Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

20.09.2009

Minä tulin vain sinua varten,

sillä Sinä saat kaiken elämään.

siksi

Vain sinulle kiitos – ja elämälle

 

Kun sitoutuu tekemään jotain, pitää aina pitää sanansa.

On helppo luvata ja sitten rikkoa lupauksensa. Vaarana on menettää kunnioituksensa itseensä. Joutuu häpeämään tekojaan.

Sen jälkeen elämä on yhtä pakoilua. Suurin osa siitä kuluu selittämiseen ja valheeseen.

Käyttää suuremman energian sanansa syömiseen kuin sanansa pitämiseen.

Jokainen tekee virheitä joskus. Mutta ei pidä toistaa virhettään.

Siis kiitos  tästä hyvästä ohjeesta sinulle ja elämälle.

 

 Äärettömän pieni pala elämää

11.12.2008                                          Kommentti

Voiko Kahari enää jatkaa?

Tämän päivän netti-Pohjalainen joutuu oikomaan poliittisen toimittajan päivän lehden asiasisältöä.

Maakuntalehden tekstissä väitetään, että KHO on pitkälle samaa mieltä Saarakkalan kanssa. Ei ole.

Asiasisällön käsittelyssä paljastuu karmeudessaan toimittajan puolueellisuus ja oma näkökulma. Nyt hän näyttäisi sotkeutuneen lopullisesti omassa henkilökohtaisessa sodassaan kaikkea pahaa vastaan.  Väite KHO:n esittämästä kannasta on siis perätön.

Minun vaatimattoman mielipiteitteni  ja blogikirjoitteluni hän nostaa joka käänteessä ison maakunnallisen lehden massiiviselle tasolle. Jopa mielikuva repliikki, tekstin asiasisältöön tutustumatta antaa lehtijuttuun aihetta.

Antaudun ja nostan kädet pystyyn heti!   Helppoapa on omista mokistaan selvitä.

Ei tarvitse kuin syytellä muita. Ei muuta kuin syyttelemiseen. Onhan tähän totuttu.

Palataan asiaan huomisen blogissa.

Mitättömän pieni pala elämää

10.12.2008

Ohessa tiedote kuntaliitosvalituksesta.

Korkein hallinto-oikeus on 9.12.2008 hylännyt kaikki valitukset koskien
kuntaliitosta.

Siten Jurvan kunnan liittyminen Kurikan kaupunkiin toteutuu 1.1.2009.


Kurikan kaupunki
vt. kaupunginjohtaja Kari Korhonen
puh. 06-4513520, 0445884725
kari.korhonen@kurikka.fi

Jk.


Erikoisen pieni pala elämää  

09.12.2008 klo 21.06

"Jurvan" valinnat

Tänä iltana Jurvan koulukeskuksessa valittiin ehdokkaat koville paikoille. Keskusta ehdottaa valtuuston puheenjohtajaksi Pekka Heikkilää ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi Juha Mikkilää. Hallituksen jäseniksi ehdotettavat ovat  Jukka Ala-Luopa, Maire Lammi, Juhani Mäki ja Pirjo Sariola. Kokouksen henki oli hyvä ja äänestyksten jälkeen vallitsi harmoninen tunnelma. Sanaa riita ei edes lausuttu ääneen. Ensimmäistäkään puheenvuoroa ei teknisestä vaaliliitosta enää käyty, vaan valinnat tapahtuivat tehdyn sopimuksen pohjalta.

Jk. Suunnittelujaostoon ehdolle tulivat Mauri Kananoja, Kirsti Mäki-Paavola, Mari Mari Mikkola ja Markki Ala-Mieto. Hallitukseen varalle tulivat Kananoja, Olli Kangas, Mari Oja-Lipasti ja Aila Lepistö. Puheenjohtajaksi suunnittelujaostoon tuli Kananoja.

  

Pienen pieni pala elämää

Margit Parkkámäelle 50 -v. juhlana   

    Hän tekee virheitä ja pitää välillä itseään tärkeämpänä kuin onkaan. Mutta hän ei valehtele eikä hän petä. Hän tietää, että hyvät ajatukset ja ennen muuta hyvät teot jäävät jälkeensä muistona hänen ajatuksisitaan. Monasti hän miettii miksi puhua niin paljon, kun ei alkuunkaan kykene tekemään kaikkea, mitä on ajatellut tai sanonut?

    Sydän vastaa siihen: Kun puolustat julkisesti näkökantojasi, on ponnisteltava kovasti, jotta voisi elää niiden mukaan. Kun näitä toistelet, olet sitä, mitä puhut ja lopulta muutut siksi, mitä puhut.

    Sitä tapaa elää sanotaan aatteeksi.

     

    Syntymäpäiväterveisin M.M.

 Pieni pala elämää IV

 

Kuka on Who, mitä on What, missä on Where, ei kai vain.

 

Viha on inhon, vastenmielisyyden, antipatian tai vihamielisyyden tunne. Se voi kohdistua toiseen henkilöön, asiaan tai ilmiöön. Viha ei edes välttämättä ole järjenvastainen tunne. On sinänsä luonnollista vihata sellaista, joka uhkaa henkilön olemassaoloa tai hyvinvointia tai arvomaailmaa. Kristillisessä etiikassa viha kuitenkin luetaan seitsemään kuolemansyntiin. Viha voi johtaa hallitsemattomaan käytökseen. Joissakin yhteiskunnissa vihan erilaisia ilmenemismuotoja pyritään lainsäädännöllä kieltämään.

Politiikan kentässä kaikki nuo vihakentän vaihtoehdot ovat ikäänkuin sallittuja. Perustapa menestyä politiikassa on arvioida mitättömäksi toisten vanhat tekemiset. Samalla julkistetaan oma päiväperhoinen utopia jonkun asian ratkaisuksi. Tuota tapaa toimia sanotaan populismiksi.

Tuon tien valitseminen johtaa ikuiseen tyytymättömyyteen ja päättymättömään valitukseen.

Minä uskon. Uskon ihmeisiin. Uskon, että ihmeitä voi tapahtua. Uskon, että ajatuksieni kautta voin muuttaa elämääni. Välistä petyn, välistä saan kolhuja. Kuulen huomautuksia, että olen naivi.

Mutta tiedän, että kannattaa maksaa hinta. Joka ainoata tappiota kohden saavutan kaksi voittoa.

Joka ainoa, joka uskoo, tietää sen.

 

Pala elämää III

Sanoilla on suuri mahti. Niillä voidaa helposti loukata. Saada herkkä ihminen suunniltaan. Tekijä sensijaan puhuu harvoin suunnitelmistaan. Ihmiset luulevat hänen pelkäävän kateutta. Kateus ei kuitenkaan sinällään aiheuta vahinkoa, ellei siitä ilkeiden sanojen takia ota vakavasti. Meidän pitää kuitenkin tietää, että joka kerta kun puhuu unelmístaan , tulee turhaan käyttäneeksi sanoihin jonkun osan voimastaan.

On parempi käyttää voimansa tekoihin kuin sanoihin, vaikka onkin hyvä tunnustaa sanojen mahdin.

  

Pala elämää  II

 

Jokainen tietää, että kaikkialla ja kaikissa kielissä tärkeimpiä ovat ne pienet tai pehmoiset sanat; Äiti, kyllä, rakkaus, Jumala. Noita sanoja on helppo esittää. Nuo pienet sanat täyttävät suunnattoman suuria tiloja.

Yksi on kutenkin sana, jota on minun ja monen muun ollut vaikea lausua. Tuo sana on – Ei.

Ihminen, joka ei koskaan sano ei, pitää itseään jalomielisenä. Niin minäkin olen pitänyt. Hän kokee itsensä ymmärtäväisenä. Niin minäkin olen kokenut. Hän pitää itseään kohteliaana.  Niin minäkin olen pitänyt. Sillä ei-sanalla on surkean, saastaisen epähenkilön riivattu maine.

En kuitenkaan halua enää mennä tuohon ansaan. Pitää tajuta, että sanoessani muille kyllä, sanon itselleni ei.

  

Pala elämää I


Tälle sivulle on tarkoitus kirjoitella hauskoja sattumuksia ja muita tapahtumia elävästä elämästäni, joita matkan varrella on tullut koettua.

* Kunnallishallinnon ja siellä elämisen kautta tulee mieleeni väistämättä yksi henkilö ylitse muiden, eli entinen Kurikan kaupunginjohtaja Antti Saartola. Hänellä oli jykeviä mielipiteitä ja linjauksia. siitä erikoinen mies hän oli. että vaikka aika monta kertaa oltiin pahastikin eri mieltä asioista. Ei silti koskaan riidelty henkilötasolla. Pöytätavat pidettiin kunniassa .  

Kerron tässä pari mielipidelinjausta, jotka hyvin kuvaavat Antin "ketistä" luonnetta.

Kun lehdistö tivasi usein vielä salassa pidettäviä asioita, Antti tapasi pienelle joukolle todeta lakonisesti:  "Asia voidaan joko hoitaa, tai sitten se voidaan saatttaa julkiseen tietoisuuteen".  Yleensä Antin  mielipiteet  perustuivat  laajaan kirjallisuuden tuntemukseen. Keskeneräisen asian käsittelyn yhteydessä hän tapasi myös viitata kirjan "Sieppari ruispellossa" englanninkielisen version, sivun 141 alalaidan lauseeseen  "Do not ever tell anybody anything". Eli älä koskaan kerro kenellekään mitään, jos oikeasti haluat säilyttää salaisuuden.