Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Epätavallinen ihminen

Sunnuntai 14.12.2008 klo 0:02


 Epätavallista

 

On syytä tehdä silloin tällöin jotain epätavallista.

Voi katsoa silmiin vierasta ihmistä. Voi puhua tunteista ensi silmäyksellä tai puolustaa ajatusta, joka voi tuntua naurettavalta.

Sellaisia päiviä, epätavallisia päiviä, pitää voida itselleen sallia.

Ei kannata pelätä itkeä menneitä eikä sitä, jos löytää jotain uutta ja huomionarvoista.

Kun tuntee hetken koittaneen , voi heittää hetkeksi kaiken ja heittäytyä kokemaansa ja hartaasti uneksimaansa seikkailuun ja henkisen vastarinnan murtavaan kokeiluun.

Ei kannata esittää päivästä toiseen roolia, jonka muut ovat sinulle valinneet.

Epäasiallista

Epäasiallista on suvaitsemattomuus.

Se on muiden kuin omien tapojen ja uskomusten kunnioituksen puutetta.

Tämä näkyy arjessa siinä, ettei voida sallia ihmisen käyttäytyvän eri tavalla ja omaavan erilaisia mielipiteitä.

Tämä on hyvin tavallista tässä meidän kunnallispolitiikassammekin.

Suvaitsemattomuudesta mielipiteissä tai odotusarvoista hieman erilaisessa käytöksessä seuraa torjuminen ja hylkääminen ihmisenä toisen vakaumuksen tai lievänkin erilaisuuden vuoksi.

Ehkä on turha odottaa meiltä tavalliselta kansalta muutosta parempaan, ennenkuin kellokkaamme sivistynyt media osoittaa hyvää esimerkkiä ja tasoa.

Voitaisiin edes sopia, että yritetään tehdä se yhdessä.kuva_2037.jpg

Tässä paikassa valtakunnan kerma osoittaa hyvää esimerkkiä ja tasoa. Uskon, ettei meidän tavallisen kansan tarvitse paljoakaan hävetä. Siinä vasemmassa nurkassa heti oven jälkeen vasemmalla luuraa valtiovarainministeri silloin tällöin huurteinen kädessään. 

 

 


Kommentit

14.12.2008 0:37  Transit Mies

Matti sus on kasanedustaja ainesta.

14.12.2008 0:46  Pettynyt

Onko tämä Blogi keskustan linja ?Kotiranta vois vastata.

14.12.2008 0:54  mulla ei...

Markitti ookko hereeillä

14.12.2008 0:59  blokissako tulevaisuus

ilkan päätoimittaja pitää erottaa.

14.12.2008 1:02  Blogissa on tulevaisuus

Sika hannu,Pruut pruut Pentti vois esittää......

14.12.2008 1:28  HUURTEINEN ON POIKAA

Nyt Matti meni riman ali ja pahoon. Koska huurteinen on miestä pahentanu???

14.12.2008 1:36  Transit Mies

Tässä on esimerkki viisi ensimmäistä kommenteista,jotka Transit Mies elikkä minä olen esittänyt nimimerkin takana.Kaikkilla eri nimimerkillä sama mies.Pitääskö ajatella omalla emolevyllä?
Tätä "jourlamismia"ei hallitse Matti, Ei Margitti ,..Ei Transit Mies.Tällä Blogilla on valittu valtuuston ,puheenjohtaja,hallituksen puheenjohtaja ,Tehty varjo Burjetti, Ilkka ,Pohjalainenen,jne..Margittikin on mennyt lankaan ,kun provosoin ...Vastaus =neiti on hyvä vain.
Nimimerkin takana on sama Transit Mies.
Palaan aiheeseen huomenna kun olen selvin päin.

14.12.2008 1:57  Transit Mies

Olen keskustalainen Kuiteskin Isäkin on.En kuiteskaan tunnista itseäni tämän blogin ajatusmaailamasta.Haluaisin Kehittää Kurikkaa ja luulin että äänestäminen auttaa,mutta ei.Niin sitten Blogin kautta "Transit Mies".

14.12.2008 2:06  Minullakin Transit

Jurvan videopiiri lähettää Jurvan valtuustokokouksen ns."historiallisena", eikös tämä video-Heikkilä ymmärrä 15.12.08 olevaa kokousta samoin?

14.12.2008 2:29  Liukasmäki

Minulla on samanlaisia ajatuksia tästä touhusta,kuin "Transit Mies".

14.12.2008 2:50  jj

Berliinin muurikin on saatu kumoon, mutta
keskustan johtamien vasemmistolaisten
kaikentuhoavasta näennäishyvästä ei
päästä kepulisitien vallanhimon takia eroon.

14.12.2008 2:51  jj

Berliinin muurikin on saatu kumoon, mutta
keskustan johtamien vasemmistolaisten
kaikentuhoavasta näennäishyvästä ei
päästä kepulistien vallanhimon takia eroon.

14.12.2008 2:52  Asiaa

Kuka Tämä Transit mies luulee olevansa!Taitaa olla joku sisäpiiristä!

14.12.2008 2:54  gugge

Neuvostoliittokin hajosi omaan mahdottomuuteensa, toivottavasti myös uusi kommonistikurikka.

14.12.2008 3:11  eero

Veli-Matti pelastaa halleluja.
Kansa halusi toiseksi parhaan kyvyn asialle.
Syvien rivien tahto on julkistettu, kunnioittakaa kansan tahtoa.
Pois passiivisuuden lietsominen, joka vaivaa
muutenkin äänestäjiä.

14.12.2008 4:15  Kummallista

Kummllisen sekava kirjoitus Ollilalta, jossa ei näytä olevan päätä eikä häntää.Oikeastaan ainoa konkreettinen asia oli Helsingissä eduskuntatalon lähellä sijaitsevan jazzravintola Storyvillen kuva, jossa ravintolassa Ollilla kertoo valtiovarainministeri Jyrki Kataisen silloin tällöin olevan oluella. Ei oikein avaudu, mitä pahaa siinä on.Ainakin yksi asia selviää, Juha Miedon eduskunta-avustajan täytyy siellä istuskella, koska tuskin hän sitä ulkosalta lasien läpi kyttäilisi.

14.12.2008 5:24  Tahvo Sutela

Kurikkalaasten tarkein asia on syynätä vanhoja Ilkka ja Pohojolaaslehtia, ja lukia niita ku piru raamattua. Sitten toinen tärkiä asia on panna maalilla ottahan kaikille kurikkalaasille puolueväri ottahan jotta tietaa kenelle ilkkua ja tehdä olo tukalaksi. Sehän on ollu kurikkalaasten puoluepoliitikkojen tärkein päämäärä viimeeset 30v ja todella tärkiää ohessa on savustaa nuoriso pois jatkamalla pysähtyneisyyren politiikkaa. Jos on Kurikassa pois vaikka 5v ja tuloo takaasi, aistii selkeästi pysähtyneisyyren, pahansuopaisuuren, paikallaanjunnauksen.... HIENOSTI ON HOMMAT HOIRETTU JOO!

Kurikan poliittinen ilmapiiri on viimeiset vuosikymmenet ollut:
1. Luontaan tyäntävä
2. Pysähtyneisyyttä vaaliva
3. Pahansuopaisuutta viljelevä
4. Kurjuutta havitteleva

Kas ku Jurva huoli Kurikan kaverikseen!

Kurikan politiikka ja sen luoma ilmapiiri voisi olla:

1. Letkeä
2. Luokseen vetävä
3. Kunnioittava
4. Reilu ja laskelmoiva
5. Mukava

Ilmapiirilla vedetää menettyä, nuorisoa kotiin takaisin, investoinnit lisääntyy, kunnialliset tavat palaavat takaisin. Saadaan Kurikassa mukava paikka kuollakki, eikä pelkästään syntyä.

14.12.2008 5:41  Tahvo Sutela

Matin juttu oli mielestäni hyvä. Hyvä jos tuo olisi totta tulevaisuudessakin ja oikeassa elämässä. Pidän Mattia erittain fiksuna kaverina, edes miettimättä puolue väriä. Suvaitsevaisuus arvoon! Näin saadaan Kurikkaan pikkuhiljaa situotumattomuuta, sitä lääkettä, millä Kurikasta rakennetaan terve ja mieluinen paikka elää, kasvattaa perillisiä ja tehdä niin perkuleesti toita. Kurikkaa kehitetään suovaitsevaisuuden kautta ja sillä lähtee 30v vallinnut pysähtyneisyyskin. Kiva huomata, että raskaat poliybyroon kaverit ovat muuttumassa!

14.12.2008 6:49  Vanhus

Mitenkähän meidä paappojem ja mummojen käy täällä Kurikassa, kun kunnallispolitiikot ova keskittyneet vaan riitelyyn? Kuinka voi olla niin, että olemme valinneet meidän edustajat niin, että meidän luottamus petetään ja riitaan panna aika? Kyllä meillä ennen jätettihin riirat kotia ja akka hakkas ukkoa ja ukko akkaa, mutta ei ny sentähän raitilla sama meno jatkunu ja vielä toisten akkoja ja ukkoja hakkaamalla. Olisko mitään toivoa, että tämä viimeinen kunnallissysteemi mitä minä näjen sais luotua positiivisuuden ilmapiiriä Kurikkaan, eikä vaan pelkkää riitaa.

14.12.2008 6:53  Nuorikko

Kamalaa on ajatella, että jäis Kurikkahan seuraamaan kunnallispoliittista sirkusta....ja nuolemaan näppejä. Eihän tänne investoi pirukaa, vaikka vero % olis negatiivinen, kun riitameininki on ainoa fokus. josko menis vaikka Teuvalle.

14.12.2008 8:10  Aamuvirkku

Minusta Ollilan kirjoituksessa ei ollut mitään sekavaa. Sensijaan näiden öillisten kirjoittajien päässä on jotain sekoittavaa. Muutenkin tuota riitelyä on turha ihmeemmin korostaa. Siinä nyt olllaan eri mieltä ja jotkut tahot Kurikassa nostattavat katkeruuttaan jotenkin koko ajan. Kummallista on, että kun nostetaan esille suvaitsemattomuus-sana, se poikii tällaisen yöllisen sarjan suvaitsemattomia kannanottoja. Puhutaan nyt jo asiast, eli suvaitsemattomuudesta tai talousarviosta. Kyllä Juhanilla sentään oli tasoa tässä suvaitsevaisuudessa.

14.12.2008 8:17  Huomioitsija

Tosi on, että 7 tai 8 ensimmäistä kirjoitusta näyttää olevan saman transit miehen juttuja. Kyllä pöhönäs voi kiriootella, mutta pitää sanoa niinkuin armeijassa. Saa juoda, muttei juopua. Tahvo Sutelan ja vanhuksen teksteissä on myös yhtäläisiä sanoja. Jotenka paljon on humalaisia häirioö kehittajiä matkassa. Tasan 2 tai 3.

14.12.2008 8:20  On akanoita ja jyviä

Joku moitti Matin kirjoitusta varmasti siksi, ettei ymmärtänyt siitä juurikaan mitään. Kaikki tässä blogissa kirjoitetut tekstit vaativat lukijoiltaan paljon paljon paljon ymmärrystä ja pysähtymistä uusien asioiden äärelle. Sitäpaitsi Ollila EI soimannut huurteisen juojaa, ei valtiovarainministeriä tai ketään muutakaan.
Ottakaa opiksenne näistä kirjoituksista ja menkää itseenne.
Kurikkalaisille koittaa kovat ajat, kun ainut kokonaisuudet hahmottava puolustaja poistuu taustalle. Voi meitä.

14.12.2008 10:05  Poistun minäkin

Nyt näyttää siltä, että asioita ajattelevat luopuvat, jäljelle jäävät vain toisten rahoilla huseeraavat, sellainen on tuntuma. Siperia opettaa joskus heitäkin, luulisin. Maanatiana se nähdään, kuka välittää toisistakin ihmisistä.Kuka välittää tulavaisuudesta, ketkä ovat päiväperhosia, vain tässä päivässä eläviä vailla huolta huomisesta, "pappa betala" , kuntalaisten kukkarolla on helppo käydä.

14.12.2008 10:36  Uusikaan veri ei pelasta, jos kolestrooli tukkii suonet.

Päätoimittja Mantila: Kurikasta valtapolitiikan maamerkki.

No. Jokainen vähänkin asioita seurannut tietää, että näitä valtapolitiikan maamerkkejä on syksyn kunnallisvaalien jälkeen satalukuinen määrät. Etelästä lähdettäessä merkkejä tulee vastaan aina vain tiheämmin, mitä pidemmälle ajellaan kohti Mantilan tulevaa sanomalehti Kalevan reviiriä. Kalevan ydinlevikkialueella merkkejä on kiinnitetty lähes kaikkiin kuntien rajoilla oleviin nimikyltteihin!
Päätoimittaja Mantilaa lukuunottamatta tuskin kukaan muu uskoo, että Kurikan valtuuston puheenjohtaja Matti Ollila olisi kaiken tämän takana. Niin Jorma Ollilan serkku kuin onkin.

Suhteellisuuden ja realismin tajua herra päätoimittja.

Se, mikä päätoimittajan henkilöön kohdistuvan kirjoituksen takaa paistaa on, että Suomen Keskustan ja ehkä monen muunkin puolueen olisi syytä tarkastella omia järjestörakenteitaan.
Ovatko ne lainkaan tästä päivästä?
Jos säännöt ja rakenteet eivät tue uudistumista, turha on lähteä etsimään muulla tavoin syyllisiä nykymenoon.

Nyt voidaan palata Jurva-Kurikan esimerkkiin. "Tahvo Sutela" on todennut kommentissaan keskustalisen politiikanteon olevan mm.
1. Luotaan työntävää
2. Pysähtyneisyyttä vaaliva
3. Pahansuopaisuutta viljelevä

Miksi näin? Tuskimpa nämä ilmaisut kuuluvan minkään tason puoluejärjestön virallisiin arvoihin.
On kuitenkin todennäköistä, ettei poliittinen kulttuuri muunlaiseksi muutu niin kauan, kun järjestö pelaa nykyisillä säännöillä.
Nykyiset järjestösäännöt tukevat kyläpolitikointia. Sääntöjen turvin valtaklikki voi vehkeillä ja nostella arpoja omien asemian säilyttämiseksi - tämä, jos mikään saa kaikki jopa muilla yhteiskunnan toiminnan alueilla aktiivisiksi ja uudistumiskykyisiksi osoittautuneet henkilöt vetäytymään mahdollisimman kauas nykyvallan kammareista - EVVK.

Älkää ihmetelkö. Älkää haukkuko ihmisiä.
Ryhtykää nöyrästi, toisia kunnioittaen ja yhteinen hyvä tavoitteena uudistamaan poliittisia jerjestöjä vastaamaan 2000-luvun haasteisiin. Suraaviin vaaleihin on aikaa vain neljä vuotta.

14.12.2008 10:39  neljäs sivusta seuraava

Einari Keskipörhölä oli eilisessä kommentissa huolestunut Margitin jaksamisesta koska hän kirjoittaa yön tuntien aikana. Margitin oman plogin mukaan Margit ilmoittaa tekevänsä yötyötä, joten työaikana tk:ssa hän näitä kommentteja kirjoittaa.

14.12.2008 10:41  Lou Vitonen

Sain Jurvasta päin viikonlopun aikana kuuman vinkin.esko r:n öisin lähettelemiä tekstiviestejä ollaan huhujen mukaan paikallislehdissä julkaisenassa 1/viikko.Aineistoa kuulemma huhujen mukaan riittää lähes kahdeksi vuodeksi.Onhan näitä vuorokausirytminsä menettäneitä nuoresta iästään huolimatta jo työeläman jättäneitä tälläkin palstalla yökaudet...

14.12.2008 10:48  Margit

Teen kyllä yötyötö , mutta en minä siellä joka yö ole, vapaata minullakin. Yöeläjä kyllä muulloinkin. Voi teitä ressuja , kaikkea murehditte. Potilaani kyllä hoida , ainakin niin ovat kiitelleet

14.12.2008 10:49  ?

Lou Vitoselle
Nyt näyttää kyllä siltä, että esko r on innostunut liikaa ja kirjoitellut varomattomasti ihan itsekseen neuvottelematta ensi Kimarin vintillä.
Saa nähdä aiheuttaako tämä katkoksia öiseen tekstarilikenteeseen.

14.12.2008 11:21  Atvailija

Valtion omistajanohjauksesta vastaava ministeri Häkämies linjasi perjantaina yhtiöiden osinkoplitiikkaa.

Häkämiehen mukaan valtio odottaa yhtiöiltä pidättyvämpää osinkopolitiikkaa.

Häkämiehen kertomana valtio-omistjan,
Kurikankin omistaman Fortumin omistajaedustaja kehoittaa yhtiöitä toimimaan osingonkjakopolitiikassaan maltillisesti. Viesti oli tarkoitettu ilmeisesti myös Fortumille ja Neste Oilille.

Suuromistajana valtio pitää tärkeänä, että yhtiöt turvaavat nykytilanteessa aikaisempaa pidättyvämmällä osinkokäyttäytymisellä omia toimintaedellytyksiää.

Miten tämä viesti saataisiin myös Kurikan talousarvion laatijoiden ja siitä päättävien ymmärrykseen????

14.12.2008 12:09  Ei valtuutettu eikä muutenkaan vallan keskiössä

Kaikista huu-asioista täällä keskustellaan, mutta tavattoman vähän tosi asioista. Nekin jotka ovat valalankahvassa joko eivät tule esiin tai tahalalaan harhauttavat aivan sivupoluille. Supermaanantai paljastaa todelliset tekijät ja joojoo päättäjät. Seuraamme tarkasti edesottamuksianne valtuustossa, yrittäkää nyt muistaa ainakin se , että teidät on valittu sinne hoitamaan YHTEISIÄ ASIOITA. Ja hoitamaan niitä vastuullisesti, rahan syytäminen holtittomasti osoittaa kaikkea muuta kuin vastuullisuutta. Onneksi tulee uusia vaaleja. Pysäyttävä kirjoitus oli viimeisessä Kurikka-lehdessä Sana on vaapa osastossa. Siinäkin haettiin vastuullisia päättäjiä.

14.12.2008 12:16  Juhani

On akanoita ja jyviä:

Matin blogitekstit ovat kyllä aika monesti tulkittavissa monella tavalla. Tämä kommentti on kirjoitettu nyt yleisellä tasolla, joten ei kannata etsiä tekstistä mitään tiettyä viittausta eikä kohdistaa kommenttia kehenkään tiettyyn henkilöön.

Omissa tunteenosoituksissa on kyllä otettava huomioon myös tunteenosoituksia vastaanottava osapuoli. Vihan ja rakkauden tunteiden vapaasta vuodatuksesta niiden kohteille saattaa olla suurikin haitta.

Jos sama henkilö joutuu todistamaan useinkin vihamielisten tunteiden purkausta itseään kohtaan, niin pahimmassa tapauksessa tämä joku roikkuu pian köyden jatkona.

Sama koskee rakkauden vapaata tunnustamista, varsinkin kun se usein on todelliselta sisällöltään ihan muuta ja sen sammuttamiseen tarvitaan vastapuolelta lopuksi vain yksi antautuminen painostukselle.

Kurikassa on oman kokemukseni ja saamieni palautteiden perusteella oikeasti ihmisiä joihin kohdistuu tämäntyyppisiä paineita. Ja usein ne paineet lähtevät suunnista joista kukaan ei usko, jopa oman seurakunnan tai herätysliikkeen toiminnasta.

Jos Matti tarkoittaa henkisen vastarinnan murtamisella omia henkisiä esteitä, niin kaikki on OK, mutta jos hän tarkoittaa itsensä ulkopuolella olevan henkilön painostamista, niin silloin ollaan minun mielestäni tiellä jossa pitääkin olla suvaitsematon.

14.12.2008 12:53  ??

Nyt Juhani liikkuu omien mielipiteittensä suhteen niin vaarallisella alueella että parasta itse hänen katsoa mitä sanoo.Tulkinnat alkaa olla jo mustasta raamatusta.

14.12.2008 12:59  Juhani

Nyt en ymmärtänyt kyllä yhtään mitä vaarallista tuossa oli... onko tuo taas joku uhkaus? Niitä on viime aikoina tullutkin tuutin täydeltä. Kirjoita sinäkin nimellä niin voin uhkailla takaisin ;-)

14.12.2008 13:07  ?

joo joo

14.12.2008 13:10  Juhani

On melkein pakko kysyä nyt Matinkin mielipidettä? Jos kaipaat kommentteja blogeihin, niin koitko sinä tuon kommenttini jotenkin vaaralliseksi? onko se jonkinlainen uhka minulle itselleni tai jollekin muulle? Jos vastauksesi on kyllä, niin poista se välittämästi ja samoin tämä kommentti niin ei mene pidemmälle. Tässä välissä ei ole montaa lukijaa käynyt.

Jos joku nyt tuntee muuten olevansa sen kohteena (joka ei voi johtua kuin omastatunnosta), niin pyytäkää Mattia poistamaan koko kommentti. Se varmaan tapahtuu aika nopeasti.

14.12.2008 13:24  Juhani

Matti poista, poista siitä punaisesta ruksista kaikki tämän aamun viestini. Siirryn täällä alati vaihtuvan nimimerkin käyttöön että uskallan liikkua iltaisin kylillä. Näet kyllä itse IP-osoitteesta koska minä kirjoitan. Arvailkoot muut.

Kirjoitan kuitenkin omalla nimellä vielä omassa blogissa.

14.12.2008 13:28  Toinen persoona

Juhani olen tukenasi...

14.12.2008 13:51  On jyviä on

Kestää kuulkaa monta monta vuotta että joku uusi kyky pääsee kartalle kunta-asioissa, niinkuin on Matti Ollilla ollut.

Aletaanko viimein puhua jo asiaa? Moniko tunnustaa vilpittömästi uskovansa pystyvänsä pelastamaan Kurikan? Suoraa sanon, enkä ollenkaan symbolisella tasolla, että siihen ei montaa vaihtoehtoa löydy. Ja kun Ollila ei ole jaossa mukana, ei jää ketään. Kiirus on. Kovin kauaa ei kerkiä uusi harjoitella.

14.12.2008 14:15  utelias

Kyllä tässä nyt täytyy alkaa uskoa, että Ollila on ainoa. johon on uskominen. Kaikki muut vääntää sitä omaa pyrkyään ja tavoittelee jotain paikkaa näissä keskeisissä huomenna valittavissa paalupaikoissa. Eipä juuri ole ääniä kuulunut yksittäisten valtuutettujen tai muidenkaan mielipiteistä. Margit on ainoa lievästi myönteinen poikkeus. Sanokaa nyt edes budjetista jotain? Lammi, Parkkonen, Hakala?

14.12.2008 14:47  Uteliain aidosti

Utelias 14:15 olen kanssasi täysin samaa mieltä. Jos maitsemasi henkilöt eivät voi täällä kirjoittaa, niin onhan niitä muitakin paikkoja. Olette leiponeet melkoisen talousarvion, kyllä sitä kannattaisi perustella jotta me muutkin ymmärtäisimme, teillä täytyy olla jotakin syvämietteistä, jota me muut emme tiedä. OLen varma , että tekin luette tätä plokia.

14.12.2008 14:50  Ämmykkä

HYVÄ utelias! Nyt päästään asiaan. Olet huomannut saman kuin minäkin. Monella muulla on oma napa lähinnä.
Vain sellaiset, jotka ovat oikeasti valmiita luopumaan, ovat sopivia nokkapaikoille.
Olkaa rehellisiä muutkin.

14.12.2008 16:10  Rehellinen

Entä ne jotka ovat jo luopuneet?

14.12.2008 16:18  Nuankin voi käyrä

Käytännön esimerkit helapoottaa monasti ymmärtämähän muutoon niin vaikioota asioota. Vaikkapa ny tätä burjettiakin.
Suomalaanen leipä kuuluu varmahan kurikkalaasehenkin jokapäivääsehen ruakapöytähän. Moomma tottunu arvostamahan viälä paikallista leipää.
Oletethan notta leipurimma on vuasikymmenet aloottanu varahin, ennen kukoonlaulua. Teny leivat, pirelly uunis ja kiikuutellu jo aamuvarhaasella asiakkahillen. On elelly nuukasti ja tullu toimehen leipurikin.
Leipurillen käy sitten harvinaan kuksi. Tuloo sieavoonen lottovoitto. Ei ny mahrotoon, mutta kummikin.
Voitosta tytyvääsenä ja innoosnansa leipurimma ajatteloo käyttää lottorahat viisahasti investooren leipomusliikkehesen. Osteloo paremman kulukupelin. Palakkaa apullaasia. Kaikki ylimäärääsillä lottorahoolla.
Kun asiakkahistakin kaiken piti olla kunnos, rupiaa kuulumahan kummia.
Leipurilla ei meekkään kuulemma hyvin. Joutuu irtisanomahan väkiä, realisoomahan omaasuutta.
Ylimäärääset lottorahat on kuulemma mennehet ja oli jääny jäljellen vain aikaasempaa suurempia jatkuvia rahareikiä.
Leipuri oli huamannu vasta jäliistä unohtanensa hankkia kaikes tohinas uusia asiakkahia, jokka olis tuanu lisämyyntiä. Muutama vanaha karesmielinekin oli vielä karaannu.

Mitenkähä kurikkalaasten kannattaas tärvätä nua osingot ja porkkanarahat niin kauan kun niitä piisaa? Ettei kävis samoon kun leipurillen.

14.12.2008 16:35  Juhani

Koska Matti ei katsonut tarpeelliseksi poistaa viestejäni ja se yksikin viesti nimimerkillä teki tosi kipeää, niin en taidakaan luopua nimestäni. Kirjoitan nimellä tai en ollenkaan. Joten ne jotka eivät kirjoita tänne voivat edelleenkin vastailla sähköpostiini minun kommenttieni osalta.

Tuo "vaarallinenkin" viesti poiki kaksi yhteydenottoa + oman yhteydenottoni Mattiin.

Sanotaan nyt se vaarallinen asia vielä selkeästi. Ei seurakunnassa kaikki täydellistä ole. Ihmiset ovat samoja. Asiat ymmärretään usein toisin. Esim. maallikkojen välinen rippi ja yhteinen rukous voivat olla kristillinen synonyymi sanalle juoruilu.

14.12.2008 17:06  Tosikko

Saa nähärä ketä huomenna eherotetahan valtuuston puheenjohtajaksi? Jonkinmoinen yleisögalluppi vois olla paikallansa.
Minä veikkaan, jotta Mikkilä on musta hevoonen. Viimeenen vara on Koivisto.

14.12.2008 17:09  Juhani

Oikeudenmukaisinta on valita se jolle paikka vaalituloksenkin mukaan kuuluu ja joka on keskustan esitys eli Pekka Heikkilä Jurvasta. Miksi niin ei tapahtuisi?

14.12.2008 17:13  Juhani

Hyvä ystäväni James Hirvisaari - Asikkalan valtuutettu toiseksi suurimmalla äänimärällä kirjoittaa sivuillaan:

"Perustuslakiin pitäisi sisällyttää hyvyyden eetos, jotta päätökset olisivat terveen moraalin mukaisia. "

Hyvä idea, mutta pitäisi luoda myös joku eetos joka koskettaa myös hyvyyttä valmistelussa.

On asioita joissa olemme paljonkin Jamesin kanssa eri linjoilla, mutta ystävyyden eetos toimii hankalienkin asioiden yli. Vaikka se tuskin kiinnostaa, niin Jamesin sivulle pääsee nimilinkistä.

14.12.2008 17:26  Että sillä lailla

Tosikolle: Yleisökalluppi on joka neljäs vuosi. Saapi nähärä huomisen jälkeen, kuka valtuustoa johtaa ja hallitusta. Hallituksen jäsenistä puhumattakaan. Jos valtuustossa aletaan äänestämään kunnallisjärjestöjen esityksistä pioketen, voi monella käteen jäärä luu.

14.12.2008 17:34  Näitä vaaliliittoja...

Ote Pohjalaisesta:
"Vaasan kaupunginvaltuuston kolme suurinta puoluetta, RKP, kokoomus ja SDP, solmivat teknisen vaaliliiton lauantaina. Vaaliliitossa syntyi ryhmä 39, joka nappaa kaikki tärkeimmät luottamuspaikat".

-ettäs kehtaavat ja vielä kokoomuskin, kyllä tästä nyt varmaan nousee kova meteli. Onko A-studion paikka?

14.12.2008 17:41  Juhani

Kuntaliitos Maalahden kanssa? Kurikka olisi ainoa Seinäjoen seudun merenrantakunta ja ainoa kaksikielinen kunta. Ruotsinkielinen hallinto voisi olla Maalahdessa ja suomenkielinen Kurikassa... jatkettaisiinko siitä?

Nimilinkistä pääsee heidän sivuilleen.

14.12.2008 18:15  Tosikko

Juhanille sen verran, että ehdotuksesi on ymmärrettävä, mutta ei realistinen. Äänimäärien saldot henkilötasolla ovat usein ns. kyläpoliittisia. Vaaliliiton kokonaissaldo ratkaisee. Oikeastaan pitäisi palata ns. pitkiin listoihin. Hommasta ei tulisi yhtään mitään, jos jokainen olisi individualisti. Populismi valtaa nyt alaa jo muutenkin liikaa ja nöyrä työ kansalaisten hyväksi ei pääse oikeuksiin. Kauneuskilpailut obat asia erikseen.

14.12.2008 18:31  ?????

Valtuusto tietysti päättää luottamuspaikkojen jaosta ja kantaa siitä vastuun.
Olisi perin oudoksuttavaa, jos Kurikan valtuuston puheenjohtajaksi valittaisiin liittyvän kunnan ehdokas.

14.12.2008 18:35  Tosikko

Mikä siinä on oudoksuttavaa? Mehän olemme yhtä ja samaa kuntaa?
I- ja II-kerroksen väkeä vai? Rasismilla on monta kieltä ja tapaa toimia. Mikä etevyys tulee vanhasta "kurikkalaisuudesta" Mikä huonommuus tulee "jurvalaisuudesta. Onko vaimo huonompi tai vähempiarvoinen kun hän ottaa miehen sukunimen?

14.12.2008 18:47  Alkuperäinen ?????- nimimerkin käyttäjä

Tällaiset ?????mielipiteet ovat erityisen oudoksuttavia. Mistä tullevatkaan päähän?
Vuoden alustahan ei ole erikseen Jurvaa ja Kurikkaa. On vain molempein kuntien yhteisen väestön muodostama Kurikka.
Erityisesti harmistutti taannoin, että kaupunginhallituksen puheenjohtajaltakin tämä kuntaliitos on jäänyt samalla tavalla huomioimatta - Ilkkaan päästämänsä sammakon perusteella.

14.12.2008 18:52  ?????

Rasismi tuskin liittyy valtuuston puheenjohtajan valintaan. Osastopäälliköt käsittääkseni ovat kaikki vanhan Kurikan alueelta. Valtuuston puheenjohtajalla ei ole siirtymäkaudella aikaa henkilöiden tai heidän toimintatapoihin tutustumiseen. Edessä on valtavan paljon haasteita muutenkin. Seuraava vaalikausi on täysin eriasia, tässä ei ole kysymys mistään huonommuudesta.

14.12.2008 19:08  Alkuperäinen ?????-nimimerkin käyttäjä

En tiedä ????? kuka olet, tai mikä on roolisi kuntaliitoksessa.
Lyhytkin kommenttisi vahvistaa lopullisesti oikeaksi kaikki ne epäilyt, joissa liitosprosessin toteutuksen on arvioitu täysin epäonnistuneen.
Onpa äärimmäisen julkeaa puhetta.

14.12.2008 19:32  Nuanko täs on käyny?

Kuka ....keles tätä liitosprosessia on kattellu perähän Jurvan pualelta? Mäki? Hautala? Kuka?
Onko kaikki voimat hukattu oman henkilökohtaasen aseman pönkäämisehen? Jurvalaasia on tairettu vierä kun litran mittaa.

Jurvalaasten porkkanarahaosuuret paskaputkehen ja yhtöösten vanhojen velekojen maksuhun ja koko asenne liitoksehen. Voihan kiesus.

Se siitä "tasavertaasten kumppaneeren yhtöösestä projektista."

Tuloo Monnarin ajjaat mielehen.

14.12.2008 19:37  petäjä

Salaperäistä tekstiä. Liitos onnistuu jos yhdistämisessä ynnärretään osata johtaa tämä liitosprosessi. Tähän asti on puuttunut johtajuus. Kukaan ei ehdi tehdä edes kunnon talousarviota saati hoitaa yhdistymisprosessia. Mistä johtajat ? Hallituksen pj on ollut täysin pihalla.Kaikki vain petaavat omia paikkoja .

14.12.2008 19:41  namu

Heikkilällä uutena puheenjohtajana on itse asiassa paremmat mahdollisuudet toimia kuin kenelläkään vanhakurikkalaisella.

Hän tuntee uuden kaupunginjohtajan tasan yhtä hyvin kuin muutkin valtuutetut. Hallituksen puheenjohtajaan on hän jo tutustunut. Hänellä on takataskussaan ainakin yhden toisen kunnan toimintamallista kokemusta. Vanhakurikkalaisilla ei ole muusta kuin tästä omastamme.

Kyllä osastopäällikötkin on tutuksi Heikkilälle tulleet varmaan. Osastopäälliköitä johtaa kaupunginjohtaja. Hän on johtoryhmässä pää.

Ei nyt taas seata villoja ja vattuloita.

14.12.2008 20:01  Jurvaskainen

Oikeastaan Kurikka liittyi Jurvaan. Ehdotan, että Jurvan vaakuna otetaan käyttöön.

14.12.2008 20:19  mettäkyläänen

Oottako kattonu tv:stä idolssia,kumpiko voittaa? Mun mielestä se flikka on paree.

14.12.2008 20:24  Atvailija

No Joo Joo. Tottakai!

14.12.2008 21:03  Varma tieto

Koop voittaa, ja se siitä!

14.12.2008 21:05  tuura

niin voittaa koop ,vaikka nainen olisi hyvä kyllä ................

14.12.2008 21:14  Tämäkin on varmaa tietoa

Joo.. Anna lauleskelee lurittaa ja Koop laulaa.
Siinä on iso ero!

14.12.2008 21:56  !!!

Toivotaan että huomenna on viljalti yleisöä seuraamassa demokratian toteutumista ja kokoomuksen viimeisimpiä yrityksiä saada härvennystä aikaan. Eikös se ole Mukkala joka saa johtaa ainakin hetken puhetta kun on vanhin ja seniori. Taitaa ollakin ylivoimainen ikämies tällä kertaa? Katsotaan sitten saadaanko päätöksistä valituskelpoisia.

14.12.2008 22:14  Porkkana

Matti hyvä!Luettuani Sinun ja Juhanin kauaskatseisia tekstejä, rohkenen esittää seuraavaa:Otetaan tästä Mantila-jupakasta kaikki ilo tai hyöty irti.Mantilahan on harrastanut näitä nettikyselyjä, niin tehdään tällä herralla RAHAA.Pidetään oikein veikkaus tai arpajaiset.Vaikka tekstiviesteillä.Viestin hinta 5 ?.Pääpalkintona naapurikylän tulilientä kunnon leili.Osallistumisrahat tekstiviesteistä hyvään tarkoitukseen esim.digitaulutelevisioiden hankintaan vanhainkodeille ja tk:n vuodeosastoille tai johonkin muuhun, rahaahan ei ole?Osallistumisaikaa vaikka viikko tai kaksi.
Mantila varmasti huumormiehenä luovuttais tv:t oikein hyvin.Kuvaamaan vois tulla Video_esko kaupungin laitteilla ja juttua kirjoittamaan Kahari ja Ujainen.Suojelijaksi tapahtumalle vois pyytää Ylisen, Riipin,Peräahon, Hydenin ym.
Ai niin.Mikäs olis aiheena veikkaukselle?Esimerkiksi tämä:Kauanko Mantilaa pidetään Kalevassa eli kuinka pian saa potkut?
Idea vapaaasti toteutettavissa.

14.12.2008 22:27  Juhani

Huomenna voisi kaupoungintalon neuvontaan avata kassan, niin voisi veikata päivän trion valtuustoon saavuttaessa. Tai sitten valtuusto-hallitus kaksaria.

14.12.2008 22:31  Yksi veikkaajaksi ilmoittautuva

Tosihan on, että Mantila on pitkään matkaan häikäilemättömin päätoimittaja maakuntasarjassa. Kahari teki emämokat, tulkitsi omahan laihin KHO:n päätöstä, luetteli liirumlaarumit. Mannila kylmästi jätti oikaisematta asian todellisen sisällön. Tekniseksi ym. virheeksi ja vahingoksi on asia mainittu. Haukkui Ollilan noin malliksi, jotta sai huomion Kaharista toisaalle. Tällaista pienen ihmisen asialla olemista. Varmasti kaikki Mantilan haukuttujen kerholaiset Sika-Koivistoa myöten ottavat takuulla osaa 100 euroa/lärvi. Siitä kertyykin varmasti sievoinen summa. Parhaalle arvuuttelijalle koko potti.

14.12.2008 22:48  huhuu

Keltainen Ford Transit ja avolava, pununainen Mitsu liikkuvat rauhattomasti. VAROKAA! Mahtaako ehtiä nukkua ollenkaa. Kuumana käy soppa. Mahtaako pitää paikkansa huhu, että valtuustoon tulee viisi puheenjohtajaa - varmuuden vuoksi. Fortumin paikka on menossa JM:lle


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini