jotka viitsivät vastata:
1. Mikä on vuosikate euroissa
2. Minkä kokoinen on investointibudjetti
3. Otetaanko uutta lainaa
4. Kuluuko osinkoja käyttömenoihin ja jos niin kuinka paljon
5. Oletko tyytyväinen talousarvioon ?

16.12.2008 14:27  varavaltuutettu

Hienoj ja hyviä kysymyksiä ja helppo vastata. Odotan, että valtuutetut saavat tilaa vastata ensiksi.

16.12.2008 14:37  Kunnioituksella

On hyvä Matti, kun olet etupenkis, että voit opastaa uutta puheenjohtajaa. Opastusta tuntuu tarvitsevan. Olisko kurssi paikalla, vai onko kotiläksyt jääny tekemättä

16.12.2008 14:44  Kyllästynyt

En hokannut missä se "kunnioitus" oli?

16.12.2008 15:46  Matti Ollila

Hei
Katso politiikkaa valtuustossa. Se on "politiikkaa"-osiossa.

16.12.2008 15:54  Pekka Järvinen

Mitä mies oikein puuhailee? Kun on aikaa kirjoittaa ties kuinka paljon tänne nettiin. Eikö eduskunta-avustajalla riitä tärkeämpää työtä?
Kuin kirjoittaa joka asiasta jotain soopaa jota harvat lukevat. Tästäkö me sulle palkan maksamme??

(Tulin tänne blogiin, kun näin TV:stä jutun ja kuulin sitten eräältä kurikkalaiselta virkamieheltä, että käys kattoos piruuttas Ollilan blogi, jossa sillä on aikaa puuttua ja kirjoittaa joka asiasta.)

16.12.2008 16:05  Kurikasta

Mukavaa kun Kurikan ulkopuoleltakin joku ehtii soopailemaan tänne palstoille. Kuinin varmasti jakaa työaikansa ja vapaa-aikansa haluamallaan tavalla. Sikäli kun olen kuullut Ollila kyllä hoitaa sen työn mihin on ryhtynyt. Kuulin, että tällä kotisulla on lähes tuhat kävijää jok päivä. Voiko olla totta?

16.12.2008 16:12  Vaari

Eduskunta-avustajan työ on nuorten yleensä opiskelijoiden.Saas nähdä mihin sdp ja kepu saa aikaan .no 4 vuoden päästä se nähdään.

16.12.2008 16:16  Työläänen

Hannulla oli hyvä kirjoitus.Käykää lukemassa.

16.12.2008 16:27  Kaukaa

Pekka Järvisen mielestä Kurikan tulevaisuus ja talousarvio on soopaa ja vähemmän tärkeää. Voihan se siltä näyttää ulkokurikkalaisesta, mutta on elintärkeä asia kurikkalaiselle.

16.12.2008 16:30  Tarkkana

Täällä pyydetään käymään Hannun(Koivisto,ilmeisesti) blogissa.Siellä arvostellaan puheenjohtajavalintoja jo alkumetreillä.Sekä hallituksen että valtuuston.Olisko PINNA pidentynyt kuinka mittavasti, jos kokoomuksen ehdokas olisi tullut valittua hallituksen johtoon.Ylinenhän on entinen sotilas,takanaan häikäisevän loistava ura suomen armeijan sotilaana?Kaupunginjohtajavalinnasta odotin enemmän draamaa, kun sitä saatiin, muistaen Jurvan parin vuoden takaisen kunnanjohtaja-valintakokouksen!
Valtuustossa varmasti kokemuksesta on hyötyä, nimenomaan asioiden jäsentelyssä jne.MUTTA: Jos vain kokemuksella valintakriteerit täytettäisiin , niin mikäs olisi jatkumona?
Heikkilä kasvaa tehtävien mukana ja niin myös Parkkamäki,ONNEA JA MENESTYSTÄ heille vaikka kuinka kampitetaan heti alkumetreistä lähtien.

16.12.2008 17:14  Pakko käyttää nimimerkkiä

Ovatkohan valtuutetut väsyneet, eivät vastaa talousarviokysymyksiin, tosin Matti ansiokkaasti kertoi sattumuksista ja luvuistakin politiikka osastossa, yksi varavaltuutettu sivusi asiaa, muut 42 aivan hiljaa, kyllä tietoa todella tarvittaisiin, ilman sarvia ja hampaita tai taka-ajatuksia, onhan Kurikka yhteinen yrityksemme. Jos ei muuta tietoa ole niin ainakin viimeiseen voisi vastata.

16.12.2008 17:22  Joulu-tähti

"ilman sarvia ja hampaita tai taka-ajatuksia"...

...on toistaiseksi ollut utopiaa Kurikan pahansuopaisessa puoluepolitisoinnissa. Vaan sitoutumattomuus on lääke tilanteen tervehdyttämiseen. Politiikka pitaisi olla yhteisten asioiden ajamista ja yhteisen "hyvän" tekeminen. Näin saadaan Kurikka/Jurva alueesta mielekäs paikka asua ja elää. Toivon, että uudet tuoreet johtajat ajavat yhteistä asiaa ja unohtavat puoluepolitisoinnin.

16.12.2008 17:39  Oivallisia kulttuurielämyksiä!

Ilman sarvia, omin hampain ja mies kun olen - aina vähän taka-ajatuksin. Siis kuulemma joka 7:s sekuntti vähintään.
Kyllähän eilisessä kokouksessa oli raivoa ja vimmaa. Välittyi lehtereille saakka. Niin tietysti pitää ollakin, kun vaalikarjahdukset ensi kertaa laitumella lausuttiin. Silti, yllättävän vaisu oli nyt Saarakkala eikä aivan pahoja laittanut oikein kukaan. Kaikkiaan; näkymä voi olla näin parempi kuin Kurikalla yksin. Olisi voinut mennä keskinäiseksi pässinsarvien helisyttelyksi ja sitten olisi huomattukin, että vohlat vei Lilius. Nyt on ehkä vielä aikaa. Jos tulopuolella vetää miinukselle, mutta onneksi menopuolella ollaan plussalla, niin kannattaa vaihtaa trahteeria. Voi joutua syömään samaa känttyä, kun taloon ainua rotta.
Laivaa voi vielä kääntää eikä Kurikka-Jurva ole lähelläkään konkurssitilaa, mutta ylenpalttinen mässäily velka- ja arvuuttelurahalla, jota osaketuotto aina on, on vaarallista. Sille voi tulla äkkiloppu ja kaikki muistaa että minkä moisella oli se epähygieeninen loppu. Hyvää on se, jotta jonsei Saarakkalan ja muirenkin peloon mukahan saada Kurikan kunnantupaa uusituksi, niin Jurvas on Nikkarikeskuksen audio ja puoli kunnantalua tyhyjänä. Saadaan niille uusille bussilinjoollen käyttäjiä, kun pääsöövät kurikkalaasetkin maaseutumatkaalun parihin, vai mitä?

16.12.2008 17:51  Joulu-tähti

Pitkillä hampahilla ei talous ala kukoistaa, joten hyvä jos on sopua ja saadaan puuhasteltua oikeiden asioiden kimpussa. Talous tulee kuntoon, kun saadaan investointeja. Investointeja saadaan jos Kurikka on mielekäs paikka investoida, elää, syntyä, tehdä töitä. Nörtit pitäis päästä esittämään ideoitaan. Ottaa hieman etunojaakin. Pahansuopaisuus pois, hyvät tavat ja suoraselkäisyys arvoon, kuten Kurikassa oli ennen.

16.12.2008 17:55  Emigrantti

Ennen oli aina parempi vaikka kuinka hyvin olisi. Eteenpäin on kuitenkin aina menty. Hyvä , että Kurikka investoi ja elvyyttää. Ei pitäisi kuitenkaan kuoliaaksi elvyttää itseään. Kurikka elvyttää kymmenellä miljoonalla. Sugteellisesti kolme kertaa enemmän kuin keskiverto kunta. Siinä onpuolet liikaa.

16.12.2008 18:04  Itä-maan tietäjä

Elvytykselläkin on rajansa joo. Eihän ole mikään yksinkertainen asia sanoa, mikä on oikea liike ja mikä vähemmän oikea, kun halutaan investointeja....hyvät ireat hakuusis...mutta suunnattomalla älyllä varustettuja kurikkalaasia ja jurvalaasia on olemassa, joten jos ajatuksen saadaan kohdistettu juuri tähän ongelmaan, niin ei ole mahdottomuus, että kukoistusta olisi edessäpäin.

16.12.2008 18:35  Pekka Järvinen

Juuri äsken uutisissa tuli juttua jostain 700 M? näytelmäproduktiosta - ja valtion varoilla. Minkähän takia mulle tuli siitä mieleen juuri eduskunta-avustajien (i.e. kortinpostittajien) tulot ja erityisesti tämä herra Ollila? Vissiin sen tähere, jotta rahaa voi kaataa hukkaan minkäkaiseen sontaan tahansa.

Oliko muuten tämä samainen opistoinsinööri Ollila sama mies, joka sotki pahan kerran Kurikan kunnanjohtajan valinnan? Melekoista säheltämistä taas ja rahojen ja ihmisten ajan hukkaamista. No, aikaa on ...

Ja tätä blogiako lukee tuhansia päivässä? Jos saman tien satojatuhansia, LOL.

Tiesittäkö muuten, että kepulaiset suhtautuu politiikkaan kuin uskontoon? Puhutaan kepu-uskovaisista. Onneksi toisaalta kirkkoherranne Hokkanen ymmärsi jäädä eläkkeelle ja liehakointi Ilkassa hieman lieventyi.

16.12.2008 18:48  Juhani

Täytyy välillä muistuttaa että politiikka on yhteisten asioiden hoitamista ja kunnallispolittiikka lähinnä kuntalaisten yhteisten asioiden hoitamista.

Se tarkoittaa sitä, että Ollila hoitaa mahdollisimman hyvin mm. Saarakkalan ja Koivistonkin asioita. Vastaavasti Parkkamäki ajaa mahdollisimman hyvin kylien asukkaiden ja maanviljelijöiden asioita.

Meidän on ajateltava myönteisesti jokaisesta kuntalaisesta. Kenenkään yhteisen asian hoitajan ei saa haluta kenellekään mitään pahaa. Ensisijaisesti kaikki hoidetaan niin että jokaisella on hyvä olla, jokaiselle pyritään turvaamaan hyvät palvelut ja jokaiselle pyritään turvaamaan mahdollisimman hyvä ansiotaso. Jokainen pyritään nostamaan pois köyhyydestä ja väliinputoajia autetaan.

Jos täällä on luettavissa vain vihamielistä tekstiä - en tarkoita nyt lainkaan Pekka Järvistä, vaan ihan ketä tahansa poliitikkoa, niin hän ei ole voinut kunnolla sisäistää sitä että hänen on ajettava myös tämän etua ja asiaa.

Toki kaikki tämä pitää tehdä kunnallistalouden kannalta viisaasti, mutta sellainen ilkkuminen ja kiusanteko joka kohdistui esim. koulujen lopettamisen yhteydessä tiettyihin kyliin, ei kuvaa hyvää tahtoa vaan vain omaa voitontahtoa.

Tahdotaan siis kaikille hyvää ja jos joku asia aiheuttaa jollekin ongelmia ja tuskaa, niin sen pitää olla aivan äärimmäinen toimenpide. Pääsääntö on se että haluamme jokaiselle hyvää, oli hän mistä ryhmästä tai puolueesta tahansa. Siksi puolueettomuudessa on tietty etu moneen ideologiseen lähtökohtaan nähden.

16.12.2008 18:48  Joulun alla sais edes hävetä

Onpa suvaitsevainen mies tämä Pekka. Onnea ja menestystä hänen uralleen kaikin tavoin. Onkahan Kurikassa tai edes Suomessa mitään hyvää tämän erinmaisuuden mielestä. Pohjalainen uho ainakin piisaa. Tuskin muuta selkärankaa omista tekemisistä sitten löytyykään. Siinä ei häävi mies tartte olla kun muita arvostelee. Nimimerkkikin on haluttu tehdä harhaanjohtavaksi.

16.12.2008 18:49  Ihmettelijä!

Eilisen kokous oli yllättävänkin asiallinen, lukuunottamatta Parkkamäen huutelua. Käsittämätöntä käytöstä, ala-asteikäinen tietää sen vääräksi!
Siinäpä Kurikan tulevan keulakuvan käytöstä malliksi! Toivottavasti Ala-Miedon ehdottamat kamerat tulevat pian saliin!

16.12.2008 18:52  Uuno

Hei täällä utelias haluaa tietää kuka ja missä ja koska on sotkenut kunnanjohtajavalinnan. ???

16.12.2008 18:53  Asialinjalle!

Luin Koiviston Hannun blogista siitä eilisestä kokouksesta.
Tulipa mieleeni vanha sanonta muunneltuna "junailua on vain junailijan omissa silmissä", sen verran erilailla eilisen kokouskulun koin.
Toivottavasti jatkossa ei tapiteta noin ylitarkasti pärstäkertoimia.

Onnea ja tukea aloittavalle puheenjohtajistolle!

16.12.2008 18:55  ?

Mitähän se Hannu siellä blogissa sanoo, kun ihiminen ei voi mennä kattoon itte kun saa niin sontaa heleposti silimilleen.

16.12.2008 18:57  asiaa

kepu ja sdp tuntuu olevan täällä jo tukkanuottasilla.

16.12.2008 18:59  Juhani

Hyvän tahtominen keskinäisessä elämässä uuden Kurikan rajojen sisäpuolella tarkoittaa tietenkin myös sitä, että yritystoiminnassa kukaan ei karehdi toistaan, päinvastoin mietitään yhteistä hyvää ja yhteistyömahdollisuuksia vaikka Alasen johdolla.

Sama koskee asiakkaita. Jos tahdomme kehittää Kurikkaan, niin joululahjoja ja elämän tärkeitä asioita ja palveluja kannattaa hankkia Kurikasta (Jurvasta) koska sillä me jokainen osallistumme oman kuntamme kehittämiseen. Mutta ei ole tietenkään tarkoitus vakoilla kuka ostaa Seinäjoelta. Se on ihan sallittua. Mutta aina kannattaa miettiä myös Kurikan kannalta asioita jos se vain on mahdollista.

Joku puhui kauniisti sivustostani. Siellä voi kuka tahansa oman kylänsä kohdalla käydä ilmaisesti mainostamassa tuotteitaan ja yritystään. Ja jos joku mainostaa niin kannattaa myös käydä tutustumassa. Ottakaa noita kyläfoorumeita omiksenne. Mutta sekin vain jos se tuntuu hyvältä. Vain jos koette että siitä on teille etua. Mitään turhaa ja haitallista ei kannata tehdä.

Eli paljon hyvää tahtoa... samoin tulevat kyläprojektit ja yritysprojektit... muutetaan suuntaa tarjouspyynnöissä ja pyydetään niitä kurikkalaisilta yrityksiltä. Jos jotain palvelua tarvitaan eikä sitä ole, mietitään kenen yrityksen yhteyteen sitä voisi ehdottaa.

Valtuustosali ei ole ainoa vaikutuspaikka. Jokainen vaikuttaa muuallakin tahtomalla toisille kurikkalaisille (jurvalaisille) hyvää.

16.12.2008 19:05  Itämaan - ehkä tietäjä

Juhani on aina oikealla asialla - toivon, että hyvää tahtova, positiivinen innostus on tarttuvaa, kun Juhani on tarpeeksi esillä. Harvinaista käytöstä, nostan hattua.

Ihan turhaa Matti Ollilaa haukkua ja vielä hänen omassa blogissaan. En usko Matin olevan laiska avustamaan eduskunnassa.

Kepu, kok, sdp - uskovaisuus on henk koht valinta. On kiinni sitten äänestäjistä jos hekin uskovat, että kepulaanen, kok tai SDP on aina muka oikeassa. Juuri tämän vuoksi, ainoa tehokas keino hoitaa yhteisiä asioita on olla sitoutumaton....ei tarvitse sitten alistua pelaamiseen, vain keskittyä juuri siihen mihin pitääkin: yhteisen hyvän luomiseen.

16.12.2008 19:18  täti

Ei kai täällä kannata kirjoitella, jos haluaa vain p...a kuljettaa. Mitä lisäarvoa millekään asialle on muiden haukkuminen. Maailma on väärällään ilkeyttä ja pahuutta muutenkin. Kuka haluaa pahaa toiselle? ei minulta ainakaan ole maksua kerätty, kun olen täällä käynyt katsomassa. Tosi ilkeältä ihmiseltä vaikutti tämä Pekka Järvinen. Mistä kenkä mahtaa puristaa? Kaiken takana on nainen.

16.12.2008 19:20  Juhani

Otetaan vielä kolmas osa.

Kulttuuri, urheilu, näyttelyt...
Myös ne tuovat paikkakunnalle hyvinvointia ja niitä voi tukea käymällä edes katsomassa paikan päällä. Into lisääntyy yleisömääristä ja tapahtuma kehittyy.

Kurikassa on jopa kansainvälisen tason urheilijoita (mm. suunnistajia). Tässäkin tarvittaisiin kaupungin, yritysten ja urheilijan/seuran yhteistyötä. Sponsoritukea vastaan urheilija voisi tuoda myönteisesti Kurikkaa esiin samalla tavalla kuin aikoinaan Mieto (en kiellä etteikö vieläkin toisi) tai nykyään Lauri Tähkä Teuvaa...

Kurikan markkinointi tapahtuu parhaiten kunnioittamalla täältä olevaa kulttuuria, urheilua, taidetta ja vaikkapa kirjallisuutta jota Kurikasta on lähtenyt loppujen lopuksi maailmalle paljon.

Kurikan ylpeyksiä voisi jopa listata kaupungin sivulla. Ja ellei siellä niin sitten Kurikanseudun sivulla... minullakin on vielä paljon kehitettävää.

16.12.2008 19:24  Juhani

No nyt pidän taukoa. Muuten olen liikaa esillä. Joka tapauksessa halusin sanoa että me kaikki vaikutamme uuden kunnan tulevaisuuteen.

16.12.2008 19:35  Juhani on kingi

Juhani EDUSKUNTAAN! Olen varma äänestäjä, jos pääsen avustajaksi ;)

Urheilu kun oli puheena....niin mainittakoon, että jopa siihenkin sovellittiin ainakin aikoinaan rumaa politisointia...siis ihan lasten urheiluun Kurikassa....mallilla: "mika on lapsen vanhemman/vanhempien puolue" edustosvalintoja tehdessä. Lapsen on vaikeampi ymmärtää, että valinnoissa on puoluepotiikka pelissä, ja intohan siinä menee. Toivottavasti nuo ajat ovat ohitte.

16.12.2008 19:35  Fani

Juhani, kiitos kun tartutat meihin hyvän tahdon ja kehityksen mieltä!

16.12.2008 19:44  Tuppurainen T

Googlella löytyy monta Pekka Järvistä.Kukahan heistä mahtaa omia tämän blogivieraan ajatukset?

16.12.2008 20:23  Piste

tosi tärkeä tieto!Tässä on tämän Blogin ajatusmaailma.Ei saa olla omia mielipiteitä.

16.12.2008 20:47  Tarkemmin seurannut

Kun lukee Pekka Järvistä, tulee mieleen seuraavat henkilöt, jotka aivan sukulaissieluisesti omaa samaa pahansuopaisuutta KIRJOITETTUNA TAI PUHUTTUNA olevia ajatuksia ja vieläpä julkisesti esitettynä: Osmo Kahari, Hannu Koivisto ja V-M Saarakkala.
Tai heidän lähipiirin kannattaja. Koskahan he kasvavat sellaisiin aikuisen miehen mittoihin, jonka puutteesta he erityisesti M. Ollilaa mollaavat.
Kun Ollilaa arvostettiin aamupäivän kommenteissa, näyttää se jälleen aiheuttaneen tänne sen jäljen, jonka em. herrat ovat itsestään vuosien varrella julkisuuteen jättäneet. Jättävät itsestään vain ERITYISEN HUONON JA YHTEISTYÖKYVYTTÖMÄN KUVAN.
Ei Kurikkalaaset ole tuollatavalla käyttäytyviä muutamaa harvaa lukuunottamatta.
Keskenkasvuisena karehtivat Ollilan saavutuksia ja sitä, että hänen saavutuksiaan, työtään ja ajatuksiaan
arvostetaan laajasti rakentavalla tavalla.
Kuten tätä blogia.
He arvaavat, että heidän on vaikea saavuttaa mitään vastaavaa arvostusta.

16.12.2008 20:53  Tuppurainen T

Vielä Matin eduskunta-avustajana olemisesta.En kertakaikkiaan tiedä kenellä olisi Matian omaava kokemus kunnallishallinnosta.Varmaan käy toisten kateeksi.Pitää edustajankin tietää peruskuntaelämän realiteetit.Muutenkin kuin valitusten kautta.Yrityselämän näkemyskin Matilla on.
Jaksamista Matti ja koko porukka.

16.12.2008 20:58  Juhani

Nyt pukkaa hiukan kuumetta päälle, mutta odotan silti jännityksellä tuota Matin intuitio -blogia ja yritän arvailla sen sisältöä.

En minä nyt mikään kingi sentään ole...
eikä pari ääntä oikein kanna eduskuntaan ;-)

Mutta olishan se hienoa jos kaikilla olisi hyvää tahtoa toisiaan kohtaan. Tahtoa kehittää Kurikkaa hallinnon, kaupan, yritystoiminnan, kulttuurin, urheilun ja kaikkien muidenkin mahdollisten kanavien kautta ja tuoda Kurikka myönteisesti maailmalla esille.

16.12.2008 20:58  Tarkemmin seurannut

Eri mieltä oleminen tai sen esittäminen kypsältä aikuiselta (jonkin verran sivistyneeltä) ihmiseltä EI edellytä toisen mollaamista. NIIN - jollei halua antaa itsestään huonoa vaikutelmaa. Esitelkääpä muunlaisia omia tekemisiä, kuten Matti ja Juhani, niin voisi niistä teitä arvostaa!!! Lausukaapa, vaikka erimieltä olemisenne sivistyneesti, ilman mollaamista!!!

16.12.2008 21:05  Juhani

Tarkemmin seurannut:

Kahari se ei ainakaan ole, kielenkäyttö ei ole myöskään Saarakkalan enkä usko että kyseessä on Hannukaan. Kyseessä lienee jonkin toisen kunnan virkamies jos oikein arvaan. Kurikkalaisilla on tästä lähin vain hyvää tahtoa muita kurikkalaisia kohtaan.

16.12.2008 21:06  Juhani

Tuo oli oma arvioni, tällä kertaa ei ole mitään salaista tietoa takataskussa.

16.12.2008 21:11  tuura

halus tietää mikä sen koiviston bloki oikein on ku ei löydy tältä mantereelta ollenkaan ?????

16.12.2008 21:18  Juhani

Pääset Hannun blogiin nimilinkistäni.

16.12.2008 21:20  Kokoomusystävällisyys tarttuu, tosi on

Turha näitä on arvailla, se on toisarvoista kuka niitä kirjoittaa ! Provosoivat, kai sen ymmärtää.

Suhtaudutaan lempeästi ja ystävällisesti näihinkin, sillä ystäväälisyys tarttuu. Sen voi käydä toteamassa mm. kokoomuksen eduskuntaehdokkaan uusimmasta blokista. Kirjoitus ystävällisyydestä on poikinut oikein erityisen ystävällisen, kohteliaan ja herrasmiesmäisen vastauksen. Näin se leviää.

Paece, love and understanding...

16.12.2008 21:23  Juhani

Niin... jos jokainen odottaa että hyvä tahto alkaa ensin aina muista ihmisistä, niin kumpi on ensin, muna vai kana...

Olikohan tuossa järkeä... hmm...

16.12.2008 21:25  Vaari

Vai oli Matti käskenyt "poijan mennä kotiin kasvamaan"
Meitä on yli 400 Saarakkalaa äänestänyttä.Nyt pitää olla tarkana.Ehdotan kamerat valtuustosaliin,niin oppi käyttäytymään porukat.

16.12.2008 21:26  tuura

joo ei ollut häävi ja vaikea mennä ja väärän värinen,sika on aina sika , niin minäkin mut edes toisen värinen...

16.12.2008 21:32  Välikommentti

Luomiskertomuksesta olen ymmärtänyt että kana oli ensin.

16.12.2008 21:42  Tarkemmin seurannut

Arvostan Juhani tapaasi sanoa erimieltä olemisesi.
Tässä osoitit sivistyneesti ja arvostettavalla (aivankuin tilauksesta näytteeksi muille) miten ollaan miehen mittaisesti toista mieltä. Siitä suuret kiitokset sinulle JUHANI.
Olet aiemmin kommentoinut, ettet ole kovin hyvin seurannut Kaharin tekstejä.
Sitten lienemme samaa mieltä, että mainitsemani herrat ovat tuottaneet julkisuuteen tavallista virkamiestä enemmän tekstiä.
Perusteluni esittämälleni mielipiteelleni:
Olen eritysen paljon elämäni varrella kiinnittänyt huomiota ihmisten välillä tapahtuvaan mollaamiseen - haukkumiseen. Luulen jo sen perusteella kiinnittänyt erityistä huomiota, kun täällä Kurikassa siihen sorrutaan ja millaisin ajatuksin se tehdään.
Tieteellistä tutkimusta en toki voi esittää väitteeni tueksi, mutta tarkemmin seurattuani tätä ko. toimintaa, voin vain
tulla mainitsemaani päätelmään. Olen todella paljon siis paljon seurannut heidän tuotoksiaan. Ja luulenpa aikamonen enmmän laillani tutustuneen
olevan samoilla arvauksilla matkassa.

16.12.2008 21:56  Haukku

Tehdää päätös: ei enää haukuta kurikkalaasia, eikä kovin paljua jurvalaasiakaan! Voisin aloottaa vaikka ittestäni.

16.12.2008 21:58  tuura

ei kun muna

16.12.2008 22:01  Asiaan toivon totisesti

Montako ASIAA näissä kommenteissa on. Itse olen yrittänyt laskea, mutta en ole saanut kasaan montaakaan, on vihjailuja, mystiikkaa, arvoituksia ja paljon nimettömiä mollaamisia, joita en laske ollenkaan ASIOIKSI. Sitten on paljon hymistelyä ja viisasteluja, nekin jätän pois. Sitten ei paljon jäljelle jääkään. Ei niitä ASIOITA ole tässäkään; turha toivo toivoa jatkossakaan mitään ASIOITA. Olisi hauska nähdä nämä kommentoijat samassa huoneessa, olisiko niitä paljon vai vain kourallinen, mistä sitten puhuttaisiin ???????

16.12.2008 22:02  tuura

siitä

16.12.2008 22:04  Asiaa mäkin toivon

Keltainen Transiitti ja Punainen Mitsu,siinä ne on kommentoijat.

16.12.2008 22:06  Asiaton

Mikäs asiaa toivovan asia oli? Unohtui vissiin.

16.12.2008 22:15  tuura

ei mut nyt tulee pukki viikon päästä olkaa kilttejä

16.12.2008 22:16  Pete Patapalo

Talouden kriisi iskee suomalaisiin kuntiin täydellä painolla vuonna 2010. Verotulojen kasvu putoaa nollille ja kustannukset jatkavat nousuaan. Kunnissa varaudutaan työntekijöiden ja palvelujen vähentämiseen sekä ennennäkemättömiin tuloveron korotuksiin.
Suomalaisten kuntien talous luisuu kohti supistuvien tulojen ja kasvavien menojen syöksykierrettä. Pahin vuosi on kunta-alan mukaan 2010, jolloin työttömyyden ja lomautusten aiheuttama verotulojen vähyys iskee kuntiin täydellä painolla.
Kylmää tekstiä! Faktaa Suomen kuntaliitosta. Mitä tehdään?

16.12.2008 22:28  Siirrytty asiaan, toivottavasti pysytään

Nyt tuli ASIAA, kylmää faktaa kuntaliitosta. Mitähän miettivät Kurikan kaupunginvaltuuston jäsenet, onkohan kuntaliiton kirjelmä saatettu valtuutettujen ja virkamiesten tietoon, jos ei, niin kiiruusti monistuskoneet pyörimään ja sen jälkeen testaus luetun ymmärtämisestä niin valtuutetuille kuin virkamiehillekin. Sama asia voitaisiin tavalla tai toisella saattaa kuntalaisten tietoon.

16.12.2008 22:36  Juhani

Niin, en ollut seurannut Kaharin tekstejä eikä minulla ole ollut kuin täällä saatu kuva hänestä, mutta sen jälkeen kun olen tuon sanonut, olemme olleet Kaharin kanssa yhteydessä.

Luotin täysin siihen mitä Parkkonen kertoi sopimuspaperistaan ja luotan myös siihen mitä olemme Kaharin kanssa luottamuksellisesti keskustelleet.
Hänen teksteihinsä en pysty ottamaan kantaa kun en ole niitä lukenut.

Olen muodostanut käsitystä hänestä nyt ihan henkilökohtaisten kontaktien perusteella. Se käsitys ei millään sovi tuohon kommenttiin. Siksi sanoin ettei kyseessä ole ainakaan Kahari. Olen melko lailla vakuuttunut siitä. Luulen että hän ei kirjoita (onkohan kirjoittanut koskaan) tähän blogiin lainkaan.

16.12.2008 22:39  Pysytään asioissa

Ikävä kyllä, Juhani, veit taas keskustelun hakoteille, siirry sinäkin ASIOIHIN. !!!!!!!

16.12.2008 22:49  Miten se raha taantumassa riittää?

ASIAA: Pete Patapalo, Kukas on tuosta pyytänyt muutaman viikon joka päivä ottamaan onkeen - meinaan täällä Kurikas. Vastaus Matti Ollila, vaikka on saanut vastineeksi vain sitä, mitä ei sanota enää ääneen. Muutamat valtuutetut, ehkäpä juuri siksi lisäsivät vain menoja, mutta ei tuloja, ehkäpä kannattajiensa vuoksi Ei kuultu vaikka Matti ja muutama muu, että budjetti uuteen valmisteluun! Mutta eipä muut valtuutetut uskaltaneet. Vaan lisäsivät vain. Kuulin, että muutama jurvalainen ihmetteli kylläpä täällä nyt tehdään toisin. Mistähän rahat?

16.12.2008 22:51  Epeli

Hyvä kommentti klo 22.49, täyttä asiaa.

16.12.2008 22:52  Ei uutta!

Tätähän se Matti on toitottanut.
Nyt vasta herätään uskomaan, kun joku muu sen sanoo!

16.12.2008 22:55  Juhani

Pete Patapalo ja Pysytään asioissa, kävisikö tämä asiaksi ?

Kurikassa on se hyvä puoli nyt muihin kuntiin nähden että henkilökuntaa on todella vähän. Kuten jo aikaisemmin sanoin, niin Jurva-liitoksen yhteydessä käytettiin vertailukuntina Kauhajokea, Lapuaa ja Jämsää.

Kun pääluottamusmiehenä tein vertailuja näihin kuntiin, niin teknisten osalta saatetaan olla matkassa jopa vain puolella henkilökuntamäärällä. Jollain aloilla vielä pienemmällä joka ei ole enää jaksamisen kannalta edes järkevää. Jos nyt esimerkiksi otetaan vaikka rakennustarkastus, niin Kurikassa on yksi tarkastaja kun kaikissa noissa vertailukunnissa tarkastajia on kolme. Silti Kurikka on nyt suuri kunta pinta-alaltaan.

Ainakin KTN:n osalta henkilökunnan määrä on siis ongelmana mieluummin näissä vertailukunnissa, ei Kurikassa.

Toinen asia mikä on nyt otettava huomioon, on se ettei liitoskunnissa henkilökunnan vähentäminen ole tämän valtuustokauden aikana mahdollista kuin luonnollisen poistuman kautta.

Se että käyttötalousmenot ovat ainakin tämän blogin mukaan suuret, täytyy johtua jostain muusta. Mielestäni henkilökunnan palkkaus ei voi olla se asia joka käyttötalousmenot nostaa suuriksi. Syyt täytyvät olla muualla.

16.12.2008 23:05  Juhani

Tuosta tekstistäni varmaan käy ilmi se että peräänkuulutan myös luottamusta ja hyvää tahtoa kuntalaisista ja päättäjistä henkilökuntaa kohtaan ja tietysti myös erityisesti päinvastoin.

16.12.2008 23:07  Aina Tarkka

Ollila kyllä painoi eilisessä kokouksessa ponnekkaasti jarrua menojen lisäystä vastaan, vastustusti järjestelmällisesti ainakin melkein kaikkia korotuksia, mikä oli aivan oikein. Kovuutensa ja taitonsa Matti olisi nyt voinut osoittaa kertomalla ensimmäisenä mistä leikataan (kun joka tapauksessa joudutaan leikkaamaan). Vaan eipä kuulunut mitään! Nyt olisi voinut rohkeasti sanoa, että tuosta ja tuosta leikataan ja tuo ja tuo ulkoistetaan, niin ainakin runsaslukuisasta yleisöjoukosta olisi tullut kunnon aplodit, miehen työstä!

16.12.2008 23:11  Oliko Asiala asialla?

Päivän Pohjalaisessa Heikkilän todetaan johtavan Kurikan valtuustoa vielä kaksi viikkoa, ja eikös Maire Lammikin noussut hallitukseen. Olikohan taas kyseessä väärä versio?

16.12.2008 23:12  Juhani

Ulkoistaminen kannattaa harkita tarkoin, koska monesti ulkoistamalla harvinaisempia ammattiryhmiä työpaikat siirtyvät toiseen kuntaan, yhteistyö tietyissä työskentelyketjuissa voi tulla todella hankalaksi, tietotekniset ketjut yhteensopimattomiksi ja palvelu muuttua hitaaksi ja myös kuluneen odotusajan takia kalliiksi asiakkaan kannalta.

Ulkoistaminen voi olla kannattavaa, mutta kun kyse on näin pienestä henkilökunnan määrästä, niin se on vaarassa olla myös myytti.

16.12.2008 23:19  sivupenkkiläinen

Ei tainnut kaikille ääni kuulua. Minä ainakin ymmärsin Ollila puheesta, että kun käyttötaloutta ei kyetty pitämään kurissa, mikä on esittelijän tehtävä. Silloin joudutaan väistämättä jättämään investoimatta. Ja siellähän oli listalla kaupungintalon korjaus, vastaanottohalli, moonarin saneeraus jne. Kun taloutta e hoideta ajoissa joudutaan pakkoleikkauksiin ja saneerauksiin ja lopulta lomautuksiin. Esittelevän virkamiehen tehtaävä on priorisoida. Virkamiehethän eivät sitä tee. Kyllä siitä tietysti aina vihat saa kun toisten "hyviä" esityksiä vastustaa. Lähtökohtavirhe on siinä, että kaupunginjohtaja ei ole pysynyt tulojen raamissa. Se uudelleen valmistelu olisi pitänyt eilen päättää.

16.12.2008 23:23  Aina Tarkka

Saattaa tulla naapureillakin ulkoistaminen eteen, jolloin nämä harvinaisemmat, yleensä erikoisosaajat, voisivat laittaa hynttyynsä yhteen ja perustaa yrityksen, jonka puitteissa myyvät tietotaitoaan useampaan kuntaan kilpailukykyisin hinnoin.

16.12.2008 23:24  Juhani

Kuka kertoisi miksi käyttötalousmenot ovat suuret kun se ei varmasti johdu palkoista? Johtuuko niiden (mahdollinen äkillinen) nousu näistä liitoksista ja kehittämismenoista vai mistä?

16.12.2008 23:29  Juhani

On sellaisia yrityksiä... ne vain ovat yleensä Vaasassa tai Seinäjoella josta verotulot, asuminen ja talousmenot menevät niihin kuntiin. (Lisämeno eli ALV 22% puolestaan menee verottajalle).

Jos yksi henkiö laitetaan pois ja tilalle maksetaan yksi henkilö toisesta kunnasta, niin ei kai siinäkään tarvitse olla kovin kummoinen laskija joka tajuaa ettei siinä säästöä synny vaan menoja. Meno vain siirtyy käyttötalousmenoista investoinnin sisälle ja näyttää säästöltä käyttötalousmenoissa.

16.12.2008 23:33  Edelleen Epeli

Hyvin ASIALLISIA kommentteja. Mielestäni ensiksi pitää tunnustaa tosiasiat; sen jälkeen on helppo tehdä PÄÄTÖKSIÄ, joskus jopa ikäviäkin. Valtuusto ei kykene niitä tekemään, työ on tehtävä aivan muualla, eli valmistelussa. Juhani on virka-asemansa puolesta "jäävi" , hänen on vaikea asennoitua menojen leikkauksiin, sen me ymmärrämme. Jospa vihdoin päästäisiin asian ytimeen, eli Kurikka ei ole erillinen saareke, irrallaan muusta yhteiskunnasta. Ollaan valppaita ja tehdään YHDESSÄ mikä on pakko, ettei jouduta paniikkijarrutukseen.

16.12.2008 23:34  Juhani

Vai sanooko nyt joku että opettele Juhani laskemaan ;-) Ei se haittaa... sanokaa vain. Mutta opettakaa samalla niin muutkin oppivat ymmärtämään kuntatalouden muodostumista.

Joka tapauksessa tuollaiset asiat on kyllä harkittava tarkkaan ja seurattava jälkikäteen.

Seurannan puute on muutenkin ongelma. Jossain vaiheessa voitaisiin julkaista esim. koulupuolen raamin kehitys koulujen lopettamisen jälkeen. Miten paljon on tullut säästöä - jos sitä ei ole syntynyt kuin luottamusmiesten mielissä niin siitä olisi syytä tiedottaa tulevaisuuden varalle.

16.12.2008 23:37  Juhani

Epeli... minulla ei ole virka-asemaa.

Ja uskon vakaasti siihen että suurin osa ulkoistamissäästöjen syntymisestä ovat myyttejä jotka voidaan kumota jos niitä ei tehdä ilman kunnollista laskentaa ja palvelutason kartoitusta harkitsemattomasti.

16.12.2008 23:39  Yllättynyt

Mitä ne sitten kaupungin työntekijät ovat jos ei virkamiehiä ?

16.12.2008 23:55  Juhani

Tavallisia työläisiä joilla on työsuhde tai toimi. Viranhaltijoita ovat vain ne joilla on yhteiskunnallista valtaa vai miten se nyt meni... minä en ole viranhaltija.

Epeli... se lause jäi soimaan:

"...hänen on vaikea asennoitua menojen leikkauksiin..."

Ei ollenkaan ole! Voinhan minä tehdä saman työn ulkoistettunakin, mutta jos säästöjä etsitään, niin kyllä ne löytyvät muualta kuin siitä mitä saan kaupungilta palkkaa tai mitä laskuttaisin jos tekisin työn ulkoistettuna. Jollain 2000 eurolla ei saa lähellekään samaa palvelua yritykseltä kuin palkatulta työntekijältä.

Eikä yritys ole koskaan paikalla palvelemassa asiakasta. Mittaustöiden osalta kaivinkone saisi joskus odottaa päivätolkulla mittaajaa. Yritys kun saattaa olla juuri töissä naapurikunnassa.

Palvelutuotanto ihan takuuvarmasti heikkenee jos työni ostettaisiin - vaikka sitten itseltäni - ja se myös kallistuisi.

Se miksi joku näyttää säästöltä, on käsittääkseni tässä:

Jos teen töissä kartan niin kasvatan käyttötalousmenoja.

Jos teen ulkoistettuna kartan niin se on investointi.

Ja hopla: Käyttötalousmenot putosivat 100%.

17.12.2008 0:01  jep

Voi Juhani älä nyt harhauta. Käyttömeno tulee koko ajan mutta investointi vain kun jotain tarvitaan

17.12.2008 0:04  Juhani

Todellisuudessa syntyi lisämenoina 22% alv sekä yrityksen kilometrikorvaukset ja eri kunnasta saapuessa myös päivärahat.

Mutta tämä ei tietenkään pidä paikkaansa siellä missä kyseessä on pelkkä palvelutuotanto. Silloin vertailu oman työn ja vieraan työn välillä on yksinkertaista kunhan aika ei tee vieraalle tai omalle työlle tepposia ja nouse jostain syystä taivaisiin.

17.12.2008 0:12  Juhani

En minä harhauta, en vain ehtinyt kirjoittaa tuota äskeistä aiemmin...

Kyse voi olla kummasta tahansa, joko investoinnista tai palvelusta.

17.12.2008 0:17  Juhani

No oli miten oli!

Halusikohan kukaan kuulla että Kurikan kaupungilla on poikkeuksellisen vähän henkilökuntaa? ;-)

17.12.2008 0:23  S F

Tuo vertailu tällä tavalla ei onnistu, koska arvotukset tietyille asioille ovat vastakkaisia kunnassa ja privaattipuolella. Kysymys on aina lopulta motiivista, Suuressa tehtaassakin ja etenkin yhteisöissä tehottomat prosessit ovat arkipäivää. Teollisessa prosessissa tavoitteenasettelu, motavaatio ja kilpailu ja monet osatekijät ruokkivat tavoitetta tehdä tuloksekasta työtä Mm. kuntayhteisössä motiivia on harvoin eikä ole olemassa mitään positiivisia "piiskureita" tai syitä miksi pitäisi tehdä töitä Johdon aika kuluu puuhasteluissa eikä prosessin kehittämisessä. Työntekijöistä osa kuluttaa aikaansa pelaillen tietokoneella ja kahvitellen. Tulos on yhdentekevä koska tuotanto rahoitetaan itse hintaa (veroprosenttia) nostamalla. Kuntalaisten omistamien osakkeiden tuotto käytetään palkka ym käyttömenojen katteeksi. Kunnan kejittämiseen ei jää mitään. Käsittämätöntä kuinka valtuusto kevyesti hyväksyy tällaisen menon. Tässä avausta hiukan.

17.12.2008 1:16  Pisnestä ja Analyysiä

Talouresta...aina puhutaan säästämisestä...mitäs jos tarkkailtaas, mitenkä saatais yritys X Kurikkaan, pidettyä yritys Y Kurikassa ja motivoitais yritys Z investoimaan lisää Kurikkaan. Miksi esim. Hyväkone ja Ruukki pysyisivät juuri Kurikassa? Onko heiltä kysytty? Mitenkä motivoitais molemmat investoimaan lisää tai jos eivat investoi, niin miksi ei...olisko kunnalla lääke? Miksi yritys A ja B menivät Seinäjoelle ja Kauhajoelle, mutta ei Kurikkaan?

17.12.2008 1:18  Urheilu investointi ja puuhastelua

Pitkämölle soutu starion!

17.12.2008 1:25  Terveellistä säästöä

Jos kurikkalaaset olis terveempiä, niin säästäisikö siinä? Porukka lenkille kamppania, syönti terveelliseksi, viinan käytön vähennys (kohtuulliselle tasolle?), laihrutus kisa...esim. kenellä valtuuston pyykkilauta....

Viinakauppaan pääsykielletty esim diapeetikoilta, ainakin jos saa verotuloloilla kerättyä korvausta lääkkeisiin ja hoitoon! Tms kamppanjointia.

17.12.2008 1:29  Tervesta säästämistä

Juha Mieto muuten arkumentoi omaa hyvyyttään kansanedustajaksi, ennen vaaleja, että haluaa suomalaisista terveellisempää kansaa ja siten säästämistä....Matti on urheilumiehenä taatusti samaa mieltä!

17.12.2008 2:38  Pekka Järvinen

Presidentti Kekkonen toi kahvin Suomeen. Matti on urheilumiehiä. Matista kunnallisneuvos. Mites vielä liehakoitais Mattia?

"Kunnan työntekijät ovat tekevinään töitä ja kunta on maksavinaan palkkaa", sanoi eräs johtava kuntakonsulentti.

"Kahvipaussi ja ruokatunti koskettavat toisiaan", kirjoitti Aukia taannoin Ilkassa.

Tuossa SF osasi kiteyttää aika hyvin kuntataloutta; kun rahat loppuvat, mennään veronmaksajien kukkaroille. Menkääpäs joskus kunnan työntekijät itseenne (erityisesti siellä kunnanvirastossa) ja miettikää tehokkuuttanne. Voi olla, että ette itse huomaa tehottomuuttanne. Tai sitten vertaatte sitä muihin kuntiin. Olin kerran nuorna poikana muutaman kuukauden kunnanvirastossa hommissa. Kattelin touhua kuukauden ja sitten osasin sanoa, että paikallinen teollisuuslaitos menisi tällä työtahdilla vuodessa nurin. No eihän siitä lausumasta kukaan tykännyt. Eikä siihen aikaan - 1982 - ollut vielä tietokoneita netteineen.

Säästöohjeita kunnalle: palkataan ensiksi vittumainen kunnanjohtaja, joka pitää henkilöstön kurissa. Ja hallitus karsii menot: luetaan lakikirjasta kunnan lakisääteiset palvelut ja velvoitteet. Hoidetaan ne kunnolla ja katsotaan mihin rahaa jää, kun vero% on ensiksi säädetty keskiarvoon. Hommataan ammattiauttajalta apua yritystoiminnan ylläpitämiseksi ja saamiseksi kuntaan (kunnan omat virkamiehet (luottamusmiehistä puhumattakaan)harvoin hallitsevat tätä asiaa).

17.12.2008 2:55  Terveysintoilija

Järvisen kommentit hieman vanhanaikaisia. En usko, että kunnan hommissa sen kummin laiskoitellaan kun muuallakaan, mutta ainahan sita voi OPEX tehokkuutta mitata, kun OPEX:n ekana paloittelee ja alkaa säätämään palasia tehokkaammiksi. Ehkä palkat, eivät sittenkään ole se ensimmäinen paisunut OPEX pala. Ehkä...

OPEX siis palasiin.

Toin esille terveyden vaalimisen ja sitä kautta säästämisen....esim. pitkäripaiseen ei asiaa jos on esim Diabetes sairaus.

Hieman menee isotteluksi tämä muka niin vakava tilanne. Ehkä letkeyttä mukaan, niin alkaa idoiden siemen itää.

17.12.2008 6:09  Juhani

No nyt olen tosi tyytyväinen tähän kommenttisatoon. Ja voin ottaa tosi läheltä esimerkin työajan käytöstä kun olen itse siellä töissä eikä tarvitse arvata kenenkään toisen puolesta.

Kukaan ei ole täydellinen. Esim. minä olen itse juuri nyt sellaisessa sopivan kovassa kuumeessa ja flunssassa etten saanut nukuttua (pää täynnä limaa) ja joudun olemaan pois töistä. Tämä on muistaakseni toinen sairaus ja viides tai kuudes poissaolopäiväni tänä vuonna. Luultavasti vuorottelen tämän päivän tuossa sohvalla peiton alla ja tässä.

En vielä koskaan ole pelannut työpaikalla enkä tässä kotikoneellakaan mitään peliä kun se ei kuulu tapoihin. Ja yhden päivän poissaolo on hurjan paljon enemmän kuin mahdollisesti pidentyneet kahvitauot. Poissaolopäivä taitaa vastata 48:aa kymmenellä minuutilla pidentynyttä taukoa. Eli tervesyintoilijan mainitsemilla terveellisillä elintavoilla on paljon suurempi merkitys työajan käyttöön kuin työpäivän aikana pidetyillä tauoilla joilla on käytetyn ajan lisäksi myös myönteinen merkityksensä.

Ja jos ajatellaan nyt kaupungintaloa. Kuka siitä joutuu kärsimään jos pidät liikaa taukoja tai olet liikaa sairaana?

Kun työntekijöitä on yksi omalla alalla, niin siitä kärsii tämä työntekijä ihan itse. Jos hän joutuu olemaan joka päivä taukojensa takia sitten liian kauan töissä, niin kellokorttikone leikkaa ylimääräisiä töissäoloja koko ajan pois työantajan eduksi.

Eikä se kahvitaukokaan ole aina sitä miltä se näyttää. Itselläni on päivän aikana yhteensä tunnin tauot. En tee minuuttiseurantaa, mutta tuo tunti toteutuu melko tarkasti kun syön kaupungintalolla. Taukojen yhteenlaskettu määrä on noin tunti ja työajan yhteenlaskettu määrä kahdeksan tuntia. Ja täytyy muistaa että kahvitaukoja jää myös väliin ja asiakas/asikaspuhelu yleensä otetaan vastaan tauosta huolimatta.

Kellokorttikone on tällä hetkellä kohdaltani 2 tuntia miinuksella, joka tarkoittaa sitä että olen ollut töistä poissa noin 20 vuoden aikana 2 tuntia. Kone on myös joskus leikannut yli 20 tunnin meneviä plussa-osia, jolloin kaupungin hyödyksi on mennyt koneen leikkaama yli 20 tunnin osuus. Oikeasti en ole ollut pois siis sitä 2 tuntiakaan. Ylimääräinen aika vain ei näy enää kortilla. Siellä ei näy myöskään kesälomien aikana tehty työ josta tosin joskus sovitaan erikseen.

Tämä on nyt vain esimerkki, mutta uskon ettei talolta löydy - hyvä jos yhtään työntekijää jota voisi sanoa laiskottelijaksi. Jos löytyykin, niin syitä täytyy lähteä etsimään ehkä työpaikan suhteista, arkipäivän hyvinvoinnista kotona, terveydestä ja niiden vaikuttamasta motivaation puutteesta.

Toisin sanoen siitä että Kurikassa olisi hyvä asua ja tehdä motivoituna töitä. Laitetaan sekin luottamusmiesten syyksi ;-) Eikä - yhteen hiileen sitä pitää puhaltaa.

Itselläni on myös yhden miehen yritys ja silloin tällöin teen ylimääräisen työpäivän. Siellä kukaan ei kysele taukojen pituutta, pidän niin pitkän tauon kuin tuntuu hyvältä.

17.12.2008 6:29  Juhani

Järvinen, missä kunnassa olit töissä?

Pakko on myöntää että joskus menee myös huonosti. Täällä on varmaan paljonkin lukijoita jotka ovat olleet minulla kesätöissä. Olen yrittänyt ottaa koululaisia kuukauden ajaksi näkemään myös mittaustyötä. Joskus asioita menee sen kuukauden aikana pieleen esim. töiden suunnittelun kanssa. Mutta luulen että suurin osa on ymmärtänyt mistä työnteossa on ollut kyse ja kyllä maanmittausalaa on lähtenyt kuitenkin kokeilun jälkeen lukemaan aika moni. Tälläkin hetkellä ainakin kaksi on opiskelemassa insinööreiksi joten ei kai heille ainakaan huonoa kuvaa ole alasta jäänyt. Jos ei mitään tehtäisi, se ei varmaan olisi niin mielenkiintoista että sitä lähtisi oikein elämäntehtäväksi ottamaan.

17.12.2008 6:36  Juhani

Ja muuten Järvinen. Minäkin olin nuorena poikana muualla kun kunnalla töissä ;-)

17.12.2008 6:49  Juhani

Järvinen: Luin vielä tuon osuutesi. Luultavasti keinoillasi saataisiin vain lisää sairauspoissaoloja, työntekijäpula ja kiukkuisia kuntalaisia jotka eivät saa kaipaamaansa palvelua. Enkä minä alkuunkaan usko että kurikkalaiset yrittäjät saisivat vittumaisuudellaan yrityksensä pyörimään. Kaatumaan sillä sen saa.

17.12.2008 7:38  JV

Tähän palstaan ei ole aikaisemmin noita kirosanoja tullut. Pyydän bloginpitäjää poistamaan vähitellen tällaiset. Menee helposti sivuraiteelle.

17.12.2008 7:49  Juhani

Se oli suora lainaus Järviseltä. Unohdin lainausmerkit. Tässä tapauksessa Järvinen käytti sitä adjektiivina kaupunginjohtajasta, ei kirosanana.

17.12.2008 10:50  JV

Järvinen sitten kai tarkoitti että kaupunginjohtaja on mukava.

18.12.2008 4:23  Nimimerkki Juhani oikein alleviivattuna!

Nimimerkki Juhani oikein alleviivattuna. Lopeta tai ainakin lyhennä kommenttejasi minimiin. Ne alkavat todella tympiä. Joskus valtaosa blogin kommenteista ovat sinun! Itsekritiikkiä, pliis!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini